Станишев към Барозу: Украйна и Русия говорят различни неща

Премиерът е информирал председателя на ЕК за тежката ситуация в страната
6 яну 2009 22:23,
86
Станишев към Барозу: Украйна и Русия говорят различни неща
Станишев се видя в чудо заради кризата с газа. Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Сергей Станишев проведе телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, свързан със спрените доставки на природен газ за България. Това съобщиха за Dnes.bg от правителствената информационна служба.

Премиерът е информирал председателя на ЕК за тежката ситуация в страната вследствие на безпрецедентното стопроцентово прекъсване на подаването на газ за България.

Министър-председателят е информирал Жозе Барозу за проведените по-рано през деня телефонни разговори с руския премиер Владимир Путин, председателя на Управителния съвет на „Газпром” Алексей Милер, както и с упълномощения от министър-председателя на Украйна Юлия Тимошенко Григорий Немиря – вицепремиер, отговарящ за сътрудничеството с европейските държави.

Той е подчертал, че получената информация от руска и украинска страна коренно се разминава.

Станишев е настоял пред председателя на ЕК Европейският съюз да излезе с позиция, която да помогне на Русия и Украйна да урегулират своите отношения във възможно най-кратки срокове.

Правителствената информационна служба подчертава, че Жозе Барозу и Сергей Станишев са единодушни, че Украйна и Русия не могат да държат в резултат на своя конфликт не само България, но и други европейски страни като заложници.

Жозе Барозу е поел ангажимент да разговаря както с руската, така и с украинската страна и да се намерят дипломатически средства за решаване на проблема.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
pepi преди 15 години
Премиерът Сергей Станишев е купил чрез подставени лица първите два етажа от сградата на Централна поща в София. Това се коментира усилено сред колектива на голямото държавно предприятие. Сделката е станала чрез шефа на Агенцията за информационни технологии (ДАИТС) Пламен Вачков, който е приближен до министър-председателя.
24
0
 
1
 
! Отговори
EDIN BULGARIN преди 15 години
ВИЖДАТЕ ЛИ ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ ?!?!?! СЕГА ВСИЧКИ ВДИГАТ РАМЕНЕ,А НИЕ СТОИМ НА СТУДЕНО И СЕ НАДЯВАМЕ ПО БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТАТА...В ИКОНОМИКАТА ВСИЧКО Е НАВЪРЗАНО-НАЙ ЕЛЕМЕНТАРНОТО ТАКСИДЖИИТЕ - ТИЯ ХОРА СЕГА ЩЕ СЕ ПРИНУДЯТ ДА СПРАТ ДА РАБОТЯТ,НА НИКОЙ НЯМА ДА МУ Е ИЗГОДНО ДА ВОЗИ НА БЕНЗИН.....ЕЕЕ И КАКВО ПРАВИМ -СТОЯТ СИ В ТЯХ,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЛИЗИНГИТЕ НА КОЛИТЕ ИМ ТЕКЪТ,ТАКСИ И ДР......А И ТЕ СЕМЕЙСТВА ХРАНЯТ ...ТОВА БЕШЕ САМО ЕДИН ЕЛЕМЕНТАРЕН ПРИМЕР.......ХАЙДЕ ДРАГИ ТАКСИДЖИИ,ИЗЛЕЗТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И НАПРАВЕТЕ ЕДНА ГОЛЯМА АВТОМОРГА ОТ КОЛИТЕ СИ НА ГАЗ ......ДА СЕ СЪБЕРЕМ И ДА ИЗГОНИМ ТАЗИ *** ДЕТО НИ УПРАВЛЯВА !!!!! ДО НИЩО ХУБАВО НЯМА ДА НИ ДОКАРАТ,НА ВСИЧКИ ИМ Е ЯСНО,ЧЕ КОРАБЪТ ОТИВА НАДОЛУ....
23
0
 
1
 
! Отговори
+ преди 15 години
Шибай си кратуната,но пак няма да ти дойде акъла.Беше откачалка,а сега си тотално изперкан...
22
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Ще дойда до Украйнското посолство комунист гаден.И ще чакам да ми се поевиш.Ела ми и с партизанският отряд та да разбереш,колко струваш без Съветският съюз!
21
0
 
1
 
! Отговори
съветник преди 15 години
серГЕЙЧО,вземи,че се качи на празното си трмвайче,което се е запътило към Орландовци - нали ме разбра?
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Българи! Да се изсерем пред украинското посолство на 14-ти януари!
19
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Не ми говори на бе индивид гаден.
18
0
 
1
 
! Отговори
Отчаян българин преди 15 години
Правителството на Станишев доказа, че е антинародно правителство на мутрите и на мафията. То трябва да си иде, защото извърши национално предателство: държавата капитулира пред мафията! Станахме за резил пред Европа - това правителство трябва да си иде час по-скоро Крайно време е, да не чакаме и миг, защото много ще страдаме, а и голяма цена плащаме за малодушието си.
17
0
 
1
 
! Отговори
пингвин преди 15 години
Ще ти шчупя парче от окото бре ченге - *** студен ще те целува!
16
0
 
1
 
! Отговори
писател преди 15 години
Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред
15
0
 
1
 
! Отговори
Галин преди 15 години
Що не си го набиеш бе, Калин!Xaxaxaxaxaxaxaxaxa
14
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Ае съветските граждани сега Украйна и ЕС ли са ви виновни.Вие сте изметта на човечеството.На ви Руски газ.В Германия що само 25 процента от газта идва от Русия,що в Англия Франция и Италия не разчитат на този газ.Що то са умни за това!В колко страни от ЕС ще има режим на тока тази зима?А познайте ,коя е най рисковата страна в ЕС,коя е най застрашена от режим на тока..В 21 век ние пак сме номер по тъмно и студено.Пак сме на дъното.Не сме излизали от него от 1944 година насам. И да не ми дрънкате за православие мръсни атеистични комунистически гадове.
13
0
 
1
 
! Отговори
VIVA LA REVOLUCION преди 15 години
Ушев , ще те плати *** !
12
0
 
1
 
! Отговори
denim58 преди 15 години
Какво още трябва да се случи,за да ги изметем тия?Каква е тази карма на БСП,щом те са на власт,започват всякакви вътрешни и международни катаклизми?Тези хора не трябва да управляват в следващите 45години,за да си изкупят грешките,но за това всички трябва да гласуват!Тогава не само те ,но и ДПС няма да помиришат власт,защото ще са опозиция с я има ,я няма 50-ина депутати общо!
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Украйна се слага на Америка !
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
М*А*М*А им *** украинска! В нас е *** и студа!
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
държавата за тва ми плащта на митингите да ви бия,не се сърдете нали и аз се храня
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ющенко е лява резба!
7
0
 
1
 
! Отговори
Тото преди 15 години
Ха така!!! Плесни се по челото Шефе!
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ще има тояга в голямата ти уста - през гъ3a ти ще излезне чак!