Социологическа аритметика: ГЕРБ- 28%, БСП - 15,4

"Маркет линкс" отбелязва спад в доверието към левицата, отлив при тъмносините и прилив към ДПС, Бойко - обичан, Първанов - не дотам
10 сеп 2008 16:02,
72
Социологическа аритметика: ГЕРБ- 28%, БСП - 15,4
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ би спечелила 28% от гласовете на избирателите, ако изборите се проведат днес, сочат данни от проучване на социологическата агенция "Маркет линкс".

На второ място в класацията е БСП с 15,4 на сто.

Интересното в случая е, че в сравнение с предишното изследване на агенцията от  февруари, социалистите губят 2,3 % доверие.

На трето място по одобрение е "Атака", която събира 8,4%.

Одобрението към ДПС бележи ръст и в момента хората на Ахмед Доган печелят 5,3 на сто от гласовете на избирателите.

Според данните на "Маркет линкс", ако изборите са сега, ДСБ не би преминала 4-процентовата бариера за влизане на парламента.

Тъмносините на Иван Костов събират едва 2,1%.

47,9 процента от анкетираните искат еднопартийно правителство, за да е ясна отговорността.

32,2 на сто пък искат коалиция за взаимен контрол на партиите.

Повечето избиратели имат и нагласата да участват в опозиционен протест, като 35,6 процента биха участвали в такъв.

По отношение на политическите лидери, Бойко Борисов е на първо място - 65,7%, докато президентът Георги Първанов е с възможно най-ниската оценка, получавана от български президент в проучвания от последните години - 56,3 на сто одобрение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
нещо да не си в грешка ?Бате Бойко сикаджията - човек с морал , и неопетнен ?А Болен Сидеров , който за пари направи една мутра евродепутат , а половината му група са мутраци и обикновени *** , и той ли е неопетнен ? Номер 20 си знае какви проценти си е поръчал на изборите Сер гея . А може би , бате му Гоце ги е поръчал , или най-вероятно червените генерали с Гоцев начело ( каква тафтология - Гоцев крепи Гоце :-) Никой не се сети да каже , че социолозите в българия са от рода на Мира Запариисвира . А даже се разказва , че подвизаващите се в нета *** , които подкрепят тия червени тумори , са на заплатки в една социологическа агенция . Заплатките не им били големи - около 1200 лева , но пак са 3 пъти по-големи от заплатата на учител(несъкратен).Което иде да покаже , че комунист за гнусотия пари не жали , особено пък държавни .
50
0
 
0
 
! Отговори
неживеещ преди 15 години
Не се живее нема живот в държавата!!! Ужас! Ужасно е!!!!!!!!!!!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
славчо христов ,вилхем краус ,александър йорданов,желю жепев,петър стоянов -конникът,стефан софиянеца,петър бакърджиев помниме ги по-новите комунисти
48
0
 
0
 
! Отговори
моя си работа преди 15 години
АТАКА !!!!! и русия това е съюза !!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
костов преди 15 години
гласувайте за АТАКА ако и те не стават тогава гласувайте за бат ви бойко на по следващите избори а костов нека си пие чайчето с муравей радев,христо бисеров,йордан соколов,АЛЕКСАНДЪР БОЖКОВ помните ли го ,и още много други комусистОДЕМОКРОТИ
46
0
 
0
 
! Отговори
РАДАН ВОЙВОДА преди 15 години
АТАКА НЕЩА НЕЩО Я НЯМАШЕ В СПИСЪЦИТЕ НА ТЮФЛЕЦИТЕ ПОЛИТОЛОЗИ И АНАЛИЗАТОРИ ....МОЖЕ ЛИ ЕДНА МАЛКА ПАРТИЯ КАТО АТАКА БЕДНА КАТО МИШКА ...НО СЪС ХАРИЗМАТИЧЕН ЛИДЕР ДА ОТУПА МАФИЯТА В ЛИЦЕТО НА КОСТОВ ДПС НДСВ И КОМУНИСТИТЕ.....А....-ДАЛИ НА ТОЯ НАРОДЕЦ МУ Е ПИСНАЛО.....ХА ХА...ЩЕ ИМА ВЕСЕЛБА.....БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ...
45
0
 
0
 
! Отговори
sos преди 15 години
Бойко е пич и ще спечели срещу "рокера", яхтсмена и сакса.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
15,4% от населението на БГ са психичноболни може би?!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако всеки вярваше на такива проучвания до никъде нямаше да я докараме. Доказано е че хората най-лесно се маниполират като им извадиш готови данни и таблици и тука е така.само АТАКА !!!
42
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
тото от Викингите. Примерно анализирайте и оценете, че победата на оасетинците е и победа на протобългарите, с които те се родеят. Както и че с протобългарите се родеят повечето републики от РФ, до ри Русия свенливо и и с неудоволствие се движи към признаването на фундаменталнотго значение на протобългарите и Велика България за нейното структуриране и развитие. И като добавим, че РФ е на път да се спаси от натрапения и комунизъм и ционизъм, формирани от Мойсей Гес през по-миналия век и оставени за доработка от Маркс и Херцел, сетете се за какво става дума.А колкото до нашите политици не е по зле Бойко и Волен, въпреки всичко, защото поне формално те се българи, докато сегашния триумфират според доминиращата информация за интернет се състои от украински евреин, турски полуциганин и неясен европейски аристократичен ***.
41
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
"Независимите" медийни *** не спират с опитите си да манипулират обществото!Пробутват ни поредните "представителни" стъкмистики с които продължават да насяждат на българите рожбата на медиен онанизъм и мастурбация-Б.Б.Средно интелигентния българин знае що е това представителност на соц.проучване.Манипулаторите от соц. агенции и медии знаят това но не смеят да си признаят,защото ще им лъснат продажните !Абе драскачи,що не си признаете кой финансира вашата антибългарска и антидържавна дейност!Защо не направите едно проучване за предложените от Болен десетте най-важни общобъгарски задачи за решаване от всички партии,които искат да управляват страната!Защо не ги формулира ясно и да ги заяви пред обществото?И тогава "независимите" медийни манипулатори да направят своите"проучвания"-навеждания за пачка пари!Демакрати от агенциите за стъкмистика,защо не проучите дали народа знае за "Плана Ран-Ът" за преустройство/разгром/ на индустрията и селското стопанство и как програмата на ГЕББ е писана по него!Проучете какво е мнението на българите за предлаганата от тези *** приватизаций на АЕЦ"КОЗЛОДУЙ"/сега временно са я потулили/!Социологоподлоги,даже сте надминали себе си в манипулацията,че българите искат еднопартийно правителство-начело с кой-медийната повърня Б.Б.,или сбърканото фотографче Сидеров?
40
0
 
0
 
! Отговори
Pantalei преди 15 години
Да те изклатят в 6-то районно, като ти е все едно кой ще те клати! Подобни пожелания и на # 20 и #24!
39
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Като чета коментарите ми се струва /че така ми се иска е ясно/, че баламите намаляват. То не бяха лъжи и реформи през тези почти 20 години, то не бяха обещания и какви ли не заигравания ... и в крайна сметка относително /не абсолютно - но причината за това не е във властите - справка "1984" на Оруел/ България и българите стават все по бедни и безсилни. Кой ли не повтаря от време на време, че нов бърдак със стари полови труженички не става, а *** на - мине се не мине и поотделно или вкупом нашите партии с делата си доказват че не е така. Както и че няма принципи, истина, отговорност, достойнство, а само жалки *** ненаситни антибългарси антихристиански и античовешки нагли интереси. Е, това най-ново обеденение също доказва всичко това.А ние, българите, не само мълчим, но и нямаме думата... а и много много не я искаме, защото интуитивно усещаме, че в такава медийна среда няма място за нас, тя е резервирана за такива безпринципни сладкозумни дърдорковци като Б. Борисов. Казвам го не сама като страничен наблюдател, а и защото в преки и косвени контакти му предложих примерно ефективни решения примерно за отпадъците и толофицирането, ама той мълчи вече почти две години, защото няма далавера. Та като казах далавера нека някой да ме светне дали се сеща някой/някои наши политици да са свършили каквото и да е , освен по погрешка, което да не е свързано с тяхната лична далавера.Но нещата са още по зле - политиците в най-добрия случай са третата власт, умишлено поддържана на ниско ниво, за да обира негативите и отрицателните настроения на хората, за което и се оставя да оаграбва народа доколкото може и както може... А единствената истинска реална власт са лихварите банкери. Като начало потърсете с Гугъл "деньги - пирамида долгов" /филмче/ и "хочу весь мир и еще 5 %" /текст/ и ще разберете много неща. Иначе ще се лутаме и правим грешки дори когато искаме добросърдечно да свършим нещо полезно. Какъвто беше например случая с Жан Виденов - по принцип той беше прав и не искаше нищо лошо да направи, а знаете до къде я докара с неговата наивност и неопитност. Той не знаеше и недооценяваше как действа световната лихварско-банкерска система, колко много свободни пари има /поне сто пъти над възможните реални стоки и услуги/, които ударно се насочват и създават хаос там, къде е заплашено абсолютното им господство. Но трябва и да го извиним - спомнете си какви тежки кризи се случиха през 1997 година след нашата в Азия и кои как и защо пострадаха по-малко. Но като цяло не трябва да извиняваме себе си и в крайна сметка България, защото там се поучиха от станалото, а ние - не. Само един по пикатен пример в това отношение - заинтересувайте се какво ще се случи на големите спекуланти Сорос и Робъртсън, ако припарят до Малайзия.Но пък спокойно - направили сме не нещо, а много в света и плодовете от посятото от Протобългарите продължават в пространството от Алпите до Урал че и зад него, както от Алпите до Британия продължават плодовете на пося
38
0
 
0
 
! Отговори
mnmn преди 15 години
SAMO GERB...i general BORISOV :)
37
0
 
0
 
! Отговори
HARD ROCK преди 15 години
Събудете се съграждани, докато не свалим от власт тройната коалиция и докато не изрежем тумара ДПС и приближените й лакей, докато това не стане няма оправия тука. Необходимо е повече гражданска отговорност, да не се страхуваме да изразим открито възгледите си , а не само анонимно по форумите, куца ни гражданското общество, нека не само да се оплакваме, а и открито да демонстрираме непримиримост към уродливите политики довели страната ни до този хал - най бедната страна в Европа.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
айде и тук се напълни с ***
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хе-хе, HARD ROCK, ТОВА ли са хората, които не са опетнени? Ами бат' ти Бойко? Кой пръста си не мръдна да намери място за сметището, докато Пловдив приемаше 200 хил.тона от софийските отпадъци? Кой ще търси отговорност на някого? Пак ли Бойко Борисов, който реши да бътне центъра на София, за да се строяло там... Сигурно нищо не е получил от бъдещите строители... А сигурно и морал имат и най-вече държавнически възгледи (само дето досега не сме видели демонстрация на нито едно от тях) - той и охраната на БНБ има възгледи как да управлява банката, ама си трайка, щото няма достатъчно балъци да му обърнат внимание...
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
еднопартийна..няма начин. тука не говориме коя партия ще бьде на власт, а , обсьждаме какьв е начина Бьлгария да изплува на повьрхноста,говориме за вьзраждането на Б-я. когато има еднопартийна власт, какво се случва? хората в опозиция управляват, чрез групировките и в сьщност пречат на властоимащите да си вьршат работата, и така, тьпчеме на едно място. , а така, всеки носи своята отговорност пред народа.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kade tarsi6 rabotnici day pove4e informaciq Roki?
32
0
 
0
 
! Отговори
HARD ROCK преди 15 години
Стъкмистиката на червените още по яростно ще започва да работи оттук нататък и до изборите. Тв в тандем с ДПС ще пускат в обръщение всякакви лъжи и клевети по отношение на ГЕРБ и АТАКА, усещат горките какво им предстои - ИЗРЯЗВАНЕ от властта !!!