НДСВ си настоява: Два вота в един ден

Царските депутати ще инициират подписка за промяна на конституцията
12 яну 2009 14:31, Красимир Ангелов
23
НДСВ си настоява: Два вота в един ден
Снимка: БГНЕС

НДСВ настоява изборите за Народно събрание и европарламент да бъдат насрочени едновременно, и то на 7 юни, съобщи зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев.

През седмицата царските депутати ще инициират подписка за вкарване на законопроекта за промяна на конституцията.

Това е един от основните приоритети на жълтите, които отново напомниха, че искат нов закон за отбраната и въоръжените сили и законопроект за борба срещу корупцията.

Въпреки това НДСВ едва ли ще получат подкрепата от останалите 2 партии от управляващата коалиция, след като по-рано председателят на Народното събрание Георги Пирински се обяви категорично срещу събирането на изборите в един ден.

“Аргументът, който прозвуча по-настойчиво, е спестяване на бюджетни средства. Но изборите за Европейски парламент имат своя проблематика. Те имат един свой механизъм, условия за провеждане. Изборите за национален парламент са свързани с други цели и въпроси”, бе категоричен председателят на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
рационален преди 15 години
Ако гласуването в един ден е по-евтино на държавата и възпрепятства "екскурзиантите" да ни вкарват *** във властта, то естественно, аз съм "за".... Но все си мисля, че нито БСП, нито ДПС имат изгода от това, защото ако има чужди наблюдатели на тези избори - а това е почти сигурно, как ще си направим далаверките с местния вот, купените ***, извинете -"ромски" гласове и мъртвите души в избирателните списъци по места ??? Затова е повече от ясно - няма да мине в парламента, та ако ще и милиарди да ни струва....СТАВА ДУМА ЗА ВЛАСТ!!! - АКО ОЩЕ НЯКОЙ НЕ Е РАЗБРАЛ.... ТОЕСТ - ЗА ПАРИ
21
1
 
2
 
! Отговори
jiko преди 15 години
stoto bg naroda ste glasuva za izfabrikuvanite ot BKP partii- BSP, GERB,ATAKA, DPS I t.n. i posle ste reve che pak go iazdiat po staromu.A kvo losho ima vmesto naroda da plashta za 2 dni izbori, ot haznata da izlezat pari samo za 1 den, moje li niakoi da mi obiasni?
20
1
 
2
 
! Отговори
Rojko преди 15 години
за какви избори се стягат... ?
19
1
 
2
 
! Отговори
ha,haa преди 15 години
zna4i,kam 16,da se 4ete,da ne sme BEZRODNIZI
18
1
 
2
 
! Отговори
da se 4ete преди 15 години
BEZRODNIZI,DA NE SME TAKIVA
17
1
 
2
 
! Отговори
kak ne vi e sram,bg преди 15 години
ZA6TOTO STE CIGULARI
16
1
 
2
 
! Отговори
zelta e iasna преди 15 години
BADETE NA IASNO SAS SEBE SI,MISLETE S RAZUMA SI,STIGA,SA NI MANIPULIRALI,I NE UZAKONIAVAITE OTNOVO PRESTAPNIZI
15
1
 
2
 
! Отговори
За чий преди 15 години
настоятат. Те така и така няма как да влезнат вече в парламент.
14
1
 
2
 
! Отговори
emo trifonov преди 15 години
izborite,triabva da badat,na edin den,zaschoto tova dava po malko schansove na anti balgarskata i proturska partia dps,ako sa na 7 uni,depesarite,niama da imat tehnologichno vreme da se podgotviat,tova e celta na ednnia vot
13
1
 
2
 
! Отговори
znaete li преди 15 години
o6te 89g,TOGAVA TRIABVA6E,DA GI PRITISNEM NA STADIONA,ALA,,PINO4ET,,SEGA 6TE GONIM MIHAILA
12
1
 
2
 
! Отговори
o.Stefan преди 15 години
Вносителите на закона Нововремците Борислав Цеков , Емил Кошлуков и Кирил Милчев трябва да сърбат сега попарата и да ядат як бой и е**б*а*не , ****де*ра*с*ите гадни.
11
1
 
2
 
! Отговори
поп Нафърфорий преди 15 години
II част и пак да го д*у*ха*т НДСВ и Максим....КОМЕНТАР / До намесата на държавата в спора между "казионни Руски разколници на Максим и "демократични духовници на Пимен се стигна след 12 години църковен разкол. През 2004 г. БСП и най-вече Георги Първанов, решиха преди да получат управлението да се отърват от проблема с църквата. Затова подкрепиха НДСВ за прокарването на новия закон за вероизповеданията, в който бе записано, че има само една Българска православна църква. Липсваше само името на нейния пастир - дядо Максим. Така другата църква - начело с Инокентий, бе обявена за нелигитимна, макар, че вече имаше регистрация и ВАС беше обявил Синода на Пимен за единствено лигитимен, законен и регистриран. Държавниците от БСП и НДСВ избраха силовия метод за ликвидиране на разкола. Стигна се до грозни сцени полицаи да разбиват врати на храмове и манастири, да отвеждат в ареста бунтуващи се хора в расо и т.н. Но всички разбраха, че дефакто операция Расо се провали...Изгонването на свещеници и владици от Синода на Пимен от храмовете обаче по никакъв начин не помогна на църквата на патриарх Максим да се заеме с обществена и социална дейност. До съществуването на владиците на Пимен те се оправдаваха, че нямат средства за милосърдие и просветна дейност, защото алтернативният Синод владее имотите и свещоливницата. А когато сега ги питат, кой ще плати за това, че Синода на Пимен и свещениците бяха махнати от пътя им неправомерно, владиците отговорят: Държавата да се оправя, т.е. вярващите и невярващи данъкоплатци.
10
1
 
2
 
! Отговори
поп Нафърфорий преди 15 години
....България . Алтернативният синод Пимен / Инокентий осъди държавата в Страсбург . Правителството ще трябва да плати сериозни суми на духовниците на Инокентий. За правителството се задава нов скандал, свързан с Българската православна църква. Европейският съд по правата на човека в Страсбург е решил делото, заведено от алтернативния синод на патриарх Пимен / Инокентий срещу държавата на 16 декември м.г. Очаква се то да бъде публикувано от * EU на 22 януари. Решението осъжда България за нарушени религиозни права на духовниците, които бяха изгонени от правителството на Симеон Сакскобурготски с полиция от храмовете и манастирите си през 2004 г., съобщиха запознати пред депутати в НС и Президентството. Според Страсбург, правото на духовниците около Синода на патриарх Пимен / Инокентий е било нарушено заради това, че не са имали законова възможност да обжалват в съда прокурорските постановления, с които им бе отнето правото да владеят имотите си и да работят в тях. Заради този отказ делото много бързо стигна до Страсбург. Очаква се да бъдат присъдени стотици хиляди евро обезщетения за имуществени вреди, защото съдът едва ли ще удовлетвори претенциите за близо 700 милиона евро. Напоследък Страсбург налага драстични глоби на страната ни и бюджетът отново ще бъде сериозно изтръскан заради това, че кабинетът на Симеон Сакскобургготски, с одобрението на президента Георги Първанов допусна намеса на държавата в чисто църковен спор между двата синода. Акцията под кодово наименование Расо срещу синода на патриарх Пимен / Инокентий бе осъществена от хората на тогавашния главен прокурор Никола Филчев и на тогавашния министър на вътрешните работи, а сега конституционен съдия Георги Петканов. Сред изпълнителите бе и доц. Иван Желев, който бе пенсиониран от Дирекцията по вероизповеданията преди месеци и вероятно ще бъде посочен като # 1 , пред Европа като единствен виновник за загубата на делото. През 2007 г. съдът в Страсбург е излязъл с междинно решение, което предлага споразумение между държавата и Синода на Пимен , но Министерският съвет отказа да се договаря с тях... Освен сериозни финансови компенсации, решението на Страсбург ще иска и друго. Първото е, че отново ще трябва да се Узакони синодът начело с Инокентий. Ще бъде поискана и промяна в Закона за Вероизповеданията, приет също по времето на НДСВ, който с чл.10, ал.2 признава Св. синод на БПЦ "ex lege" за юридическо лице. Заради този текст владиците на Максим изобщо НЕ представиха Устав и документи за избор на ръководство в Софийския градски съд, където е регистърът на всички вероизповедания в страната. И си действат извън всякакви други закони в държавата. Най-големият въпрос обаче е как ще се процедира с църковните имоти - близо 250 храмове и манастири, за които претендират хората на Инокентий. Те се представили по делото в Страсбург данъчни оценки на владяните манастири и храмове, както и очакват обезщетение за загубени заплати, осигуровки и т.н.
9
1
 
2
 
! Отговори
Rrrr преди 15 години
Целта е хората да си мислят, че гласуват за "евролицата" на НДСВ. Колко жалък може да е човек в падението си.
8
1
 
2
 
! Отговори
СИМЕОН КАПУТТА преди 15 години
Късно е за НДСВ и Новото време , които яко се *** и сега искат да си оправят имиджа, ама НЕ става . Ходете си Кошлуковци , Борислав Цеков , Симеон сакскобурГОРСКИ, и всички *** и *** *** . И не се опитвайте да се присламчвате към СДС продажници гадни...Ходете целувайте на патриарх Максим патката, да ви е***б*е*м*е май*ката !
7
1
 
2
 
! Отговори
СъбиРач преди 15 години
Евроактивите на НДСВ би трябвало да докарат електорални активи в деня на изборите. До изборите остават месеци. Затова сега му е времето за настояването. Затова, "гледай какво става".
6
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
НДСВ никой не ги бройка в парламента, така че забравете за избори в един ден.
5
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
СКЪПИ ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЯЛГАРИЯОтново политически сили ще се опитат да яхнат протеста и да го исползват за свои цели.НЕ го ДОПУСКАЙТЕ!!!Искайте нови избори и ако е необходимо референдум за пропорционално представяне на гласовете в парламента.Има опасност мажоритарната система отново да върне на власт същите мутри.И ГЛАСУВАЙТЕ !!!Гласувайте по съвест и по симпатии,но гласувайте! В противен случай отново ще ни управлява ДОГАН!!!ДОБРЕ СИ ОБМИСЛЕТЕ ИСКАНИЯТА И НАПРЕД !!!!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Господа от НДСВ що не напуснете коалицията на 14 1 2009г ще влезете в историята поне с едно добро дело
3
1
 
2
 
! Отговори
ОЧЕН ЛЕКАР преди 15 години
КОЙ ЩЕ ВИ ТРАЕ ДО ЛЯТОТО , БЕ КРАДЛОВО ЮПЧЕ!тИ ПЪК НЯМАШ НИКАКВИ ШАНСОВЕ!