Социологическа аритметика: ГЕРБ- 28%, БСП - 15,4

"Маркет линкс" отбелязва спад в доверието към левицата, отлив при тъмносините и прилив към ДПС, Бойко - обичан, Първанов - не дотам
10 сеп 2008 16:02,
72
Социологическа аритметика: ГЕРБ- 28%, БСП - 15,4
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ би спечелила 28% от гласовете на избирателите, ако изборите се проведат днес, сочат данни от проучване на социологическата агенция "Маркет линкс".

На второ място в класацията е БСП с 15,4 на сто.

Интересното в случая е, че в сравнение с предишното изследване на агенцията от  февруари, социалистите губят 2,3 % доверие.

На трето място по одобрение е "Атака", която събира 8,4%.

Одобрението към ДПС бележи ръст и в момента хората на Ахмед Доган печелят 5,3 на сто от гласовете на избирателите.

Според данните на "Маркет линкс", ако изборите са сега, ДСБ не би преминала 4-процентовата бариера за влизане на парламента.

Тъмносините на Иван Костов събират едва 2,1%.

47,9 процента от анкетираните искат еднопартийно правителство, за да е ясна отговорността.

32,2 на сто пък искат коалиция за взаимен контрол на партиите.

Повечето избиратели имат и нагласата да участват в опозиционен протест, като 35,6 процента биха участвали в такъв.

По отношение на политическите лидери, Бойко Борисов е на първо място - 65,7%, докато президентът Георги Първанов е с възможно най-ниската оценка, получавана от български президент в проучвания от последните години - 56,3 на сто одобрение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
HARD ROCK преди 15 години
Ето един лозунг под , който можем да се обединим всички, защо у нас свестните изкарват луди... FORZA ITALIA - някой да обвинява италианците в национализъм ?, Защо не сме поне наполовината националисти колкото тях? Доста трябва да се реже от тумора май, освен ДПС има и доста нихилистични елементи , които се облажват на кьорсофрата, наречена бюджетен излишък. ЖАЛ ми е за вас чиновници, след като дойдем на власт и ви уволним не знам какво ще работите, вижте ....потърсете в строителството - търсят там общи работници :))))))))))))
30
0
 
0
 
! Отговори
Hahaha преди 15 години
Дали е представителна извадката от 1000 - 2000 души, хаха, дали е платено емперичното изследване, дали всяко следващо изследване е с различни стойности, това е така, защото всички изследвания и повечето материали по вестниците са платени и манипулирани. Който си плати днес, за него пишат колко и каво... , утре друг си плаща и така нататък... Не вярвайте на платени публикации и манипулации, мислете с главите, на това което ви представят по медиите. Истината е скрита и не всеки може да я види, ясно е че ББ няма да има мнозинство, рейтинга му пада, въпросът е с кой ще се коалират ГЕРБ, при положение че ДСБ и АТАКА няма да имат нужните им проценти, опозицията и да бърза предсчони избори няма да има така че, спокийно до Юни и тогава ще си говорим.
29
0
 
0
 
! Отговори
selqka преди 15 години
Много здраве на HARD *** ups HARD ROCK исках да кажа - хайл Хитлер. :)))Не знам за вас, но аз ще гласувам за с бюлетина 26 :))) тоест мнение 26 :))
28
0
 
0
 
! Отговори
Izpushil Hard преди 15 години
Хапд Рок ти уби всичко детско в мен....ХахахаПолитици, комициМедии - Циркбългарите в национален парк лудница....
27
0
 
0
 
! Отговори
HARD ROCK преди 15 години
Партия "Атака". нейният лидер, всички съратници и симпатизанти на идеята за национален възход, както и партия ГЕРБ, лидерът й и всички нейни съидейници са хората, притежаващи необходимия интелектуален ресурс и политическа воля да изведат страната ни по пътя на европейското развитие. ТОВА СА хората ,неопетнени от минали управления и способни да застанат начело на управлението на страната. ТОВА СА хората , които ще потърсят сметка на бандитите разсипали, и продължаващи да разсипват страната ни, ТОВА СА хората , притежаващи необходимия МОРАЛ и държавнически възглед.ДА, ТЕ ТРЯБВА да бъдат нашият избор догодина и ще вземат много повече от тук предначертаните проценти !!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Uchenik преди 15 години
Абе господа политици не се карайте направете ме мен министър председател. Първо ще разпусна министерството на вътрешните работи, 80 процента от престъпността е от там. После ще закрия министерството на здравеопазването и здравната каса и без това си плащат хората, да е направо на лекарите. След това ще затвория Министерството на образованието, щото докато завърша ще ми измислят и матура и по космонавтика. Ще забраня парламента веднага, а икономиите от бюджета му ще дам на сиропиталищата. Ще поканя Буш като свърши мандата да дойде президент в България да ни оправи. За вице съм му избрал Саакашвили като го свалят руснаците. Волен Сидеров ще го назнача посланик в Турция, а на фондацията на Иван Костов ще дам статут министерство на финансите. Сергей Станишев и Георги Първанов посланици в Киев и Москва, царят пазач на гората в Рила... Ахмет Доган шеф на вероизповеданията, Бате Борисов ще го оставим кмет на София до 2099 г., да му се радват Софиянците за ***.... Абе гласувайте за мен и ще си живеете райски. Моята партия е с фирмен знак като на минералните извори само че показан с пръсти... Айде, България на 77 морета в ЕС !!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Men vuob6te neme kasae za izborite koy 6te spe4eli,iskam grajdanska voinna omruznami samo da 4istq kala6nika:)
24
0
 
0
 
! Отговори
selqka преди 15 години
Ей, ............. гадни, стига сте манипулирали хората с вашите социологически изследвания. Резултатите от вашите социологически изследвания, повечето от които дори не са проведени са пълна лъжа. ГЕРБ, няма да са на гребена на вълната докато дойдат изборите, затова бързат. А за псевдопатриотите и скандалджиите от "Атака" да не говорим - едва ще съберът 4%. Премиер - мутра аз лично не искам. Той дори с една София не може да се оправи, а за премиер да не говорим.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Одобрението към ДПС бележи ръст и в момента хората на Ахмед Доган печелят 5,3 на сто от гласовете на избирателите." - показателно за положението в държавата!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ходи ти се прегледай бе резак
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
браво HARD ROCK
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искам да ви споделя истината за тези неща: Всъщност подкрепата за БСП е доста по-висока, около 22-25%.... според независими проучвания достига и до 30% в някои райони на страната. Да приемем че все пак подкрепата за БСП е някъде към 25% средно . Значи червените имат реалния шанс да са първи в класирането за следващия парламентарен вот. И като се има предвид че герберите падат със всеки ден, има голяма вероятност БСП да доминира следващия кабинет. Това е добре, дава външнополитически гаранции за България, защото никой в ЕС или в Америка и Русия не иска изненади. Ето как Станишев ще си изкара и втори мандат.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
otivai da se pregleda6 mnogoznaiko:)
18
0
 
0
 
! Отговори
HARD ROCK преди 15 години
С огромно недоверие се отнасям към тъй наречените социологически проучвания, понеже тези агенции са правят само поръчкови изследвания , за да манипулират общественото мнение. ГЕРБ и АТАКА ще вземат доста повече проценти доверие от българското общество, което явно плаши доста мафиотите, бандитите и терористите от тройната коалиция. Ще дойде времето България да се управлява с твърда ръка, за да се излекува болното общество от тумора, предизвикан от участието на ДПС във властта. За тази формация ДПС, наследник на една терористична шайка, извършвала атентати и убийства на невинни български дечица , за тази *** от ДПС трябва да се приложи цялата строгост на закона - забрана на етническата партия, конфискация на незаконно придобитото имущество на нейните лидери , членове и симпатизанти, СЪД и ЗАТВОР за злоупотребилите с власт некадърни чиновници от ДПС. ЕТО още някои мерки, необходими при хирургическата интервенция по отстраняването на ДПС - премахване на двойното гражданство, задължително гласуване на избори, задължително влдаеене на български език, да се върнат наставките -ов и ев на имената им, както беше преди, премахване новините на турски език по националната ТВ, да се гласува закон за защита на държавата от разни нихилисти и прилежащите им организации, които упорито ерозират българската национална идентичност. За изказвания от рода на оня *** от Шуменско -Кенан - директно присъда по бързата процедура.Сопата трябва да играе, трябва ни нов Стамболов - и ето, май се задават двама такива на хоризонта. ДАНО ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ !!!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БСП 15%!!! Как е възможно!?!!!? Тоя народ иска да измре ли?
16
0
 
0
 
! Отговори
Самолетоносача преди 15 години
Браво Бояне това е истината.И аз не мога да се начудя на този народ седи и чака някой да го оправи.Както виждаме оправят го добре и през четири години се сменя оправящия.Какво да правим това е българския народ мързелив крадлив необразован тарикат и в същото време огромно самочувствие и мания за величие.Виждам как губя детето виждам как то ненавижда жългарската държава а отиде ли да учи в чужбина няма да се върне тук сигурен съм.Какво доживяхме децата да не искат тази държава и да се срамуват че са българи.
15
0
 
0
 
! Отговори
боян преди 15 години
кво ше говорите след като стане бб + серГейкак па да му майката не спреха устите ви да ги говорят тия глупости. наистина ли не проумявате малоумщината, царяща по тия земи? толкова ли не вдянахте, че ние не вървим след белите държави, че да си говорим кога и как ше ги стигнем? ние сме тръгнали по друг път - прашен, селски, с дълбоки коловози, но удобен за правене на кал. в която затъваме по угодата на тоя или оня. и теглиме една каруца, пълна с мързеливи *** и тарикатеещи . за 20 години ми писна на оная работа от думите "реформа", "преход", "опозиция"... ви лелина. затова избягаха 2 милиона - за да не са в калта. пренебрегнаха знанията и способносите си за сметка на малко ред и мисъл в това, което ги обгражда. и може да са втора категория хора и емигранти, но са част от нещо, което тук безвъзвратно е неосъществимо - общество. проумейте смисъла на тая дума, и ще разберете, че българия е болна и умира, а ние сме просто един щастливо самозалъгващ се тумор.
14
0
 
0
 
! Отговори
ch преди 15 години
Той Бат' Бойко оправи шопско, сега цяла България ще оправи. Сичките са маскари.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
той е фес затова е "над нещата" -но не за дълго.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
интересното в случая не е че социалистите са загубили процент. Щеше да е интересно ако не бяха загубили. Явно народа е взел да се пробужда.