Барозу към Станишев: Не се бавете и оплаквайте, действайте!

"Все още не виждаме тези резултати, които искаме", категоричен бе председателят на Еврокомисията
18 дек 2008 16:27,
74
Барозу към Станишев: Не се бавете и оплаквайте, действайте!
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жозе Мануел Барозу призова България да ускори реформите в областта на правосъдието, след като страната беше лишена миналия месец от средства от еврофондовете заради това, че не е успяла да се справи с корупцията.

"Процесът на реформи трябва да бъде ускорен, а не да се забавя. Ние се нуждаем от консенсус с България, че борбата срещу корупцията по високите етажи на властта и организираната престъпност са въпроси от национално значение", заяви Барозу на съвместна пресконференция с българския премиер Сергей Станишев.

Миналия месец Брюксел лиши София от 220 млн. евро от еврофондовете и предупреди, че България може да загуби още 340 милиона евро, ако не успее до края на 2009 г. да пресече корупционните практики и политическата намеса в процесите по финансирането.

Барозу каза още, че ЕК ще оповести технически доклад за напредъка на България през февруари, а по-подробна оценка ще има през лятото, но допълни, че "все още не виждаме тези резултати, които искаме да видим".

На брифинга Станишев заяви, че правителството ще направи всичко възможно да се справи с недостатъците, и допълни, че усилията до момента трябва да бъдат оценявани справедливо.

В коментара си Ройтерс отбелязва, че България е започнала редица разследвания срещу правителствени служители и бизнесмени, подозирани в измами с евросредства, но досега не е осъдила нито един за корупция.

Анализаторите смятат, че България може да загуби още евросредства, защото е малко вероятно настоящият кабинет да проведе по-задълбочени реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
по-Серго,ко стана ве?колко вота на недоверие събра? -5-6?колко пъти ЕС ти казаха,че не ставаш? 5-6?
12
0
 
14
 
! Отговори
IND преди 15 години
Да работявт здраво, но не и за народа. Така ако продължават да работят догодона ще ни изхвърлят и от ЕС.
11
0
 
14
 
! Отговори
pop преди 15 години
Адски тенденциозно е писанието срещу праветелството. ЕК и българските представители в Брюксел работят чудесно. Що за глупост е да се призовават хората на протест. Оставете министрите да работятна спокойствие.
10
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
къде е Пирински сега - да ги съди европейците ЗА КЛЕВЕТА ? Ясно ! ТЕЗИ ХОРА ТР. ДА СИ ХОДЯТ ! ЗАПОЧВАМ ДА СЪБИРАМ КАМЪНИ , ТА ДА ГИ ИЗПРАТЯ ПОДОБАВАЩО !
9
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
shto sme gi pljueli posle
8
0
 
14
 
! Отговори
IND преди 15 години
ПРИЗИВза опълчение на самозабравилите се управляващиБратя и сестри БЪЛГАРИ,Отрязаха коледната премия за почти всички държавни служители. (Според министър Василев в годината имало само 12 месеца и не се полагало 13 заплати).Одобриха да вземат коледна премия само те си защото свършили много работа да грабят от народа. (Възмущаваха се от народното недоволство срещу алчността и безочието им).Одобриха да вземат коледна премия и полицията защото се надяват да ги опази от справедливия народен гняв. Господа полицаи, не си продавайте душата за 300 400 лева, защитете народа, а не безочливите грабители с тънки маниери от парламента! Те мислят догодина да ви съкратят!Престъпно провалиха европейското финансиране в огромни размери с измамите си, и се отнесоха нагло и арогантно дори с благодетеля на тези пари Европа, като се възмутиха от отказа и да даде парите си на измамници. След това ни обясниха че следващата година ще бъде трудна. Ние се трепаме от работа, за да ни вземат те парите, докато си пият скъпите кафета и ***. Неспирно се подиграват с нашето търпение! Нагло се усмихват, докато прощават на една майка, че е загубила сина си!Предлагат да оплодят нашите жени! Мъже на България, проявете мъжество и защитете жените си от тази обида!Депутати блудстват с нашите деца! Агентите им пребиват журналисти! Убиват писатели!Буквално ни разгониха фамилията по целия свят! Българският народ бавно умира заради тях! Призоваваме всички Българи на които им омръзна от потисничеството на политиците!Присъединете се към справедливите протести на фермерите, студентите, учителите!Да протестираме срещу антибългарските ни политици!Утре 19.12.2008 заедно с фермерите от цяла българия. Призоваваме и полицията да се присъедини към нас.Разпрати това съобщение до всички свои контакти и ела на протеста!
7
0
 
14
 
! Отговори
mishka преди 15 години
Ako ne ste vijdali mishka, poglednete Sergei, v snimkata za statiata :)
6
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Свърши се тяхната утре ги пенсионираме
5
0
 
14
 
! Отговори
от първия ред преди 15 години
едно си баба знае....Станишев пак си пее неговата за справедливото оценяване - ами ЕК ви оцени справедливо господине, това че оценката не е по вкуса ви е друг въпрос... то бива тепегьоз, ама...
4
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
maliiiiii golyama izlagacija .VSEKI DRUG BI SI PODAL OSTAVKATA
3
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Барозу, по-добре дайте едно рамо и да изхвърлим ***
2
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Е какво да прави, като не иска ???????? Нали така най добре се пълнят партийните касички !!!
1
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Мале ,какъв шамар за серГЕЯ!Той за какво отиде при Барозу?Явно го е извикал и сложил на килимчето.