Румен Петков: Проституция и купуване на гласове е едно и също

Според екс-министъра узаконяването на проституцията е срамна стъпка за страна-членка на ЕС
17 ное 2008 16:42,
55
Румен Петков: Проституция и купуване на гласове е едно и също
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на вътрешните работи Румен Петков изрази по интересен начин мнението си за узаконяване на проституцията по време на дискусионен форум в Благоевград “Българският модел за борба с трафика на хора”.

Според него узаконяването на проституцията е срамна стъпка за страна-членка на ЕС.

“Ако направим това, ще трябва да узаконим и купуването на гласове”, категоричен е Румен Петков.

Както една жена продава тялото си за пари, така според Петков един гражданин също би могъл да продаде гласа си.

Домакин на дискусионния форум по проблемите с трафика на хора през граница бе Благоевград, като една от най-рисковите общини предвид георграфското й положение.

"Една от причините да се достине до трафик на хора е безработицата в страната", каза още бившият министър. Според Международния институт за сигурност и сътрудничесто липсва и интеграция на хората, които са били жертва на трафик.

"България, като нов член на ЕС, трябва да постави въпроса за изготвянето на обща директива, която да отговаря за трафика на хора", заяви Петков.

Антоанета Василева, главен секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, каза, че действията на държавата и неправителствените организации са активни.

Според статистиката за жертвите на международния трафик от 187 жертви или свидетели на трафик 184 са жени, 23 от които непълнолетни. 10 са мъжете, от които трима са били за сексуална ескплоатация.

По време на форума е достигната и договорката за откриване на филиал на Комисията за борба с трафика на хора и в Благоевград, като кметът Костадин Паскалев декларира готовността на общината за пълно съдействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами естествено че е против - нали по този начин ще се узакони бизнеса на конкурентите му...
13
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
симпатяга ;) хахаххадруг коментар е излишен
12
0
 
0
 
! Отговори
imw преди 15 години
Не е същото! Когато някой продава тялото си, това касае само продаващия (най-много семейството му), но когато продава гласа си, казва кой ще управлява всички ни...Румба!
11
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Некой се напъва като грък на сране!!!айде че идват коледните празници и ПИЯН *** ще се нацепва като казак!!! а фешън културата му е като си напикае панталоните!!!следва продължение :Убийството на БЕЛНЕЙСКИ с Пиян *** !!!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ФЕШЪН СУБКУЛТУРАТА модният писък НА ХХ ВЕККристина ПайташеваНа всеки правят впечатление онези млади хора от улицата, които винаги са облечени по последна мода. Те са различни, дори доста странни в стремежа си да бъдат винаги в крак с модата. И именно с това те привличат вниманието на минувачите. Облекло, аксесоари, грим, начин на изразяване всички тези елементи от визията им сияят с уникалността си, поради простата причина, че те са фешън. Откъде всъщност идва тази тенденция?Модните списания лансират последните колекции на именити дизайнери и читателите-маниаци, разполагащи с повече доходи, следят какво излиза и желаните от тях модели биват веднага закупени. Точно този начин на разпространение на модните тенденции започва да се копира правилно или не от хората и така то става фешън. Всички знаят кое е модно и стига да разполагат със средства си го купуват. Така се оформя един социален слой, една субкултурна среда, в която, за да се докажеш, трябва винаги да си на върха на модната вълна.Какво представлява фешън културата?...Фешън в превод от английски означава мода (fashion). За модата е характерен даден период от време, в който определен тип обличане и предпочитания към определени аксесоари са много разпространи и харесвани, а след което те биват заменени от други. Съответно за фешън личност се квалифицира този тип човек, който следи редовно модните тенденции и се облича и идентифицира с определен вид поведение. Днес думата фешън се упротребява за продукт, който е изключително популярен, стилен и желан и много млади хора биха искали да го притежават. Сред най-известните световни фешън центрове се отличават градове като Париж, Лондон, Ню Йорк, Милано, Лос Анджелис, Рим, Токио и т.н.За фешън се квалифицират не само дрехи и аскесоари. Това би могло да бъде дадена нова музикална група, парфюм, клуб, мобилен телефон и т.н. тоест това, което в момента се лансира от световните модни списания и бива купувано от потребителите. Така продуктът се превръща не просто в моден продукт, а във фешън продукт.Понятието фешън култура от семиологична гледна точка...От векове индивидите и обществата използват дрехите и телата си като вид форма на невербална комуникация като по този начин те искат да се идентифицират - роля в обществото, социален слой, ранг, класа, пол, занимание, сексуална ориентация, принадлежност към дадена субкултура. Модното е начин на свободно изразяване. И това не са само дрехите, аксесоарите, бижутата, прическите, а вид знак да се погледне под повърхността на дадена личност и тя да бъде разпозната само с един поглед.Модата е език на знаците и символите, които по невербален начин комуникират между индивидите от дадена социална група. Модата във всичките си форми, от татуировките и пиърсингите до най-иновативната прическа, е най-добрата форма на илюстрация, която съществува, за да се идентифицира индивидуалността. Модата ни позволява да бъдем разпознаваеми от наблюдаващите ни. Постепенно тя се прев
9
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Всъщност май само проституцията не изисква интелектуален напън, образователен ценз, на всичко отгоре падат много пари. Идеален бизнес за комунист, наред с лотарии и тотото. Обаче, ако проституцията е законна рязко ще паднат печалбите.... а другаря Петков не ще, как ще храни партията и ще плаща данъци?
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тъкмо мислех да вечерям но в този момент му видях зурлата и край ПАК ГЛАДЕН.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** ти .
6
0
 
0
 
! Отговори
електрожениста преди 15 години
Такива *** -готови са да убият БЕЛНЕЙСКИ пияни и после се прават на *** деца!!!Масон 33 зидария!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 15 години
Напротив. Аналогията не е доказателство. Продажбата на гласове е друга бира. Но по въпроса за проституцията: Ако не виждате едно явление и не сте си заровили главата в пясъка, трябва да се замислите защо е така. Може да не признавате, но процес на проституиране има. От най-древни времена. И никога не е спирала тази търговия, защото има търсене и предлагане. Въпросът е дали ще си затваряме очите или ще контролираме този процес. Или какво ни е изгодно?
4
0
 
0
 
! Отговори
Простак преди 15 години
... ти да си сред едрите риби в сводническия бизнес мазна ***!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абееее еееййй алкохолик що не вземеш да се скриеш бе *** комунист
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Време е да предложим единицата за наглост да стане един Румен ! А в Партията има и друг добър пример - Р. Овч.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вижте му физиономията на този *** и не се занимавайте повече с него.