Няма забранени коалиции

Главният въпрос за Сергей Станишев е коя партия ще бъде водеща
26 дек 2008 11:06, Петя Славова
69
Няма забранени коалиции
Снимка: БГНЕС

Още веднъж премиерът поиска телевизионен дебат с Бойко Борисов, защото двамата са лидери на двете водещи партии в страната.

„Аз съм готов във всеки един момент, но хората очакват това да бъде сериозен политически дебат” – отбеляза още Станишев.
 
Той още обясни по повод на евентуални бъдещи коалиции след изборите, че през 2005 г. Симеон Сакскобургготски е казал, че никога няма да прави коалиция с БСП, но резултатът от изборите и волята на народа сама му наложила това.
 
Така премиерът категорично съобщи, че няма да се подпише с кого не би правил коалиция.
 
Главният въпрос е коя партия ще бъде водеща, заради което и няма забранени коалиции.
 
Иначе късметът на Сергей Станишев, който му се паднал в коледната баница, е бил успех във всички начинания.
 
„Пожелах си България да се справи с предизвикателствата, защото това, което се случва в света се усеща вече и в България”, посочи още Станишев пред бТВ.
 
Премиерът обясни, че страната ни в момента има стабилна банкова система, която има добра ликвидност и не е засегната от кризата така, както са засегнати банките в много европейски страни.
 
Освен това премиерът се позова и на големия резерв на страната, който възлиза на 28 млрд. лева.
 
По повод на спрените пари по еврофондовете премиерът каза, че не сме били подготвени достатъчно за изготвянето на проекти.
 
Станишев е категоричен, че думите „България е най-корумпираната страна“ е едно лошо клише и трябва да работим много, за да я опровергаем и да покажем, че се учим.
 
Станишев каза за себе си, че е един от най-големите еврооптимисти и винаги е работил много за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
опълчението преди 15 години
Осъждане на българския национал-социализъм, ДЕНАЦИФИКАЦИЯТА на политическата система и саморазпускане на преименуваната социалистическа партия заедно с другите национал-социалистически партии АТАКА и ГЕРБ, и конфискацията на имуществото й. За 20 години политическата полиция на комунистическата партия създаде системата на политическия плурализъм. Тоталитарната партия учреди стотици партийки, ръководени и контролирани от офицери на ДС, които функционират като нови масови организации. БКП хвърли огромни усилия да подчини и обезличи тези партии, а хората от ДС в тях спираха ентусиазма на членската им маса за промени. Срастването на партийния и държавния апарат най-ясно се видя при осъществяване на проекта ГЕРБ. Държавната администрация използува различни средства, включително рекет на бизнеса, за да го наложи. Запазването на тоталитарната държава предопредели и процесът на приватизация политическата власт на БКП се трансформира в икономическа. Именно тоталитарността на държавата не позволи приватизацията да бъде масова или при нея да бъдат допуснати външни за партията хора. За 20 години БКП възстанови ТОТАЛИТАРНАТА ДЪРЖАВА , използувайки похватите на национал-социализма в Германия през 30-те години. С присъщата си анти-демократичност, конспиративност и нелегалност БКП създаде след 1989 година нова частна партийна полиция, мутрите - дисциплинирани спортисти и офицери от ДС , които с бухалки и рекет наложиха контрол върху улицата. По този модел беше създадена партийната полиция на Хитлер, SS, в нацистка Германия. БКП формира свои частни партийни армии, т.н. охранителни фирми на офицери от ДС, които с правителствени решения погълнаха съкратените от българската армия военослужещи. Такава частна партийна армия са били СА в нацистка Германия. Управляващата коалиция отдавна признава съществуването на ЧАСТНИ МВР-ТА СЪС СОБСТВЕНИ АРХИВИ И ЕКИПИ ЗА ИЗПОЛЗУВАНЕ НА СПЕЦИАЛНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА. И досега властите не са дали отговор защо са допуснали съществуването на паралелната власт и с какво се занимават дублиращите структури. Когато общественото МВР съжителствува с частни МВР-та се поставя въпроса защо правителството досега не е смазало тези частни МВР-та и защо жандармерията не е иззела архивите им? Тази жандармерия не е създадена мутрите да я изпращат срещу живущите в Студентски град и в Суходол. Ако официалното МВР е по-слабо от частните и не може да ги ликвидира, възниква въпросът защо му е на обществото такова МВР, което да не може да защити обществените интереси. Станишев призна съществуването на паралелна власт. Но нищо не прави за нейното ликвидиране. Защо? Има паралелни структури, които контролират дейността на министър-председателя. Държавна Сигурност управлява новите структури (ДАНС), оглавява групировките и има контрол върху политическата система. ДС контролира цялата политическа система. Българската политическа система се ръководи от посредствени ченгета, чиито управленчески репертоар се свежда до използуване на актив
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дебат м/у престъпници. Маскари с маскари!
26
0
 
0
 
! Отговори
ВВС преди 15 години
Станишев още обясни по повод на евентуални бъдещи коалиции след изборите, че през 2005 г. Симеон Сакскобургготски е казал, че никога няма да прави коалиция с БСП, но резултатът от изборите и волята на народа сама му наложила това. Симеон загуби изборите. Беше длъжен да се оттегли. Но алчният и жаден за власт Кобург даде мило и драго, за да остане във властта и за узакони заграбените имоти. Само с лидера на партията на Васил Божков АТАКА Симеон проведе осем срещи. Обеща на злополучния български фюрер недвижими и движими имоти само, за да бъде развалена коалицията БСП-ДПС и в нея да се включи и НДСВ. В резултат на сделката АТАКА изгони депутатите си гласували за БСП, подкрепи НДСВ, а Сидеров получи от царя просторен апартамент в дипломатическия блок 73 на ж.к. Яворов плюс други облаги. Станишев като лидер на партията на едрия капитал в България БСП явно послъгва за волята на народа.Трябва ясно да се каже какво вече иска българския народ. Народът иска пълно изтребване на полицейската мафия, конфискуване на заграбеното имущество и преразпределение на националното богатство в негова полза. Той отхвърля национал-социализма на БСП и жандармерийските изстъпления на есесовците от частните партийни милиции, организирани в ГЕРБ. Българският народ иска забраната на национал-социалистическите партии БСП, ГЕРБ и АТАКА. Иска забрана на авторитарните партии на Симен, Доган и Костов. Това е неговата воля и тя се подкрепя от Европейския съюз.
25
0
 
0
 
! Отговори
10 стинки преди 15 години
Ловни патрони за вас! С големи сачми!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ima6e 2 to6kovci.paron 3-no za 3 posle.ediniq (todor jivkov)razplakva6e,a drugiq razsmiva6e(todor kolev) naroda.sega go ima samo 1.kolkoto do 3 ...i toy se kazva6e todor,a ba6ta mu jivko,no be6e *** i nabarzo mu smeniha imeto.ha ha ha ha
23
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Каквити дебати-*** цирка.Камени и дърве,като няма лупара.Това е необходимо.На нов началник и малко прасенце не се радвайте-не се знае каква *** ще излезе.Аз зная,че нищо няма да се промени,дори и по зле ще стане.Като стигнем до четири милиона,може нещо да се промени.Не сме предвидени в пейзажа,баювите.Една голяма,много голяма МАЙНА на цялата ***,самонаричаща се управленски елит.Спасявайте се по единично.Пазете си нервите,за да им гледаме сеира през сълзи.Само това ни остана.Има автоматична ц.ензура по к.лючови думи
22
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Каквито ти дебати- цирка.Камени и дърве,като няма лупара.Това е необходимо.На нов началник и малко прасенце не се радвайте-не се знае каква *** ще излезе.Аз зная,че нищо няма да се промени,дори и по зле ще стане.Като стигнем до четири милиона,може нещо да се промени.Не сме предвидени в пейзажа,баювите.Една голяма,много голяма МАЙНА на цялата ***,самонаричаща се управленски елит.Спасявайте се по единично.Пазете си нервите,за да им гледаме сеира през сълзи.Само това ни остана.
21
0
 
0
 
! Отговори
анонимно преди 15 години
Защо Борисов да се хваща за дебат. Та нали е видно докъде стигна държавата по управлението на комунисти, царя и турците. сега е време да се смени управлението с други неопетнени хора. С ГЕРБ и други десни партии напред.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Насапунисай си хубаво въжето, ***:)
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
вижте каква техническа нация сме.. колко много *** има достъп до интернет.или тук има и повтарящи се твари?? при всички положения има много брак. момчета и момичеат вземайте по едно важе и по дърветата, никога няма да живеете добре а само мъка и за вас и за нас.. сбогом
18
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
ни почивка, ни мяра!Не ни оставят един ден без да ни занимават със себе си.Вместо да сме ги забравили отдавна и да не дишаме ежечасно непоносимата им смрад.Явно на тези географски ширини няма спасение от червената напаст.
17
0
 
0
 
! Отговори
dublin преди 15 години
"BULGARSKITE BANKI IMAT DOBRA LIKVIDNOST I BULGARIA IMA DOBAR REZERV"-TEZI KOMUNISTI4ESKI GLUPOSTI GI SLU6AXME I PREZ 1997 KOGATO UPRAVLIAVA6E EDIN DRUG *** I IZMAMNIK-JAN VIDENOV,TAKA 4E NI6TO NOVO PRED B.,SAMO NOVI LAJI I IZMAMI-GLAGUVAITE ZA TIAX I NE SE BOITE,GLADA E PRED VRATITE VI.
16
0
 
0
 
! Отговори
авера преди 15 години
ти гадна *** комуниска. Като не разбираш от политика по-добре се връщай в землянката и там си стой до следващия девети септември.
15
0
 
0
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
И Борисов е същия лъжливец като Станишев, а двамата разиграват популярното театро "Ние сме различни".Казвам популярно, защото е добре известно от Жорж, през Дертлиев та чак до царчока.Всички бяха с тая платформа - ние не се коалираме с БСП, а после се прегърнаха и цунаха като старите партийни другари каквито всъщност са.Отврат пълна...
14
0
 
0
 
! Отговори
грую преди 15 години
ПОЗДРАВИ ЗА ВСЕКИ КОИТО НЕ ГЛАСУВА ИЛИ ГЛАСУВА ЗА СЕР-ГЕЙ (ДОЛНА ЧЕРВЕНА ГНИДА) .......СЪС ПОЛОЖЕНИЕТО В БГ
13
0
 
0
 
! Отговори
Карина преди 15 години
министър-председател и кмет на Община в дебат, пълен смях и резил за Станишев, банановите държави може и да го правят така, но в нормалните е смешка някаква, недоразумение.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не пропусна да оака най-светлия човешки празник...
11
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБер преди 15 години
По-вероятно е догодина този да го пратим в конзлагер, но не и да направим правителство с него. Няма дилема коя партия ще е първа, независимо какво говори СърГей. Въпросът е дали ГЕРБ ще има пълбо мнозинство, което зависи и от това колко ще се допровали украинският хомосексуалист. Правителството ще или самостоятелно на ГЕРБ, или със старите десни, или със старите десни и АТАКА, или само с АТАКА ако десните не минат 4%. Четвърта опция няма.
10
0
 
0
 
! Отговори
Dani преди 15 години
a tova ,4e e bez nikakvo dostoinstvo mu nalogi na bezli4estvoto koaliciq sas komuneta i tyr4eta.bezli4estvoto e komardjiq i mo6enik za pari i decata si 6te prodade
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма забранени анални пози в политиката, да се стяга тенекята с вазелин, Доган е на ход:)