По стар обичай: Станишев преизбран с над 90%

Лидерът на БСП получи подкрепата на 809 делегати на 47-ия конгрес на партията
23 ное 2008 10:40,
85
По стар обичай: Станишев преизбран с над 90%
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев бе преизбран на поста си от делегатите на 47-ия конгрес на социалистическата партия.

Той получи подкрепата на 809 души, което е 97,47% от общия брой на делегатите, който е 894.

Неговата кандидатура бе единствената за председателския пост.

От 894-ма делегати са гласували 853-ма.

Недействителните бюлетини са 23.

За председател на Общопартийната контролна комисия е избрана Валентина Богданова.

Избрани са и 27 членове на Висшия съвет на социалистическата партия.

Сред тях е и вицепремиерът Меглена Плугчиева. Това съобщи председателят на Комисията по провеждане на избора Дора Янкова, след като делегатите на 47 конгрес на социалистическата партия решиха да не провеждат втори тур на гласуване, а оставащите 92 места във висшия орган на партията да бъдат попълнени с избраните по реда на получените гласове на първия тур.

Освен Плугчиева във Висшия съвет влизат още министрите Емилия Масларова и Петър Димитров, депутати, общински съветници и областни управители.

При гласуването на решение как да продължи избора на членове на Висшия съвет на партията бяха предложени два варианта - да се проведе втори тур и чрез тайно гласуване да бъдат избрани оставащите 92 членове на съвета или те да бъдат избрани чрез висшегласие на всички делегати в залата.

"Навлизаме в много важен решаващ период пред избори. Висшият съвет, който взема тежки и отговорни решения от името на партията, трябва да има високоморална легитимност", каза  лидерът на партията.

От своя страна депутатката Татяна Дончева заяви: "Думите за висока представителност са много хубави, стига да не се сблъскват с истинската реалност. Системата на гласуване позволява игри с листите. Да избегнете разсейването на гласовете, е безсмислено. При тази система на работа - да не излязат пак сметките без кръчмар".

Снощи бяха избрани 62-мата делегирани членове на ВС на БСП, между които е и бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

Сергей Станишев е избран за председател на Висшия съвет на БСП за първи път на 15 декември 2001 година. Тогава днешният премиер побеждава с подкрепата на 67% от делегатите. На второ място остава Румен Овчаров, на трето Бойко Великов.

Кандидатурата на Станишев е издигната лично от Георги Първанов, спечелил няколко месеца по-рано президентските избори.

Година и половина по-късно Станишев отново печели доверието на делегатите на 45-ия конгрес на социалистическата партия. Тогава той печели 94,93 % от гласовете.

За него гласуват 637 делегати от общо 746. Станишев получава най-много гласове и като член на ВС на БСП - 89%. На второ място е Янаки Стоилов с 84% и на трето - Стефан Данаилов с 82%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Лъчо преди 15 години
http://raylight.blog.bg/
63
0
 
0
 
! Отговори
СЦЕНАРИСТ преди 15 години
.......... С ,,,,,,,,,, Т Р А М В А Я Т .............. И МАЙОР ДЕЯНОВ В ПЕНСИЯ И ДЕДОТО С ПРОМИТИЯТ МОЗЪК !
62
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Пишете си, пишете си. Хората, които определят съдбата на България на изборите, нямат компютри и не знаят какво е Интернет. Това са милионите полуграмотни селяни, които живеят по села и малки градчета. Те са тихи и не вдигат много шум. В деня на изборите, те спокойно стават в 6 часа сутринта, слагат си ватеното елече и вълените плетени чорапи, взимат си личната карта и също толкова тихо и спокойно пускат червената бюлетина. След това се прибират, палят си печката на дърва и продължават да съществуват със 150 лева на месец. А вие можете да плюете и да подскачате по цял ден в Интернет ... не им пречите.
61
0
 
0
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 15 години
ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ , ГОЦЕ ПЪРВАНОВ ТРИПЕРЛЙИСКИ ПРЕМИЕР , А ПАТОМ АПЯТ ! ...................... ПО РУСКИ В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ - В ДЕЙСТВИЕ ! БУРНИ АПЛОДИСМЕНТИ , ИЗЧЕРВЯВАНЕ ПОКЛОН ПРЕД ПУБЛИКАТА ! ............... ТАКЪВ ТЕАТЪР ДАЛИ ИМА НЯКЪДЕ НА ДРУГО МЯСТО В СВЕТА И ДАЛИ ИМА ПО ГОЛЕМА РАЯ ОТ БЪЛГАРИТЕ !??
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БКП, БКП, БКПеееееее ... бурни (и спонтанни) аплодисменти, следва ... ххх без вазелин
59
0
 
0
 
! Отговори
u6man преди 15 години
БКП сега е БСП същата партия която убиваше българите в концлагерите.таваса гадните комунисти няма отърване от тях затова ще си тъне държавата в мизерия и криза.
58
0
 
0
 
! Отговори
-------------------- преди 15 години
PROBLEMA NA MOIA NAROD E MAZOHIZMA !!!!!!!!!!!!!!-DA VI E 4ESTIT NOVIAT PREMIER STANISEVF----------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ---------------------------------------------
57
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
ми точно, нека да сме точни и да не си измисляте нови правила на демокрацията само и само за да поплювателствате срещу някой.винаги и навсякъде под внимание се взима гласували за от брой упражнили ефективно право на глас.всичко останало са седерастки *** на комплексирани хора, които не могат да си обяснят що пак не са ги избрали и търсещи под вола теле.и откъде накъде делегатите на конгреса да нямат право да гласуват така, както смятат за правилно? включително и да не гласуват? ех, тоя мерак да се заяждате малоумно на всяка цена....
56
0
 
0
 
! Отговори
bbbbbbbrrrrrrruuuu преди 15 години
Ако забелязахте,всички на конгреса бяха пенсионери и когато Станишев се обърна към тях в началото с другари и другарки и всички механично се отнесоха в спомени по-загубената младост,и когато трябваше да гласуват всички пак така механично си вдигнаха картите,беше голям майтап и същевременно резил.Плюх на всички промити мозъци от БСП и като бял и уважаващ се Българин превключих канала на друга комедия.
55
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Ако трябва да сме точни това е избор на конгрес и всички делегати са там, за да направят избор - като не гласуват или гласуват с невалидна бюлетина при единствен избор това са вотове въздържал се и против, без да може да се определи точно, не е като при изборите за народно събрание, където част от хората въобще могат да не упражнят правото си на глас и затова там правилото е брой гласове/брой действителни бюлетини.
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бах таз партия те 1000 човека,смятайте колко народ има на опашката за крадене.Там на където вървим няма бъдеще.
53
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Всъшност няма защо да броим процентите преди да сме разбрали1. Негласувалите дали не са избирали чорапи в момента на гласуване от базара в коридорите на НДК.2. Пусналите недействителни бюлетини дали са били в съзнание/в акъла си.Общо взето има надежда - Живков го избираха с 99.99% до последно, но видяхме, че дори вождовете на партията не измислиха нищо друго освен празен трамвай по нанадолнището...
52
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
вземи попрочети малко, преди да се излагаш непрекъснато като кифладжия....според теб мнозинство се определя не от броя на действителните гласове, а от броя на кифлите и на мозъчните клетки в черепната ти кухина ли? това че е кухина го доказваш еднозначно.....айде прочети още веднъж КАКВО си написал, и ако имаш малко доблест се извини за малоумието ти....айде, да ти го обясня достъпно, като за интелектуалното равнише от втори клас, което демонстрираш....1. имаш 100 (сто) имащи право да гласуват.2. от тях гласуват 90 (деветдесет)3. от тях 85 са пуснали действителни бюлетини, а 5 са пуснали недействителни (примерно са гласували едновременно за 2 души)4. за едната кандидатура са гласували 43 човека.според теб той е избран с 43% ли? или все пак е избран със 50,5%?би ли проверил, все пак, как функционира демокрацията? или пак ще се дуеш неграмотно.....
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По своя път един и същ разнася мълнии трамваят,гърми и обещава дъжд,а аз какво да обещая? -Гласувал бих дотук!
50
0
 
0
 
! Отговори
ватман преди 15 години
Кучетата си лаят, трамваят си върви...
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що да не го преизберат бе мух*льовци?
48
0
 
0
 
! Отговори
zrasti преди 15 години
az iskam ostavkata mu,mazen mu e korbana,na Stanisha
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
този вместо да се ожени и да си създаде семейство се занимва два дена с глупости
46
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Баща ти да си поиска парите обратно от математичката при,която ходеше на частни уроци допълнително.Още веднъж обяснявам,като на бавноразвиващ:-Общ брой делегати - 894 бр.-подкрепили Станишев - 809 бр.А може би наистина си,а не се правиш само на куку?Да не би да смяташ,че тези 41 човека,които не са гласували подкрепят Станишев или тия 23 недействителни бюлетини също?Не приемай всичко на доверие,ами си размърдай мозъка,ако гоимаш изобщо...
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Най-трагичното е това - "Неговата кандидатура бе единствената за председателския пост."