"Аз съм европеец" отвява кабинета

Какво сбра ГЕРБ, ДСБ и СДС - подписка, писалка и "заповед за уволнение" на правителството
2 сеп 2008 13:33,
75
"Аз съм европеец" отвява кабинета
Снимка: БГНЕС

ДСБ, СДС и ГЕРБ са внесли в обща сметка по 5 000 лева, които ще се използват в кампанията срещу управляващата коалиция.

"Аз съм европеец" стартира на 6 септември в цялата страна с 500 хиляди "заповеди" за уволнение на правителството.

Районните организации на партиите членки на ЕНП вече са подали искания за предоставяне на местата, където ще се намира подписката.

Основният символ на кампанията ще е писалката, с която всеки желаещ ще може да сложи параф под заповедта за уволнение на Станишев и компания.

"Заповедта за уволнение" е на основание "корупция, некомпетентност и провал на членството на България в Европейския съюз", пише в документа.

Логото на кампанията "Аз съм европеец" е изписано със старобългарско главно "А", което говорело за самосъзнанието на българина за националната му идентичност и същевременно за равнопоставеност с европейските граждани.

Зам.-шефът на тъмносините Петър Москов обяви, че подписката няма юридическа стойност, а морална и политическа.

Според него обаче тя трябва да е достатъчна, за да си тръгне  "азиатско-ориенталското правителство".

"Какъв триумвират, какви глупости!" - така Петър Москов коментира казаното по-рано днес от премиера Станишев, че ДСБ, "Атака" и ГЕРБ правят един "разрушителен анти-български триумвират".

Зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова пък определи решението на правителството за компенсиране на доходите на най-бедните български семейства със 100 лева като "организирано купуване на гласове".

"Осигуряването на безплатна почивка на партиен принцип и раздаването на помощи е чисто комунистическо действие", изтъкна Михайлова.

Тя подчерта, че това е реакцията на управляващите към обединените действия на опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
sandokan преди 15 години
"Slyaz da se kacha" , e lozunga na tezi neskoposani LUDI.Tezi hora sa poludeli ot jajda za vlast. NYAMA DA STANE BLIZKITE GODINI, ZATOVA SE HVENETE NYAKYDE NA RABOTA.
53
0
 
0
 
! Отговори
mimi преди 15 години
От доста време се каня да се махна от тази "държава" но кой ще ме погледне като равен в този свят като разберат, че съм от крадливата нация .Надявам се да ни превъзпита запада ,но като дойдат техните съдий,полицаи ,парламент и т.н.......
52
0
 
0
 
! Отговори
Дениз преди 15 години
айдеее ламите идват да управляват,щте разберете тогава но връщтане назад няма да има боли ***:)
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези от доло дето се правят на големи интелектуалци , и ми говорят как на Запад имало "морал" в политиката , правителствата не се сваляли с подкупени протестиращи граждани , "листовки" и т.н.Да , там до преди 40 години власта се вземаше с щурм на парламента , безредици по улиците , масови стачки , и т.н.Поучете малко история драги , ще кажете "ама това е било преди 50 години" да , ама България се намира на толкова време от тях в момента и на нас ще ни се наложи да извървим този път.Голямата миньорска стачка по време на Маргарет Тачър ? Унгарците не обсадиха ли парламента си преди няколко години за дето примиера публично призна че е излъгъл ? И това са примери от близкото минало , ако тръгна да изреждам утре ще стане.Така че това правителство трябва да си ходи , ако следващото е същото и то ще си ходи , но не след 4 години здраво крадене (надявам се).Като седите и си бъркате да не казвам къде и ми пискате като изнасилени девственици "ама той тоз такъв , ония онакъв" не съдействате нещата да се променят
50
0
 
0
 
! Отговори
Адреналон преди 15 години
аз ненавиждам управляващата престъпна тройна коалиция, и въпреки това няма да се подпиша под заповедтта на "псевдоопозицията", начело с шута ББ - единствената истинска опозиция в България е АТАКА и умишлено е пренебрегвана, от тези, нарекли се десни и опозиция (което е повече от смешно), щото ако недай си Боже АТАКА вземе властта, майка им жална на крадливите мошеници, които опоскаха България, включително и престъпниците, които сега се правят на опозиция
49
0
 
0
 
! Отговори
vkl преди 15 години
Аз съм Европец- финасирано от фондация и Конрад Аденауер, и Фондацията на Републикаската Партия в САЩ.
48
0
 
0
 
! Отговори
Отговор преди 15 години
47, Ами много просто. Намерили са си някоя топла службица при Сакса. Червените не са ги махнали и сега тунеядците треперят да не се смени властта, защото ще им изстине мястото.Друга група са смешниците, които са си намерили работа за 1000-1500 лв. и си мислят, че е дошло светлото бъдеще.Мислещи хора останаха малко в кочинката, затова не се учудвай.
47
0
 
0
 
! Отговори
учуден читател преди 15 години
Учуден съм колко коментари са оставили под статията върли привърженици на "българското" правителство на украинчето, анадолеца и кобурга. Пишат хората и се разпалват, предоволни от охолния си европейски живот и светлите перспективи. Учудва ме повече обаче друго......Електоратът на комунистическо-ориенталската доктрина обединява (това се затвърждава като впечатление и от вересиите с бюджетния излишък) неграмотни, деградирали мързеливи хора, *** по произход и по манталитет, *** по произход и по манталитет и, разбира се, горди наследници на апаратчици и номенклатурчици, които по цял ден мързелуват и папкат от крадените пари. Понеже се съмнявам първите категории да имат достъп до интернет, да могат да ползват компютър, да могат да пишат и въобще да могат да формулират някаква мисъл, интересно дали последната група са наистина толкова плашещо много хора? Надявам се да не е така, а да са няколко платени агитатори по изпитаната комунистическа система.
46
0
 
0
 
! Отговори
Antipolice преди 15 години
Добре какво да направим. Ако се запишеш в някоя партия и ис кадърен или пък не си корумпиран, биваш отлъчен. По този начин никой не може да промени нищо. Преди време след края на комунизма доста млади хода бяха готови да поемат нешата в свои ръце... но високо увредените баби и дядовци гласуваха за "правилните хора", от друга страна СДС, които в никакъв случай не се оказаха същите пребоядисани ***, поеха пък по-наивните. И какво стана ... пет пръста с преобладаващ среден. Не можем вече народа да се надига на бунт, защото в по-голямата си част е обезверен, изродял, умствено изоставащ и полицията, "защитницата на народа" стана прекалено силна. Това е в страна, работата се омазва в лай*а. Относно бизнесмените - те не са бизнесмени, а "бързо прогресиращ селски пролетариат"(това го беше казал един виден варненец. Варненци са умни хора, а? :)).
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nai-debilniya min.predsedatel na BG e sram za vsichki ni.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"АЗ СЪМ ***" задържа кабинета
43
0
 
0
 
! Отговори
Българка преди 15 години
Честно казано, не ми пука кой прави подписката! Правителството заслужава да го уволним и аз ще се подпиша! По-некадърно управление не сме имали от Виденов насам!
42
0
 
0
 
! Отговори
кики преди 15 години
Щом Станишев ще води пенсионерите на море как ще стане тази работа с падането на правителството....Че само те се интересуват от политика.Всички други по-млади като мен само си приказваме на масата в работата възмущаваме се и ....толкоз Работим за мизерни пари Заключваме си колелетата колите къщите Треперим някой да не ни обере Лъжат ни разни бизнесмени - измислени работодатели карат страхотни коли правят невероятни тържества с заря и т.н. Откъде бе братче......Стига толкова ......
41
0
 
0
 
! Отговори
pakho преди 15 години
Да го духа тройната коалиция.Такива некъдърници и корумпирани чиновници няма и в банановите републики.Да вървят на майка си в п.....а тия некадърници.Всеки път щом червените кхмери дойдат на власт и България затъва. начело със Станишев,Доган и оня мадридския ***.
40
0
 
0
 
! Отговори
jaba преди 15 години
abe aide stiga s tiq gluposti be kvi sa tiq vreli nekipeli zapovedi da popalvame pak sega - sme6nici !!!
39
0
 
0
 
! Отговори
юноша бледен преди 15 години
Ха,ха,ха! Ама, че виц! Разбойко, Мавъра и Спетемата - ЕВРОПЕЙЦИ!Те по-скоро са както ги оприличи Харлан приличат на тримата ***! Но когато Господ иска да погуби някого, първо му взема ума.....
38
0
 
0
 
! Отговори
Свободен Човек преди 15 години
Бях демократ ама като гледам тия жалки тъпани и ми хваща яд.Единствения начин да се направи нещо добро за България е да и се сложи една голяма табела "за продан" ,и да се приключва.Тука е пълен фалит мн отдавна ,нема никав смисал да се удалжава агонията.За кво да има България ,по-добре да сме си част от некоя по-умна държава.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е и какво от това? Да не би да ви искаме и вас?Явно им е много скучно и се чудат какво да правят.
36
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 15 години
Забрави да добавиш,че в западните държави правителства,провалили се и по-малко от нашето,сами си отиват,предизвиквайки предсрочни избори.Но те не са посткомунистически.Срещу комунисти и бетонни глави сами трябва да намерим противодейсктвие.
35
0
 
0
 
! Отговори
BAI X преди 15 години
Vreme e nie balgarite da se sabudime ot nashia dalag san. Sabudete se hora i pomislete za kogo shte glasuvate!!! Razni razpraviat che niamalo znachenie, NO IMA!!! Da vsichkite shte kradat to e iasna rabota, tova ne moje da bade spriano nito pri nas nito na zapad. IMA OBACHE ZNACHENIE KOI KOLKO OPIT IMA! Bat Boiko s celia mi respekt kam nego tai kato toi e napravil mnogo za da e tam kadeto e (vzimaiki vpredvid che toi niama nikakvo obrazovanie i si e edna zdrava mutra), ta toia sashtia si niama predstava ot upravlenie. Toi pokaza che ne moje Sofia da upravliava! DA NE MU DAVAME VAZMOZNOST DA SE IZDANVA I DA NI IZDANI I NAS!!! DA GO SPREME!!! IMA ZNACHENIE KOI E NA VLAST. BOIKO BORISOV SI NIAMA PREDSTAVA OT UPRAVLENIE! POMISLETE PREDI DA GLASUVATE!