ДПС замириса яко: Парите идвали във войнишки мешки, всеки взимал

И Гюнер Тахир се разприказва: ДПС получавала пари от фирми на бившата "Мултигруп"
14 ное 2008 15:39,
128
ДПС замириса яко: Парите идвали във войнишки мешки, всеки взимал
Снимка: Булфото

"Парите в ДПС пристигаха във войнишки мешки", заяви пред БНР бившият зам.-председател на движението Гюнер Тахир по повод разкритията на Керим Караали днес за връзки на движението с мафиоти.

Първо парите минавали през Ахмед Доган и той вземал колкото си поиска.

"Всеки идваше, вземаше и никой не отчиташе нещо, заяви Гюнер Тахир. Знам, че Керим Караали беше доверен човек на Ахмед Доган. Годините, за които говорим, наистина имаше проблеми с финансирането на ДПС.

Имаше периоди, в които 11 месеца не са плащани заплати в централата на движението", каза още Гюнер Тахир.

Той заяви, че партията на Доган е получавала пари от първата частна петролна компания в България „Елпида“, както и от фирми на бившата „Мултигруп“.

През 1994 година е създаден т.нар. Бизнес център на ДПС. Йордан Йорданов бил първият му ръководител, като сформирал и собствен екип, твърди още Тахир.

"Те работеха не толкова за партията, колкото за самия Доган. ДПС е бизнес формация", заяви бившият зам.-председател на движението.

Той допълни, че когато пристигнал за първи път в централата през 1993 г., се ужасил от липсата на каквато и да било финансова дисциплина.

Първите заплати в ръководството на ДПС получавали на ръка от Кадир Кадир.

До края на живота си пък Илия Павлов работил в тандем в лидера на ДПС.

Според Тахир, в Турция никога не са приемали Доган насериозно заради миналото му на агент на комунистическите тайни служби. 

След изявленията на Каарали пък Софийската градска прокуратура възложи на ДАНС проверка за изясняване на изнесените данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Вече почват да пеят един срещу друг!!!ТВА Е ДЪРЖАВАТА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НИ УПРАВЛЯВАТ!!! всеки зи взимал колкото му харесва ????????????егати бизнеса в тиа фирма ***
6
0
 
1
 
! Отговори
Ало Ало преди 15 години
ДПС и Ал Кайда ? - Мафиоти убийци ,разлика няма ! И тия ни управляват сьс комунистите , егати и дьржавата ! Това Сицилианската мафия ряпа да яде !
5
0
 
1
 
! Отговори
Ruslana преди 15 години
че до следващите избори ДПС вече няма да са фактор. Много замириса от там, всъщност то си мирише отдавна, но последните месеци се започна с компроматите, чудя се, защо ли? Или Доган яко е настъпил нечий мазол или управниците ни най-сетне са осъзнали, каква опасност е ДПС.... може да има и други вероятно причини, просто не се сещам какви може да са те, но това вадене на кирливи ризи месеци преди изборите не ми се вярва да е случайно.
4
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 15 години
Добре след толкова много разкриятия кога най-накрая ще го осъдят и опандизят този изверг???
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
1 какво да ти каже премиера, за него е по важно да съсипе една българска партия като ГЕРБ, отколкото да уличи в кражби една турска партия като ДПС !!! България, страна на неограничените възможности !!!
2
0
 
1
 
! Отговори
sdklf' преди 15 години
Клоака! ***! Мирише! Мирише на ***! На ***! Мръсни гадове, убийци на българския народ са всички партии и политици в България. Смешници!
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Айде беееее, Господин Премиер, кажете нещо!!! Все пак тия мизерии се говорят за вашият коалиционен партньор! Ехх, ама вие може да го кажете я в чата, я по мейл да го изпратите на клетите български граждани!