Костов: ДПС е мафия, маскирана като партия

ДПС е в криза - митът за Доган като гарант на етническия мир рухна, каза за Dnes.bg лидерът на ДСБ
22 ное 2008 17:43,
226
Костов: ДПС е мафия, маскирана като партия
Иван Костов: ДПС е мафиотска организация. Снимка: Булфото

"ДПС е в криза, защото митът за Доган като гарант за етническия мир рухна.

Той рухна, защото България вече няма нужда от Доган, защото е член на ЕС, член е на НАТО, а правилата в ЕС не изискват такъв като Доган да гарантира правата на българските турци".

Това обяви в интервю за Dnes.bg лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Иван Костов.

По думите му сега в партията на Сокола тече идеологическа и историческа криза на развенчаване на лидерския мит.

Костов е категоричен, че скандалите, които се вихрят в ДПС, ще бъдат разкрити, но от едно ново управление.

"Ако те не са на власт, всичко ще излезе и хората ще разберат за какво става въпрос. В момента ги прикриват, опънали са чадър, крият всичко за тях.

Ето например разработката "Лиана". Достатъчно е да я прочетат хората, за да разберат за какво става въпрос. Няма нужда нито от съд, нито от каквото и да било. Трябва да се махат тези, които са визирани вътре в нея", категоричен бе тъмносиният лидер.

Иван Костов оприличи ДПС на мафиотска организация, "тежко корумпирана, която се подвизава като политическа партия".

"Още повече Доган беше толкова самонадеян и говореше за себе си, че е милионер в зелено, че прави бизнес център в партията, че с една усмивка дава път за бизнеси и за кредити, че има обръчи от фирми и какво ли не.

Та той си е признал почти всичко - че е свързан с "Мултигруп", че е наследник на Илия Павлов, и това го виждаме всички", каза Костов.

Според него обаче кризата в ДПС е добре дошла за БСП, защото "пречи да се фокусираме  върху слабостите на Българската социалистическа партия, бюджета или корупцията".

"А основният начин да се спаси изпълнителната власт от корупцията е не да се търси съдът и да бъдат съдени, а да бъдат премахвани и уволнявани.

Колкото по-често и колкото за по-малки обвинения биват уволнявани хора, толкова по-бързо ще се затворят корупционните практики", каза Костов и похвали ДСБ, че точно тук вижда ролята на компетентните кадри, които има партията му.

"Виждаме ролята си като носител на един голям управленски потенциал, ние сме  компетентни за разлика от голяма част от днешните управляващи, а и за съжаление - на една голяма част от опозицията.

Ролята ни в едно бъдещо управление е да бъдем компетентен коректив, да бъдем гаранцията за спазване на определени правила за добро управление", каза той.

Тъмносиният лидер отново припомни, че партията му е отворена за преговори и взаимодействие с десните сили, стига да отговарят на определени изисквания:

"Искаме това да са антикомунисти, искаме специални усилия да се възстановят и да бъдат завършени реформите в полицията, вътрешната сигурност, съдебната система, здравеопазването, образованието, администрацията.

Ние сме готови на взаимодействие, включително и за коалиране, с тези, които отговарят на условията", заяви Иван Костов.

Тогава виждате ли бъдеща коалиция с ГЕРБ, "Атака"?

"Това ще покаже следващото Народно събрание.

"Атака" са ксенофоби, те не отговарят на нито една европейска практика за нормална политическа партия, съжалявам, че го казвам. Но имат възможност да се променят, трябва да изоставят определени тези.

Не могат да говорят и да се държат по този начин. Искат промяната, но просто трябва да направят много сериозни крачки", завърши лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 15 години
Аз съм *** и ще гласуувам за Иван Костов !
184
0
 
0
 
! Отговори
ПЕТКАН преди 15 години
От: БУНТАР - ПАТРИОТ........ И ПРЕДИ И СЕГА ! РУСКИЯТ БОТУШ Е НОСЕЛ САМО УГНЕТЕНИЕ И РАЗОРЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ! ТАЯ ТИРАНИЯ НИКЪДЕ Я НЯМА ! СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ! СЪБУДИ СЕ ! В КОСТОВ Е ИСТИНАТА И ЗАТОВА ГИ Е СТРАХ ОТ НЕГО И ИЗПАДАТ В БЯС КАТО ЧУЯТ ИМЕТО МУ ! ТОЙ Е МЕСИЯТА ! Ванката ви разгони мамката ,пък за месията да не ви кара да се кръстите с десния крак? Тоа *** като гледам май тоз мандат няма да влезе в класацията за НС. И тогава прощавай "любима" Хайспирит!
183
0
 
0
 
! Отговори
БУНТАР - ПАТРИОТ преди 15 години
........ И ПРЕДИ И СЕГА ! РУСКИЯТ БОТУШ Е НОСЕЛ САМО УГНЕТЕНИЕ И РАЗОРЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ! ТАЯ ТИРАНИЯ НИКЪДЕ Я НЯМА ! СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ! СЪБУДИ СЕ ! В КОСТОВ Е ИСТИНАТА И ЗАТОВА ГИ Е СТРАХ ОТ НЕГО И ИЗПАДАТ В БЯС КАТО ЧУЯТ ИМЕТО МУ ! ТОЙ Е МЕСИЯТА !
182
0
 
0
 
! Отговори
гюлетината преди 15 години
Костов е най - достойният за премиер !Мафиотската тройна коалиция умишлено ни злепостави пред ЕС и обслужи геополитически руски интереси ! За това си предателско поведение трябва да бъде обявена извън закона и се потърси отговорност на ръководители , агитатори , активисти и подобни маларйини плазмодей и имуществата им да бъдат конфискувани в полза на народа и държавата ! Тази велика за държаватъа ни мисия може да бъде изпълнена само от един неповторим политик ! Това е Иван Костов !
181
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
SDS e partiqta koiato se o4isti ot klientelisti dano se nameri ob6t ezik sas DSB tam e istinata
180
0
 
0
 
! Отговори
Гешев преди 15 години
Крадливата тройна коалицйя трябва да бъде свалена от власт и нейните активисти и ръководители да бъдат вкарани в затвора за дълго и окраденото да бъде конфискувано в полза на държавата ! Само Костов може да изпълни тази велика мисия в името и просперитета на Майка България !
179
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
само като чуят името ИВАН КОСТОВ ! С какво ви плаши този човек бе уродливи айдучета и *** ?! Но всичко ще си дойде на мястото ! Ваньо разкатай тая *** руско- ченгеджйиска предателска червена мафия ! Ти си на ход ! Искаха да им кажеш , КАЖИ ИМ ГО СЕГА !
178
0
 
0
 
! Отговори
антидоньовец преди 15 години
...... си *** комунист с червен червясал промит мозък ? На кого е радио ,,Дарик,, бе *** мухльовси , на ,,ЧЕРЕПА , нали слугата и измикярина на престъпните комунистически генерали ! Скрйи се някъде кукувецо , щото ми се драйфа от такива като теб ! Да ебамайкати нещастна донюдонувска педерасклйиска мреъсна ! И такива като теб , дето манипулират и лъжат хората трябва да бъдат в затвора за дезинформация и платено дежурство в сайтовете ! Нещастен изкуфел пенсионер !Пуска *** подлого , идва ви края ! Идва мръсно измикярче !!!
177
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!
176
0
 
0
 
! Отговори
Синя теменужка преди 15 години
Добре че Костов каже някой истини , иначе розовата пропаганда би ни държала в хипноза още половин век !
175
0
 
0
 
! Отговори
Теодосйи Наумов преди 15 години
Некадърните и престъпни башибузуци , наричашти себе си комунисти докараха страната ни отново в блатото ! Само Иван Костов знае как да спаси Майка България !
174
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Агенция "Фокус" Макар и да остава първа политическа сила, ГЕРБ реализира спад на доверието от пет пункта. При БСП спад няма, при ДПС - също. Стабилни остават АТАКА и СДС. Според Марчела Абрашева от социологическа агенция ББСС Галъп Интернешънъл - спадът в доверието при ГЕРБ се дължи на скандала със освободения заместник-кмет по транспорт Велизар Стоилов. По показателя обществено доверие, ГЕРБ е на първо място с 30 пункта, следва БСП с 22 пункта, АТАКА с 13, ДПС с 9, ВМРО - със седем, Гергьовден - с пет, НДСВ - пет, СДС - пет, ДСБ - пет, БНД - два, ССД - един и други. Така като гледам Ванко Костов е тръгнал на майце си.И този път няма да успее,защо ли ?
173
0
 
0
 
! Отговори
Невена Красимирова преди 15 години
КОСТОВ СЕ Е ДОКАЗАЛ ВЕЧЕ КАТО АБСОЛЮТЕН ДОБЪР ДЪРЖАВНИК , ЗАЩИТАВАЩ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ И ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИКОНОМИСТ , ЗАТОВА МУ ВЯРВАМ И ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО !
172
0
 
0
 
! Отговори
putkatamajna na an преди 15 години
............ sa okakali saita qko ! wse kostow im kriw ! dokato ima takiwa nenormalnici , nqma da se oprawime i ]e sme na posledno mqsto w ewropejiskiqt s[uz !
171
0
 
0
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 15 години
И ОКОЛО 2000 ЧЕРВЕНИ АЙДУЦИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ЕМИГРИРАТ В РУСИЯ И БЕЛАРУС ! ВЪПРОСА Е , ДАЛИ ЩЕ ГИ ПРИЕМАТ ТАМ ! ЗА ДВА МАНДАТА КОСТОВ ЩЕ СТАБИЛИЗИРА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ Я НАПРАВИ ПРОСПЕРИРАЩА ДЪРЖАВА ! ДА ГО ПОДКРЕПИМЕ !
170
0
 
0
 
! Отговори
андрю преди 15 години
Ех *** ти ли си този който говори за мафия?Как купи целия Доспадски край защо не кажеш на Българите или ти само на *** си го казваш като твои братя
169
0
 
0
 
! Отговори
Арх преди 15 години
За да бъде очернен Костов бе впрегната цялата пропагандна машина на червената мафия. Ако човек има някакъв коефициент на интелигентност ще разбере, че ако Костов беше крадец и целта му беше да се обогатява, той никога нямаше да слезе от власт, защото в България изборите се купуват!!! Остава ми единствената радост, че Костов прибавя с всяко изказване по още един бях косъм в и без това побелелите коси на комунистите. Харесва ми как ги докарва до бяс и пяна и това е добре. Все пак всеки трябва да си плаща за позицията.
168
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДСБ = Де Се Еб* или Държавна Сигурност, Бате
167
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе на такива като тебе обикновено са им големи инструментите, нали? ами що не си го пъхнеш отзад тогава!?
166
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
I v dvata sluchaja.... bih ti shibnal edin qk tokat... ;)))