Костов: ДПС е мафия, маскирана като партия

ДПС е в криза - митът за Доган като гарант на етническия мир рухна, каза за Dnes.bg лидерът на ДСБ
22 ное 2008 17:43,
226
Костов: ДПС е мафия, маскирана като партия
Иван Костов: ДПС е мафиотска организация. Снимка: Булфото

"ДПС е в криза, защото митът за Доган като гарант за етническия мир рухна.

Той рухна, защото България вече няма нужда от Доган, защото е член на ЕС, член е на НАТО, а правилата в ЕС не изискват такъв като Доган да гарантира правата на българските турци".

Това обяви в интервю за Dnes.bg лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Иван Костов.

По думите му сега в партията на Сокола тече идеологическа и историческа криза на развенчаване на лидерския мит.

Костов е категоричен, че скандалите, които се вихрят в ДПС, ще бъдат разкрити, но от едно ново управление.

"Ако те не са на власт, всичко ще излезе и хората ще разберат за какво става въпрос. В момента ги прикриват, опънали са чадър, крият всичко за тях.

Ето например разработката "Лиана". Достатъчно е да я прочетат хората, за да разберат за какво става въпрос. Няма нужда нито от съд, нито от каквото и да било. Трябва да се махат тези, които са визирани вътре в нея", категоричен бе тъмносиният лидер.

Иван Костов оприличи ДПС на мафиотска организация, "тежко корумпирана, която се подвизава като политическа партия".

"Още повече Доган беше толкова самонадеян и говореше за себе си, че е милионер в зелено, че прави бизнес център в партията, че с една усмивка дава път за бизнеси и за кредити, че има обръчи от фирми и какво ли не.

Та той си е признал почти всичко - че е свързан с "Мултигруп", че е наследник на Илия Павлов, и това го виждаме всички", каза Костов.

Според него обаче кризата в ДПС е добре дошла за БСП, защото "пречи да се фокусираме  върху слабостите на Българската социалистическа партия, бюджета или корупцията".

"А основният начин да се спаси изпълнителната власт от корупцията е не да се търси съдът и да бъдат съдени, а да бъдат премахвани и уволнявани.

Колкото по-често и колкото за по-малки обвинения биват уволнявани хора, толкова по-бързо ще се затворят корупционните практики", каза Костов и похвали ДСБ, че точно тук вижда ролята на компетентните кадри, които има партията му.

"Виждаме ролята си като носител на един голям управленски потенциал, ние сме  компетентни за разлика от голяма част от днешните управляващи, а и за съжаление - на една голяма част от опозицията.

Ролята ни в едно бъдещо управление е да бъдем компетентен коректив, да бъдем гаранцията за спазване на определени правила за добро управление", каза той.

Тъмносиният лидер отново припомни, че партията му е отворена за преговори и взаимодействие с десните сили, стига да отговарят на определени изисквания:

"Искаме това да са антикомунисти, искаме специални усилия да се възстановят и да бъдат завършени реформите в полицията, вътрешната сигурност, съдебната система, здравеопазването, образованието, администрацията.

Ние сме готови на взаимодействие, включително и за коалиране, с тези, които отговарят на условията", заяви Иван Костов.

Тогава виждате ли бъдеща коалиция с ГЕРБ, "Атака"?

"Това ще покаже следващото Народно събрание.

"Атака" са ксенофоби, те не отговарят на нито една европейска практика за нормална политическа партия, съжалявам, че го казвам. Но имат възможност да се променят, трябва да изоставят определени тези.

Не могат да говорят и да се държат по този начин. Искат промяната, но просто трябва да направят много сериозни крачки", завърши лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
Kolega.. преди 15 години
Mnogo si otvoren... ?! Dali ako ostanesh na studeno i tumno shte mojesh da se spravish za polovin chas...?! Shte ti dam Joker: Na studeno fizicheski materiqta se sviva... a na tumno e trudno da se vijda... ;))) aaa... da vuprosut e s povishena trudnost, zashtoto Ali Baba i cqlata mavarska pasmina obichat mnogo tumninata... ele puk takiva koito sa mnoo otvoreni... Ti na otvorko li se pravish 161...?! ;))))
164
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Даааа сега като стане Бойко какво ли ще пишете пък за него след време а Бойко го познавате много добре от къде до сега му идваха паричките и хотелите по морето
163
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
добре е, че има такива умници като тебе "ивко" та да решават кой за какво става! ще ни липсваш!
162
0
 
0
 
! Отговори
ivko преди 15 години
ДСБ нямат място в политическия живот.Изпята песен.Просто правят контра на всичко което прави т.н.тройна колиция. А за Доган евала! Час по скоро да се измита.
161
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е, ако "Северен поток" не мине през България аз лично ще си го преместя за половин час в другия крачол!
160
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
Ako "Severn Potok" ne mine prez Bulgaria lichno az shte se pogrija za teb.... Da ne bi da pretendirash za Bulgarskiq Obama... ?! Togava shte ti dam djoker IVAN... nauchi pozivnata mu ot Secret Service.... ;))) Dobre e da oburnesh vnimanie i na Frenskite komedijni seriali.... ;)))
159
0
 
0
 
! Отговори
;) преди 15 години
Predi da glasuvate, za koito i da e.., opredelete tochno na koi glas shte glasuvate....
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"фондация демокрация - ликвидирана! СДС - ликвидирано! Туризъм - ликвидиран! БГА Балкан - ликвидиран! Козлодуй - ликвидиран! Не от Беров, а от правителството на Иван Костов," туризма беше в отлична форма доскоро за съжаление последните 7 години той не е на власт и то си личи каква клоака става туризма. за бга балкан е просто смешно да се говори - това е едно нищо , някаква си авиокомпания с 3 остарели самолета и с някакви си слотове на хийтроу, които струват 4-5 мил $ и с дългове за много повече (за сравнение бтк продадена за 200 мил$ сега струва милиард и половина-има ли разлика????) а за другите тъпотии като фондации ала бала даже не си заслужава да се говори. за аец козлодуй той няма нищо общо поне е доказал че не е дупедавец
157
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
e, като е толкова велика руската техника кога ще направят едно! едно единствено бръснарско ножче!?ха-ха! да не говорим за нещо по-сложно! автомобили, компютри и т.н.! дали ще се качат някога на Луната? кой знае?и да побързат, че по последни данни тя се отдалечава от Земята с 2 см годишно! дано успеят докато е по-близо!
156
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в сравнение с комунистите и мухобойко борисов е върхът просто
155
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
фактите са следните: фондация демокрация - ликвидирана! СДС - ликвидирано! Туризъм - ликвидиран! БГА Балкан - ликвидиран! Козлодуй - ликвидиран! Не от Беров, а от правителството на Иван Костов, който потвърди готовността за поетапно затваряне на Козлодуй! По времето на беров беше подписан меморандум, който няма задължителен характер! И не намесвайте моля ви руската техника - в белене ще е същата! Но като човек професионал;ист в адрената енергетика ще ви кажа, че тя е на световно ниво! И не ми давайте за пример !ернобил - реакторите там са РБМК, а в Козлдий - ВВЕР! Отворете книжки и се ограмотете, зада видите каква е разликата между двете системи! ДСБ има шанс за следващото НС само след обединение със СДС! заедно ще имат 3-4 мандата! СДС се срина след управлението на Костов и компания! защо ли? И защо Костов точно в моменти като този надава глас? ДПС трябва да се махне от властта, вярно е! Въпросът е дали СДС-ДСБ ще може да го махне! Едва ли! защото и двете партии си приличат! защото в ДПС има някогашни членове на СДС, а в СДС- членове на ДСБ! Инересна завръзка! ще я следя с интерес!
154
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
i toi ne e stoka ama e edinstvenia za sajalenie za koito da se glasuva
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
гласувайте за ДСБ - гласувате за доброто си бъдеще!
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
" В България няма организирана престъпност, а само организирани групи с престъпни намерения" Емануил Йорданов, бивш Министър на МВР от правителството на Костов. да не би от 1997 до 2001 г. България да нямаше подкрепата на ЕС? Или 0т 2001 до 2008 г.?
151
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това дали Костов ще е в следващото НС зависи само от нас, гласоподавателите....Едно е ясно ако го изберем ДПС най-вероятно ще бъде завряно в ъгъла....
150
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
колкото за Козлодуй за него подписа още Беров ако можеш да си спомниш! а и да не беше той хайде аман от остаряла руска техника! още й се виждат хубавините! та ако ще си спомни за "Курск" и "Нерпа"!
149
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е, и какво има сега Иван Костов? само не ми говори с общи приказки! има една такава приказка дето като дете съм я чел - "Котарака в чизми", детго всичко беше на господаря му1 та и на Иван Костов по тоя начин може да му припишеш половин България ако не и цялата!- ако имаш факти бягай при Тошо Тошев! Ще те позлати!
148
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Уважаеми Костовисти! вашият любимефц просто няма да е вследващото НС! Четете статистиките! И не "сънувайте с Широко отворени очи"! реновираните самолети дойдоха след БГА Балкан! А БГА Балкан също беше държава компания, преди Костов! както и Златни псъци, и Слънчев бряг и т.н.! След една година ще стане ясно кой е прав! А след още няколко десетки - времето ще даде своята окончателна оценка! А не твърдя че съм прав, но ми е интереснио коментара на фактите от страна на вас, уважаеми Костовчета! а те са: приватизация, митници, престъпност, корупция! какво направи правителството на Костов през тези 4 години, когатои имаше пълен политически превес? Защо се съгласи да бъде поетапно затворен Козлодуй? Защо ликвидира туризма и позовли да се изграждат тези бетонни гета? И т.н. и т.н.! не необходимо да отговаряте - времето го е направило за част от тези неща, а след няколко години ще даде отговор и на останалите въпроси! Бъдете здрави!
147
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
май и аз ще гласувам за ДСБ...
146
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
такива са заплатите на държавните служители уважаеми - а не заплатите на служителите на частни фирми! Човек, който иска да се занимава с държавна политика или да е държавен служител трябва да реши сам за себе си - дали да е на прицела на общественото внимание и да се задоволи със заплатата, която мъ дава държавният бюджет или ако не го устройва отива в частния сектор! заплата на американския президент е 120.000 долара годишно! на президента на една банка е около 250.000 годишно +премиите! такива са реалностите! така че не ми давай примери за неща, които са несравними! Аз употребих две думички, необходими за да бъде някой качетсвен политик: морал и национализъм! Ако влиза в политиката и богат - добре! Дрорд Буш, преди да стане президент имаше петролна компания! А какво имаше Иван Костов? какво имаше Йордан Цонев? Христо Бисеров?