"Аз съм европеец" отвява кабинета

Какво сбра ГЕРБ, ДСБ и СДС - подписка, писалка и "заповед за уволнение" на правителството
2 сеп 2008 13:33,
75
"Аз съм европеец" отвява кабинета
Снимка: БГНЕС

ДСБ, СДС и ГЕРБ са внесли в обща сметка по 5 000 лева, които ще се използват в кампанията срещу управляващата коалиция.

"Аз съм европеец" стартира на 6 септември в цялата страна с 500 хиляди "заповеди" за уволнение на правителството.

Районните организации на партиите членки на ЕНП вече са подали искания за предоставяне на местата, където ще се намира подписката.

Основният символ на кампанията ще е писалката, с която всеки желаещ ще може да сложи параф под заповедта за уволнение на Станишев и компания.

"Заповедта за уволнение" е на основание "корупция, некомпетентност и провал на членството на България в Европейския съюз", пише в документа.

Логото на кампанията "Аз съм европеец" е изписано със старобългарско главно "А", което говорело за самосъзнанието на българина за националната му идентичност и същевременно за равнопоставеност с европейските граждани.

Зам.-шефът на тъмносините Петър Москов обяви, че подписката няма юридическа стойност, а морална и политическа.

Според него обаче тя трябва да е достатъчна, за да си тръгне  "азиатско-ориенталското правителство".

"Какъв триумвират, какви глупости!" - така Петър Москов коментира казаното по-рано днес от премиера Станишев, че ДСБ, "Атака" и ГЕРБ правят един "разрушителен анти-български триумвират".

Зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова пък определи решението на правителството за компенсиране на доходите на най-бедните български семейства със 100 лева като "организирано купуване на гласове".

"Осигуряването на безплатна почивка на партиен принцип и раздаването на помощи е чисто комунистическо действие", изтъкна Михайлова.

Тя подчерта, че това е реакцията на управляващите към обединените действия на опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Истински демократ преди 15 години
От тримата лидери на тройната опозиция най-изпечен крадец е Костов.За мутрата ББ още не са излезли информации за уменията му да краде.Нооо,има време.Сега тези тримата,които поотделно не могат да се понасят,под натиска на европейския десен Интернационал ЕПН , насила се опитват да родят нещо само и само да се доберат до властта!Интересно ми е колко месеца медийният посредствен пожарникар ще се преструва,че не разбира защо толкова много Костов и Юруков се натискат да правят с него коалиция.За всички е пределно ясно,че самостоятелно нито ДСБ,нито СДС ще влязат в следващия Парламент.Това го знаят и от ГЕРБ,но на този етап не искат да проявят инакомислие и твърдоглавие пред менторите си от ЕНП и затова козируват и изпълняват указанията.Пък и нали трябва да усвоят парите от ЕНП,защото на всички им е ясно,че тези 15 000 лв /по 5 000 лв от всяка партия / няма да стигнат само за транспорта до Пловдив и обратно,ако въобще се реализира идеята за митинг на опозицията в Пловдив на 6 септември.Още от този момент от ГЕРБ си дават сметка,че в коалиция с Костов и Юруков ще имат по-малко гласове на предстоящите избори,отколкото да се явят самостоятелно.Но за този процес е нужно време докато началниците от ЕНП проумеят нагласите на българския избирател.В този момент те не могат да повярват,че българите няма да гласуват за крадците от ДСБ и СДС.Но след няколко месеца след като си направят собствени социологически проучвания ще стигнат до същия извод-"двама бедни/ на гласове,а не на пари/ не правят един богат"-т.е.,самостоятелно ГЕРБ ще има по-добър резултат в сравнение с резултата в коалиция с Костов.Дано го осъзнаят достатъчно навреме.
33
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Аз Българин - закакво да съм европец като европейците не ни обичат.Бил съм в 4 държави в Европа , забелязвам само омраза.
32
0
 
0
 
! Отговори
spas преди 15 години
Джони, джони що бе батко не си гледаш рахата! Що се буташ там дето не ти е работа! По добре чикист отколкото атакист!
31
0
 
0
 
! Отговори
Johnny ATAKISTA преди 15 години
Нека си припомним какво се случи към средата на мандата на кабинета Станишев.- протести на шофьорите от градския транспорт- протести на таксиметровите шофьори- протести на лекарите- протести на учителите (миналата учебна година започна с 2 месеца закъснение)- инфлация 15%- влошено здравеопазване- за образованието няма какво да говорим, то не е проблем само на този кабинет. вече всеки втори е вишист, я с купена диплома, я с някакви връзки в МОН- култовата злоупотреба с еврофондовете, с която се изложишме през целия свят и доказахме, че нямаме място сред цивилизованите държави- десетки корупционни и политически скандали- отново бяха разграбени български земи, имоти, пари и прочее- все още не се прави нищо по демографския проблемВсичко това ме кара да си задам въпроса остана ли нещо читаво в тази държава и защо по дяволите все още съм тук?!____________________________________В реме е вече да погледнем сериозно на нещата!АТАКА ПОБЕДА!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Евала на 24 прав е човека този *** и неговите лакей който перат пари и рекетьори, убийци, сводници и наркоразпостранители чрез ГЕРБ се превръщат в оважавани и почитани политици . Такава е положението в Ст. Загора .
29
0
 
0
 
! Отговори
6i6o преди 15 години
Vij priatel vseki 4ovek e svoboden da izraziava mnenie samo Bate vi Boiko li6ava horata da se izkazvat svobodno i im narejda da mu dadat absolutna vlast . S Ni6to tvoia komir i negovite priblijeni ne sa me obedili 4e triabva da gi podkreoia a naprotiv s delata si pokazvat 4e sa po lo6i i ot tezi v momenta a samo perat pari po izboari kato vadiat milioni za kampanii i kupuvat ***. Tvoia 4ovek razdava6e po 50, 100 i 200 lv na glas v mahalata otsre6ta i imi be6e obe6tal jili6ta za smetka na ob6tinata, a posle nagal po TV i razni medii.
28
0
 
0
 
! Отговори
6i6o преди 15 години
Vij priatel vseki 4ovek e svoboden da izraziava mnenie samo Bate vi Boiko li6ava horata da se izkazvat svobodno i im narejda da mu dadat absolutna vlast . S Ni6to tvoia komir i negovite priblijeni ne sa me obedili 4e triabva da gi podkreoia a naprotiv s delata si pokazvat 4e sa po lo6i i ot tezi v momenta a samo perat pari po izboari kato vadiat milioni za kampanii i kupuvat ***. Tvoia 4ovek razdava6e po 50, 100 i 200 lv na glas v mahalata otsre6ta i imi be6e obe6tal jili6ta za smetka na ob6tinata, a posle nagal po TV i razni medii.
27
0
 
0
 
! Отговори
L I L I преди 15 години
ПОРЕДНАТА ПОЗА,ГЛУПОСТ...И ЩУРОТИЯ,ДИВОТИЯ...ОПОЗИЦИЯТА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСНА,А НЕ СВАЛЯ ПРАВИТЕЛСТВО....ТОЙ СЕР ГЕЯ НЕ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ НА УЧИТ.СТАЧКА,НА ФЕРМЕРИТЕ, А ОТ НЯКАКАВА ПОДПИСКА ЛИ ЩЕ СЕ СТРЕСНЕ...МНОГО СЪМ РАЗОЧАРОВАНА, ПРОСТО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ОПОЗИЦИЯ....ЗА ТОВА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ИМ ПУКА И СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ
26
0
 
0
 
! Отговори
spas преди 15 години
Цялата работа започва да ми напомня за пионерските години и пионерския ентусиазъм! ТЪПО!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има нещо верно в това което казваш, но пропусна едно съществено мероприятие в политиката на "западните" държави. Там на премиерски и министърски постове не се ръкополагат политически хора от улицата взети и без никакъв опит в управлението поне на собственото си домочадие.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо да подписвам нещо и да стигна на нивото на жадни за власт преминали през всички партий и групировки ГЕРБАДЖИИ , Ако става въпрос за медийен ПР ще ги подкрепя защото мутрата друго не върши , градът ни затъва все повече и повече а виждаме само оправдания и никаква работа. До сега съм гласувал за ГЕРБ 3 пъти но четвърти път нема да съм балък и няма да дам гласъси за тези искащи абсолютна власт на всяка цена
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
14, Не можеш да сравняваш сегашното положение на Запада и положението тук. Запада е поне 50 години преди България. Важен тук е принципа - които не работи се уволнява. Кои ще го замести и дали ще се справи, това е друга тема. Ако продължаваме така, ще затънем, въпреки опитите на Запада да стабилизира икономически и политически България.Просто е, които не се справя трябва да си ходи ! Независимо от това дали се казва Станишев, Костов или Борисов. Трябва да сме прагматични и да отстраняваме неуспешните правителства. Така следващите ще знаят, че не си ли вършат работата, ще бъдат изгонени !!!
22
0
 
0
 
! Отговори
идат избори преди 15 години
Ей червените лицемери плъзнали и по форумите вече! Ари марш на Бузлуджа да учите бабите си как се денси на наркоманско техно! С окрадените парички от бюджета ли ви плащат да киснете и да възхвалявате оня СерГей, *** крадлива комунистическа!!!!!!!!!!!!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
Митака преди 15 години
Всеки народ си заслужава управниците.
20
0
 
0
 
! Отговори
gp преди 15 години
Доста импотентен опит за "сваляне" на правителството особено предивд първоначалните заплахи за "мащабни" "национални" протести в "цяла" България. Мисля, че опозицията има по-малко подкрепа сред хората и от правителството даже.
19
0
 
0
 
! Отговори
Пипи преди 15 години
Да не забравите да обърнете листа със заповедта за уволнение - там има Заповед за назначаване: Ив.Костов - президент, а Б.Б министър председател.
18
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Много точно, интелигентно и грамотно казано, 14. Поздравявам ви за позицията. Като чета неграмотните и пълни с правописни грешки изречения на някои, чудя се на куража им да влизат във форуми и да си показват "културата".
17
0
 
0
 
! Отговори
sir Urien преди 15 години
Върнаха се от курортите, и почнаха предизборната кампания. И това наистина не е нещо повече от предизборна кампания, защото те ще управляват точно както настоящия кабинет. Тази "опозиция" показа своята незаинтересованост за положението в което се намира българския народ, ходейки на почивка и покривайки се почти два месеца след като ЕК показа на народа ни некадърността на правителството в своя доклад. Ако се чувстваха поне малко отговорни към България, щяха да започнат протестите и подпискките още след оповестяването на доклада.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1 как го виждаш това сваляне и кой ще поеме управлението бб ли смех ама много смех само след една година управление ден за ден на бб и не само че ще искаме да го няма ами ще ревеме като напорени данаци
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Със стари к...ви нов бардак..."