Хвалбите на властта. Цели 12 излъскани стр. за БГ в немско издание

Станишев, Плугчиева и Грънчарова като едни оракули вещаят добрини за България, критиката липсва
30 дек 2008 18:35,
58
Хвалбите на властта. Цели 12 излъскани стр. за БГ в немско издание
Колаж: Dnes.bg

В германския всекидневник Ханделсблат излезе платена притурка за България.

На общо 12 цветни страници са поместени обширни интервюта и статии с видни български политици и експерти по наболели проблеми.

Заглавието на притурката е "България - шансове за растеж чрез политика на стабилност".

Българското знаме и това на ЕС красят първата страница на притурката за България.

Под знамената - до снимките на Шератон, катедралата "Александър Невски" и парламента - стои надпис "Успех в борбата срещу корупцията".

Корупцията и борбата срещу нея са едни от основните теми, на които се спират почти всички политици в притурката.

Началото поставя премиерът Сергей Станишев в обширно интервю под заглавие "България е добре подготвена за международната финансова криза - борбата срещу организираната престъпност напредва".

По отношение на финансовата криза Станишев изтъква стабилността на българската финансова система.

"Банките не се нуждаят от помощта на чуждестранни финансови институции", казва той.

Кризата обаче може да засегне износа, тъй като 60 на сто от него са насочени към страни членки на ЕС.

В борбата срещу организираната престъпност правителството е постигнало повече напредък от което и да било друго правителство, казва Станишев и продължава:

"Основният проблем не е в това, че престъпните групировки и корумпираните служители не се изправят на съд, а че процесът е прекалено дълъг.

Успехи се очакват и в борбата срещу корупцията в европейските фондове", изтъква Станишев.

"Българският глас в Брюксел" - така пък е представена министърката по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

Тонът й може да бъде не само дипломатичен, но и суров, четем в материала.

"Чрез бруталното въвеждане на добри и коректни практики" Грънчарова иска да подобри имиджа на страната.

Министърката подчертава още, че съществуващият обществен натиск върху страната може да се използва като мотор за положителното й развитие.

Меглена Плугчиева пък е определена като "новата сила", която с германско старание следи правилното усвояване на европейските фондове за България.

Пред изданието тя разказва как се е развило сътрудничеството с ЕС, с кои предизвикателства трябва още да се пребори страната и предимствата и недостатъците на България като нов член на общността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
баба Лена преди 15 години
Психично болни хора във власта! И също такива тяхни гласоподаватели !
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***.Защо триете бе ***.
15
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Ама ако имаше и калашник ,чакайте че се размечтах.
14
1
 
0
 
! Отговори
От Анонимен преди 15 години
Ех тези хора няма да спрат да спекулират държавите как цъфти България, не виждат ли че комунизма не си е отишъл цели от 45 години все са лъжци тези хора изпечени оратори и лъжци в тази държава, ама така се изтъкват демек, вижте България как цъфти. Абе другари комунисти вие не виждате ли че сте смешни пред света, кого заблуждавате вие управляващи, Европа ли, ха ха ха, леко да не се спънете от бордюра че добре сте лъгали Европа. Ама си вярвате ли, вярвате ли, кого лъжете себе си лъжете, Европейците от отдавна виждат как цъфти България, ами мафиотски структури управляват България, за това ни резна от Европейските пари. А вие сте тръгнали по дойче веле да ги лъжете и манипулирате, еее няма да видите Европейски пари никога другари управляващи. Погледнете другите страни как се оправиха, Вижте Румъния, нещо да кажете аа, вижте Сърбия там война водиха и се оправиха, и прочие. Само в България не могат защото крадат парите източват ги другарите и техните групировки в България, е как ще се оправим ние никога, трябва да дойде един Пиночет и да ги омете с все управляващи и групировки до един да се изтребват тези крадци в тази държава, за да се оправим ние иначе не виждам как, ще се оправим които каквото и да си приказва файда няма само метеж е истината му в тази държава до един да се изметат с все групировки и управляващи това е истината за да се оправим иначе не виждам как и кога ще се оправиме от тези крадци управляващи и групировки техни.
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами сега?пак Бойко Борисов и десните са виновни,а?
12
1
 
0
 
! Отговори
Благоевград преди 15 години
Та бях написал, че наще така се надрискаха, че замириса чак в Индия.КАТО СТЕ ОСТАВИЛИ МЯСТО ЗА КОМЕНТАРИ НЕДЕЙТЕ СЛЕД ТОВА ДА ГИ ТРИЕТЕ!!!
11
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и още много ще ни яздят червените кхмери!!!
10
1
 
0
 
! Отговори
miri6eee преди 15 години
po zelia svet,miri6e ,ama siiilno,na BG.***
9
1
 
0
 
! Отговори
петров преди 15 години
И ето резултата:" Еврокомисията спира "Тракия"Националната агенция "Пътна инфраструктура"/НАПИ/ съобщи в края на деня днес, че временно спира работите на комисиите по избор на изпълнител на строителството на автомагистрала Тракия Лот 2 и Лот 3.В съобщението се казва, че съгласно писмо от Главна дирекция Вътрешен пазар и услуги на Европейската комисия, свързано със строителството на Лот 2 и Лот 3 на АМ Тракия, получено в НАПИ, агенцията следва да уведоми Комисията за позицията си по въпросите, зададени в писмото.Предвид посочените в него индикации за възможни нарушения на правото на Общността в процедурите по възлагане на поръчките и високата разчетна стойност на проектите, както и с цел да се избегнат усложнения, дължащи се на възможни нарушения в бъдещата процедура, службите на Комисията се обръщат към агенцията с искане да не се подписват договори по процедурите и да не се преприемат каквито и да било други действия, свързани с процедурите, които биха поставили Комисията пред свършен факт. Европейската комисия се позовава в писмото си на чл. 10 от Договора за Европейската общност. Във връзка с това днес изпълнителният директор на НАПИ инж. Янко Янков подписа решение за временно спиране работата на комисиите до излизане на окончателното становище на Европейската комисия по цитираните въпроси"
8
1
 
0
 
! Отговори
colobur преди 15 години
хахахахахахахахахахахахахахахахаахахахаахахахахааа ааааааа!майка ви еврейска *** долна лъжлива!
7
1
 
0
 
! Отговори
Благоевград преди 15 години
Че чак в Индия замириса на .
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На всеки му е ясно кога се използват рекламите.Повече няма какво да говорим.
5
1
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
6tom sme zadrasteni,6te si pla6tame,da ni,,,,e....bat
4
1
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
6te gledat ,,TROINO,,mai,o6te malko
3
1
 
0
 
! Отговори
Великият Княз Кирил преди 15 години
До колкото знам такива статии се плащат директно от Правителството т.е. от държавният бюджет още по-точно от всички нас и не са никак евтини. Това е като рекламите по големите новинарски телевизии като CNN
2
1
 
0
 
! Отговори
da преди 15 години
"В борбата срещу организираната престъпност правителството е постигнало повече напредък от което и да било друго правителство"Ами добре... добре... БРАВО!! Айде друго правителство да се похвали с по-голяма престъпност ... *** (са наще)
1
1
 
0
 
! Отговори
bojeee преди 15 години
DO KOGA,BEE,TIA 6TE NI SERAT PRED SVETA,DO...KO.GAAAA