Е ли ДАНС новото ДС?

Подслушвани депутати, следени журналисти, а за капак Писанчев остава в ДАНС
30 сеп 2008 18:32,
33
Е ли ДАНС новото ДС?
Снимка: БГНЕС

Татяна Дончева, Минчо Спасов и Румен Овчаров били подслушвани заради разработка на ДАНС.

Спецполицаите изискали разпечатки на разговорите им заради евентуално изтичане на класифицирана информация от агенцията на Петко Сертов.

Това обяви шефът на вътрешната парламентарна комисия след петчасова визита на депутати в Светая светих на ДАНС.

Установено е, че е имало разговори на Татяна Дончева с пребития журналист Огнян Стефанов и със служители на ДАНС, обаче не били използвани СРС-та и от ДАНС не знаят за какво точно са тези разговори, обясни Минчо Спасов.

Той обаче бе категоричен, че исканията за разпечатки и специални разузнавателни средства (СРС) трябва да бъдат мотивирани.

Стандартният мотив за ровенето в телефонната кореспонденция на тримата депутати бил - заради оперативна необходимост.

"Оперативната необходимост е едно общо понятие и няма ли конкретни материали срещу определено лице, за него не може да искат справки. Ние днес не се натъкнахме на оперативна необходимост за искане на справки за Дончева, Спасов и Овчаров", заяви за Dnes.bg зам.-шефът на "Комисията Спасов" - Борислав Българинов.

Депутатът от БНС призова за коренни промени в законите за ДАНС, както и в правилниците им за работа.

Най-належащото е парламентарна комисия, която да следи какво вършат в ДАНС, категоричен бе Българинов.

Такава обаче няма повече от 10 месеца след създаването на ДАНС, а срокът, който ЕК даде за създаването й, изтича днес.

"И нещата започват отгоре надолу да се вмирисват", каза той и допълни: "Това, което в годините преди 89-а беше начин на работа на Държавна сигурност, аз днес го видях в ДАНС и не се ли започне със сериозен контрол върху тези служби, това наистина ще стане държава в държавата", завърши депутатът.

Оказа се още, че и Владимир Писанчев не е уволнен като директор на служба "Сигурност" в Държавната агенция "Национална сигурност".

В момента вървяла вътрешна проверка за изтичане на класифицирана информация от службата към медии - става въпрос за сайтовете "Афера" и "Опасните".

На въпроса: каква е ролята на Алексей Петров в ДАНС, днес депутатите получили отговора: статут на съветник към кабинета на Петко Сертов.

Осветеният от бившия МВР шеф сътрудник се трудел активно по няколко разработки, от които в скоро време се очаквали резултати.

По-късно във вторник депутатката от "Коалиция за България" Татяна Дончева заяви пред журналисти: "Има противоречия в твърденията на някои длъжностни лица за това кой е наредил искането за разпечатки на телефонни разговори на депутати".

Имахме възможност да питаме Владимир Писанчев и главния директор на контраразузнаването Светлин Йовчев, каза Дончева.

По думите й Йовчев също се оказал активно действащо лице по това какво се върши по преписката, независимо че казвал, че няма подпис.

Разпечатките са много, не са само нашите, не са обосновани и председателят на ДАНС Петко Сертов твърди, че не е бил уведомен, посочи Дончева.

Според нея Сертов е този, който казва истината.

Попитана дали всичко се върши без знанието на председателя на ДАНС, Татяна Дончева каза: "На това ми прилича".

Не се проверяват служителите на ДАНС, проверяват се всякакви други хора, които нито работят в агенцията, нито са съпричастни, допълни Дончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
neanonimen преди 15 години
dolu na GOCE na DANS=DS na BSP i na komunqgite kraino vreme e da napusnete stranata marsh 4erveni bokluci....
31
0
 
2
 
! Отговори
Радио Ереван преди 15 години
На въпроса "Вярно ли е че ДАНС е новото ДС ?" отговаряме: Не е вярно-старото ДС е!
30
0
 
2
 
! Отговори
GB преди 15 години
Моля да ме извините другари, виждам че под #21 съм изнесъл класифицирана информация! Макар и неволно, съзнавам, че съм престъпил закона! Много моля обаче да не пребивате никокого, защото уверявам ви никой не е контактувал с мен! Даже и татяна Дончева не ми се е обаждала, макар че ако искате нея може да пребиете-няма да ви се разсърдя. Още веднуж моля да не преследвате журналистите! Елате и ме пребийте мене!
29
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Да ти имам словореда, драскачо!
28
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Е е 27 ама нищо не си разбрал. Многооо си ***. По добре остави тези неща и си паси овцете. Какво общо имат селските клюки на червените бабички с ДАНС.
27
0
 
2
 
! Отговори
007 преди 15 години
Трябва да има и такива,които да разръчкат тази депутатска ***!Повечето от вас се притесняват за парно,сметки и обикновени делнични неща,а те се подиграват на собствените си избиратели!В провинцията се знае за депутатските далавери:това е на Костов,това е на Доган,на Овчаров,на Мозер и т.н.Е,откъде,аджаба?Чрез поставени лица,които,почти винаги,имат връзка или са от престъпния свят!
26
0
 
2
 
! Отговори
Логос преди 15 години
Ако искаш да разбиеш стената на затвора създаден от Държавата под мъдрото и точно ръководство на БСП и да станеш Щастлив ползвай приложението в главата си наречено ,,Shadow on the Wall". Старта се дава с едноименната песен на М.Олдфийлд.Ако искаш да си строшиш главата искайки Власт и престиж защото не ти се работи ползвай ,,Сянка на пода" от БГНЕС / снимката към статията по горе/ Възприеми ч с очите си и си стартирал Властта и престижа в живота си.Лично Аз искам да бъда Щастлив и Богат от собствения ми труд затова ще си пусна песента Сянка на Стената.Благодаря за Вниманието.
25
0
 
2
 
! Отговори
ЛОГОС преди 15 години
inikifor - Снимката от БГНЕС изобразява сянката на Властта /Бъди наблюдателен/ - Това е НОВАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ ,която БДИ над създадените от БСП - РЕД, ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ В БЪЛГАРИЯ - затова Всеки Българин е Щастлив - защото на има на света ДАНС и БСП - нали! Е на света има и Рози в различни цветове - но те не са за ***, а за точни хора.
24
0
 
2
 
! Отговори
inikifor преди 15 години
Много яка снимка пак... о, забравих - тя е от БГНЕС. Аз лично съм *** и най-вече ограничен човек, кажете ми какво изобразява.
23
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно защо след като толкова професионално подслушват, не успяха да подслушат нищо за Белнейски, за отвлечения шеф от Литекс, за нападателите с чукове, за убийците на Георги Стоев? Може би им е по-интересно да надничат в спалнята на Татяна Дончева или Минчо Спасов? В такъв случай в тази агенция професионални ченгета ли работят или някакви нередовни киризи? А КаДеСе?
22
0
 
2
 
! Отговори
nyakoi преди 15 години
Защо ми се струва, че нещо абревиатурата е неточна ?ДАНС, а не е ли по-правилно НАДС /Национална агенция Държавна сигурност/ ....
21
0
 
2
 
! Отговори
GB преди 15 години
На въпроса зададен от материала горе "Е ли ДАНС новото ДС - отговаряме: Не е! Не е новото, а е старото! И не е ДС а, е ПС-Партийна Сигурност! И не е държавна институция, а е партийна такава! Нищо че е на Партията-Държава, БСП!
20
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
имаше една страна, един подобен случай, един уотъргейт и един президент който си подаде оставката за това.
19
0
 
2
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
18,нищо против ДАНС да подслушва когото си иска - това им е работата... Но въпроса има още един аспект...Ако на вратата ти позвъни пощальона, как ще разбереш, че това НАИСТИНА е пощальона, а не например водопроводчикът в униформа на пощальон?:) И ако пък това наистина е пощальона, как можеш да си сигурен, че в извън работно време, той не работи и като водопроводчик?:) Хайде сега си помисли пак :)
18
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Има ли някъде по света уважаващи се спец служби като ЦРУ, БНД, МИ -5, Ми - 6 ФСБ които не подслушват, защо нашето ДАНС да не подслушва, защо е този вой. Които си е с чиста съвест, спечелил е честни пари и спи сладко му е все едно дали го послушват или не. Да му мислят мутрите и депутатите, те разпродадоха е предадоха майка България и докараха безработицата, мизерията и беднотията, те правят най некачественият труд с неспокопсаните си закони които преправят, срещу големи заплати и комисионни. Така че ДАНС ПОДСЛУШВАЙТЕ ГИ.
17
0
 
2
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
МИСЛЕНЕТО ТИ Е КАТО НА СБЪРКАНЯКА БЪЛГАРИНОВ,КОЙТО С ПЛИТКИЯТ СИ МОЗЪК ОПРЕДЕЛЯ ОПЕРАТИВНАТА НЕОБХОДИМОСТ!ВСИЧКО ЗАПОЧНА ОТ" СИГНАЛА" НА ОБРАТНИЯ МИНЧА СПАСОВА,ЧЕ ДАНС ПОДСЛУШВАЛА ПРИЯТЕЛЧЕТА ОТ ПРИЯТЕЛСКА НАТОВСКА ДЪРЖАВА,НО НЯМА ДА КАЖЕ КОЯ!АНАЛНИ МИСЛИТЕЛЮ ТОВА Е СЪГНАЛЪТ ЗА АТАКА,КОЙТО НЕ Е ЗАСЕДНАЛ В ПРАЗНАТА ТИ КРАТУНА!А ПЪК СЛЕД ТОВА МОЖЕ ДА СИ ОНАНИРАТЕ ВЪРХУ КЛАВИАТУРАТА ДО КАТО ЗАГУБИТЕ ОБРАЗА!
16
0
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
Абсолютно съм съгласен, но все пак мафията атакува ДАНС, което значи, че от там й пари. Да не забравяме, че вече сме в ЕС и НАТО, едва ли някой млад човек, а ги вземат под 40 години в ДАНС ще е толкова ***, че да си затрие бъдещето. Вероятно там има хора, които се опитват и да работят по чужди разузнавания, по мафия. Кой може да направи нещо в случай, че Станишев изнася лекция в Харвард по покана на Кокалис, човек от Щази и шеф на Интраком, който имаше големи интереси в българското тото и тесни връзки с българската мафия в лицето на Мултигруп? Ами пребития журналист е работил в Мултигруп и Стандарт - орган на хайтек мафията Трон, съдружник е на CD пират и търговец на оръжие.
15
0
 
2
 
! Отговори
историк-демократ преди 15 години
БКП(ДС) извади цялото национално богатство извън страната и го върна като инвестиции....създадоха се най-луксозните и показни прояви на разкош в чалга-ритъм, който изрита всякакви други форми на забавление и наложи гюбека като народен мотив....укрепи на върха на държавата номенклатура, която нито може, нито желае да прокарва каквато и да било духовност или нравственост, защото тези потребности са били систематично изстръгвани до достигането на дванадесетата точка...възпита идеология, че работникът може да се сравнява с философа,че дори го превъзхожда...наложи една уродлива марксистко-ленинска идеология за обяснение на света...БКП(ДС) изби интелектуалния елит на нацията ни и се прекръсти на БСП(ДС)(ДАНС)....
14
0
 
2
 
! Отговори
:))))) преди 15 години
TО СИ Е ПРОСТО СТАРАТА ДС. ТЯ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ 18 ГОДИНИ.....
13
0
 
2
 
! Отговори
Мъдрост преди 15 години
"Е ли ДАНС новото ДС?" --- ДА!Само, че по старото ДС всички плюят, а новото е над законът.