Етем и търговецът на оръжие

Назначен от министърката приятел - директор се оказа търговец на незаконно оръжие; "Искат да ме дискредитират", проплака Етем
19 сеп 2008 15:14,
85
Етем и търговецът на оръжие
Снимка: БГНЕС

"Нямам информация, че Янко Хаджигеоргиев е търгувал с незаконно оръжие", обяви вицепремиерът Емел Етем в отговор на въпрос как мъжът е бил назначен в нейното министерство, след като има информация от чешкото разузнаване, че е търгувал незаконно с оръжие.

Министърката обаче посочи, че Хаджигеоргиев е бил назначен чрез конкурс на длъжността директор на Дирекция "Инспекторат" във ведомството й.

На въпроса дали няма конфликт на интереси, след като тя и Хаджигеоргиев са били съдружници в една фирма,  Етем каза, че от 1995 г. – откакто фирмата не съществува, нямат нищо общо.

"Проверка ще бъде направена, но мисля, че някой цели да прилага политически трикове и номера", каза Етем.

По думите й вероятно някой иска да компрометира нея и министерството й преди предстоящите парламентарни избори.

Според Хаджигеоргиев фирмата "КАРЕ-93", която чешкото разузнаване визира, вече не развива дейност.

Той уточни, че тя е била регистрирана от четирима бивши конфедерални секретари на КТ "Подкрепа" - той, Емел Етем, Георги Кънчев и Стамен Кривошиев през 1993 г. "за да могат да оцелеят".

"Фирмата е закрита през 2005 г., след като г-жа Етем стана вицепремиер", категоричен е Хаджигеоргиев.

Според ДАКСИ обаче фирмата си работи и в нея вицепремиерът и останалите трима съкооператори държат по 25%.

Името на Хаджигеоргиев нашумя през юни 2000 г., в Чехия, след като в бившата соцстрана стана политически и оръжеен скандал, в който бе намесено името му като един от най-големите трафиканти на оръжие в международен мащаб от 1994 г. до 2000 г.

Името на "бившия" съдружник на вицепремиера Етем се свързва и с фалиралата Балканска универсална банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тя си е умна и богатаами ний дето викаме ура
3
0
 
0
 
! Отговори
Kaleko ATAKISTA преди 15 години
"Нямам информация, че Янко Хаджигеоргиев е търгувал с незаконно оръжие"Оо да ние пасем трева! Десетки пъти се каза по медиите, че този кабинет ФИНАНСИРА И ПОКРОВИТЕЛСТВА ПРЕСТЪПНИЦИ! Събудете се хора.
2
0
 
0
 
! Отговори
отмъстителката преди 15 години
Ами сега на къде,Ебемче нае...ха ли те,или искаш и още,още и още както пее Г.Христов.И Доган ще се отръпне от теб бъди сигурна в това.
1
0
 
0
 
! Отговори
A.Павлов преди 15 години
Журналистите... какво им вадите кирливите ризи на хорицата... те вече на края на мандата си... нека изкарат.. още малко.. те с надежда че пак ще влязат в власта.... :)))) пълен смях... как може в тая проклета държава да немогат 240 маймуни да си вземат поука... и как може тоя целия народ да ги търпи !? до кога...!? до кога ще има такива нагли като тая... като Гагаузор... като Орешарски.. и още 200 нагли маймуни....!?