Предшественикът на Емин: В ДПС работихме с мафиоти

Керим Караали призна: По мое време ДПС беше търговска партия, Доган и Касим Дал прибираха парите
14 ное 2008 08:14,
97
Предшественикът на Емин: В ДПС работихме с мафиоти
С Доган най-много общувал убитият бизнесмен Фатих. Снимка: БГНЕС

"Аз ръководех т.нар. Бизнес център в Движението за права и свободи (ДПС). По мое време нямаше длъжност - началник на кабинета на Доган. Ние се срещахме с бизнесмени, политици, а и направо с мафиоти".

Това каза пред Нова телевизия Керим Караали, който е бил ръководител на Бизнес центъра в ДПС преди назначаването на Ахмед Емин в партията.

Емин се самоуби на 17 октомври тази година в дома на лидера на партията Ахмед Доган.

Според Караали "по това време партията е била много затруднена".

"Нямахме пари, спираха ни телефоните, парното. В централата работеха около 28-30 души, които не получаваха редовно заплата. И когато идваха бизнесмени, искахме от тях по 1000 долара, 1000 марки. След това ги вкарвах при Доган. Той взимаше парите в касата", разказа още Караали пред Нова телевизия.

Според него по това време ДПС е било търговска партия. Караали твърди, че парите се прибирали от Ахмед Доган и Касим Дал.

"При нас няма документи, няма подписи. Всичко бе устна договорка", добавя още той.

Бившият председател на Бизнес центъра в ДПС на няколко пъти каза, че партията е участвала в продажба на петрол от Русия за Турция. Той каза още, че се е срещал и със Стьопата, който бе убит ден след атентата срещу Илия Павлов.

Стьопата е бил посредник за връзката между Рем Вяхирев и ДПС. Караали казва, че има подписано Пълномощно от Касим Дал. "Това не са клевети. Това са действителни случаи", подчерта още Караали.

С Доган най-много общуваше убитият бизнесмен Фатих, каза още Керим Караали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 15 години
Настанете се удобно и гледайте цирка до избори 2009,а за да не го гледаме и след това трябва да се смачка триглавата ламя на изборите ТРЯБВА Д А С Е Г Л А С У В А
56
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
sa nekonstitucionni, 54 absolutno prav. *** (Romski) i turski partii sa protivokonstitucionni. Koi i sto gi sazdade i kav mu e interesa se setete sami
55
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
dogan trabva da e v zatvora ,tam e bil predi 1989 a ne v politikata.dps trabva da ne sahestvuva v bulgaria.
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дпс е партия на ЕТНИЧЕСКА И ВЕРСКА основа,която е противоконституционна.Ако я няма българи и турци ще намерят по-нормален начин да "бистрят политиката".В деня в който се появи политик който да има смелоста да я забрани в БЪЛГАРИЯ повече не ще се говори за етническо противопоставяне.
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Керим Караали се е срещал със молдовеца Степан Рибаков-Стьопата, който бе заподозрян за покушението над Илия Павлов. Самият Рибаков бе убит ден след смъртта на Павлов. Стьопата бил посредник за връзката между шефа на Газпром" Рем Вяхирев и ДПС. Затова има подписано пълномощно от заместника на Доган в ДПС Касим Дал", заяви Караали и добави, че казаните от него неща не са клевети, а действителни случаи.Лидерът на ДПС най-много общувал с убития бизнесмен Филип Найденов-Фатик. Той бе застрелян показно на 19 август 2003-та година в столицата при кръстовището на булевардите България" и "Гоце Делчев......Е..ти държавата.
52
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Отдавна се знае ,че ДПС и тоя *** ДОГАН рекетират всички сделки с около 30 на сто част от който са лично за Доган и другата за организираната престъпност!!!Те затва се намърдаха в горските фондове и винистерството на Земеделието!!!имат си хора навсякъде и от всичко смъкват пари щото минава през тях!!! не съм съгласен че Доган ще се самоубие -ЩЕ ГО УБИЯТ КАТО МУ ЗАВРЪТ БАЛА С ПАРИ В УСТАТА!!!
51
0
 
0
 
! Отговори
edmon преди 15 години
Parvo iskam da poqsnq uvajenieto mi kam drugarite,koito pishat po foruma.A sega,neshtata sa dobre kogato se varshat s mqrq.Redno e da se spori,no v ramkite na uvajenieto.Bulgaria e tolkova na bulgarite,kolkoto na jivushtite tam turtsi.Neka da ne se davat povodi na otsepvane,chujdite sili tova iskat.Da ne se zasenchva priqtelstvoto i uvajenieto mejdu dvata naroda
50
0
 
0
 
! Отговори
МРАЗЯ ТЕ ДОГАН преди 15 години
Фуат Гювен дава тържествен старт на кампанията по изкупуването на тютюна14.11.2008Тържествен старт на кампанията по изкупуването на тютюна в Кърджали дава днес турският бизнесмен Фуат Гювен, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.Това ще стане на пищен коктейл в 13 ч. в сватбената зала на хотел Кърджали, собственост на общинската съветничка от ДПС Бахар Палова. Над 300 души от местния бизнес, както и от управата на града, са получили специални покани за коктейла. Гювен е собственик на тютюнопреработващото дружество Булгартабак Кърджали чрез компанията си Аидатур. Той спечели процедурата за приватизация на фабриката, след като предложи 6,013 млн. лв. за 90.56% от капитала на дружеството в конкуренция първоначално с 16 кандидати. Впоследствие допуснатите до търга бяха 7. Това се случи след два неуспешни опита на холдинга Булгартабак да продаде дяловете си в кърджалийската фирма. Гювен смятал да запази дейността на дружеството, категорични са негови приближени депутати от ДПС. /БГНЕС
49
0
 
0
 
! Отговори
Ганьо преди 15 години
Отдавна трябваше да се разследват и осъдят ръководителите на тази етно-политическо-мафиотска структура, а не толкова години да ги оставят да сриват устоите на България по всички линии...
48
0
 
0
 
! Отговори
Катаракъ преди 15 години
Ами ,това е обществена тайна, всички я знаят и българи, и турци, ноне я изричаме гласно, че да не уплашим серГЕЙчо, да не вземе да сеуплаши и да започне да се напишква вечер!
47
0
 
0
 
! Отговори
J.B. преди 15 години
Никога не съм чул и виждал българин да се обяви и да има нещо против турското население в България . Излючвам и разните скинари , които са правят на такива , но само когато са 5-6 души и повече в група. По отделно са си прости "мишоци" и плюнковци ! А им замахнеш и те падат преди да си ги ударил. Та за Вас - турците. Ами вижте как живеят в смесените раиони българи и турци . Да сте виждали бой мужду тях ? Е , може по някога да имат различни позиции , но това си е нормално. Но това не значи , че трябва да сме съгласни с Вашите , които си ги избирате. Те са престъпници и далавераджии , "облечени "с имунитета на народни представители и дебелеят за наша и Ваша сметка. Но , за голямо сажаление ,все още ни тежи вкопалата се в душитени робска психика. А на съвременния роб какво му трябва - чалга,манджа и кабелна телевизия. Затова ни мачкат,тероризират,подритват и т.н. а ние си траем и наблягаме на течности с висок градус. А те и на това разчитат.
46
0
 
0
 
! Отговори
w преди 15 години
mi tezi neshta se znaiat ot vsi4ki, to si obshtestvena tajna, no kakvo kato se zaiat i obiavavat otnovo, da ne bi niakoj neshto da napravi....
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Знаете ли, че?Знаете ли, че една трета от населението което живееше в С С С Р бяха мюсюлмани? А знаете ли колко процента от населението на Русия са мюсюлмани? А знаете ли че руските мюсюлмани искат кръстът да отпадне от герба на Русия?Започвам да говоря за Русия неслучайно. Русия счита че Бълканите са място където може да диктува политиката. Скандалът с Доган е още един пример за реализиране на "план за дестабилизация" на региона. Само Русия има интерес на Бълканите да няма мир и разбирателство. Защото в последините години Бълканите вървят уверено към ЕС и НАТО. Но историята е показала, че този които сее ветрове ще жъне бури.
44
0
 
0
 
! Отговори
war преди 15 години
Гледах предаването по Нова тв. и за първи път видях Коритаров така същисан и даже уплашен от размера на тази чудовищна далавера с абвеатурата на ДПС .Един от нас може да го гръмнат след този разговор каза той-не знам дали и кой ще гръмнат ,но че прокуратурата трябва да се самосезира съм сигурен .Но няма да се случи -за кой ли път ще обвинят Караали ,че си отмъщава по някакъв начин ,че е обиден за това че вече не е вътре в движението ,прокурорите ако ги питаш ще кажат ,че няма никакви доказателства и това са голи думи ,Сергей Станишев ще защити коалиционния си партньор ,ще каже ,че някой пак се опитва да разпали етническо напрежение и нетърпимост ,да "мутризира "страната и пр.Първанов може и още един медал на Доган да даде за огромния му принос към отечеството!Такива неща са обичайни в България ,но обстоятелствата зависят от хората -ако им изнася да ги тъпчат и мачкат ,да ги лъжат и бъламосват с измислени права и свободи и на тях гръб да си въртят далаверите ..Уважаеми симпатизанти на ДПС ,кога ще прогледнете и разберете истината?
43
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
tova e parvi slu4ai informacsiq koiqto e dostoqnie na slujbite da se potvardi ot 4ovek ot dps a imeno 4e se finansira ot kraini partii ot turcsiq koito propovqdvat pankturkizma koito ima za csel otkasvaneto nma teritorii ot na6ta darjava
42
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
Искам само да поясня, на тези които се възмущават че ДПС се отъждествява със цялото турско население в България: Това отъждествяване се прави автоматично, поради факта че доскоро поне всички (или почти всички) български турци гласуваха единствено и само за ДПС. Докато етническите българи не са гласували за никоя партия на 100%, включително и за БСП, макар че БСП има голямо влияние все още. Крайно време е вече да не смятаме че всички български турци подкрепят ДПС. Не можем обаче да очакваме и всички турци да се обърнат против ДПС, както за съжаление е наивно да се вярва че всички българи ще се обърнат против БСП.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Dogan v zatvora! Ako ne stane, nqmame mqsto v EU.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
32. - 10:44 - Няма какво да се лъжем. .От: НФБВМРО ..ми още малко и ще ни карат да бъдем македонци..Абе, ти луд ли си? Кой те кара да бъдеш македонец? Бъркаш ВМРО с ОМО Илинден
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"София не ми стига, имам нужда от Брюксел, имам нужда от правене на политика сред 500 млн. души заедно с тези млади хора от листата с кандидати за европейски депутати от ДПС." - Доган Ето какво става, когато някой се самозабрави ...
38
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
Точно така, номер 1 - като знаеш "другата истина" що не я кажеш та да я чуем???Работата се размириса много!!! До номер 17: Аз не обвинявам българските турци. Но аз обвинявам както ДПС, така и БСП и други подобни партии и организации - на Боян Расате и на Волен Сидеров, за нагнетяване на етническо напрежение и изобщо за разделението и подтискането на българския народ. Създаването на подобни партии и организации е последица от вилнеещия комунизъм до 1989 година!