Много ме боли...

Станишев: Никога не сме насаждали антиевропейски настроения, а сега - разочарование
28 ное 2008 13:03,
194
Много ме боли...
Снимка: БГНЕС

"Мен като българин и като министър-председател много ме боли от това решение (спирането на 220 млн. евро от ЕС за България – б.р.), защото това наистина е разочарование, защото през всички тези месеци съм видял колко усилия бяха положени“.

Това каза от парламентарната трибуна Сергей Станишев в коментар на решението от Брюксел.

Според премиера отговорност за спиране на парите "по принцип носят всички министри и зам. министри".

Попитан дали Съветът на тройната коалиция ще обсъжда оставки в управлението, Станишев изтъкна, че "по-важният въпрос е бюджет 2009 г., в чиято макрорамка не бива да има основна промяна, а що се отнася до оставките – по тази логика трябва да се уволнят половината финансови министри в ЕС".

"Категорично се противопоставям на твърденията на опозицията, че коалицията е насаждала антиевропейски настроения. БСП и трите управляващи партии никога не са правили това", категоричен бе той и отново каза, че не това са очаквали, а справедливата оценка на ЕС.

"Очаквахме по-голяма обективност, но няма да се откажем да подобряваме работата на администрацията, защото това е необходимо на страната. Няма да се примирим обаче, когато постиженията на страната, модернизирането на страната, икономическият растеж, не се оценяват по достойнство", каза той.
 
Станишев добави, че негативният образ на България се натрапва и от зачестилите негативни публикации в Западна Европа.

Доколко реалистични са обаче тези публикации или само придърпват информации, които са публикувани в продължение на 10 години, попита Станишев.

"Не е въпрос положителният образ да се изгражда чрез 2-3 позитивни публикации или интервюта, това е въпрос на много работа. Няма нужда да убеждавам когото и да било, че негативното боравене с факти не работи за образа на България", каза Станишев.

Той се обърна към опозицията с думите: "Имайте мярка за това, което приказвате за страната ни. Има хора, които толкова агресивно и арогантно петнят образа на страната, че мен ме е срам. Хубавите неща и позитивният образ се градят с дълги години, а много бързо се рушат", завърши премиерът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДО серГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ! Другарйо ДМИТРИЕВИЧ ДЪРЖАВАТА НЕ ТЕ ОБИЧА А ТИ СИ ПИЧА, ДА ТИ Е......А МАЙКАТА!!!!!!!!!!!БИЛО ГО МНОГО БОЛЯЛО А НЕ ГО БОЛИ ДА КРАДЕ.
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
опасявам се, че имаш видения - няма млади от и в бсп, т.е. има но най-младите са на към 78 години
151
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
боли го, защото дава на коалиционния партньор да го тъпче отзад на сухо вече няколко години, как да не го боли...но болката малка, а срамът е голям и е за всички българи
150
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Познавам младите от БСП и говорейки с тях ги виждам на опашките с купонче в ръка зъзнейки на февруарския вятър. Вярно е, че и аз ще бъда на тези опашки, но щом това е цената за създаването на нова България съм съгласен. Навярно не ви се вярва как може страната да закъса след като днес виждаме пълни магазини и доволни хора в бързи коли. Продължавайте да не вярвате и си потърсете добър психолог за да не скочите от 10-тия етаж на ипотекираното си жилище когато това се случи.
149
0
 
0
 
! Отговори
jayk преди 15 години
него го боли..., той е разочарован, защото е видял..., според него отговорност по принцип носят всички..., той се противопоставя..., той бил очаквал не това, а..., те ще продължат да..., обаче... те няма да се примирят, когато не ги оценяват по ДОСТОЙНСТВО..., той наставлява..., той предупруждава... той говори за АРОГАНТНОСТ..., него го е СРАМ /?!/ Е те това последното... не го вервам само!При тоя невероятен ЦИНИЗЪМ... за къф срам мое да става дума?!А и си представям как ше ми се усмихне по сергей/ски/, щом само успее да си извади пръста от носа...
148
0
 
0
 
! Отговори
bai georgi преди 15 години
по скоро трябваше да е "Много ме бОли"
147
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А аналното отверстие не те ли боли, а, Серж?
146
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 125 и Номер 131 да се явят незабавно на преглед при психиатър!!!
145
0
 
0
 
! Отговори
4oqn преди 15 години
ami kato ne moze da upralqva da si hodi i toi i goce, dogan hubavo im gi hatuturuzi
144
0
 
0
 
! Отговори
кини преди 15 години
Браво! Само така! Невероятна картина! Подобряват се условията на живот с всеки изминат ден. Който не го разбира е агент на империализъма! То не бяха чужди инвестиции в малките населени места,точно както в останалите държави от източна европа и затова няма ама никакво повтарям никакво обезлюдяване и миграция към София,Варна и чужбина.Благодарности за хубавите и модерни пътища и магистрали по които хората си шофират спокойно и без страх!Браво за масовото презастрояване на големите градове и курортите за сметка на зелени площи и инфраструктура! Браво за неприемането на градоустройствени планове за да може безконтролно да се строи! Бравос за "откриването" на десетки нови детски градини и липса на спортни площадки за народонаселението за сметка закриване на парковете....Списъка е дълъг. А, и да не забравим да благодарим за добре свършената работа във връзка борбата с престъпността,разпространението на наркотици,поръчковите убийства и так дале....Аре поеми дълбоко въздух и далдисай дълбоко в Марица пич,че нещо май издишаш....
143
0
 
0
 
! Отговори
An преди 15 години
Da vinoven e Stanishev i tzialoto pravitelstvo. Parite ot EC triabva da se harchat po razpredelenie i prednasnachenie, ne da otivat pa lichni bankovi smetki. Dokoga mislite EC shte otpuska "dopalnitelni" zaplati ka kabineta. Kakvo napravihte s patishtata, s higienata, s infrastrukturata, s obrasovatelnata i zdravnata sistema? Kak se e podabril vida na BG? Ima li druga Evropeiska strana polkova mrasna? Sa kakvo ysvoiavane pa pari stava vapros? Vsichi pari otivat pa lichni smetki i pak v evropeiski banki? Do koga?.... Gorkia narod...
142
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Прав си,обаче както се казва:не е важно кой пуска бюлетините,а КОЙ ГИ БРОИ !
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kum 132: Vzemash mi dumite ot ustata. I za men tova e istinska zagadka. Sigurno pak e trik na agenti, desinformaciq i manipulaciq. Moje li tolkoz da sme zle?!
140
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
iztarvaha da gi otkradnat teq pari4ki 220miliona6tiaha da kupiat dosta glasovezatova go boli nego
139
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По принцип ме мързи да пиша защото си е загуба на време, но не мога да се стрърпя: моля някой политик да излезе и да говори в цифри за какъв растеж (бурен при това) става въпрос и с какво, аджеба, това ще се отрази на мен, децата ми, на майка ми и онкоболния ми баща???????? Когато говорим за растеж това обикновено касае шепа хора, останалите духаме супата. Ама отворили нови работни места? ОК, но какво плащат? Работим за жълти стотинки. Дори вишистите. А тука в коментарите има доста *** изказвания, явно си го заслужаваме като сме *** нискообразован и нискоинтелигентен народ-РАЯ!
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Навира си пръстенцето, понеже с вибратора е неудобно.
137
0
 
0
 
! Отговори
недоволна преди 15 години
***,кой ви дава право да ми търкате коментара,нещо не ви разбирам,нито съм псувала,нито обиждала,а само си изразих мнението към подлогата Крис ..или той е един от вас и не ви изнася.Най-скапания сайт-*** и пак да ми търкате коментарите има друг начин да си изразя недоволството,а и има и устна реклама.
136
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
133?????AZ KOGATO GOVORQ, BOGOVETE MALCHAT !
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
133???? ne ti e parasnal mozaka, za da mogesh da mislish taka,che da razplitash sadbi . taka che spoko, pochivai si bratle.
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
BRATQ BALGARI !!!!PREDLAGAM DA OBQVIME VOINA NA EVROPA......DA NI VARNAT VSICHKI ZEMI PRINADLEGASHTI NI PREDI VARSHAVSKIQT DOGOVOR.RISOQ SHTE NI PODKREPI. DAVAITE EDNA MALKA VOINICHKA SHTE NI DONESE NUGNOTO UVAGENIE OT STRANA NA PLESHIVITE(EC)