По стар обичай: Станишев преизбран с над 90%

Лидерът на БСП получи подкрепата на 809 делегати на 47-ия конгрес на партията
23 ное 2008 10:40,
85
По стар обичай: Станишев преизбран с над 90%
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев бе преизбран на поста си от делегатите на 47-ия конгрес на социалистическата партия.

Той получи подкрепата на 809 души, което е 97,47% от общия брой на делегатите, който е 894.

Неговата кандидатура бе единствената за председателския пост.

От 894-ма делегати са гласували 853-ма.

Недействителните бюлетини са 23.

За председател на Общопартийната контролна комисия е избрана Валентина Богданова.

Избрани са и 27 членове на Висшия съвет на социалистическата партия.

Сред тях е и вицепремиерът Меглена Плугчиева. Това съобщи председателят на Комисията по провеждане на избора Дора Янкова, след като делегатите на 47 конгрес на социалистическата партия решиха да не провеждат втори тур на гласуване, а оставащите 92 места във висшия орган на партията да бъдат попълнени с избраните по реда на получените гласове на първия тур.

Освен Плугчиева във Висшия съвет влизат още министрите Емилия Масларова и Петър Димитров, депутати, общински съветници и областни управители.

При гласуването на решение как да продължи избора на членове на Висшия съвет на партията бяха предложени два варианта - да се проведе втори тур и чрез тайно гласуване да бъдат избрани оставащите 92 членове на съвета или те да бъдат избрани чрез висшегласие на всички делегати в залата.

"Навлизаме в много важен решаващ период пред избори. Висшият съвет, който взема тежки и отговорни решения от името на партията, трябва да има високоморална легитимност", каза  лидерът на партията.

От своя страна депутатката Татяна Дончева заяви: "Думите за висока представителност са много хубави, стига да не се сблъскват с истинската реалност. Системата на гласуване позволява игри с листите. Да избегнете разсейването на гласовете, е безсмислено. При тази система на работа - да не излязат пак сметките без кръчмар".

Снощи бяха избрани 62-мата делегирани членове на ВС на БСП, между които е и бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

Сергей Станишев е избран за председател на Висшия съвет на БСП за първи път на 15 декември 2001 година. Тогава днешният премиер побеждава с подкрепата на 67% от делегатите. На второ място остава Румен Овчаров, на трето Бойко Великов.

Кандидатурата на Станишев е издигната лично от Георги Първанов, спечелил няколко месеца по-рано президентските избори.

Година и половина по-късно Станишев отново печели доверието на делегатите на 45-ия конгрес на социалистическата партия. Тогава той печели 94,93 % от гласовете.

За него гласуват 637 делегати от общо 746. Станишев получава най-много гласове и като член на ВС на БСП - 89%. На второ място е Янаки Стоилов с 84% и на трето - Стефан Данаилов с 82%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Сталин преди 15 години
Не е важно колко са гласували, важно е кой брои гласовете.
43
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
СТРАНДЖАТА, ми научи се да смяташ :)))да оставим неграмотността на списователите от днес.бг, ама са ти дали и трите цифри1. делегати 8942. гласували 8533. недейстнителни бюлетини 234. гласували за 830гласували / брой действителни гласове 809 / 830....ако не можеш да мислиш и смяташ - това си е твой проблем, ама на твое място нормалните хора се скриват, а не се дуят колко са прости....
42
0
 
0
 
! Отговори
stanishev преди 15 години
а в Агенция Фокус, Мичо РАЙКОВСКИ е маскиран, като Мичо ДОЧЕВ (по бащино, вместо по фамилно име).Спор, че Мичо ДОЧЕВ РАЙКОВСКИ е тотален срам за БСП няма. Този провинциалист окраде София толкова нагло, колкото не успяха много и от "сините" лешояди в СОС.Днес, вместо в прокуратурата и в съда при Вальо Топлото, Мичо е ..... щастлив член на Висшия партиен съвет на БСП.....Жалко за иначе симпатичния Сергей.....Обречен е в тази компания, заради грозните и отвращаващи компромиси, които ще му бъдат натрапени!
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да живее БКП, БКП, БКПеееееее ... бурни (и спонтанни) аплодисменти, следва ... ххх без вазелин
40
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Ако е получил подкрепата на 809 делегати от 894,то това прави90,6 %,а не 97,47 %...,но и 100 % да са все тая...
39
0
 
0
 
! Отговори
petar преди 15 години
abe hora vsi4ko e za pari i vlast ne razbrahte li ve4e
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мноо кофти снимка...:(
37
0
 
0
 
! Отговори
bfast преди 15 години
Няма значение кой е на власТ в Европа и кой е на власТ в България. Факт е, че ние не можем да стъпим на повечето държави от Европа на малкия пръст. Съгласна съм, че каквито са хората, такава е и държавата, но преди да заявиш, че всички са ***, направи си една справчица с правописния речник или се върни в първи-втори клас, където хората се учат да пишат грамотно на родния си език!
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe kakva ideologia kakva vlast kakuv mandat. vsi4ko e za pari
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вижте го бе! Изживява се като пророк и спасител едновременно! Няма друг като него. Светът, не - вселената вече не са същите. Полага му се още един мандат и като премиер, вие си знаете - 90%, останалите 10% - на Доган.
34
0
 
0
 
! Отговори
Карина преди 15 години
демек избраните във ВПС са най-отбраните от към комуноиден морал екземпляри.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
na koi mu . horata ostavat bez rabota a jurnalistite o4evidno sa plateni za6toto ni zanimavat s tezi kradzi vmesto s istinskite problemi
32
0
 
0
 
! Отговори
go4o преди 15 години
imam informaciq 4e Len4eto q vrytka partniora i ot Tancuvai s men po bTVa Stani6ev si pada po sexa s pticiosobeno sokoli
31
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
"Положението е такова, защото премиерът Станишев и Марио Николов ядат гъши дроб и са на първа страница във в. "Хералд трибюн". Снимката излезе още преди месец, но никой от българските всекидневници не отбеляза това", коментира кметът и показа...е това е братя българи
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не съм от никоя партия. Вече не се интересувам от политика. Не си хабя нервите с глупости.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в цяла европа са на влас соцеалисти това ме радва че в българия все още има разумни хора-като чета мненията виздам защо сме на това ниво-квито хората такъва и държавата=***
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев според мен наистина се опитва да направи нещо,но хората които дърпат конците не му позволяват..и най-честния човек да изберат пак нищо няма да се получи с тия генерали с тия стари комунисти които все още оправляват България .. същото е като при футбола..избират кадърен трениор на БГ обаче единия му казва направи това иначе си уволнен и тъй нататък..
27
0
 
0
 
! Отговори
geri преди 15 години
Политика,управление,лидери....предлагам да зимаме вилите (ние от село София) и да палиме факлите и марш пред министерството да ги изпоколиме и изпогориме всичките сладури с коремчета и паркирани мерцедеси отпред. Алелуя!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
В СБЛЪСАКА МЕЖДУ СТАРОТО И НОВОТО, С ПОМОЩА НА ПАРТИЙНАТА БЮРОКРАЦИЯ И ДАНС..., ПОБЕДИ КЛЕПТОКРАЦИЯТА, ОЛИЦЕТВОРЯВАНА ОТ СТАНИШЕВ!!!МИЛИАРДЕРИТЕ ОВЛАДЯХА НАПЪЛНО БСП - ДА НИ Е ЧЕСТИТО...Ако догодина тази партия заграби властта, ТО ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И НАЦИЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО СПОМЕН В СЪЗНАНИЕТО НА ЕМИГРАНТИТЕ...ТЪЖНО И ЖАЛКО..., Защото като алтернатива ни се предлагат различни заместители, но на всички тях, ДОРИ И НА ГЕРБ, ХАСТАРА Е ЧЕРВЕН... АЛТЕРНАТИВА, ОБАЧЕ ВИНАГИ ИМА..., ДО ИЗБОРИТЕ ИМА МНОГО ВРЕМЕ!!!СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ, САМО НЕ ЗАСПИВАЙТЕ - ВИДЬОВ ДЕН ИДВА..., САМО НЕ ГО ПРОСПИВАЙТЕ И ЗА ДА СЕ СПАСИМ, ОТ БЕЗКРАЙНИЯ ГРАБЕЖ, ГЛАСУВАЙТЕ... ОТ ТОВА КЛЕПТОКРАЦИЯТА НАЙ-МНОГО СЕ ПЛАШИ!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не може да не е 99,9%.Да се разследва кои са тия 23-*** неблагонадеждни.