СДС: Задава се нова студена война заради Русия

СДС настоява президентът и правителството ни да осъдят действията на руските сили срещу Грузия
16 сеп 2008 19:13, Красимир Ангелов
156
СДС: Задава се нова студена война заради Русия
Шефът на сините- Пламен Юруков. Снимка: БГНЕС

СДС настоява президентът и правителството на страната ни да осъдят действията на Русия срещу Грузия, се посочва в декларация за развитието на събитията в Грузия, приета от Националния изпълнителен съвет на партията.

СДС настоява за окончателно изтегляне на руските войски от Южна Осетия и се обявява против "надигащата се нова студена война, продиктувана от реваншистките действия на Русия".    

Според сините руските действия в региона са нанесли щети и са упражнили директен натиск към пожелалите членство в НАТО Украйна и Грузия, както и към богатите на петрол и газ централноазиатски държави.

Русия ясно показа желанието си да бъде монополист в транспорта на енергоносители от Централна Азия към Европа, се посочва в декларацията на СДС.

Днешна Русия ясно показа на света, че граничещите с нея бивши сателитни държави нямат право на самоопределение,завършва декларацията.

Всичко за кризата в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
0
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
Plamene,искате да споменат СДС в медиите ли с този акт на С а м о о п р е л е н и е ! Че той Буш го каза на Путин ,, И ти си демократ но не като мен" Какво ревете за някакво съшито с бели конци право на самоопределение - НА СВЕТА ИМА ЕДНО ПРАВО - НА СИЛНИЯ и то във ВСЯКАКЪВ АСПЕКТ.Що се отнася до войната : Ще бъде гореща ,а не студена и не забравяйте ПОБЕДИТЕЛЯ НЕ ГО СЪДЯТ ЗАЩОТО НЯМА КОЙ , А НЕ ЗАЩОТО Е НЕВИНЕН.
154
3
 
0
 
! Отговори
Петьо Димитров преди 15 години
Много е забавно, как толкова много бль'гарчета са тъй отявлени про-НАТО и САЩ и така силно, анти-Русия. Намирам, че има грешки в познанието и интерпретацията на много събития в съвременната история. Ето няколко пункта:1) Отъждествява се СССР и Русия, а пък те са много различни държави, най-вече в Русия не влизат "братски републики", няма СИВ и Варшавски Пакт (но има Северо-Атлантияески Пакт .. );2) Плямпа се, че Русия се управлявала от КГБ, което е много противоречиво: защо не се плямпа, че Буш- старши е бившия директор на ЦРУ, и то от онова време, когато пламанаха най-отвратителните афери, като оръжие-наркотици-Иран-Никарагуа-контри и т.н., т.е. ЦРУ в миналото и сега, си е баш ортак-а на КГБ-то ха-ха :lol: 3) Не знам, дали сте забелязали, че след 11-септ. антентати, САЩ буквално се "болшивизираха". Не забелязвате ли значките по реверите на всички полит-функционери (Апаратчици) в Конгреса и другаде - досущ като членове на Политбюро на КПСС- с това маркират, че са "патриоти" ха-ха Не знам, доколко ви е ясно също, че днес САЩ въобще не са "свободна и демократична държава". Единственото вярно е, че са все още "Република" 4) От няколко дни излезе наяве и друг "мотив", което е във връзка със назряващата Световна Финансово-Икономическа Криза. Става дума за дългото бездействие на Белия Дом по въпроса иза сегашните решения държавата да "изкупува" банките и др. институции, които са пред фалит (предполагаемата сума е 1,000 милиарда). Много западни наблюдатели тълкуват това така: "За САЩ дълги години думата "социализъм" беше "*** дума", но с действията си днес правителството превръща САЩ в социалистическа държава - "частния дълг на еврейските банки се преразпределя върху гърба на данакоплатците" ....На лице е явно "болшивизиране" на САЩ, а единственото добро, което политическите наблюдатели предричат е, че няма да имат пари за още "войнички", както и да подържат колосален военен бюджет .... Айде, другари и другарки .."Да ви е честит Язовира" .. както рекъл някога бай ви Тошо
153
2
 
0
 
! Отговори
Bulgarin ot Germania преди 15 години
na izborite. TOI E GLUPAK !! Sashto kato platenata US-marionetkaSimeon Pasi.
152
2
 
0
 
! Отговори
138 преди 15 години
Крайно време е да решиш ти какъв си, защото раздвоението на личността е опасно нещо.Където прочета Странджа из сайта, винаги се говори колко е добре в САЩ...А се представяш за Българин.Да не би да си от тези,дето дедите им бяха активни борци,бащите им бяха от БКП,после, като усетиха на къде духа вятъра станаха от СДС и с безконтролните партийни пари от черните каси и задграничните дружества изпратиха синчетата си /визрам теб/ ,да учат в Щатите?Предпочитам да съм дал нещо на тази държава в селския си нужник,отколкото да пренеса като теб американските л/айна тук,и да ги ръся наляво-надясно!Другия вариант е да ти плащат на дума тук от някоя "демократична" фондация,от братската страна САЩ.
151
2
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Първо ти не се смяташ за българин:"-Ще те защитавам само..." инямаш право да вземаш отношение по темата.Второ - знам,че си дал нещо на тая държава,но то е самосъдържанието на селския ти нужник...
150
2
 
0
 
! Отговори
sedesebar преди 15 години
Щеше да си смешен Юруков, ако не беше *** и жалък. Поне хорада да развеселявахте, както Жорж едно време, а вас и затова не ви бива.
149
2
 
0
 
! Отговори
138 преди 15 години
Ааааааа, явно лидокаинчето дето те е мазала сестрата отзад най-накрая подейства!Ще те защитавам само в един -единствен случай:Когато националните интереси на България съвпаднат поне 50 % с тези на работодателите ти-САЩ.Но нещо напоследък не ме избива да нападам суверенни държави заради петрол, да разпокъсвам етнически Балканите, да грабя от където и каквото мога докато не се намери някой да ме удари през пръстите и да каже, че така не може.Не вярвам и повечето Българи да го искат!А аз за разлика от тебе съм дал на тази държава много ,и не само на приказки.
148
2
 
0
 
! Отговори
томов преди 15 години
Тази пигра се играе поне от двама играчи. И Америка има интерес от нова студена война и дрънкане на оръжие и Нато. Защото оръжейната интустрия буташе американската икономика от вилзането и във Втората световна война до сега, САЩ продължават да са най-големия износител на оръжие в света. Потелевизията САЩ се борят за мира по света, а когато не са в ефир, продават оръжие. От студената война имат интерес както Русия, чийто олигарси ще затвърдят властта си, ако има студена война, така и САЩ, които пък ще раздвижат икономиката си със противоракетни щитове, космически кораби, клонирани войници и всякакви други военни глупости.
147
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТОЗИ *** КОНТРАБАНДИСТ НА КАФЕ ПЪК КАКВО СЕ ПЪНЕ ДА УПРАВЛЯВА СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА - ДА СИ ГЕЛАДА ТАМ 2% ЕЛЕКТОРАТ ОТ КАНДИДАТ-НЕКРОЛОГИЗИРАНИ РЕСТИТУТИ И МЛАДИЯ АКТИВ ОТ КРАДЛИВИ КАРИРИСТЧЕТА И ДА СИ ТРАЕ
146
2
 
0
 
! Отговори
cons преди 15 години
След тази статия не мисля че рейтинга му е по-нисък от този на Борисов.
145
2
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Прав си 138 употребиха ме ***,но с езици.Пияният рускимилиционер,дори не усети,когато му пръднах в устата,а и да бяхс.р.а.л. там - същата работа - свикнали са и не им прави впечатление.Имам чувството,че не мразите толкова Юруков,а само се засегнахте,че настъпил любимата ви Русия...Ще се радвам,ако някога се застъпите със същото настървение иза България... На практика доказахте правотата на моята теза...благодаря ви...
144
2
 
0
 
! Отговори
333333 преди 15 години
Абе Юрук, не си навирай носа дето не ти е работата и си некомпетентен, че още по-големи каши забъркваш. Гледай си далаверите с кафето и бившето СДС, което гони заветнитните 0%.
143
2
 
0
 
! Отговори
руди преди 15 години
този реши да се покаже. бяхме го позабравили. и пак се изака на метеното. мъ какъв политик брях. добре, че ми го каза туй за студената вода, пардон война.
142
2
 
0
 
! Отговори
мим преди 15 години
ти браточка си гледай Консулството на Казахстан и не бери грижа за Русия. а и трябва да бориш 4%
141
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** седесари, скапани сини мижитурки! Вие още ли се правите на партия бе насранковци. Я се гръмнете някъде всичките до един, за нищо не ставате. Само дето лъгахте хората по лощадите. Синята идея незнам си какво, незнам си що... Синята идея се оказа чалгаджийска лато оная чалга песен за синята прашка
140
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Евала брао! Хиляда пъти браво! Много добре го каза това за СТРАНДЖАТА. Този е пълен и ***
139
2
 
0
 
! Отговори
дали ще кажа преди 15 години
Гузни -дръжте се възпитано мирни,че ще става като,.......,...... казвам в ирни.
138
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като чета тук и там Странджата стигам до извода че преди години е бил *** употребен от група Български комунисти, в комбинация с леко пиян охраняващ ги Руски милиционер.После го е лекувала от разкъсванията му Българска Мед,сестра, симпатизантка на СДС и гастарбайтер в клиника на САЩ.Друго обяснение нямам за упоритостта на тезите му.
137
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
СДС продавайте си кафе и не се занимавайте с политика от която нищо не разбирате.Проверките по САПАРД още не са завършили внимавайте с ДДС-то.
136
2
 
0
 
! Отговори
ben chur преди 15 години
amerika prizna 4e rossia ima pravo da kontrolira biv6ite si kolonii.amerika pritisna 6izofrenika saaka6vili da podpi6e dogovor,spored koito rusnacite imat pravo spokoino da si 6rtat iz gruzia.amerika da,no iurukov ne............tova sds varvi ot razvala kam provala