Етем и търговецът на оръжие

Назначен от министърката приятел - директор се оказа търговец на незаконно оръжие; "Искат да ме дискредитират", проплака Етем
19 сеп 2008 15:14,
85
Етем и търговецът на оръжие
Снимка: БГНЕС

"Нямам информация, че Янко Хаджигеоргиев е търгувал с незаконно оръжие", обяви вицепремиерът Емел Етем в отговор на въпрос как мъжът е бил назначен в нейното министерство, след като има информация от чешкото разузнаване, че е търгувал незаконно с оръжие.

Министърката обаче посочи, че Хаджигеоргиев е бил назначен чрез конкурс на длъжността директор на Дирекция "Инспекторат" във ведомството й.

На въпроса дали няма конфликт на интереси, след като тя и Хаджигеоргиев са били съдружници в една фирма,  Етем каза, че от 1995 г. – откакто фирмата не съществува, нямат нищо общо.

"Проверка ще бъде направена, но мисля, че някой цели да прилага политически трикове и номера", каза Етем.

По думите й вероятно някой иска да компрометира нея и министерството й преди предстоящите парламентарни избори.

Според Хаджигеоргиев фирмата "КАРЕ-93", която чешкото разузнаване визира, вече не развива дейност.

Той уточни, че тя е била регистрирана от четирима бивши конфедерални секретари на КТ "Подкрепа" - той, Емел Етем, Георги Кънчев и Стамен Кривошиев през 1993 г. "за да могат да оцелеят".

"Фирмата е закрита през 2005 г., след като г-жа Етем стана вицепремиер", категоричен е Хаджигеоргиев.

Според ДАКСИ обаче фирмата си работи и в нея вицепремиерът и останалите трима съкооператори държат по 25%.

Името на Хаджигеоргиев нашумя през юни 2000 г., в Чехия, след като в бившата соцстрана стана политически и оръжеен скандал, в който бе намесено името му като един от най-големите трафиканти на оръжие в международен мащаб от 1994 г. до 2000 г.

Името на "бившия" съдружник на вицепремиера Етем се свързва и с фалиралата Балканска универсална банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Aide ela,4akam te da vidim kak 6te stane *** sopolivo.Ia idi do lubimata Tr,4e maika ti i ba6ta ti malko sa gi klecali ta sa se vurnali da te izserat tuka rezak mrusen.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
malko sme vi vas gyauri mrasni,no moje i da prodaljim.6te vi e-bem vo veki vekov kakvoto i da kazvate 6te vi zapu6im ustite s ryazana glava hahahaha kakto e-bahme i isusa hrista
82
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОС преди 15 години
Какво сте се метнали на Верска основа, БЕЗСМИСЛЕНО Е. Не е Вярата която ни пречи да живеем човешки !!!
81
0
 
0
 
! Отговори
pege преди 15 години
какво се прави тая на девица. Издънил се е човека и сега ще го опере пешкира, а момата ще е сухо.Оръжието се търгува на всякъде
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какъв българин и какъв християнин си бе,*** ***.Ходи си при Доганчо и му лижи ***,недоноскоооооооооо !Евалла на 73,75 и 78 !
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
73 вземи си лекарството и ходи си лягай. Такива като теб ме карат да се срамувам че съм българин и християнин.
78
0
 
0
 
! Отговори
реалист преди 15 години
Хубави са Ви идеите, но малко хора ще тръгнат по този път.Обаче, нещата са много сериозни, както в България, така и в световен мащаб.Те ще псуват Господ и ще погубват църквите - така ще се отнасяме и ние към тях (специално за турците в БГ) За това- ***.т.е се отзад АЛАХ Е *** !!! Доган скоро ще лиже БГ з.а.д.ници!
77
0
 
0
 
! Отговори
Sadik преди 15 години
Zasto kogato sme v 4ujbina bilgari i turtsi se obedinyavame za da si pomagame , togava ne ni deli religiyata a v bilgariya se razdelyame ne mojem li pak zaedno da re6im nyakakiv problem ili po dobre da sme razdeleni v Bulgariya
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДЪРТА К- - - А
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Личи си,че си "хриситян",*** с ***!Значи да се обединим християни и мюсюлмани,а *** нещастно,така ли???Значи Доган иска да ни потурчи и ти това искаш да стане,а?Ами знаеш ли какво е положението в градовете,дето е пълно с турци-Кърджали,Шумен,Разград и др.,а ***?Защото аз отлично знам,п*ес такъв!НЕ ИСКАМ ДА ДЕЛЯ ЕДИН БОГ С ТЕЗИ ***!А забрави ли колко години България е била под турско робство,а животно такова?Ти не си хриситиянин,ти си срам за народа,ти си г*золизач,утрепко такава.Гний в Ада с твоите "братя" и "сестри",к*пеле нещастно !!!
74
0
 
0
 
! Отговори
християнин преди 15 години
Чакай, чакай, младежо! Не така! Това, което си написал е тежко Богохулство. Господ и Аллах е едно и също. Псувайки Аллах , ти псуваш и Господ...защото това е едно и също нещо! Смирение и покаяние братя Християни и братя Мюсюлмани, осъзнайте , че заедно ще бъдем по-силни и ще победим нашите общи подтисници и грабители, независимо от коя партия са и от какъв етнос са!
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аллах е ***,а Мохамед-неговата к*рва !Бъдете проклети *** прасета !България на българите !Всички племена вън !!!
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
швелькя
71
0
 
0
 
! Отговори
Antipolice преди 15 години
Не че съм чел коментарите надолу, но колко трябва да си ***, за да пишеш такива неща. Още повече, че сигурно не си чист турчин, а някаква жалка смесица между турцин и ***. Като гледам културния ти багаж, сигурно си някой *** селянин, който докато пасе крави из Балкана и слуша чалга, си представя как *** чалгапевицата. Пък може и да си го изкарваш на животното. Ето такива мъже сте. Ta oooo нечистокръвни турчино, прости на нас, бедната рая, че не оценяваме осърдието ти и умствената ти дейност, свързана с пасището, но моля не пиши тъпите си разсъждения.
70
0
 
0
 
! Отговори
пейо преди 15 години
E шибал шофьорат и съшевременно се е чукала с депутатите!!!ГОЛЕМА Е СТРЪВНИЦА -ТВА И ПАРИ НЕ ПРОПУСКА!!!
69
0
 
0
 
! Отговори
Петьо Димитров преди 15 години
Много е забавно, как толкова много бль'гарчета са тъй отявлени про-НАТО и САЩ и така силно, анти-Русия. Намирам, че има грешки в познанието и интерпретацията на много събития в съвременната история. Ето няколко пункта:1) Отъждествява се СССР и Русия, а пък те са много различни държави, най-вече в Русия не влизат "братски републики", няма СИВ и Варшавски Пакт (но има Северо-Атлантияески Пакт .. );2) Плямпа се, че Русия се управлявала от КГБ, което е много противоречиво: защо не се плямпа, че Буш- старши е бившия директор на ЦРУ, и то от онова време, когато пламанаха най-отвратителните афери, като оръжие-наркотици-Иран-Никарагуа-контри и т.н., т.е. ЦРУ в миналото и сега, си е баш ортак-а на КГБ-то ха-ха :lol: 3) Не знам, дали сте забелязали, че след 11-септ. антентати, САЩ буквално се "болшивизираха". Не забелязвате ли значките по реверите на всички полит-функционери (Апаратчици) в Конгреса и другаде - досущ като членове на Политбюро на КПСС- с това маркират, че са "патриоти" ха-ха Не знам, доколко ви е ясно също, че днес САЩ въобще не са "свободна и демократична държава". Единственото вярно е, че са все още "Република" 4) От няколко дни излезе наяве и друг "мотив", което е във връзка със назряващата Световна Финансово-Икономическа Криза. Става дума за дългото бездействие на Белия Дом по въпроса иза сегашните решения държавата да "изкупува" банките и др. институции, които са пред фалит (предполагаемата сума е 1,000 милиарда). Много западни наблюдатели тълкуват това така: "За САЩ дълги години думата "социализъм" беше "*** дума", но с действията си днес правителството превръща САЩ в социалистическа държава - "частния дълг на еврейските банки се преразпределя върху гърба на данакоплатците" ....На лице е явно "болшивизиране" на САЩ, а единственото добро, което политическите наблюдатели предричат е, че няма да имат пари за още "войнички", както и да подържат колосален военен бюджет .... Айде, другари и другарки .."Да ви е честит Язовира" .. както рекъл някога бай ви Тошо
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кви страстни джуки има само за...
67
0
 
0
 
! Отговори
мони преди 15 години
заради ЕДНА ***!!!тая ще ви *** *** като кебепчета!!!!
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***-читак, истинските турци (анадолските тюркмени, зейбеци, карамани и подобни) точно вашите пра-пра-пра баби са дупели, когато са ви обръщали в исляма! Така , че не се наричай "турчин", щото ще ти се смеят хората...Анадъму, бе ***?
65
0
 
0
 
! Отговори
63 преди 15 години
Питай *** ако не вярваш.Гюзел ханъм беше едно време...