Първанов пропищял от палатката на "Атака"

Волен: Бойко, кажи си - червен ли си, или опозиция
16 окт 2008 16:00,
66
Първанов пропищял от палатката на "Атака"
Националистите нямат никакво намерение да правят промени на протестния лагер пред президентството. Снимка: Булфото

Волен Сидеров призовава кмета на София Бойко Борисов най-накрая да се определи опозиционер ли е, или предпочита да бъде инструмент в ръцете на управляващите от БСП. Това съобщиха за Dnes.bg от пресцентъра на партията.

Лидерът на „Атака“ се срещна със заместник-кмета по "Координация, контрол, обществен ред и сигурност" в Столичната община Юлия Ненкова.

На срещата Сидеров е узнал, че писмото до „Атака“, в което се настоява да се намали озвучаването на постоянния протест на партията пред президентството, е изпратено до националистите по лично нареждане на Бойко Борисов.

Причината за сигнала до „Атака“ са постъпили оплаквания в Столичната община от президента Георги Първанов, началника на кабинета му - генерал Никола Колев, и депутата от „Коалиция за България“ Георги Божилов.

В Столичната община са получени общо 5-6 писма по електронната поща с оплаквания заради озвучаването на протестния лагер на „Атака“, уточниха от пресцентъра на партията.

Националистите са категорични, че нямат никакво намерение да правят промени на постоянния протестен лагер пред президентството.

По-късно във четвъртък от пресцентъра на Столичната община разпространиха и следното изявление на Бойко Борисов:

"Както не се поддадох на натиска от президентството да спра протестните действия на "Атака", така няма да се поддам и на натиска на Волен Сидеров да толерирам нарушаването на обществения ред и смущаването на работата на институциите".

Бойко Борисов отбелязва, че като кмет на Столична община е длъжен да съблюдава спазването на обществения ред на нейната територия.

По думите му в историята на България няма по-дълго разрешение за провеждане на опозиционен протест.

"Ще използвам възможността да напомня на г-н Сидеров, че точно с гласовете на общинските съветници от "Атака" беше свален председателят на Общинския съвет в Пловдив Йордан Кюмюрджиев и управлението на града беше предадено в ръцете на БСП", допълва Бойко Борисов.

В съобщението се посочва, че "Атака" провежда протестите си пред Археологическия музей от 28 юли тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 15 години
Не искам записи на Волен по цял ден.Този "протест" е пълна идио-тщина. Седят един-двама там и пускат на запис виковете на Волен по уредбата. То наистина се не трае. Няма нормален човек, който да иска тази диващина в центъра на София и не разбирам защо не ги озаптиха още в началото?
24
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Когато минаваш се възхищаваш. Ами ако работиш в БНБ или Президентството и ти гърми главата по цял ден пак ли ще се възхищаваш? Тук никой не е против протеста, но все пак има и хора, на които високият шум им пречи.
23
0
 
2
 
! Отговори
Yasobg преди 15 години
***!
22
0
 
2
 
! Отговори
Yasobg преди 15 години
Като 17.
21
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Когато минавам оттам направо се радвам на хубавите български песни и се възхищавам на хората, които протестират и за нас.
20
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Волене, какво общо имат децибелите с политическите пристрастия. Ти 'що не си надуеш тези уредби под прозореца да те видим как точно ще работиш или почиваш.
19
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
...от палатката на Атака - А ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ПРОПИЩЯЛА ОТНЕГО И ДРУГИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ !!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Гаргамел преди 15 години
Само АТАКА! АТАКА е вече трета политическа сила.Ултралибералите от СДС/ДСБ не влизат даже в парламента.
17
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
В момента в който реших, че всичките ни управници са глухи, научавам, че един изглежда чува поне с едното ухо...Дълбоко съм против ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ "АТАКА", и нейната икстремиска риторика..., обаче не може с наредби и заповеди да се отменят конституционните права на гражданите като това, например: Чл. 43. (1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации. (2) Редът за организиране и провеждане на събрания и манифестации се определя със закон.На всичко отгоре г-жо Зам. кмет, Конституцията ни има пряко действие и в нея не пише нечие недоволство колко дълго да трае...
16
0
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 15 години
Па нека си пищи
15
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Щом досега вече колко месеца *** и сеири не свалиха правителството, трябва да им е станало ясно на тия хаховци, че така няма да се получи. Зима иде, хайде, сбирайте циркаджийската шатра и се прибирайте на топло!
14
0
 
2
 
! Отговори
qqq преди 15 години
Така си е - "Атака" им пречи Много щастлив Много щастлив Много щастлив В този район са свикнали да си подремват по "работните" места.Само ходжата ка'т нададе вой от джамията се събуждат и надупват Много щастлив Много щастлив Много щастлив
13
0
 
2
 
! Отговори
kiroooooo преди 15 години
Нали? Той е най компетентния и орбазован човек...стбрал е само квалифицирани и умни хора в партията си... По-жалко подобие на партия не е имало никога и нз нормален човек ще повярва ли, че може да уъчаства този клоун в управлението на държавата...всичко е по-добро от него, дори някои пожарнираки с претенции за власт
12
0
 
2
 
! Отговори
от Миме преди 15 години
Не само волен е луд, но и борисов е като него щом разрешава този цирк в центъра на софия. Каде е и оня *** *** стоянов,да вика с ***.Асофиянци като си избраха такъв кмет кой им е виновен.Цикажилък голям ааааааааааааааа.
11
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Калеко, с *** и панаири правителство не се сваля. Атакистите вече съвсем за смях станаха с тия циркове и простотии.
10
0
 
2
 
! Отговори
kiroooooo преди 15 години
Защо пак търсиш някакви машинации...плащали били...всеки образован и интелигентен човек се разграничава от *** дето е електорат на Атака
9
0
 
2
 
! Отговори
Smartass преди 15 години
Абе, клоуни? Да не би да ви харесва сегашното статукво? Защото на мен не ми харесва... Ако на вас ви харесва или сте умствено изостанали, или просто сте в кюпа на "лапачите" (а сигурно лапате и друго освен пари, ама 'айде да не излизаме от рамките на добрия тон)...А ако "евентуално" не ви харесва статуквото, какво правите по въпроса? Особено смешковците 3 и 4? Пиете по една бира/ракия..., теглите си мечтаете за по-хубав живот... Е, има хора на които им дреме и искат промени преди да са се озовали на 3 метра под земята от старост, а това че не ги харесват говори че в *** има повече *** и *** от нормални хора... Тъжна история, ама ние сами си избираме управляващите.... Надявам се че всички писали преди мен са много "горди" с факта, че президента ни е *** (Седефчов), премиера ни е украинец (СерГЕЙ Дмитриевич), а останалите лидери на водещи управляващи партии от коалицията са съответно испанец, който може да предявява толкова претенции към България, колкото аз към Аляска, и турчин-резак, чието място е в затвора, но, ДАВАЙТЕ - изберете ги пак...
8
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 2 верно е цирк и аз като минавам и много им се радвам хехе...Като палатков лагер са :D И найстина като се минава от там малко да намалят звука и да говорат нормално, а не да се дерат и крещят като побъркани :)
7
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Вие пак сте видели и 10-ина човека... А аз обикновено виждам най-много 1-2. И, Волене, не е нужно човек да бъде от БСП, за да не харесва овчарлъка пред президентството.
6
0
 
2
 
! Отговори
Възмутена... преди 15 години
Какъв митинг колега !? Там освен двете тонколони от които нон-стоп се чува крякането на В.Сидеров няма никой друг.Ако на това му казвате митинг в 8.30 сутринта да звучи с пълна сила песента - " Пих вино и ракия "...е нямам думи .Лятото имаше по двама пенсионери които си седяха на сянка под палатката и пиеха минерална вода на аванта и нямаше други хора.Най-малкото протест на запис не се прави и всеки ден едно и също психарските речи на Сидеров.....