Хвалбите на властта. Цели 12 излъскани стр. за БГ в немско издание

Станишев, Плугчиева и Грънчарова като едни оракули вещаят добрини за България, критиката липсва
30 дек 2008 18:35,
58
Хвалбите на властта. Цели 12 излъскани стр. за БГ в немско издание
Колаж: Dnes.bg

В германския всекидневник Ханделсблат излезе платена притурка за България.

На общо 12 цветни страници са поместени обширни интервюта и статии с видни български политици и експерти по наболели проблеми.

Заглавието на притурката е "България - шансове за растеж чрез политика на стабилност".

Българското знаме и това на ЕС красят първата страница на притурката за България.

Под знамената - до снимките на Шератон, катедралата "Александър Невски" и парламента - стои надпис "Успех в борбата срещу корупцията".

Корупцията и борбата срещу нея са едни от основните теми, на които се спират почти всички политици в притурката.

Началото поставя премиерът Сергей Станишев в обширно интервю под заглавие "България е добре подготвена за международната финансова криза - борбата срещу организираната престъпност напредва".

По отношение на финансовата криза Станишев изтъква стабилността на българската финансова система.

"Банките не се нуждаят от помощта на чуждестранни финансови институции", казва той.

Кризата обаче може да засегне износа, тъй като 60 на сто от него са насочени към страни членки на ЕС.

В борбата срещу организираната престъпност правителството е постигнало повече напредък от което и да било друго правителство, казва Станишев и продължава:

"Основният проблем не е в това, че престъпните групировки и корумпираните служители не се изправят на съд, а че процесът е прекалено дълъг.

Успехи се очакват и в борбата срещу корупцията в европейските фондове", изтъква Станишев.

"Българският глас в Брюксел" - така пък е представена министърката по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

Тонът й може да бъде не само дипломатичен, но и суров, четем в материала.

"Чрез бруталното въвеждане на добри и коректни практики" Грънчарова иска да подобри имиджа на страната.

Министърката подчертава още, че съществуващият обществен натиск върху страната може да се използва като мотор за положителното й развитие.

Меглена Плугчиева пък е определена като "новата сила", която с германско старание следи правилното усвояване на европейските фондове за България.

Пред изданието тя разказва как се е развило сътрудничеството с ЕС, с кои предизвикателства трябва още да се пребори страната и предимствата и недостатъците на България като нов член на общността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
----- преди 15 години
STE TI PRENASO4A SAITA KAM PORNOGRAFIATA! iskas li ?????????????????
36
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какво ви бърка ако сте по смели да направите нещто по голямо АМА ВИ Е СТРАХ ЩО ТО СТЕ СТАХЛИВЦИ И ВИ КЛАТЯТ 130 ГОД.
35
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много е важно е едно да знете че те са врага почнете с дребни неща лепило на колите им на входните врати и кадето видите че можете да блокирате механизъм не ви струва нищо но ефекта е огромен пълен блокаж щтом ви е страх и това е ефикасно
34
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
мразете ги те ви чукат жените и дъщерите от 130 год. и са едни и сащ ти не се лъжете просто им го връщаите като няма смелост за нещто голямо правете им дребни мизерии колкото по често толкова щте се увагавате повече
33
1
 
0
 
! Отговори
Петко Войвода преди 15 години
тия да не са пропушили Трева ? да прочетатат Евангелието - там много ясно е казано какво става със комунистите -последната глава / Откровението на Йоан / ! Всеки свъшва със има , няма два кубика пръст и най много с един кат дрехи . Лакомо дупе кръв с е р е !
32
1
 
0
 
! Отговори
ДА ГЛАСУВАМЕ ВСИЧК преди 15 години
........... ЗА ДА НИ ЧЕТКА ??! ЯВНО НЕ СА МАЛКО ! АКО ТАКА ЩЕ СИ КУПУВАТ ,, ЕМИДЖ,, И ПАК ЩЕ СИ ПРАВЯТ , КАКВОТО СИ ИСКАТ , ТО Е БЕЗМИСЛЕНО ! ЗА ДОБРИ ПАРИ , МАЙ МОЖЕ ДА НАМЕРЯТ БЕСТНИК КАТО ТОЗИ НА ТОШКО ТОШЕВ - АГЕНТ ,,БОР,, , НО МАЙ НЯМА ДА НАМЕРЯТ ЧИТАТЕЛИ , КАТО НАС ! :)
31
1
 
0
 
! Отговори
eheh преди 15 години
Хайде и тук изпълзяха любезно изненадани червенушковци, които недоумяват на какво се гневят хората и защо така недооценяват колосалните успехи на правителството. Не, българинът не е фашист по природа, прекалено човеколюбив е. Толкова много, че чак му пречи. Но комунистическата наглост ще го направи фашист и тогава пак всичко ще бъде в червено, но....от червена комунистическа кръв.
30
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
След всички мизерии, след цялото крадене, включително и от ЕС (щото от БГ са им малко парите,дето крадат), имат наглостта да говорят колко сме прекрасни и колко работа вършат! Какъв износ бе! Всичко е само китайски внос! Най-голям напредък в борбата с корупцията - защото при нас корупцията е навсякъде! Толкова много пари за да лъжат и мажат! Но няма кого да лъжат вече! Цял свят знае какви сме! И сами сме си виновни, радвам се че доста от читателите са на мнение, че трябва да се действа! 14.януари-всички заедно да покажем,че ни е дошло до гуша от лъжи!!!
29
1
 
0
 
! Отговори
Тошо Темидов преди 15 години
А не е тоалетна, Объркали сте се всички, дето секи път пишете за , за вдигане на бунт и подобни глупости. Като сте толкова *** и злобни, не го пишете черно на бяло, защото Господ ще ви накаже. Няма нищо случайно и затова се сърдете на себе си, за нещастията, които Ви сполитат, като това, че не ви се отваря чадъра, навалява Ви студен дъжд, разболявате се днес, а не след дълго- гробище. Който гроб копае сам пада в него. Не го подценяваите. С тази злоба само сме заели първо място по смъртност в ЕС. Преди имаше по хиляда коментатори... а вече ги погребаха. Затова престанете, за да не пострадате. А за този си грях се изповядаите и поискайте прошка, преди да сте отишли при свети Петра. На добър час!
28
1
 
0
 
! Отговори
Изнненадка Учуденков преди 15 години
Толкова невернотии се "изнасят" от българските медии към света, че е чудо, да си е пробила път и една верна информация за държавата в ЕС с най висок ръст на икономиката. Жалко, че ще развали настроението на българските заклети да хулят държавата си журналисти. Но доброто за България предстои и разочарованията на недодросъвестнизите също. Верно ли е, че у нас банките не фалираха. Това казаха управляващите, че финансовата ни система е стабилна. А по цял ден ми повтарят, че правителството отричало у нас да има криза. За управляващите- се говори като за престъпници. Няма нужда от данни- достатъчно е да са на длъжност. Това ескалиращо неуважение не е на добро. Вие издавате присъди, без да сте съдии, без да казвате защо. Това е присъщо на фашизма, който се възражда с главоломна сила. Пиогледнете се какво пишете и кому е от полза. Така .и ще стават хората по богати, как ще се приближим до евродоходите. Какви книги рекламирате и продавате с вестниците- тези, правещи национални герои мутрите. Защото сте им съюзници. Има много честен, важен бизнес, но... за него се мълчи Така информаторите се превръщат в кученца, които лаят срещу кервана - държавата, която си върви към успехи. В момента по телевизии и вестници се обобщава годината, само като място на убииства, а... не е така...но мързелът да се мисли стига до там... извинете се на народа... кеветници! Той ще успее , а не ващите лъжливи статии!
27
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Платена публикация в Германия?Кой плаща за тия 12 страници ние българите ли?!
26
1
 
0
 
! Отговори
eeeee преди 15 години
ZA DA GI IBIEM,NE POMETEM,NO,BALGARINA,NE ZNAM ZA6TO,E TOOOLKOVA SMOTAN,NA DEISTVIA,NA PRIKAZKI,I,BABA ZNAE
25
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"България е добре подготвена за международната финансова криза " "Кризата обаче може да засегне износа, тъй като 60 на сто от него са насочени към страни членки на ЕС. " тва май са противоречиви неща ...
24
1
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
...........Не ви ли доиде на ум ,че с тия пари дето сте ги платили шяхте да спасите живота на някое дете.Вие сте *** престъпници.
23
1
 
0
 
! Отговори
национал преди 15 години
На какво отгоре. Наглеци. Вместо да се засрамят....Направо са се наакали
22
1
 
0
 
! Отговори
do 21 преди 15 години
si m,al4im,i tarpim,do togavaDO KOGAAA 6TE NI EBAVATE,BG,GLIPAZI,S,TIA ,,GRE6NI KODOVE,KAK NE VI E SRAM,BE PRODAJNIZI,OT VAS PATIM
21
1
 
0
 
! Отговори
От Анонимен преди 15 години
Уважаеми дами и господа, не Бойко Борисов ще ни оправи той човека напира за власт, не виждате ли че той е техен човек. Сега ще ви кажа за герб, кои я създаде първо преди Бойко Борисов, ако си спомняте бившия премиер Димитър Попов които беше някъде от 1994 год. ли бегло малко си спомням коя година беше министър председател Димитър Попов. И така той създаде герб тогава защото беше партиец комунист, за да не идват на власт десните парти демократични, но видя че СДС няма да печели повече избори и замрази партията Герб. И сега уважаемите другари комунисти помолиха Бойко Борисов да създаде партия герб и той с такава инерция успешно я създаде тази партия герб, така че тези раздробени парти като герб и прочие други парти са сателити на БСП комунистите в България и какво да ви говоря няма нужда да търкане буквите да пишете какво ли не то повечето се вижда и е ясно. Всички кабелни телевизии са техни ето защо лесно манипулират обществото, от 1989 на прехода какво се чудите, тук няма демокрация в България а има капитализъм див комунистически и техни групировки и така какво се чудите има доста неща да разберете, това е положението. Ами вдигнете се на бунт народе и да ги изметем тези от тука. От България да не ни лъжат и крадат това е истината друго спасение няма няма смисъл от писане и изказване, а само бунта е истината.
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tos 4erveniq *** za nego ima samo edin lek?ami na14:01:2009 izlizame nasmitame gi hvanem li komunist tro6im mu krakata ostavame go sakat za cql jivot i tolkovao ,tezi trqbva da bydat publi4no obeseni,tezi koito obri4at bolnite na sigorna smyrt ne zaslujavat dori i po zatvorite da lejat 4erveni izmekqri
19
1
 
0
 
! Отговори
Даола преди 15 години
Много е любопитно колко е платено за тези рекламни публикации ?
18
1
 
0
 
! Отговори
do 14 преди 15 години
ME4TAIA ZA PINO4ET