Станишев към Барозу: Украйна и Русия говорят различни неща

Премиерът е информирал председателя на ЕК за тежката ситуация в страната
6 яну 2009 22:23,
86
Станишев към Барозу: Украйна и Русия говорят различни неща
Станишев се видя в чудо заради кризата с газа. Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Сергей Станишев проведе телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, свързан със спрените доставки на природен газ за България. Това съобщиха за Dnes.bg от правителствената информационна служба.

Премиерът е информирал председателя на ЕК за тежката ситуация в страната вследствие на безпрецедентното стопроцентово прекъсване на подаването на газ за България.

Министър-председателят е информирал Жозе Барозу за проведените по-рано през деня телефонни разговори с руския премиер Владимир Путин, председателя на Управителния съвет на „Газпром” Алексей Милер, както и с упълномощения от министър-председателя на Украйна Юлия Тимошенко Григорий Немиря – вицепремиер, отговарящ за сътрудничеството с европейските държави.

Той е подчертал, че получената информация от руска и украинска страна коренно се разминава.

Станишев е настоял пред председателя на ЕК Европейският съюз да излезе с позиция, която да помогне на Русия и Украйна да урегулират своите отношения във възможно най-кратки срокове.

Правителствената информационна служба подчертава, че Жозе Барозу и Сергей Станишев са единодушни, че Украйна и Русия не могат да държат в резултат на своя конфликт не само България, но и други европейски страни като заложници.

Жозе Барозу е поел ангажимент да разговаря както с руската, така и с украинската страна и да се намерят дипломатически средства за решаване на проблема.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Lestat преди 15 години
Димитър Станишев е роден в село Щука, Македония.Баща е на министър-председателя Сергей Станишев....В Съветския съюз Димитър Станишев се запознава и с бъдещата си жена Дина Мухина, от руско-немски произход. Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, Украйна. МИСЛЯ, ЧЕ НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА СЕ НАПИШЕ
84
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Кризата с метана не е наша, а Руско-Украинска. Ние не сме единствените с проблеми. Цяла европа също изпитва затруднения. Какво ви е виновно правителството? Не виждате ли, че разгеле почнаха да работят за благото на нацията?! Благодарете се, че имате ток все още, за да цапате по форумите. Ако и тока спре къде ще си правите виртуалните революции?
83
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
последно къде?
82
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Вината е в правителството, защото сме се обвързали с Русия за 30 години и нямаме никаква друга алтернатива, и това правителство е подписало този изключително неизгоден за нас договор. Затова е виновно.
81
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Как разбрахте, че вината е в правителството? Кажете и аз да разбера!
80
0
 
1
 
! Отговори
аз,аз преди 15 години
сега ще видиме на практика струвало ли си е да драпаме да влизаме в ЕС
79
0
 
1
 
! Отговори
artep преди 15 години
някой май ще лежи ,акои сега това не се случи революция и бесилки му е майката.*** из родове на *** ни управляват.
78
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
ние член ли сме на ЕС или само ги държим за члена?а пък трамвая на серго е на ток...ами ако се запали парламента дали ще е топло?
77
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Pitam az....kak moje sled kato s tolkova zor svalihme pravitelstvoto na Jan Videnov, posle pak da izberem cherveno pravitelstvo?!I sega kakvo, pak protesti, pak shte svaliame pravitelstvoto.....niama da se nauchim i tova si e....
76
0
 
1
 
! Отговори
mamut преди 15 години
iv40, стига се прави на разбирач на цени за газа предложението на русия към украйна беше 250 американски долара за 1000куб.м,в момента на другите страни се продава средна 470 долара за 1000куб.м.ето ти сайт да сравниш цените http:// .energy.eu/#domestic, за да превърнеш от кват в 1000куб.м умножаваш цената в кВт по 9300
75
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Колко предвидливо си направиха предизборния клип с електрически трамвай! А не с газифициран "Икарус". Тези червени *** са имали информация накъде отива работата...
74
0
 
1
 
! Отговори
ГАЗИФИКАТОР преди 15 години
МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК РОДЕН В УКРАЙНА,ОТ 8 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН - ДО ТОГАВА НА СССР,БЕЗ ПРОФЕСИЯ, СЕМЕЙСТВО, ЖЕНА, ДЕЦА - ДА ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ И ОСИГУРАВА ЖИВОТАНА ПЕНСИОНЕРИТЕ, ДЕЩАТА, ВЪОБЩЕ БЪЛГАРИТЕ!ЕДИНСТВЕНИТЕ МУ МУРАФЕТИ - ДА КАРА ТРАМВАЙ!У-у боже, пази България от еничари и некъдърници!
73
0
 
1
 
! Отговори
ТРАМВАЙНО РАЛИ преди 15 години
ТРУДНО СЕ ПРАВИ ЦИРК, НАЛИ СЕРГИ?НО ТИ С ТРАМВОЙНАТА СЕРИЯ - ДИРЕКТНО СЕ УРЕДИ ЗА ХОЛИВУД - НАЙ-НОВАТА СУПЕРПРОДУКЦИЯ: НАДБЯГВАНЕ СЪССТАРИ СОФИЙСКИ ТРАМВОИ.МОШЕШ ДА ГО ГАЗИФИЦИРАШ!
72
0
 
1
 
! Отговори
go6o преди 15 години
kolegi,palno e s provokatori tuk bre.kvo dirim vinata dali e v ukraina ili rusiq,be3 da sme naqsno v tehnite v3aimootno6eniq?vinata E V T.N.-BALGARSKO PRAVITELSTVO-taka,4e nikakvi posolstva,opitvat se da ra3miqt vinata si
71
0
 
1
 
! Отговори
Baj Fuj преди 15 години
Трябва ли да ви казвам,*** kpaтyни,че това са цени за 2008-***??? То си пише: "...for Europe in 2008..." Годината е ВЕЧЕ 2009-та!!! Просто не ми се търсеше за 2009-та,и трябва да си кръгъл глyпак,за да очакваш,че цените ще паднат! Трябва ли да ви обяснявам всяка буквичка?!? Освен това,цената е за газа,доставян от Русия,"Булгаргаз",а и другите оператори,нали и те трябва да ядат хляб?
70
0
 
1
 
! Отговори
злобар АНАРХО-МОНАРХ преди 15 години
МНОГО РУБЛАДЖИИ, МНОГО АНТИБЪЛГАРСКА ***!Проруски еничари,вървете в Сибир щом Русия ви е по-скъпа от България!Който подписва договори - трябва да ги спазва!Нашите управляващи матрьошки ще изгорят в играта на Русия да рекетира цяла Европа!Украйна - защитава собствен интерес - попрочетете първо какво иска, пък после я обвинявайте. Те имат достойнството да искатсвоето - за разлика от нашите *** ***!Отговорността е на БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО!КАК ЗАЩИТИХА ИНТЕРЕСА НИ - "В ЧЕТВОРНИЯ ШЛЕМ"!МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК - БЕЗ СЕМЕЙСТВО, ДЕЦА И ПРОФЕСИЯ - ДА ОБГРИЖВА ЦЯЛ НАРОД? - А, ДРУГАРИ !В НАШЕТО СЕЛО ТАКЪВ ЧОВЕК И ЗА ПОЛСКИ ПАДАР НЕ ГО НАЕМАТ!На 14 януари - пред Народното събрание!
69
0
 
1
 
! Отговори
GB преди 15 години
Не заблуждавайте хората! На 14.01.2009 всички пред ПарламАента, Президентството и свърталишето на "Дондуков" #2!Майната им на Украйна, Русия и техните посолства!
68
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
В опит да се правиш на мн се излагаш много. Ако беше прочел както трябва цитацията на Но 59 щеше да видиш че тя е на статия от 14 Март, когато Путин беше все още президент...Пък и к'ви домати, к'ви пет лева... въобще, мн неадекватен и злобен ми изглеждаш.
67
0
 
1
 
! Отговори
варненец преди 15 години
К'во ти е виновен за доставките държавния глава,бе злобар.Я се успокой малко, европейски подайгъзовец.Има си ясна международна спогодба за транзитиране на газ,която трябва да се спазва. Не Русия е спряла доставките.България не трябва да бъде потърпевша от игрите на Украйна и EU. Пускаме си 3-ти Блок, и си решаваме проблема.Спазваме уговорките ,САМО ако и другите ги спазват.Без това полза от членството в ЕС-никаква, а от НАТО "спечелихме" чуждите военни бази на наша територия ,плюс няколко ковчега от Ирак.
66
0
 
1
 
! Отговори
gass преди 15 години
Скрий се в дупката откъдето си излязъл бе т.ъпанар,къде са по-евтини доматите тук или в Русия или за теб растоянието няма значение а и газта ей така си прехвръква от държавица на държавица.А за това нямам думи "Russian President Vladimir Putin".Президент на Русия е Медведев а министър председател е Путин ов.чоооооооооооооо!!!!Какви ги дрънкаш тогава бе б.оклук!!!!