Dirty ДАНСинг*

Служители на агенцията искали разпечатки от телефони на депутати, Татяна Дончева първа изпищя
25 сеп 2008 12:50,
32
Dirty ДАНСинг*
Дончева не хареса танците на ДАНС. Снимка: БГНЕС

„Служители от ДАНС са искали разпечатки за телефонни разговори на определени депутати“, обяви в парламента заместник-председателят на вътрешната комисия Татяна Дончева.

Това е било установено при вчерашното посещение на ръководството на комисията в МВР.

По думите й са искани разпечатки за нейния собствен телефон, както и за разговорите на председателя на комисията Минчо Спасов.

Дончева не спомена други имена, но добави, че са проверени малко телефони и процентът на успеваемост се оказал изненадващо висок.

Тя обясни, че в случая е използвана празнота в закона, която дава възможност да се събират разпечатки от телефонни разговори без ясен регламент.

"Кой може да иска такива и в каква връзка? Събирането на разпечатки не може да става от всякакви служители", заяви Дончева, която е юрист по образование.

Тя обясни, че за да се започне производство, трябва да има повод и основание.

„Ако има повод и основание, аз не се обиждам“, заяви тя.

Според нея тази дейност, както и други дейности, свързани с нея в ДАНС и МВР, трябва да бъдат проверени и тази проверка трябва да започне в следващите дни.

Дончева обяви и че вътрешната комисия ще посети ДАНС, за да се запознае отблизо с данните.

Ще отидем при Петко Сертов (председател на агенцията - бел. ред.) и ще видим какво има в ДАНС, каза Дончева. 

"Ако някой някъде си е въобразил, че цари междуцарствие, че в ситуацията, при която благодарение на действията на Румен Петков сериозно е ограничена възможността за явен и пълноценен контрол, в мътна вода ще лови риба - опасявам се, че това няма да стане", каза Дончева.   

Заместник-председателят на вътрешната комисия Борислав Българинов (БНС) съобщи, че има подозрения, че голяма част от народните представители са подслушвани.

Той съобщи, че от комисията са поискали данни и до няколко дни се очаква справка от МВР.
   
Според него ще бъде добър пример, ако проверката дали се подслушват депутати започне от ръководството именно на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Българинов посочи също, че при разговори вчера в МВР парламентарната комисия се е натъкнала на лоши практики - да се искат и използват СРС от оперативен интерес към определени лица.   

Атанас Атанасов от ДСБ поиска още днес да бъде свикано извънредно заседание на вътрешната комисия.

„Основанията са две, като първото е, че в множество публикации в медиите ДАНС е била забъркана в случая с побоя над Огнян Стефанов“, заяви той.

„На второ място, при посещението на ръководството на вътрешната комисия в МВР е достигнато до информация, че спрямо действащи народни представители са били прилагани СРС-та. За всичко това Петко Сертов е длъжен да даде обяснение пред парламента“, заяви Атанасов.

*Мръсни танци, англ. ез.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Франк Буут преди 15 години
Нека врещи туй неуравновесено човече.
10
0
 
0
 
! Отговори
lora преди 15 години
dirty дан-СИНГ СИНГ ;)
9
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ИНФАНТИЛИТЕ ОТ НС РАЗУЧАВАТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ТАНЦИ ОКОЛО ПИЛОНА НА ДЕМОКРАЦИЯТА!МЕКА КИТКА МИНЧА СПАСОВА И ПОЛУДВСТВЕНАТА ЧЕРВЕНА МАНДОЛИНА НЯМАТ СПИРА!ГЕЙЧЕТО/***---/М.С.ОТКРИ ТАНЦУВАЛНОТО УЧИЛИЩЕ ОКОЛО ПИЛОНА НА СРС-та!ХВЪРЛИ БОМБАТА,ЧЕ СЕ ПОДСЛУШВАЛИ ДРУГАРИ ОТ НАТО!А,МОЖЕ БИ СЕ Е ЗАКАЧИЛ НА ПОРЕДНОТО ОБРАТНО СРС ОТДАДЕН НА ИЗУЧАВАНЕТО НА НОВИ ПИРУЕТИ И ШПАГАТИ !ДЪЛГОБЕДРЕСТАТА ТАНЕЧКА ОБИЧА ДА ГИ СИТНИ НА МЯСТО С ДЪЛЪГ МИКРОФОН!ЩЕЛИ ДА ПОСЕТЯТ ДАНС.А НЕ Е ЛИ ПО -ДОБРЕ ДА ВИ ПРАТЯТ НА КУРСОВЕ В ЦСЗ!ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ОТ ТАМ ОБЛАГОРОДЕНИ ЗАРЕДЕНИ С НОВИ ЖЕЛАНИЯ ДА СЕ ОПИТВАТ ДА МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВОТО С ТЯХНАТА АНТИДЪРЖАВНА И АНТИБЪЛГАРСКА СБЪРКАНОСТ!
8
0
 
0
 
! Отговори
Пантелей преди 15 години
А поправаката "Ванко-1" чия е, госпожо Дончева, че бяхме забравили!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nedosegaemite pishtyat! ami nali tyhnata partiya e na vlast na tazi teritoria, blagodarenie na nedemokratichni nachini za podslushvane i t.n. ha ha ha ! a sega da vidim, koy kogo podslushva i zashto!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
някой сигурно иска да провери дали в спалнята на Т.Дончева витае тишината както се говори -)))
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хахахаах г-жо Дончева гузен негонен бяга :) :)
4
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Самата Дончева не знам защо е сложена под наблюдение, обаче половината депутати са замесени с мафията. Възможно е да се търси скандала, който да ограничи възможностите за разследване. И проблемът не е голям, когато се гледат разпечатки, дори не е толкова голям когато се подслушва телефон и интернет трафик, по-голям е проблема, когато се ограничава комуникацията чрез пренасочване на телефони и интернет трафик, чрез блокиране и филтриране на e-mail, например. Това не е толкова масова практика, но когато се използва, жертвата попада в "Матрицата".
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На г-жа Дончева не и е чиста работата, както и на нейните колеги депутати, затова се разпищя че и записват разговорите.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе я стига прах в очите на хората! Безсрамници такива!!!Разпечатки от телефоните!Много интересно как ще поискат разпечатка на безименните предплатени карти за мобилни телефони, с които се уреждат далаверите?С личните и служебни телефони НИЩО няма да се открие!!!Освен ако това е целта де....
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А сега,като ни бръкнаха в гащите,и се разпищяхме!