Станишев към Барозу: Украйна и Русия говорят различни неща

Премиерът е информирал председателя на ЕК за тежката ситуация в страната
6 яну 2009 22:23,
86
Станишев към Барозу: Украйна и Русия говорят различни неща
Станишев се видя в чудо заради кризата с газа. Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Сергей Станишев проведе телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, свързан със спрените доставки на природен газ за България. Това съобщиха за Dnes.bg от правителствената информационна служба.

Премиерът е информирал председателя на ЕК за тежката ситуация в страната вследствие на безпрецедентното стопроцентово прекъсване на подаването на газ за България.

Министър-председателят е информирал Жозе Барозу за проведените по-рано през деня телефонни разговори с руския премиер Владимир Путин, председателя на Управителния съвет на „Газпром” Алексей Милер, както и с упълномощения от министър-председателя на Украйна Юлия Тимошенко Григорий Немиря – вицепремиер, отговарящ за сътрудничеството с европейските държави.

Той е подчертал, че получената информация от руска и украинска страна коренно се разминава.

Станишев е настоял пред председателя на ЕК Европейският съюз да излезе с позиция, която да помогне на Русия и Украйна да урегулират своите отношения във възможно най-кратки срокове.

Правителствената информационна служба подчертава, че Жозе Барозу и Сергей Станишев са единодушни, че Украйна и Русия не могат да държат в резултат на своя конфликт не само България, но и други европейски страни като заложници.

Жозе Барозу е поел ангажимент да разговаря както с руската, така и с украинската страна и да се намерят дипломатически средства за решаване на проблема.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Лелееееее...Сега видях в официалния сайт на Булгаргаз архие на цените от 2002 насам. От края на 2002 до началото на 2006 цената е била горе-долу еднаква, споменатите в предния ми пост $180-190, дори е имало леки повишения, но е имало и спадове в цената.От 2006 насам тръгва страшно поскъпване, 2008 алчността минава всякакви граници, при това без ДДС, при високата цена сещате ли се 20% ДДС какво значи?Затова и парното скочи 3 пъти за 3 години.
64
0
 
1
 
! Отговори
тъп АНАРХО-МОНАРХИСТ преди 15 години
МНОГО РУБЛАДЖИИ, МНОГО АНТИБЪЛГАРСКА ***!Проруски еничари,вървете в Сибир щом Русия ви е по-скъпа от България!Който подписва договори - трябва да ги спазва!Нашите управляващи матрьошки ще изгорят в играта на Русия да рекетира цяла Европа!Украйна - защитава собствен интерес - попрочетете първо какво иска, пък после я обвинявайте. Те имат достойнството да искатсвоето - за разлика от нашите *** ***!Отговорността е на БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО!КАК ЗАЩИТИХА ИНТЕРЕСА НИ - "В ЧЕТВОРНИЯ ШЛЕМ"!МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК - БЕЗ СЕМЕЙСТВО, ДЕЦА И ПРОФЕСИЯ - ДА ОБГРИЖВА ЦЯЛ НАРОД? - А, ДРУГАРИ !В НАШЕТО СЕЛО ТАКЪВ ЧОВЕК И ЗА ПОЛСКИ ПАДАР НЕ ГО НАЕМАТ!На 14 януари - пред Народното събрание!
63
0
 
1
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Чакай бе, това имам предвид, къде са $370 средно за Европа, а къде са нашите $525 от 1.01 тази година???В Европа цената е на 60-70% от тази у нас! ВЕЧЕ!!!В България за 12 месеца цената скочи с повече от 80%, а ние си траем, беше малко над $300 по същото време миналата година.А само преди 3 години помня цени от порядъка на 180-190 долара!Ние защо си траем, след като ни вдигнаха цената 3-4 пъти?
62
0
 
1
 
! Отговори
Bolqrin преди 15 години
KKakkkk moja da mi iskarash vsl4kite dumi ot ustata mi.BBravo!!!1Iiiimame edinomislie.
61
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В ночь на вторник, 6 января, Украина перекрыла три трубопровода, по которым российский газ поставляется в Европу. Об этом первый зампред правления "Газпрома" Александр Медведев заявил на пресс-конференции в Берлине. Ее в прямом эфире транслировал телеканал "Вести"."В результате независимо от нашего желания поставлять газ потребителям, мы лишены физически возможности поставлять европейским потребителям в необходимом объеме", - заявил Медведев.Он рассказал, что факт воровства российского газа был зафиксирован независимой международной компанией. Медведев добавил, что Украина обязана соблюдать контракт по транзиту российского газа в Европу, который будет действовать еще три года.
60
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
След този резил на Русия, по чиято вина цяла Европа стана неин заложник, показва само едно. Чекисткия режим в Москва няма да се промени никога и единствената възможност за ЕС е да прекрати алъш вериша с Москва, докато режима на Путин и чекизма не бъдат свалени окончателно и завинаги. Едва след това може да се започне цивилизовано икономическо сътрудничество с Русия.
59
0
 
1
 
! Отговори
търсех вашия преди 15 години
Библиотеката на сааркашвили-ще ли им помогне да улязат паскарее в нато.А европата да не ми казва колко са сигурни централите ни,защото не знаят от къде идва природният газ,и какво му е моментното количество,и какво може за много кратко време да го преобразува в нещо друго-не особенно приятно за никого.Оправяйте си мощностите на електричество,защото колкото и стиснати и грозни гарги да ви се виждаме,не сме толкова глупави,да чакаме на природата и глупаците като вас ,от някъде-разбирай добронамерени хорица-повярвали на красивите ви крадливи приказки за лека нощ,да ни идва всичко вечно и на готово.Централата може да бъде контролирана чедо от човек,но това което идва от под кракатати до като го има,ако не знаеш до кога,колкото и много да е ,в едни моменти изчезва,или преминава в друго състояние.от слепци седнали на чужда трапеза,портрети не желая.Колкото се завлече от тук не ви достигна,защото гарванът -грозният ще го научим като клъвне своето-да не го изпуска.
58
0
 
1
 
! Отговори
Baj Fuj преди 15 години
Синко,кой ти каза,че цените в Европа са по-ниски? Ти ли го казваш? Излъгал те е някой,а сега и ти лъжеш:"MOSCOW, March 14 (RIA Novosti) - Gazprom's CEO said on Friday that the average price for natural gas for Europe in 2008 could reach $400 per 1,000 cubic meters, 13% more than previously expected."The price in Europe now exceeds $370. We believe the average price in 2008 could be $378 and could even reach $400 per 1,000 cubic meters," Alexei Miller said at a meeting with Russian President Vladimir Putin."Аз мога да си го преведа,опитай се и ти! НО НЕ ЛЪЖИ! ЛЪЖАТ САМО УКРАИНЦИТЕ! И НЕ СЕ ОБАЖДАЙ,РАЗБРА ЛИ?!? ЩОМ ВСИЧКИ МОГАТ ДА ПЛАЩАТ,УКРАИНЦИТЕ И ТЕ ДА ПЛАЩАТ НА СЪЩИТЕ ЦЕНИ! КОМУНИЗМЪТ УМРЯ,НЯМА ГО ВЕЧЕ! И ТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ! ЮР ЪНДЪРСТЕЙН????Не мога да разбера,защо има тлкова много пpocтaци?!? Защото е слаба държавата,или защото има много пpocтaци?!? ПФУ....
57
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А как ще коментирате изявлението на президента Георги Първанов за пускане на един от спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй"? - Президентът Първанов ми е ясен. Той от сутрин до вече се събужда само с една идея - как да осигури допълнителни печалби на групата олигарси около него. Нека Първанов днес като се събуди да мисли за българския народ, а не за г-н Богомил Манчев. Това е единственият ми коментар. - А смятате ли всъщност, че повторно пускане на блок от АЕЦ "Козлодуй" е възможно? - Нито смятам, че е възможно, нито смятам, че е правилно. Но Първанов най-сетне трябва да се досети, че е президент на България, а не шеф на борда на директорите на фирма "Рискинженеринг" АД или на подобните такива, които оперират в енергийния сектор.
56
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
14-ти януари!
55
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от Украйна отвред
54
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
къде е сега'' червясалата'' илияна йотова да излезе да обвини и за газа иван костов и бойко борисов.Като започне да говори никой не може да и зададе въпрос дори.*** гадна комунистка.
53
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Първанов отрязан от ЕвропаОт: АнонименЕвропа отразя президента Герги Първанов. EU*Не може да става дума за повторно отваряне на реакторитеГоворителят на евркомисаря по енергетиката Андрис Пиебалгс - Феран Тараделяс даде ясно да се разбере, че идеята на Първанов не може да се осъществи и обяви, че "не може да става дума за отваряне на реакторите на АЕЦ "Козлодуй".Говорителят на Европейската комисия Йоханес Лайтенбергер допълни, че в момента приоритетът е да се реши въпросът с прекъснатите доставки на газ от Русия. По думите му усилията трябва да бъдат насочени именно в тази посока, а не върху сценарии Първанов, които в никакъв случай не предоставят дългосрочно решение...
52
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Юшченко е провокатор
51
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
защо пред украинското посолство-пред руското трябва .Кой вдига цената на газа.Алчния комунист путин иска да държи в подчинение всички и европейския съюз включително.Така както в русия само той командва така да бъде и в европ. съюз.
50
0
 
1
 
! Отговори
? преди 15 години
Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред
49
0
 
1
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Защо Украйна да е виновна за всичко?Сега Русия им готвят цена от $450, преди предложението беше $250. Излиза, че руснаците искат още и още, а Украинците не си траят като нас, затова тука цената ще е $525 и то без ДДС, затова и още ще я вдигат.Защото в Западна Европа, където уж е най-далеч от Русия, цените са къде къде по-ниски.
48
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не забрави! 14-ти януари!Украинското посолство!
47
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Духай, брате!
46
0
 
1
 
! Отговори
MO преди 15 години
Евала на Русия! Така се работи.Могат да са ни само за пример.И да се сетим и ние че сме братски народи.И да не се сърдим на Русия че си търси правата.А нека сега Европа да натисне американското чедо Украйна!И да я вкара в пътя и да и каже че не са американци а руснци.