Станишев с втори мандат

"Маркет рисърч": ГЕРБ бележи спад за трети пореден месец - 21%, БСП - 16, ДПС и Атака с по 6, СДС и ДСБ са под чертата за влизане в НС
3 сеп 2008 16:10,
156
Станишев с втори мандат
И Станишев не може да повярва. Снимка: БГНЕС

Премиерът Сергей Станишев има шанс за втори управленски мандат.  Това е изводът от национално представително проучване на социологическата агенция "Маркет рисърч".

То е проведено сред 1014 пълнолетни български граждани в периода 26 - 30 Август 2008 г.

Социолозите твърдят, че през август обществените нагласи остават поляризирани.

Доверието в ГЕРБ бележи спад за трети пореден месец. Партията на столичния кмет се радва на подкрепата на около 21,1% от избирателите.

На този етап ГЕРБ достига таван в електоралния си потенциал, категорични са от "Маркет рисърч".

БСП стабилизира своя резултат, въпреки критиките на Европейската Комисия.

Социалистите съумяват да консолидират позициите си и получават доверие от 16,2 на сто.

Стабилността на доверието в БСП, съчетана с негативната тенденция за спад при ГЕРБ и подкрепата на ДПС за премиера Станишев му дават реални шансове за втори мандат, отчитат анализаторите.

Двете партии, които запазват подкрепата си непроменена през август са ДПС и АТАКА.

Намерение да гласуват за ДПС изявяват 6,7% от запитаните, а за Атака – 6,1%.

СДС не успява да задържи нивата на подкрепа и бележи спад до около 2%.

Така "светлосините" на практика се изравняват с ДСБ, за които готовност да гласуват изявяват 1,9% от запитаните.

Тези резултати обаче биха оставили и двете партии под електоралната бариера от 4%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
PENSIONERA преди 15 години
Стига вече сте плюли по С.Станишев. Имам чувството, че тук плащат на *** от АТАКА да се упражняват по простащина. Истина е, че няма алтернатива на Станишев. Дано сам има мнозинство за да управлява, но знам, че е невъзможно. Дано не доживеем управление на Бойко Борисов (болния от Нарцисизъм - тежка форма) или Волен Сидеров (Шизофрения - много тежка форма). Боже пази България. Моля те. Амин.
154
0
 
0
 
! Отговори
ЛИЛИ ЙОСИФОВА СПАСОВ преди 15 години
ЗАЩО НЯКОЙ ХОРА ИЗЛИШНО СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ОТ ПОВТОРНОТО ИЗБИРАНЕ НА ГОСПОДИН СТАНИШЕВ. ТОВА НИКОГА НЕ БИ СТАНАЛО.
153
0
 
0
 
! Отговори
BGP-r преди 15 години
Вина за днешното объркано състояние на Българина имат историците, които ни пробутват номера, че нашата история започва от Кан Аспарух. Напротив, тя е много хилядолетна. Преди години се наложи да диря Български следи от хилядолетия. Бях изумен, като открих, че макар и косвено, такива следи се намират още преди Глобалната катастрофа през 11650 година преди Христа. Юдиезмът от столетия е насочил оръжието си срещу Сарматските народи, към които принадлежим и НИЕ БЪЛГАРИТЕ. Изпълнител на техните стремежи са някои Тюркски народи, като Турският. Роботърговията, осъществявана от Юдейската "Радхания" съществува още през Седми век и е била насочена първоначално срещу Сарматските народи в днешни Русия и Украйна. Така че Пантюркизма е много опасен за Българите, като осъществител на Панююдеизма.Дори днес младите интелегентни евреи в Израел се борят срещу юдеизма. Защото той нанася вреда върху самия Еврейски народ. Какво е Юдеизъм. Това е конгломерат от националшовинизъм ( ционизъм ) плюс фанатична религиозност.
152
0
 
0
 
! Отговори
BGP-r преди 15 години
Е, аз пък съм стар пенсионер. Но това не ми пречи да гласувам за националистите. Винаги за най-националистичната партия за момента. Да гласуваш за хора, които продават България на парчета за жълти стотинки, значи и ти си предател на собствената си Родина, макар и косвено. Когато става въпрос за България, партийната пристрастност трябва да бъде в краката ти. Основното е съхраняването на Отечеството. Така че разни пенсионери, млади или стари, които за жълти стотинки продават вота си, трябва да бъдат изгонени от България, а не младите да напускат. Това ви казвам, аз стария пенсионер. Какво от това дали разбиранията ти са леви или десни. Простичко казано - БЪДИ БЪЛГАРИН.
151
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тоз е по-лаком и от ламя.
150
0
 
0
 
! Отговори
Млад пенсионер преди 15 години
Младежо,по-спокойно!Недейте да манипулирате форума.Никъде не съм твърдял,че съм по-образован от всички във форума!Това твърдя по отношение на болшинството съфорумци,съдейки по начина им на изразяване,правописа и "умните" изказвания.Ако и Вие се причислявате към тази категория,значи се отнася и за Вас. 2.По време на моето поколение чалга нямаше,което би трябвало да знаете,след като твърдите,че сте ерудит.У дома чалга никога не слушаме и мойте деца така са възпитани,че чалгата,наркотиците и проституцията са далеч от тях. 3.Що се отнася до това,че можете да ме запознаете с хора,които да ме сложат в малкия си джоб е доста спорен казус.В моята професионална квалификация в цялата страна няма по-добър от мен - нито по опит,нито по знания / да уточня,че не съм завършил българска филология,а съм инженер.За сметка на това обаче учителката ми в гимназията по бълг.език и литература е била студентка на Проф.Балан,ако това име Ви говори нещо/.По останалите теми от човешкото познание няма човек,който да знае всичко.Но аз се питам Вие къде се намирате в тази редица на образованите и знаещите хора?Дали въобще можете да припарите до тях,след като искате да ме запознавате с ерудити?Явно не сте от тях!А що се отнася до червената бюлетина не само аз ще посегна към нея.Тези,които мислят и трезво преценяват реалностите, виждат кое е по-добро за страната и също ще изберат нея.
149
0
 
0
 
! Отговори
Млад пенсионер- прод преди 15 години
А сега и блиндираните врати на апартаментите не са надеждна преграда пред престъпниците,които в болшинството си са млади хора,рожба на "демокрацията" ни.На този фон случилото се във Враца с бабата,върнала претъпкания с пари портфейл,а самата тя преживява със 141 лв. месечно / общ сбор от нейната пенсия и тази част от пенсията на починалия и съпруг/.Тази високо морална постъпка във всички случаи не се вписва в ценностната система на преобладаващото мнозинство от днешните тинейджъри! 6.Така и така стана дума за пенсионерите.Всяко сравняване тук е излишно!С пенсиите си тогавашните пенсионери живееха добре / не казвам охолно /.Парите им стигаха не само за храна,лекарства,дрехи ,ток ,парно,вода,а и задължително отделяха ежемесечно някоя и друга пара за спестовните книжки на внуците.За сегашните пенсионери това е немислимо.Ако децата им нямат възможност да им помагат те изгасват тихо и кротко!А по отношението и грижите за възрастните хора в цивилизованите държави се съди за устойчивото развитие на нацията! 7.Относно възможностите за израстване и развитие на кадърните тогава и сега.Няма абсолютно никаква разлика - и тогава и сега успяват и градят кариера предимно онези,които са близо до Партията - кърмилница.По нормален път без съответното образование познай кога щяха да заемат постовете или да станат генерали : Надежда Михайлова,Александър Йорданов ,Димо Гяуров , Бойко Борисов и безброй много други .Но,да прекратя с изреждането на повече аргументи,въпреки че мога да продължа още .
148
0
 
0
 
! Отговори
сашо преди 15 години
Втори мандат , моля?" Блаженни са верующите и тяхно е царството небесно"Мене лично не ме интересува дали въпросната личност ще е с втори или 32 мандат, защото заминавам с еднопосочен билет , но да му мислят тези дето остават
147
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Забравих!На Станишев един ,,матор с кош,,и на околосветско без право на завръщане!
146
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Маркет рисърч-айде бе!Тия 1014 колко пълнолетни бяха?Намерете още 1000 такива и......на море!БЕЗ пари!
145
0
 
0
 
! Отговори
лудото ленче преди 15 години
Такава агенция НЯМА!
144
0
 
0
 
! Отговори
Йордан преди 15 години
Каква светлинка има бе господине...Това че сараите на Доган са на стойност за по 5 милиона...Или че подариха горите в Рила на Симеон...Или изказванията на Станишев от рода, че незнали какво да правят затова крадата...Или това, че учителите искаха по - високи заплати, а правителството ги заплю и настрои обществото срещу тях...Или това, че стават по 100 катастрофи на ден, защото нямаме 500 километра магистрала, а иначе ще водим пенсионерите на почивка...Нали все пак догодина има избори...Електората трябва да е поддържан от хората, които си вземат пенсиите и не мислят за нищо друго...Ще има пак червената бюлетина тъй като Емилия Масларова е обещала 10 процента увеличение на пенсиите...Докато има такива, като вас които да не си смъкват розовите очила няма да се оправим...
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
егати манипулативното "социологическо проучване"
142
0
 
0
 
! Отговори
Нищо учудващо преди 15 години
Нищо учудващо няма в новината. Това си е съвсем закономерно, но кой да се замисли поне малко? Извършихме преход от социализъм към демокрация и от 19 години ни управляват само и единствено демократи. Кои са най-големите демократи - ами най-богатите българи разбира се, а голяма част от най-богатите българи са приближени на БСП, която провежда дясна политика в тяхна услуга. Други са приближени към СДС, ДСБ, ДПС, АТАКА, НДСВ и т.н. като често имат връзки с повече от една от техните партии. Техните - означава партиите на мафията, каквито са засега всички значими партии в България след 1989-та година. Нищо ново под слънцето - Парата върти Земята.
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
обади се на партия г.е.р.б.централата или им пиши е мейл. интернет страницата е отбелязан телефон за контакти.същото е и с партия атака.
140
0
 
0
 
! Отговори
Луфтханза преди 15 години
Ако е така с процентите, гласуването с крака и еднопосочни билети ще се ускори. 2 000 000 пенсионера, 1 000 000 роми, 600 000 с турско самосъзнание? Това са 50 %. ТАЯ държава си отива напълно безвъзвратно!
139
0
 
0
 
! Отговори
simlim преди 15 години
Ако Станишев е премиер още един мандат, България ще капитулира!
138
0
 
0
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
според теб какво е единният граждански номер ;това е чипът който ни го сложиха от социалистите още присоциализма и ще си го имаме докато умрем.същият чип до сега го нямаха в германия сега сложиха и на германците айде да им е честито и те са от стадото на евреите заговорници към човечеството. лошото е че мафиотите нашитеr се аранжират с античовеците
137
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Трагедията е че наистина няма за кой да се гласува. Другарите формираха "елит" икономически и политически. Наистина приготвят на тълпата това, което очаква /имат си отдел манипулация и дезинформация/, а после все същото - европейските програми - техни, приватизацията тяхна, живота ни техен, вече ще ни слагат и чип като на животни . Открийте осемте прилики между Джорж Ганчев и Бойко Борисов. Ще ви подскажа - кукловодите са същите и таргет аудиторията е същата, другите и сами може да откриете. Положението е ужасно, и май единственото което можем да искаме е все пак на власт да са българи/дори мафиоти/, отколкото да ни управлява интернационална мафия - Сергей бил "родолюбец" - коя родина обича Израел, Русия, Македония? Аман от простотия - гласувайте за българи, иначе скоро България няма да я има. Може да са си мафиоти, ама да са си от нашите!
136
0
 
0
 
! Отговори
....из дневниците на преди 15 години
Не са една и две социологическите подлости на Сънчо и брат му Андрей. Продавачи на въздух! Как ги сбра Господ! Даже Мира Янова казала: Срам ме е, че съм социолог! Част от колегите напоследък се грижат прекалено много да са удобни.