Костов: ДПС е мафия, маскирана като партия

ДПС е в криза - митът за Доган като гарант на етническия мир рухна, каза за Dnes.bg лидерът на ДСБ
22 ное 2008 17:43,
226
Костов: ДПС е мафия, маскирана като партия
Иван Костов: ДПС е мафиотска организация. Снимка: Булфото

"ДПС е в криза, защото митът за Доган като гарант за етническия мир рухна.

Той рухна, защото България вече няма нужда от Доган, защото е член на ЕС, член е на НАТО, а правилата в ЕС не изискват такъв като Доган да гарантира правата на българските турци".

Това обяви в интервю за Dnes.bg лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Иван Костов.

По думите му сега в партията на Сокола тече идеологическа и историческа криза на развенчаване на лидерския мит.

Костов е категоричен, че скандалите, които се вихрят в ДПС, ще бъдат разкрити, но от едно ново управление.

"Ако те не са на власт, всичко ще излезе и хората ще разберат за какво става въпрос. В момента ги прикриват, опънали са чадър, крият всичко за тях.

Ето например разработката "Лиана". Достатъчно е да я прочетат хората, за да разберат за какво става въпрос. Няма нужда нито от съд, нито от каквото и да било. Трябва да се махат тези, които са визирани вътре в нея", категоричен бе тъмносиният лидер.

Иван Костов оприличи ДПС на мафиотска организация, "тежко корумпирана, която се подвизава като политическа партия".

"Още повече Доган беше толкова самонадеян и говореше за себе си, че е милионер в зелено, че прави бизнес център в партията, че с една усмивка дава път за бизнеси и за кредити, че има обръчи от фирми и какво ли не.

Та той си е признал почти всичко - че е свързан с "Мултигруп", че е наследник на Илия Павлов, и това го виждаме всички", каза Костов.

Според него обаче кризата в ДПС е добре дошла за БСП, защото "пречи да се фокусираме  върху слабостите на Българската социалистическа партия, бюджета или корупцията".

"А основният начин да се спаси изпълнителната власт от корупцията е не да се търси съдът и да бъдат съдени, а да бъдат премахвани и уволнявани.

Колкото по-често и колкото за по-малки обвинения биват уволнявани хора, толкова по-бързо ще се затворят корупционните практики", каза Костов и похвали ДСБ, че точно тук вижда ролята на компетентните кадри, които има партията му.

"Виждаме ролята си като носител на един голям управленски потенциал, ние сме  компетентни за разлика от голяма част от днешните управляващи, а и за съжаление - на една голяма част от опозицията.

Ролята ни в едно бъдещо управление е да бъдем компетентен коректив, да бъдем гаранцията за спазване на определени правила за добро управление", каза той.

Тъмносиният лидер отново припомни, че партията му е отворена за преговори и взаимодействие с десните сили, стига да отговарят на определени изисквания:

"Искаме това да са антикомунисти, искаме специални усилия да се възстановят и да бъдат завършени реформите в полицията, вътрешната сигурност, съдебната система, здравеопазването, образованието, администрацията.

Ние сме готови на взаимодействие, включително и за коалиране, с тези, които отговарят на условията", заяви Иван Костов.

Тогава виждате ли бъдеща коалиция с ГЕРБ, "Атака"?

"Това ще покаже следващото Народно събрание.

"Атака" са ксенофоби, те не отговарят на нито една европейска практика за нормална политическа партия, съжалявам, че го казвам. Но имат възможност да се променят, трябва да изоставят определени тези.

Не могат да говорят и да се държат по този начин. Искат промяната, но просто трябва да направят много сериозни крачки", завърши лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти много упорито искаш да си прав но за жалост някои неща ти бягат! Ер Франс е държавна компания и няма как да закупи Балкан! ти с отворени очи ли сънуваш що ли?какви реновирани самолети ти бръмчат в главата?
144
0
 
0
 
! Отговори
mimi преди 15 години
Кой ли ще дойде да оправя батаците тука и да се бори сд мафията и престъпността?ДСБ e партията, за която ще гласуваме на следващите избори!Костов преди не успя, но сега с помащта на Европа ще успее да се пребори с мафията!
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...а вероятно, в тоя ред на мисли туристическите комплекси са били пригодени да работят само с руснаци, поляци, чехи и източно германци! и те също са били идеологическо творение! и защото бяха идеологическо творение хотели, на които беше направен осонвен ремонт за над 100.000 деноминирани лева бяха продавани за по 50.000 лева на стратегически бизнесмен като Младен Мутафчиев! Въпреки многократните сигнали на Държавен финансов надзор до Министерството на икономиката! Заради тези факти за купувач на БГА Балкан беше избран стратегически инвеститор като Гад Зеяви, въпреки че имаше сериозен интерес и от Луфтханза и от Ер Франс! И заради такъв мъддър избор гад Зеяви в момента ъди България за десетки милиона евро в Арбитражния съд към ЕС! А за Лук Ойл имаше интерес - от Бритиш петролеум и Тексако! Интересни факти няма що!
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ама ти ако искаш да ми кажеш, че 1500-2000 лв. заплата е нещо кой знае какво направо ме разсмиваш! дъщеря ми е стюардеса и взема толкова! пилотите взимат по 5-6--- и се мръщят! за какво говориш, човече?
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преди всеки кандидат за американски президент да бъде издигнат, той се гледа под лупа в собствената си партя! освен това, след като вече е избран, всеки кандидат за някакъв поост в кабинета се обсъжда от комисия в Конгреса за т.нар. конфликт на интереси! така беше и с Хилари Клинтън, която за малко щеше да не вземе изпита заради фондацията на Бил Клинтън за борба с глада в Африка! да си богат не е престъпление, но да си влязъл в политиката със слеските си *** и след 4 години в упвалението да излезеш богат като Крез, при това с официална заплата на депутат 1200 лв. на месец, а на министър председател - 1800 лв на месец...извинявай това вече е почти престъпление! за съжаление факти от подобен род съдебната система в България не взема под внимание! А Силвио Берлускони за едната бройка щеше да бъде осъден за неплатени данъци! Горкият! не е необходимо всеки политик да е беде, но е задължително да е морален и а е поне малко националист! И да знае, че е българин, а не да си сменя кожите като хамелеон!
140
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако не ти е известно БГА Балкан беше пред фалит и персонала трябваше да отиде на улицата защото с допотопните си самолети можеше да хвърчи единствено до Русия, Лукойл беше продаден на руснаци защото може да работи единствено с руски нефт /просто така е конструиран, навремето друг нямаше!/ Кремиковци си е идеологическа творба, която си отива с епохата просто няма начин да оцелее! ит.н и т.н
139
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами ако продължават да купуват гласове, пристигат хора от турция с платени билети за автобуси, гласуват мъртви хора...как няма да имат толкова власт ДПС и численост в парламента. Вижте какво става в повечето градове с турско население... Трябва да се назначи орган който да контролира всичката тази анархия....!!!
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само не разбирам защо се смята, че да си богат е престъпление? ако си беден значи си и престъпник спрямо собственото си семейство / ако имаш!/ в един свободен свят е престъпление не да си богат, а да си беден! защото постоянно ще мрънкаш и ще висиш на гърба на другите! който работи ще трябва да храни и мързеливия ти !
137
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти коментирай нелициприятните факти от от управлението на Костов, а после давай персонални оценки на хората във форума! Всички чакаме коментара ти по темите: приватизяцяиата по времето на Костов и особено БГА Балкан и туризма, както Лукойл! Също така - тайното споразумение с ЕК за поетапното затваряне на Козлодуй, благодарение на което цената на кв.ч ел. енергия в момента е 1.5 пъти по висока от тази в Германия! Е?
136
0
 
0
 
! Отговори
NURI DJURIN преди 15 години
abe Kostov ami ti kakav si ne si li korumpiran ta ti si nai korumpiraniqt v tazi darjava ti si zapo4nal da govori6 za korupciq.Glojde ti tova 4e ve4e ne si na vlast i nikoga nqma da si, auide dane kazvame tvoite kade sa na Zlatnite hotel Admiral tova kakvo e na Borovec , v Bansko e ti si 4ist taka li perat drugi parite ti, mi da ne govorim za maika ti kadeto si q zarobil v Dragoman i ne si stapval tam ot godini , ne stapva6 tam a6toto sa ti kazali 4e 6te ti otrejat krakata i ima hora koito 6te go napravqt .*** takav
135
0
 
0
 
! Отговори
Ало-о 132 преди 15 години
моля за извинение! не предполагах, че още на 41 години може така да затъпее човек!
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Слушай, л*а*й*н*я*р*к*о - с този каруцарски език си върви в селото от което си дошъл и не се изказвай за неща, от които шишарката ти не вдява изобщо! защото ме съмнява ти, 90-а година да си викал по митингите, обхванат от общата еуфория, да си стоял по барикадите лятото на 90-а година, или да си спомняш купонната система от 91-а и режима на тока 92-а! тогава си минавал изправен под масата най-вероятно! така че се научи първо на уважение към опонента, после вземи прочети някоя книжка, вместо да слушаш чалгите и да се правиш на велик демократ! А този Костов като го обичаш толкова, отивай ти на него да му правиш с.....и! заради заблудени о*в*ц*и като тебе в България няма да има никога повече демократично правителство!
133
0
 
0
 
! Отговори
hristo преди 15 години
na palno si prav nikoi za ni6to ne stava palni bokluci i o6te 100 godini ne mojem da se opravim dokato gi ima oniq vsi4ki tam
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
130 Много добре написа,аз съм на 41 години и ги помня работите.Ти ако си сополанко на 20,какво помниш ти бе?Че и акъл ще дава.
131
0
 
0
 
! Отговори
Ало-о 130 преди 15 години
много ти знае ***.ената устица! що не отидеш да правиш *** на умния си татко!? и шпакли на мама! аман от партизанчета като тебе!
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Намерил се кой да говори за обръчите от фирми! Др. Костов, да не мислите, че обществото е забравило за корумпираното ви упоравление? За престъпната приватизацяи на Сл. Бряг, Златни пясъци, Албена, БГА "Балкан", Нефтохим? Или за корупцията по митниците? С какво СДС по време на вашето управление беше по различно от ДПС в момента? да не говорим за цензурата върху медиите! какво направихте вие, когато СДС има пълен политически превес? Президнт от СДС, правителство на СДС! И каква стана тя? Освен е ликвидирахте дясното пространство и засилихте позициите на ДПС и БСП, дадохте възможност на един тарикат от Мадрид да се намърда в политиката! Къде е ДСБ в момента, къде е СДС - поред социологическите извадки? На дъното, и то благодарение на теб и на никой друг! така че си затваряйте мръсната уста, др. Костов и се прибирайте при партийния си секретар у дома!
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДО ВСИЧКИ КОИТО ХВАЛИТЕ КОФТОФФ КАТО СПАСИТЕЛ ПО ВРЕМЕ НА ИНФЛАЦИЯТА - ГЛУПОСТИ !!!!! ИЛИ СТЕ БИЛИ МНОГО МАЛКИ ИЛИ СТЕ ХЕПТЕН ЗАДРЪСТЕНИ! ТОЙ НЯМА НИКАКВА ЗАСЛУГА - ИНФЛАЦИЯТА Я СПРЯ СТ.СОФИЯНСКИ,КАКТО МОЖЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ И ВСЕКИ ДРУГ ПРОСТО СПИРАЙКИ РЕ-ФИНАНСИРАНЕТО НА ТЪРГОВСКИТЕ БАНКИ! АНАДЪМУ ???
128
0
 
0
 
! Отговори
рязан преди 15 години
56. - 22.11 21:42 - ДО 52От: %МЪЛЧИ *** ОСР***Н , ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ИМАТЕ ПОБЕДА С БКП НА ИЗБОРИТЕ ! ВЪН *** ОТ БЪЛГАРИЯ - КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА СИ ХОДИ !а бе *** мрасен, *** си махни червото между краката.... нито един *** не коментира че не му харесва, май на теб не ти харесва и както си казал кат не ти харесва се махай, ако има изобщо на къде....... заради такива като теб не се развива полтиката на БГ, докато не си махнете измисления проблем с турците, ще си останете жалки, и за запека който те е хванал ли са виновни *** ...да те е.. в комлексирания червей
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕДНО ЩЕ ВИ КАЖА-НЕ СЕ ХАБЕТЕ С ПАРТИИ И С ГЛУПОСТИ.БЕЗПОЛЕЗНО Е.НИТО ДСБ,НИТО БСП.ДПС.АТАКА.ГЕРБ И ОСТАНАЛИТЕ В КИРЕЧА,НИКОЙ НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тука имало много *** бе.Добре,че сте малко,защото ДСБ отново няма да направи нищо на изборите.Това са последните издънки на обществото.