БСП не иска два вота в един ден

Червените настояват 58 депутати да бъдат избрани мажоритарно, а изборите да се проведат в различни дати
12 яну 2009 10:51, Красимир Ангелов
56
БСП не иска два вота в един ден
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се обяви срещу искането на НДСВ парламентарните избори и вотът за Европейски парламент да се проведат в един ден.

“Аргументът, който прозвуча по–настойчиво е спестяване на бюджетни средства. Той е естествен, защото всеки се тревожи за такива разходи. Но изборите за Европейски парламент имат своя проблематика. Те имат един свой механизъм, условия за провеждане. Изборите за национален парламент са свързани с други цели и въпроси”, бе категоричен председателят на Народното събрание.

БСП настоява 58 народни представители да бъдат избрани мажоритарно, а изборите да се проведат в различни дати,  стана ясно от думите на Пирински пред БНТ.

“Консенсус в БСП има - беше постигнато съгласие, че тези предложения ще бъдат внесени. Въпросът, който остана открит е колко да бъде предложението за едномандатните райони“, добави председателят на Народното събрание.

Според него, започващата зимна сесия на парламента ще бъде интересна и изпълнена с много работа.

“Не съм склонен да подценявам нито един от детайлите на подготвяните протести пред парламента, защото технологията напомня тази от преди 12 години, когато се стигна до безпрецедентен щурм срещу парламента”, каза още Пирински по отношение на готвените тридневни протести, които започват на 14 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пирински, ще се криеш ли на 14 из коридорите на парламента, ***?
14
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 15 години
2 вота в различни дни - печелят БСП и ДПС ! И баба го знае !
13
0
 
0
 
! Отговори
гласоподавател преди 15 години
БСП искат гласуване на 2 пьти, за да отидат по-малко бьлгари да гласуват,а че ще се дадат повече пари не ги вьлнува-БАБИТЕ НА СЕЛО И ТУРЦИТЕ С РЕЙСОВЕТЕ щЕ СА СИГУРНИ
12
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
...........Преди 12г. аз си траех щото бях на ясно какво ще стане след това.И сгрещих тогава.Вие трябва да бъдете "Изметени като ***"Цената която трябва да платим е много висока ,но защо да отлагаме така и така плашаме по добре на веднъж и да знем ,че разполагаме със живота си и държавата е на Гражданите а не на МАФИОЗИ представящи се за комунисти,социялисти,седесари и т,н.Вие изкарахте един разумен и търпелив ГРАЖДАНИН на улицата.Питам се колко са като мен.
11
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Е ха стига е ставало само, каквото БСП иска! Малко и ние да поискаме. Ние например никак не искаме и другарят Заяков да е председател на парламента!
10
0
 
0
 
! Отговори
Политик преди 15 години
На НДСВ няма да им стиска да напуснат парламента, обаче при избори 2 пъти - първия път ще вкарат 1 депутат в Европарламента, но в българския няма да успеят да влязат, защото края на Юли само пенсионерите и селяните ще гласуват а те гласуват за ДПС и БСП
9
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Ако на 14.01.2009г. НДСВ напусне парламента и се включи в протестите, ще изстреля рейтинга си в космоса! Може дори да задмине ГЕРБ.
8
0
 
0
 
! Отговори
Разбиращ преди 15 години
Ако парламентарните избори са края на Юли началото на Август - само пенсионерите и електората на ДПС ще гласуват и пак те ще управляват ! Те си го знаят ! НДСВ да предизвика предсрочни избори и да бъдат в 1 ден, като не искат с добро тъпите комунисти !
7
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
НДСВ ако са искрени преди изборите се махат от парламента предизвикват се предсрочни избори които да се насрочат в един ден с Евризборите и *** да им направят една френска любов , тъй като явно целта *** е хората да се изморят от избори и на урните да отидат само "червените бабички" , *** и турците
6
0
 
0
 
! Отговори
Ж.Ж. преди 15 години
Зловещият сценарии от 1989 г. на майката - кърмилница продължава.Всичко държавно е вече тяхно.Аз работих за бащите им,децата ми за техните,а внуците ми за техните внуци.
5
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
зора на министъра джудже василев е че ако се проведат изборите едновременно ще му дадат за закупи още десетина хиляди избирателни урни - прозрачни пластмасови кутии на скромната цена * 200 лева, и тия пари ще бъдат гушнати почти еднолично от негоникакъв друг смисъл няма от провеждането на изборите в един ден....какво, да не би по-малко заплати да раздадат на участниците в секционните и районните избирателни комисии?да бе да.....
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БКП БКП УРААААААААААААААААА КОМСОМОЛЦИ ,ПИОНЕРИ ДРУЖНО ДАВЪРВИМ НАПРЕД . УРААААААААААААААААА ЧАВДАРЧЕТО РОДИНАТА ОБИЧА И ПЪРВО В ПОМОЩ СЕ ПРИТИЧА, ТО ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА УВАЖАВА (лопнаха ме с тигана до тук)
3
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 15 години
Господин Пирински, протестите ще онагледят недоволството. Ако са масови - значи не е само въпрос на пропаганда на дадена партия от опозицията. С голямо притеснение разбирам, че Вие не осъзнавате моралния дефицит на народните избраници в очите на техните избиратели. Лично към Вас си позволявам един коментар - авторитет не се гради с привилегии. Точно обратното. Да не ме обвините в сиромахомилство?! Просто следя практиките в цивилизованите страни. Вие искате стандарта на депутатите да ъде измерим с този в Европа? Ако не ви е срам аз друго не мога да добавя.
2
0
 
0
 
! Отговори
i преди 15 години
TAKA NIAMA DA MOJETE DA OTKRADNETE DVA PATI, AMA PUK I NIAMA DA PLASHTATE DVA PATI DA GLASUVET ZA VAS
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
vie si vzemete pove4ko vazelin i ne se pritesnqvai