Много ме боли...

Станишев: Никога не сме насаждали антиевропейски настроения, а сега - разочарование
28 ное 2008 13:03,
194
Много ме боли...
Снимка: БГНЕС

"Мен като българин и като министър-председател много ме боли от това решение (спирането на 220 млн. евро от ЕС за България – б.р.), защото това наистина е разочарование, защото през всички тези месеци съм видял колко усилия бяха положени“.

Това каза от парламентарната трибуна Сергей Станишев в коментар на решението от Брюксел.

Според премиера отговорност за спиране на парите "по принцип носят всички министри и зам. министри".

Попитан дали Съветът на тройната коалиция ще обсъжда оставки в управлението, Станишев изтъкна, че "по-важният въпрос е бюджет 2009 г., в чиято макрорамка не бива да има основна промяна, а що се отнася до оставките – по тази логика трябва да се уволнят половината финансови министри в ЕС".

"Категорично се противопоставям на твърденията на опозицията, че коалицията е насаждала антиевропейски настроения. БСП и трите управляващи партии никога не са правили това", категоричен бе той и отново каза, че не това са очаквали, а справедливата оценка на ЕС.

"Очаквахме по-голяма обективност, но няма да се откажем да подобряваме работата на администрацията, защото това е необходимо на страната. Няма да се примирим обаче, когато постиженията на страната, модернизирането на страната, икономическият растеж, не се оценяват по достойнство", каза той.
 
Станишев добави, че негативният образ на България се натрапва и от зачестилите негативни публикации в Западна Европа.

Доколко реалистични са обаче тези публикации или само придърпват информации, които са публикувани в продължение на 10 години, попита Станишев.

"Не е въпрос положителният образ да се изгражда чрез 2-3 позитивни публикации или интервюта, това е въпрос на много работа. Няма нужда да убеждавам когото и да било, че негативното боравене с факти не работи за образа на България", каза Станишев.

Той се обърна към опозицията с думите: "Имайте мярка за това, което приказвате за страната ни. Има хора, които толкова агресивно и арогантно петнят образа на страната, че мен ме е срам. Хубавите неща и позитивният образ се градят с дълги години, а много бързо се рушат", завърши премиерът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Много ме боли..."-----------------Ша тъ боли, я! Те ората , за т'ва са измислили вазелина и други подобни лубриканти!
172
0
 
0
 
! Отговори
horhe преди 15 години
boli ta q gyza ot tova koeto narodyt si misli za analnoto ti otverstie...ili pyk moje i nosyt da te boli ot mnogo byrkane /vij snimkata/Sergei4o horata v normalnite strani si podavat ostavkite v podobni situacii a ne se obqsnqvat kato pred li4en lekarsega te boli a predi kato se zanimava6e s gluposti vmesto da napravitevsi4ko vyzmojno tova da ne se slu4i hi4 ne te bole6egolem kupon stava6e daje osobeno na kongresada se tupa6 v gyditeili moje bi te boli ot mahmurluk a?
171
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
вече прекалява! Бил българин!!!Абе СерГейчо, баща ти и неговата шайка на три пъти щяха да затрият България, като я предлагаха на тепсия на великия съветски съюз. И вие сага въртите и сучите, само и само да ни скарате с Европа и да ни хвърлите в лапите на руската мечка.България - троянският кон на Русия в Европейския съюз.
170
0
 
0
 
! Отговори
Ювиги преди 15 години
Круме, Крумеее, къде си Хан Круме?! Къде си да им отрежеш главите на тия мекерета?
169
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
EI MINDILI NE MI TRIITE COMMENTA BE PE*RASI
168
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
VARI POKARAI TRAMVAI4ETO DA TI MINE S
167
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ох, завалията... По-малко за гепене остана, как да не го боли... Впрочем той май не е много наясно кое какво е... Няма такова нещо като растеж на икономиката, точно обратното е ватмане: намалял растеж на БВП, същото за ПЧИ, увеличена безработица, ама чети ги тия статистики
166
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 15 години
Смешен натрапнико, ти не си министър-председател (след години в учебниците по история ще бъдеш даван като пример за национален предател, причинил огромни щети на България - надявам се тогава ще бъдеш в килия и ще четеш учебника там като Георги Димитров), а жалко недоразумение. Още по-малко си българин, а си една жалка безродна комунистическа ***, която всеки истински горд българин презира!
165
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И мен бе боли господин премиер, като виждам как здравната ни система в колапс, образованието е в летаргия, МВР е блокирано, съдебната система е прогнила от корупция, а армията, тя просто я няма, боли ме господин премиер, боли ме !!! И най ме е боли господин премиер, че вече е страшно да си БЪЛГАРИН В БЪЛГАРИЯ !!! Господин премиер, и на двама ни за да ни минат болките, един поне трябва да си отиде от тук, според мен вие, защото аз съм си истински БЪЛГАРИ и мястото ми е в БЪЛГАРИЯ !!!
164
0
 
0
 
! Отговори
iko преди 15 години
Евала на 161 !!
163
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Тази вечер ми беше приятно да чета Вашите коментари.Благодаря !
162
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Станишев, УЛЯХТЕ СЕ!Никога не съм се изказвал толкова крайно тук, но нещата вече са извън контрол очевидно... УЛЯХТЕ СЕ, Сергей! И нещата няма да се променят с премълчаване на истината, с криворазбраният български лобизъм, с афиширането на квази-успехи, с реклами на кисело мляко и т.н. ... Вдигнете стандарта на живот! Скастрете корупцията! Отрежете влиянията на личните интереси!
161
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Мен като българин и като министър-председател много ме боли от това решение..." - ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН, А РУСКИ ЕВРЕИН."...през всички тези месеци съм видял колко усилия бяха положени... - ПОЛОЖИХТЕ МНОГО УСИЛИЯ, ДА НАПЪЛНИТЕ ДЖОБОВЕТЕ НА СПОНСОРИТЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ ВИ КАМПАНИИ."отговорност за спиране на парите "по принцип носят всички министри и зам. министри..." - А ЩЕ ЧУЕМ ЛИ НЯКОГА ОТ БСП КОЙ НОСИ ВИНАТА?"...що се отнася до оставките по тази логика трябва да се уволнят половината финансови министри в ЕС" ЕДИН ЕВРПЕЙСКИ МИНИСТЪР, В ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА САМ, БЕЗ ДА МУ Я ИСКАТ! В РУСКОЕЗИЧНИТЕ ДЪРЖАВИ МИНИСТРИТЕ СИ НАТИСКАТ ПАРЦАЛИТЕ ДО КРАЯ!"Очаквахме по-голяма обективност, но няма да се откажем да подобряваме работата на администрацията, защото това е необходимо на страната. Няма да се примирим обаче, когато постиженията на страната......., не се оценяват по достойнство" - ПО ГОЛЯМА ОБЕКТИВНОСТ ОТ ДОКЛАДА НА ОЛАФ НЕ ЗНАМ ДА ИМА! КАКТО И ОЦЕНКИТЕ НА ЕК ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ! МОЖЕ БИ ПО ОБЕКТИВНО ЩЕ БЪДЕ ДА ВИ КАЖАТ, ЧЕ СТЕ КРАДЦИ И МЛЪЖЦИ!"яма нужда да убеждавам когото и да било, че негативното боравене с факти не работи за образа на България.." НЕГАТИВНИТЕ ФАКТИ СТЕ САМИТЕ ВИЕ И И УПРАВЛЕНИЕТО ВИ. "Имайте мярка за това, което приказвате за страната ни..." В ЕС НЕ ПАСАТ ТРЕВА И НЕ Е НЕОБХОДИМО НЯКОЙ СПЕЦИАЛНО ДА КЛЕВЕТИ СТРАНАТА! ХОРАТА В ЕС СА КАПИТАЛИСТИ, А НЕ ДЕМАГОЗИ КАТО ВАС!
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НАРОДА МУ Е НА КУ.......АААААААААААААА! ВСИЧКО СЕ ПОВТАРЯ КАКТО ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ.
159
0
 
0
 
! Отговори
Студент 4-ти курс преди 15 години
Колега,не ме обиждайте!Като гледам правописа Ви,май Вие знаете всички песни на фолк-певиците и точите лиги по миските,защото те са за" добре облечените бизнесмени" ,а не за такива като Вас! А колкото до фолка - ненавиждам чалгата! Това не е музиката на интелигентните хора. Виж,фолклора,истинските народни песни ,са друго нещо.Няма нормален българин,който да не ги харесва!А и нещо с мисленето нещо не сте наред.Аз посочих четири основни факта от управлението на това правителство,а Вие искате да посоча САМО три!!Колкото се отнася до членството ни в ЕС , нещата са пределно ясни /моля,колега,записвайте! /. Ето фактите: 1.Нас и румънците ни взеха в ЕС по политически причини- САЩ и НАТО да се доближат по-близо до Русия ! По същата причина взеха и прибалтииските държави Литва,Латвия и Естония,както и Полша и Унгария.Редът е на Украйна и Грузия.По този начин обръчът около Русия се затяга все повече / да не забравяме и Афганистан от юг/.И всичко това не е само заради военното превъзходство на руското оръжие,а ГЛАВНО заради несметните богатства на Русия!Все пак да не забравяме,че ЕДИНСТВЕНО в Русия се намират в промишлени количества всички елементи от Менделеевата таблица! Отделно - петролните и газови находища,голяма част от които са все още неразработени,а други тепърва ще се откриват.Подобно е положението и с прясната вода - повече от половината световни запаси на сладка вода се намират на територията на Русия! В тази връзка много аналитици твърдят,че не е далеч времето на войните заради този жизнено важен природен ресурс. Мога да привеждам още факти. 2.Европейските държави се нуждаеха от пазарите на страните от Източна Европа,защото техните пазари са пренаситени и трябваше някъде да се пласират стоките от тяхното свръхпроизводство. 3.На тях им беше нужна нашата високо квалифицирана и трудолюбива работна ръка,на която да заплащат 5-10 пъти по-малко,отколкото на собствените си работници. Мога да привеждам още факти,но да не Ви стане безинтересно четенето,поради което спирам.
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A gaza boli li Vi dr. Stani6ev ?Ili e svar6il vazelina ,a ?
157
0
 
0
 
! Отговори
Троцки преди 15 години
Ех,другарю Станишев спечели на конгреса 98 процента и се пообърка.Нито сега е 1917,нито ти си Владимир Илич.Стига с тези болшевишки номара-все другите са ни виновни- империалистите,вътрешният враг, опозицията.....Абе цял свят ти казва, че си ***.....ти пак тропаш с крак- Не съм....Вие сте.Ай сиктир!
156
0
 
0
 
! Отговори
M.Jane преди 15 години
е тоя е страшно нагъл! боляло го,не го разбрали... аз пък си спомням че точно той и неговата партия бяха против членството на България в ЕС,също така не помня да го е боляло нещо докато крадеше евромилионите/заедно с ''другарите'', разбира се/. а пък това с ''образа на България'' дето ''лошите'' все го петнят,си е стар комунистически PR трик. въобще...дгд комунистите - свобода за народа! ;-]
155
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И мен ме боли да гледам интервюта с пенсионери, които казват, че с тези пенсии трябва да избират дали да си купят лекарства ИЛИ храна, а в същото време депутати да си предлагат пенсийки по 1500лв.Боли ме, че половината ми приятели избягаха в чужбина, защото тук не могат да си осигурят средства дори за посредствен живот.Боли ме всяка сутрин, пътувайки за работа, да гледам мръсотия, кал, отпадъци, разбити улици, бълващи пушеци камиони и автобуси.И др. СтаниШеФ го боли, но него го боли "петенцето" какво става с нас.
154
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Алооо Колеги а бе за какви млади хора в БСП говорите, че там няма един млад разумен човек, ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН СА ИЗПЕРКАЛИ ПЕНСИОНЕРИ ДЕТО СА ПРИВИКНАЛИ С ОПАШКИТЕ ЗА ХЛЯБ.