Големите на газова диета от четвъртък

"Не можем да кажем какви ще са загубите за националната икономика", призна енергийният министър
7 яну 2009 12:32,
60
Големите на газова диета от четвъртък
Снимка: БГНЕС

Потреблението на газ на големите промишлени предприятия ще бъде ограничено със заповед на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров от 8,00 ч. в четвъртък.

Това съобщи министърът след срещата си с представители на големите потребители на газ в страната.

На срещата са били поканени представители на предприятия, които консумират над 25 млн. куб. м газ годишно, топлофикациите и газоразпределителните дружества.

"На тези предприятия ще бъдат наложени такива лимити, които са равни на потреблението им в 6,00 ч. тази сутрин", каза Димитров.

Той съобщи, че общото потребление днес в този час е било 5,7 млн. куб. м. газ.

"Ползваме остатъчния газ в преносната мрежа и предполагаме, че до няколко дни или седмица това количество газ ще бъде осигурявано", каза той.

Заповедта на министъра ще бъде подписана до края на днешния работен ден и в нея ще бъдат дадени конкретните количества, които се отпускат за всеки потребител или група от потребители.

"В момента не можем да кажем какви ще са загубите за националната икономика", каза Петър Димитров.

"Надяваме се на солидарност от страна на Европейския съюз, за да можем да компенсираме тези загуби", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Специален поздрав по случай създалата се ситуация: http:// .vbox7.com/play:c08cd28b
38
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
kvo drugo o4akvate a i vremeto ne e sluchaino izbrano, takmo v nai-hubavata zima za da ima nai-goliam efect..to nie ne znam dali ste nauchim neshto ot tozi urok, ama ostanalata Evropa ste! ...izvoda e edin na Rusiiski monopol ne moje da se razchita
37
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 15 години
Дебелото черво може да бъде очистено тотално от залепналите втвърдени като камък отпадъци, полипи, слуз, патогенна микрофлора и други невероятни неща, които то е насъбрало с годините. Най-добре, меко, ефективно и безопасно очистването ще стане с помощта на цикъл от клизми с преварена урина. Правят се или с детска помпичка или с иригатор. Подготвителен цикъл. Добре е да се започне след новолунието. През първата седмица се прави клизма с прясна урина, количество 600-800 г /събрана през деня/, загрята предварително до 39 градуса, през ден. Времето - сутрин на гладно или вечер към 18 ч. /това изискване не съм го спазвала. Правех ги вечер, час-два след вечеря/.Целта е дебелото черво да привикне към урината и да се подготви към далеч по-силното средство. Пълен очистителен цикъл. Включват се клизми от преварена урина. Ако болният е с язвен колит, това трябва да стане постепенно, като в прясната урина помалко се влива преварена и съотношението във времето постепенно расте в полза на преварената урина. Правят се през ден. Препоръчвам цикълът да започне с новолунието и да завърши в последния ден на лунния месец преди следващото новолуние. Цикълът започва с 50 мл преварена урина, така че да се стигне до еднократна употреба на около 200-250 мл, но не повече от 500 мл. Всичко зависи от случая, телесната маса, самочувствието, ефекта и, разбира се, от личния опит. От средата на цикъла количеството се намалява, за да стигне в последния ден до 50 мл - с колкото сте започнали. 1-ви ден - 50 мл, 3-ти ден -100 мл, 5-ти ден - 150 мл и т.н. След това от средата на цикъла също през ден намаляваме: например 300-250-200-150 и т.н. Пълният цикъл за очистване на дебелото черво с преварена урина, който може да се извърши веднъж или два пъти в годината, се препоръчва да предхожда и други предпочитани здравни процедури, например гладолечението. ЗАБЕЛЕЖКА. При тази процедура се отделят огромно количество най-различни отпадъчни вещества. Не се плашете! Усиленото очистване често е съпроводено с болки, понякога много силни. Но това са болките на обновлението. Така посрещаме болката след животоспасителна операция. те трябва да се изтърпят, за да се доведат нещата докрай." Аз лично съм правила очистването два пъти, защото след него си правя очистване на черния дроб с лимон и зехтин. Наистина излизат доста гадости. Първия път го правих по описаната схема, а втория правих клизмите всеки ден, а не през ден. Имаше криза, но не беше чак толкова страшна, колкото е описано.
36
0
 
0
 
! Отговори
Гордия пенсионер преди 15 години
Билколечение Лайката, резенето, маточината, дивият ямс, джинджифилът или коренът от лечебна пищял-ка облекчават метеоризма. Приемайте ги под формата на чай или разредена тинктура след хранене. За да приготвите чай от корен на пищялка, залейте 30 г нарязан корен с 0,5 л кипяща вода, оставете го да престои 10 минути и приемайте по 2 чаени лъжички 3 пъти на ден преди хранене. От аптеката Пийте медицински въглен съгласно указанията на етикета. Приемайте добавка от aciduphillus всеки ден в продължение на 2-4 седмици. Акупресура Третирането с палец на точка Д 4, разположена върху вътрешния свод на стъпалото, може да регулира храносмилането. Седнете удобно и натиснете точката за 5-10 секунди веднъж или два пъти на ден. Сокове против газове Сокът от ананас (съдържащ ензима бромелин) и сокът от папая (с ензима папаин) подпомагат храносмилането. Изстискайте половин папая или една трета ананас и добавете същото количество минерална вода. Пийте плодовият коктейл три пъти на ден максимум до три дни. При някои хора също помага и сокът от кисело зеле. Горещи и студени компреси Директното затопляне понякога облекчава подутия от газове корем. Поставете термофор с гореща вода върху корема и го оставете, дока-то ви е приятно или докато не започне да изстива. Или редувайте горещи и студени компреси: поставете гореща хавлиена кърпа (потопена в гореща вода и изстискана) върху корема си за 3 минути, след това - студена кърпа за 1 минута, и повторете няколко пъти. КОГА ДА ПОТЪРСИТЕ МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ Ако метеоризмът не се повлиява от природолечението до няколко дни, ако е придружен от болка в корема, температура, повръщане, силно гадене или диария.
35
0
 
0
 
! Отговори
Гордия пенсионер преди 15 години
Наличието на повече газове в червата (метеоризъм) е неприятно явление. Обикновено можете да се справите с проблема, ако подобрите хранителните си навици и се въздържате от храни, способстващи за образуването на газове. По-рядко метеоризмът може да бъде придружен от храносмилателно разстройство или запек, както и да бъде сигнал за скрито заболяване. Метеоризмът често води до подуване на корема, но неразположението в повечето случаи изчезва, когато газовете се отделят през устата (оригване) или през ануса. Оригване се по-явява, когато стоите прави или сте седнали, докато отделянето на газове през ануса - когато лежите. Метеоризмът понякога възниква вследствие на гастрит (възпаление на стомашната лигавица), синдром на раздразненото дебело черво, заболявания на жлъчния мехур, пептична язва или продължително нервно-психическо напрежение. ПРОФИЛАКТИКА Промяната в хранителния режим обикновено облекчава състоянието, когато то е свързано с ферментацията на определени храни (зеле, лук, грах и фасул), предизвикана от действието на бактерии и гьбички в червата. Може да открие-те, че мазните храни, газираните напитки, захарта, кофеинът и суровите зеленчуци и плодове влошават положението. Метеоризмът понякога се провокира от чувствителност към определена храна или комбинация от храни (особено на скорбяла с белтъчини или с плодове). Примери за неподходящо съчетаване са тестени сладкиши с плодове (като ябълков пай) и хляб с месо (например сандвич с шунка). Действието на антибиотиците Наличието на повече газове в червата (метеоризъм) може и да е резултат от прием на антибиотици, конто временно нарушават нормалния баланс на чревната флора. Популацията от микроорганизми в червата е изключително важна за доброта храносмилане. За да възстановите здравословното й равновесие, вземайте допълнително Lactobacillus acidophilus или поне веднъж дневно яжте кисело мляко с жива закваска. Хранителни навици: Важно е не само какво, но и как ядем. Някои поемат въздух заедно с храната, особено когато са под нервно напрежение. Това води до натрупване на газове в сто-маха и червата. Същият ефект се получава и при преяждане, бързо хранене, недобро сдъвкване на храната, говорене или пиене по време на ядене. Затова се хранете често и бавно, като дъвчете внимателно. Не яжте на крак" и избягвайте да вечеряте късно. ЛЕЧЕНИЕ Масаж на корема Масажирайте корема с леки движения по посока на часовниковата стрелка. За целта използвайте следната смес: в 2,5 чаени лъжички олио от сладък бадем добавете 4 капки масло от мента и по 2 капки масло от хвойна и кимион (последни-те 2 масла не се препоръчват при бременност). Билколечение Лайката, резенето, маточината, дивият ямс, джинджифилът или коренът от лечебна пищял-ка облекчават метеоризма. Приемайте ги под формата на чай или разредена тинктура след хранене. За да приготвите чай от корен на пищялка, залейте 30 г нарязан корен с 0,5 л кипяща вода, оставете го да престои 10 минути и приемайте по 2 чаени лъжич
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
или италианец и аз щях да се бия по гърдите, но сега от студ нямам сили. Скоро ще е тъмно, та и да се бием няма кой да ни види. Теб щом те кефи-бий се, но не забравяй да викаш:"***, ***..."
33
0
 
0
 
! Отговори
Тишо преди 15 години
Много просто, щото и самите протестиращи не знаят за какво протестират, толкова им е организиран протеста, че ще протестират в почивен ден. Това на какво ти прилича? На мен лично - на неадекватните и *** действия на нашите политици :) Тоест какъв е извода? Какъвто народа, такива политиците, демек сами сме си виновни и трябва да търсим вината в себе си, а не във великите сили, световната конспирация, евреите и политиците...
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
znaeli sa ot 18- dekemvri i si daodha 13-a zaplata i vse o6te sa vuv vakanciq, a nie sme nai-golemite mur6i 4e gi turpime jivi o6te tiq i cqlata i roda
31
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Това, скъпи съфорумци, е резултат от имперските амбиции на любимата ви Русия. Проводник на тези амбиции е пак любимото ви джудже кагебист В. Путин. С идването си на власт той се почувства длъжен да ревизира всички договори за доставки и транзит на газ. Принципа беше ясен:В. Путин: - Ще вдигаме цената приятели.Потърпевша страна: - Ама как, защо, ние имаме договор за още 10 години ?!В. Путин: - Това мен не ме интересува. Ще подписвате ли или да спираме кранчето ?И този диалог се повтаря всяка година. Никоя страна, през чиято територия се осъществява транзит или просто е краен клиент на Русия, не може да бъде сигурна за бъдещата цена на суровината. Руснаците променят правилата всяка година и налагат тези промени с извиване на ръце. Това е очевидно и за всички, които са следили в детайли конфликта м/у Русия и Украйна. Аз лично не приемам твърдението на руснаците, че Украйна е виновна за сегашната криза. Дете страни имат договор още от 2002, в който ясно се посочват параметрите за транзит и покупка на газ. Този договор е анексиран през 2004 и впоследствие обявен за невалиден от руска страна. Следват непрекъснати промени и претенции от страна на руснаците, неколкократно спиране на газа и абсолютно незачитане на международните договорености от страна на руснаците. НЕка това е като обица на ухото на всеки, който си помисли, че може да прави някакъв бизнес с Русия и особенно на европейските политици, които допуснаха Европа да стане енергийно зависима от Русия.
30
0
 
0
 
! Отговори
spops преди 15 години
Gazprom na sud ! Tryabva da pla6tat neustoiki gadovete , na men hi4 ne mi kakuv problem imat te s Ukraina , interesuva me sled kato ima dogovor za dostavka toi da se izpulnqva . I gospodata dupedava6ti vmesto da mislqt kakvi ograni4eniq da slagat i na kogo da gi dadut na sud .
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"upravlqva6ti"vidqhte li do kyde ni dokarahte,*** vi mrysna!no vsi4ko se vry6ta,6te se gyr4ite kato gre6ni dqvoli v sobstvenite si ***!zaslujavate publi4en lin4!bez izkliu4eniq,kradqhte i lygahte,a sega mizeriq,mama vi na vsi4ki
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не говорим само за 18-31 Декември. Любимата ти партия ни нахлузи енергийния клуп мноoго преди това
27
0
 
0
 
! Отговори
Тишо преди 15 години
Пич тя и азиатската не е лоша, по-уредена е от България със сигурност...отивай. Писна ми от реплики от сорта "това само в България го има, е те тва е България, Абсурдистан, емигрирам..." В същото време в другите държави се случват и къде къде по-кофти неща (говоря принципно), само че там всеки се бие в гърдите и вика "аз съм французин, англичанин, италианец и т.н." Само тука се оплюваме. Снощи в уредената и чиста Турция на баскетболен мач 3000 фенове се опитаха да линчуват баскетболистите на Бней Ашарон, обаче естествено това са дреболии. Ако беше станало в България това нашите медии щяха ритуално да закрият държавата. И още много примери мога да ти давам, ама няма смисъл, щом ти сам не си достигнал до тези изводи.
26
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 15 години
Над смълчаните полетaпеят медени звънчета.Писана шейна преминабялата пъртина.Зън, зън, зън, зън,зън, зън, зън, зън,бялата пъртина.Бягат кончета игриви,мятат заскрежени гриви,път из преспите се вие,в селото се крие.Зън, зън, зън, зън,в селото се крие.Къщички в снега се гушат,а коминчетата пушат,сякаш баби са запрелипухкави къдели.Зън, зън, зън, зън,пухкави къдели.
25
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Не мога да разбера ,относно протеста,защо все се спряга датата 14-ти януари,като още в деня,в който парламента излезе във ваканция,по ТВ казаха,че са в празнична почивка до 14-ти,а първия им работен ден е 15-ти януари ! Пак ли ще се протестира пред чистачките в сградата ?
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ako az prodavam ne6to i nqkoi ne mi go plati- 6te spra da my go dostavqm, a ko sum i po-silen,bih go naperda6il....a na sila nikoi ne ni kara da kypyvame ot Rysiq gas, i nikoi ne ni kara6e da spirame blokovete na AEC-a, zna4i mur6ite vinovni za problema ni sa i y nas
23
0
 
0
 
! Отговори
Тина преди 15 години
заедно с министър Петър Димитров. В един и същи ден дават прресконоференции със различни становища. Гоце и той хвърля прах в очите с пестането на блок, след като знае, че това не може да стане, а ако стане, е дълъг процес!! Писна ми от лъжци - политици!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
добре де защо Русия не продава газ на своите граници и другите да се оправят с разни феодали и поставени чучула, които могат да рекетират когато си искат, и да крадат колкото си искат
21
0
 
0
 
! Отговори
Иван Петров преди 15 години
На кой му пука, че няма газ, важното е да има комисионни, нали така другарю Р. Овч. и всички останали комисионери. Само разстрел за вас *** мръсни, които докарахте България в тази мизерия след 19 годишна демокрация, да ви е...б а .....останалото си го знаете, но не майките, а младите и хубави любовници!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За европейската говорим. Знам, че ти е трудно да следиш темата, но се понапъни малко! Европейската част на Турция е 100 пъти по-уредена, по-чиста и по-красива от РБ. Досега тук щеше да е рай, а не тая разорана и студена ***...