Станишев с втори мандат

"Маркет рисърч": ГЕРБ бележи спад за трети пореден месец - 21%, БСП - 16, ДПС и Атака с по 6, СДС и ДСБ са под чертата за влизане в НС
3 сеп 2008 16:10,
156
Станишев с втори мандат
И Станишев не може да повярва. Снимка: БГНЕС

Премиерът Сергей Станишев има шанс за втори управленски мандат.  Това е изводът от национално представително проучване на социологическата агенция "Маркет рисърч".

То е проведено сред 1014 пълнолетни български граждани в периода 26 - 30 Август 2008 г.

Социолозите твърдят, че през август обществените нагласи остават поляризирани.

Доверието в ГЕРБ бележи спад за трети пореден месец. Партията на столичния кмет се радва на подкрепата на около 21,1% от избирателите.

На този етап ГЕРБ достига таван в електоралния си потенциал, категорични са от "Маркет рисърч".

БСП стабилизира своя резултат, въпреки критиките на Европейската Комисия.

Социалистите съумяват да консолидират позициите си и получават доверие от 16,2 на сто.

Стабилността на доверието в БСП, съчетана с негативната тенденция за спад при ГЕРБ и подкрепата на ДПС за премиера Станишев му дават реални шансове за втори мандат, отчитат анализаторите.

Двете партии, които запазват подкрепата си непроменена през август са ДПС и АТАКА.

Намерение да гласуват за ДПС изявяват 6,7% от запитаните, а за Атака – 6,1%.

СДС не успява да задържи нивата на подкрепа и бележи спад до около 2%.

Така "светлосините" на практика се изравняват с ДСБ, за които готовност да гласуват изявяват 1,9% от запитаните.

Тези резултати обаче биха оставили и двете партии под електоралната бариера от 4%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
....из дневниците на преди 15 години
Не са една и две социологическите подлости на Сънчо и брат му Андрей. Продавачи на въздух! Как ги сбра Господ! Даже Мира Янова казала: Срам ме е, че съм социолог! Част от колегите напоследък се грижат прекалено много да са удобни.
134
0
 
0
 
! Отговори
....из дневниците на преди 15 години
Не са една и две социологическите подлости на Сънчо и брат му Андрей. Продавачи на въздух! Как ги сбра Господ! Даже Мира Янова казала: Срам ме е, че съм социолог! Част от колегите напоследък се грижат прекалено много да са удобни.
133
0
 
0
 
! Отговори
Студент преди 15 години
П.П.До хората по-долу, които призовават към емиграция при нов мандат на Сер-Гей(де факто на Доган)- никъде няма да ходим, а вземаме по един калашник и избиваме всичките ***, гласували за Б(*П.След това България тръгва напред, защото триумвиратът между пенсионери, *** и турци се разпада.
132
0
 
0
 
! Отговори
горедолу преди 15 години
АНАЛизаторите тръгнаха!..
131
0
 
0
 
! Отговори
Студент преди 15 години
@млад пенсионерКак да ти го обясня по-просто мой човек?!Ако "интелигентните пенсионери" дадете втори мандат на Станишев да знаете, че ще има две паралелни правителства.В едното ще сте пенсионерите, *** и турците, а в другите ще сме българите.При нас се въвежда капиталова пенсионна система и се отменя държавното осигуряване.При вас ще се мре от глад, защото няма да има кой да бачка.Дъртите съсипахте България и идва време да си платите.
130
0
 
0
 
! Отговори
в русия съм в русия преди 15 години
Лек ти път,другарю Станишев!И не се обръщай назад!:)))
129
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха преди 15 години
СТАНИШЕВ НЯМА ДА ИМА ВТОРИ МАНДАТ.Това е сигурно, независимо от поръчковите изследвания и верните на партията кадри които пишат в този форум/защото замо верни активисти могат за напишат такива глупости ,а и да опитат да изглеждат интелигентно мотивирани/ От дълги години в България има приемственост в управлението.ЕДНИ НЕКАДЪРНИЦИ СМЕНЯТ ДРУГИ.И то защото първите са си *** мястото ,а тия новите са избрани защото са ги критикували най яростно преди изборите. Имаше едно лого ,което е много на място сега "КОИТО И ДА СПЕЧЕЛИ - НИЕ ГУБИМ"
128
0
 
0
 
! Отговори
kratunkov преди 15 години
пътуване за никъде............
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bago sita komonisti4eski
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
111, ти нищо не каза. кьде го бьркаш Станишев сьс 90те години ?той тогава е бил ученик и вьобще защо слагате всички под общ знаменател? а колкото за младежите, от Парламента в Швейцария, мене ме убеждаваха, аз който сьм бьлгарин, колко много кадри и добри има вьв Бьлгария, и как Швейцария щала да наема. така че незнам кой льже, Швейцарците или Бьлгарите? защо все се опитват да им набиват комплекси на тези младежи? аз сьс сигурност знам от преподаватели в университет климент охридски, че студентите допускат много граматически грешки и това е доста лошо, но това не им пречи да бьдат умни и да могат да се справят с всичко. А аз искам да питам студентите..как допускате грешки на бьлгарски ? когато не знаете една дума как се пише я кажете в множественно число и така ще се насочите.
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бьлгари, бьдете по умни и по-малко злобни,и най-важното да се осьзнае, на Бьлгария и трябва обединение и единен екип за да изплуваме на повьрхноста.няма такива филми..Станишев да, Борисов не. всички трябва да участват в изграждането на Бьлгария и хората които я разрушиха, не трябва да се допускат до власта.
124
0
 
0
 
! Отговори
K преди 15 години
Естествено, че Станишев ще получи втори мандат. Не само защото няма кой друг да управялва страната сега, ами защото е уважаван политик в Европа и Америка. Той може и трябва да доведе започнатото до успешен край... колкото и да е трудно. Не е нужно всички да разбират. Всъщност точно тези, които не разбират и плюят, са пълнежа на идеите на ББ. Все пак хората, които подкрепят Борисов, започнаха да се усещат, че става дума за поредния прах в очите. Това може само да ме радва, така както ме радва факта, че неграмотни хора, като този под номер 117, който ще "имигрирва", ще се махнат от страната... ако успеят да си попълнят правилно докумнетите, разбира се.
123
0
 
0
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
стонишев е дългата ръка и послушник на доган и ясната мисъл иголемите апетити на симеон.ако имаше някакви шансове няма да има избори.така че това заглавие е подкана за триглавата ламя сама да си сложи примката.айде само това и чакаме.я камилата я камиларя
122
0
 
0
 
! Отговори
Млад пенсионер преди 15 години
Бих поспорил с Вас с удоволствие с доста конкретни факти и цифри,но вече е много късно.Ако ми изпратите електронния си адрес,ще Ви пиша по-подробно.Сега-накратко: 1. Говоря за мнозинството млади хора.Ако забелязвате,дадох за пример нашите млади ученолюбиви студенти в чужбина.С гордост мога да посоча и учениците,участници в различните олимпиади!Но това са само една малка част от общата неграмотна маса,скарана с четенето и ученето. 2.Не боготворя и не идеализирам времето преди 10.10.1989г.Та нали затова една част от комунистите спретнаха демократичния преврат!Само че те си представяха по друг начин промените,а не по този гангстерски начин и пладнешки обир,както се получи.Необходими бяха корекции , но без да се загубва държавността! А сега разрухата е пълна-няма промишленост,няма производство,няма селско стопанство /за срамотиите внасяме чесън,домати,лук,зеле,дини,пъпеши,ябълки,яйца,пиле та и какво ли не още,а до 10 ноември изнасяхме излишъците си/,нямаме онова здравеопазване,образование,армия,дори спорт /всички наши олимпиици от Пекин си го признаха/. 3. За енергетиката да не говорим - не само за затворените 4 реактора на АЕЦ-а , а въобще! 4. А за това,че не сме можели да пътуваме в западните държави, категорично не съм съгласен!Живея във Варна и съм свидетел как от началото на летния сезон до късна есен пътническите ни кораби - "Варна", "Несебър", "Димитър Благоев", "Георги Кирков", "Васил Коларов" и "Георги Димитров" правеха непрекъснато круизи предимно из Средиземно море - Турция,Гърция,Италия,Испания,Израел.Най-големия ни пасажер -"Варна"-плаваше само до Западна Европа и Скандинавските страни.Подобно беше и положението по Дунава.И винаги корабите бяха пълни с български пасажери!Е,вярно,предварително се правеха проучвания дали си евентуален невъзвращенец и едва тогава можеше да тръгнеш на запад /въпреки това сито пак имаше такива случай/.Истината обаче е,че на повече от 95%от желаещите им се даваше възможност да излизат в т.н. кап.страни.И,което е най-същественото- тези българи отиваха на екскурзия със собствените си спестявания,а не както сега болшинството българи правят - тръгват по света с последните си средства,за да търсят някакво препитание.Те не отиват там на екскурзия,както правеха тогава.И не са тръгнали на гурбетлък от добро,а защото Правителствата ни след 10 Ноември докараха страната и народа до ръба на оцеляването!Едва след 2000 г.и особено през управлението на сегашното Правителство взе да се вижда някаква светлинка в тунела. 5.За престъпността да говорим ли?!Кога се появиха решетките по балконите на 1 и 2 етажи по къщите и апартаментите? Кога *** започнаха безнаказано да крадат и мародерстват?!По-рано беше масова практика комшията да знае къде си оставяш ключа от апартамента /най-често под изтривалката или под саксията с цветята/ ,а пък в селата въобще не заключваха къщите си.А сега и блиндираните врати на апартаментите не са надеждна преграда пред престъп
121
0
 
0
 
! Отговори
wertyusa преди 15 години
Сер-гей Станишев си има тактика.Първо привлече симпатиите на рокаджиите, после и на младото хаус поколение.Не се учудвам.Абе тези 16,2% да не са онези луузъри от Бузлуджа?Хора без мнение, готови да продадат устоите си за тарелка кебапчета и безплатен воаяж?Маркет рисърч.....то е доказано,че социологическите проучвания са предпочитан източник за реклама от страна на правителството, което управлява.Не вярвайте!Regards,wertyusa
120
0
 
0
 
! Отговори
Йордан преди 15 години
Опааааа г - н млад пенсионер успокойте се малко, че ще ви се вдигне кръвното налягане. 1 - во не се смятайте, че като сте станали на 65 сте много по - ерудиран и образован от хората, които посещават форума. 2 - ро нали вие сте възпитавали младото поколение да слушат чалга, да мислят за наркотици и проституция...Нали старите учители, които са ставали професори преди 89-та учат сегашната младеж...И недей слага всички млади под един знаменател, защото съм убеден, че лично аз мога да те запозная с достатъчен брой хора, които да те сложат в малкия си джоб по всякакви теми...Ако ще ме питаш на колко години съм и да ме пращаш да се уча в началното училище на 23 съм! Приятна вечер и на следващите избори пак дръжте здраво червената бюлетина!!!
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
115 ОТ НАС ИЗОБЩО НЕЗАВИСИ ЗАВИСИ ОТ ФАКУЛТЕТО, ФИЛИПОВЦИ, СТОЛИПИНОВО И ДРУГИ ПОДОБНИ КВАРТАЛИ. ТО В МОМЕНТА НЯМА ЯСНО ИЗРАЗЕНО НЕДОВОЛСТВО ПРОТИВ БСП САМО МЛЕКАРИТЕ ИЗЛЕЗНАХА АМА ИМ ТУРИХА ЕДИН БОЙ. ГЕРБ НЕ ДЕЙСТВА ПО ВЪПРОСА. ТО ЗА ДА ПОЛУЧИШ ВЛАСТТА ТРЯБВА ДА СЕ БОРИШ ЗА НЕЯ, А НЕ ДА СЕДИШ И ДА ЧАКАШ ТО САМО ДА СЕ ГЪТНЕ.
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако Бате Борисов иска да управлява, трябва да предизвика предсрочни избори иначе така ще си падат процентите. Той трябва да действа по-твърдо. Наистина в последно време не се чува.
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако Станишев получи втори мандат аз имигрирвам. България явно ще си остане най-слабо развитата страна в Европа.
116
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Явно Ви е по-лесно да опонирате на невежи хора и игнорирахте моя коментар?