"Насилие. Правителството няма да допусне това!", зарече се Калфин

Според него с днешния протест се компрометира гражданският характер на едно законно право на хората да протестират
14 яну 2009 17:39,
157
"Насилие. Правителството няма да допусне това!", зарече се Калфин
Снимка: БГНЕС

"Това беше протест, който отдавна се подготвяше, беше заявен и организиран като мирен протест, но за съжаление не беше", обяви вицепремиерът Ивайло Калфин, който изпълнява функциите на премиера Станишев, докато той е в Москва.

"Уважаваме правото на всеки да протестира и да заявява своите искания.

В същото време агресията по улиците, срещу органите на реда излиза извън рамките на закона. Правителството няма да допусне това!", зарече се Калфин и продължи:

"Очевидно е, че зад протеста стояха и участваха хора, които търсеха агресия и насилие”, посочи той.

Според него с този протест се компрометира гражданският характер на едно законно право на гражданите да протестират.

На свой ред министърът на вътрешните работи обяви, че днес срещу тълпата не са използвани стоппатрони.

"Това, което се случи е в разрез със закона", изтъкна Миков и допълни, че срещу всичките 154 души, които са задържани, ще има бързи производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
Mechanic преди 15 години
Точно тия "органи на реда" предизвикаха целия хаос и недоволство. Полицията започна всичко и ни избута на Орлов Мост.
135
0
 
0
 
! Отговори
gala преди 15 години
Tuk nqkude prochetoh komentar,che policaite sa izpulnqvali profesionalniq si dulg,a dali vzimaneto na podkupi vliza v profesionalnite im zaduljeniq?Te trqbva da slujat na horata , ne na strahlivite mijiturki v v parlamenta, zashtoto zaplatite im gi davame nie!!!Horata,koito dnes biha jestoko i bezsurdechno.Ako politicite sa dostoini i nevinni zashto ne izlqzoha pred izbiratelite si dnes,zashto ne s e zashtitiha s argumenti dostoini da oborqt tulpata, zashtoto nqmat takiva.Te mn. dobre znaqt shto za stoka s a i izpolzvat i poslednite im otredeni minutki da grabqt, zashtoto ne se znae do koga shte sa bogoizbrani i deistviqta im shte sa beznakazani.I neka nashite ne se pravqt na obideni i ne se izmukvat , oporochavaiki protesta , narichaiki go huliganski.Te samite sa mn. po-golemi prestupnici otgovorni za susipvaneto na RODINATA ni.Te s predateli na anacionalnite interesi.Tova, koeto zaslujatvat e publichno linchuvane i unijenie.No nqma kak da unijish ,hora,koito nqmat cennosti.Nai -prostoto obqsnenie na situaciqta e, KOGATO NE SI JELAN , PROSRO SI STRUGNI.Mili deputati,trugnete si s dostoinstvo , da ne si trugnete s lineiki.
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6TOM ISKAT VOINA 6TE SI Q POLU4AT
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Насилие. Правителството няма да допусне това!", зарече се Калфин"Днес го предотвратихме с мнима бомба, утре ще кажем, че има терористи на АлКайда сред тълпата" - допълни той
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес в края на предаването "Дискусионно студио" Енчев прочете едно писмо, което е получил минути преди предването.Ето какво каза войникаДобър вечерАз съм професионален военнослужещ в армията на Република Бългаия иискам да ви дам информация, че във връзка с протестните действия на площадНародно събрание сме приведени в бойна готовност първа степен, като оръжиятани са заредени с бойни патрони, а не с гумени патрони, каквито се използватпо време на действия за борба с цивилни граждани. Давам ви тази информациятъй като смятам, че правителството надвишава правомощията си и застрашаваживота на цивилното население на родината ни. Испращам писмото към вашатамедия тъй като знам, че само тя ще обяви тази иначе секретна информация и щепокаже истинската страна на продажното ни правителство. Не споменавам иметоси, поделението си и званието си тъй като не искам да застраша живота наблизките си.Явно другарите комунисти са се презастрховали срещу народа си
131
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Г-н Колев,стискам Ви ръка за отличния коментар !
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чудни са нашите комунисти. В продължение на десетилетия плямпаха, писаха и показваха колко лоша е полицията, когато бие демонстрантите. Хвалиха храбрите герои, които трепеха полицаи, палеха кожухчета и обираха мандри. Мога да дам десетки примери на книги, мемоари, филми, телевизионни,радио и театрални постановки, в които възхваляваха млади момчета и момичета, които провокират властта, извършват атентати и злодеяния. За отношението към жандармерията изобщо няма да кажа нищо, защото само при споменаване на тази дума вадят пищовите и са готови да стрелят на месо.Сега, неизвестно защо, същите тези комунисти, техните деца и внуци имат много положително отношение към същите действия на полицията и жандармерията, когато разгонва със сила демонстранти. Излиза така, че когато те правят демонстрации полицията срещу тях е лоша, а когато са на власт тогава полицията е добра. И, което е най-важно, тя била в състояние да се справи с много по-масивни провокации и демонстрации.Това, че полицията като щат е далеч над пропорционалната цифра не е тайна. Не е тайна и идеята, вложена при определяне на бройката полицаи. Но тук се натъкваме на една странност. Охранителната полиция е под централизираното командване на правителството, а не на общинската власт. Така кметовете са поставени на тясно и могат за бъдат цакани както си искат. А на всичко отгоре ни носят и никаква отговорност. И ако правителството не харесва даден кмет може да му извърти такъв охранителен номер, че да му се отще да кметува во веки веков.В днешния случай нещата бяха близо до водевила. Всички знаеха, че ще има провокации, но ДАНС и МВР не предприеха никакви профилактични действия. Явно имаха голям мерак да допуснат да се направи голяма беля, та след това да забранят митингите и демонстрациите завинаги. Изтече информация, че ченге е пробутало лъжеинформацията, че има бомба. И натиснаха БМБ/Борецът с Масови Безредици Бойко Методиев Борисов/ да поиска разгонване на демонстрантите. И той клекна.Странно защо, обаче, оставиха депутатите в Парламента, та като гръмне бомбата, да ги изтрепе до крак, но невинен демонстрант да не пострада. Може да се приеме, че това е една много хуманна крачка и пряко признание, че Народното събрание не струва пукната пара и трябва да бъде радикално ликвидирано. Но бомба действително има. Тя се нарича обществена търпимост и е на изчезване. А с изчезването и ще изчезнат и сегашните хуманоиди от БСП и техните креации. Николай Колев - Босия
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
komunisti vidiahte kvo napraihte s gaza
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
маКИА жи комунистическа
127
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
............Ако няма резултат от мирното ни искане минаваме на вариянт Б., ама не Б.Б ,че и тои е с Калфин. То Калфин преведено на български не е ли слуга.
126
0
 
0
 
! Отговори
vega преди 15 години
като гледам кой провали протеста, това са подрастващите ни гаменчета само срещу 300 лева както се говори, ами за повече пари даже и ще убиват.Само че нали са си простички, пък сигурно и ще си останат такива като не ходят на училище, а бързат да заработват пари, не замерваха където трябва а по полицаите, а после го отнесоха и мирните протестиращи.
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тука ми се репчиш,ама ако те набарам да ми биеш дето ще ти резна главата до кръста,ше те сцепа на 4 ,ще те сваря в собствената ти кръв и ще те изхвърля до ***,ти и там нямаш място,ще те смачкам бе *** колхозническа
124
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Много ми е интересно, как в този сайт се коментира, че има бити протестиращи! А какво трябва да правят полицаите - да козируват докато ги бият? След като протестирате срещу управляващите защо биете полицаите? Видяла жабата, че подковават коня и вдигнала ***. Това от гръцките анархисти ли го преписахте? Да бяхте приписали от индийското ненасилие на Ганди щях да ви приветствам. Опитайте с постоянство и ненасилие. Уверявам Ви , че ще постигнете по-голямо уважение, повече привърженици и по-сигурен успех. Дерзайте! И се пазете от провокатори като дявола от тамяна.
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
срам и позор другарю Калфин,ако си малко мъж поне замълчи,ама ти си от породата на шефа си-"розовобузестохомохамстерус"
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какви "антитерористични групировки" бе, момче? единствените групировки са в главата ти - изперкал си тотално, не знам дали изобщо има шанс да те излекуват. пий поне някакви хапове, че си се пренапрегнал, ! ако те докопам някъде, такъв бой ше ти кача, че верно ше видиш "града на ангелите"
121
0
 
0
 
! Отговори
g преди 15 години
utre 6te ima limonki za boklucite policai
120
0
 
0
 
! Отговори
gad преди 15 години
ако протестираха турци и *** полицаите щяха да си сабуят потурите начело с миков наистина сме ***
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
gledam btv ot chujbina.kakvo pravi stanishev,zasto ne si vzeme pravitelstvoto i ne tragne kam sofiiskiya
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A za6to bitite deca ne bqha na u4ili6te dnes ???????
117
0
 
0
 
! Отговори
Viona преди 15 години
Искам да се свали правителството...то убива народа.Малко е това, което са направили хората, трябваше да съборят парламента, че там се крият ***. Трябваше тези камъни да са по техните глави, а не да ги защитават полицаите. Те трябваше да приберат министрите в затвора. Нямат срам от това, което правят, Убиват собствената си държава, собсвения си дом! Трябваше някое тяхно дете да беше убито пред "Амнезия", а не на учителката от Сливен. Да се маха тази мафия от Парламента. Те пазят и създават сивата икономика в България и създават закони, за да си правят бизнеса изгоден, те създадоха мутрите, за да им развиват бизнеса...МАХАЙТЕ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! НЕ СИ УБИВАЙТЕ НАРОДА! НЕ СИ ГРАБЕТЕ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА ИЛИ НА ТЕХНИТЕ ДЕЦА, КОИТО щЕ ЖИВЕЯТ В ТОЗИ ***, КОЙТО СЪЗДАВАТЕ! МАХАЙТЕ СЕ ОТ ВЛАСТТА!