Кунева се усъмни в родното правосъдие

Еврокомисарката попита риторично: Вие вярвате ли на българската система?
18 яну 2009 19:42,
34
Кунева се усъмни в родното правосъдие
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят за защита на потребителите Меглена Кунева се усъмни в независимостта на българската правосъдна система.

Вие вярвате ли на българската система?, попита риторично тя.

В отговор на въпрос дали потребителите на газ могат да потърсят правата си в съда, Кунева заяви пред Нова телевизия:

"Вие нямате гражданско–правни отношения с държавата, вие имате гражданско–правни отношения с вашия доставчик. А къде ще я осъдите? В кой съд?

Вие вярвате ли в българската правосъдна система или сте от онази по–голям част от хората, които нямат особено доверие.

Аз лично смятам, че ние трябва да имаме много силна съдебна система, че трябва да можем да заемаме т.нар. групови искове", заяви Меглена Кунева.

Тя допълни, че до момента няма спечелен групов иск срещу държавата.

Според еврокомисаря, в българското общество има едно патерналистично отношение към държавата, която трябвало да се грижи на гражданите си. Това, според нея, трябвало да се промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
стани стани юнак бал преди 15 години
Абсолютно вярно е това което казва Кунева, личи че тя не спи в Брюксел и затова се е размечтала за ЕВРОПЕЙСКА България. Само дето дълго ще трябва да чака докато мечтата и се сбъдне, ако изобщо доживее този момент, уви.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Taja prevurtia
31
0
 
0
 
! Отговори
До 25 преди 15 години
Европейската комисия работи независимо от всяко едно правителство в интерес на ЕС като организация. Ако някой се жалва, трябва да го рпави пред Европейския съд, а не пред "комисарят на годината".
30
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
to niama nishto za samnenie. Obache kato cheta kakvi chalgadjiiski komentari praviat tuka saforomcite , mi stava iasno sto e bg na tva deredje
29
0
 
0
 
! Отговори
простачко преди 15 години
Егати госпойцата от пансион за благородни девици!
28
0
 
0
 
! Отговори
макаренко преди 15 години
СЪОБЩЕНИЕ на пресцентъра на МС на РБВъв връзка с газовата криза, за която вина носи Иван Костов,лично,и поради отрязването ни от европейските фондове за финансиране и подпомагане на българската икономика, както и тежката световна финансова криза /за последните две - също виновен Иван Костов/ - цялото правителствмо, депутатите и президента, както и политическите им съвети и кабинети и сътруедници - СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИ И ПЪТНИТЕ И ДНЕВНИ ПАРИ ЗА ЦЯЛАТА 2 009 ГОД.ОЧАКВАНИЯТА СА - ПРИХОДИТЕ ДА НАДВИШАТ РАЗХОДИТЕ В БЮДЖЕТА - ОКОЛО 35 %.БЮДЖЕТНИЯТ ИЗЛИШЪК ЩЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛИ НА ВСЯКО ДЕТЕ ДО 18 ГОД - ПО РАВНО!ЗА СТУДЕНТИТЕ НЯМА - ЩОТО СТАЧКУВАХА!Решението е взето днес на извънредно заседание на МС и влизe веднага в сила!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
България е правен ***, в който се изхвърлят нормите реципирани отвън, защото просто не вършат нужното на фона на българската действителност. В България никой няма правно съзнание и култура - дори законотворците. Аз съм доволен, че не живея в BG, a Вие? То заради едни хубави жени да си тровиш живота в BG...
26
0
 
0
 
! Отговори
фboristodorov56 преди 15 години
.."- ПОЖАЛЕТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД... защото заради БЕЗДАРНОТО ВИ И СВРЪХКОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ, няма да дадем нито евро на България..."- Марк Грей!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето това е комисар на годината, браво.Хората, гражданите на ЕС се жалват че нямат права и тя гледа отнесено в една точка.
24
0
 
0
 
! Отговори
dvwdqv преди 15 години
ТАЯ СЕ ИЗКАЗА НЕПОДГОТВЕНА -2000% СЪГЛАСНА С НОМЕР 20НОМЕР 20 НОМЕР 20
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимeн преди 15 години
Чe ти сe празним на очилата, щото си такава мършичка.На лято като ви смeним с новитe щe ви шибамe яко всички...
22
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
ako eдин обикновен данъкоплатец си беше присвоил незаконно дълготрайните материални активи на 'ДИАМАНТ' -Разград за над 10 млн, щяха ли да го осъдят и то с ефективна присъда ?
21
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
в БГ кадърните и некорумпираните не ги допускат във властта, манипулират ги и ги мачкат психически ... Това и в ЕВРОПА го знаят, изглежда май само у нас това ' не се знае' ...
20
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Според еврокомисаря, в българското общество има едно патерналистично отношение към държавата, която трябвало да се грижи на гражданите си. Това, според нея, трябвало да се промени.А пък аз мисля, че държавата е организация създадена от гражданите и служи да управлява и защитава техните интереси. В противен случай излиза, че не държавата служи на гражданите си, а те обслужват интересите на една бюрокрация, в смисъл да обяснят и оправдаят нейното съществуване!
19
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
"Според еврокомисаря, в българското общество има едно патерналистично отношение към държавата, която трябвало да се грижи на гражданите си. Това, според нея, трябвало да се промени."А пък аз мисля, че държавата е организация създадена от гражданите и трябва да се грижи да управлява и защитава техните интереси.В противен случай излиза, че не държавата служи на гражданите, а гражданите обслужват интересите на държавата! В смисъл служат да обяснят и оправдаят нейното съществуване!
18
0
 
0
 
! Отговори
ози камози преди 15 години
Бих наврял патеринският си в материната й!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** И ЛИГЛА. САМО ПОЗИЦИ ДАВА. КАКВО НАПРАВИ ТИ ЗА СТРАНАТА СИ? МАЙ НИЩО. АЙДЕ НАЛИ ЕВРО ДЕПУТАТКА,ДОКАРАЙ ТАМ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ НА ИНВЕСТИРАТ ТУКА,КАКВО ДАВАШ АКЪЛИ.
16
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
ЖЕНАТА ВИ ПОДГОТВА ЗА ПРЕДПАЗНАТА КЛАУЗА ДЕТОЕС - ЩЕ НИ Я НАХЛУЗИ СЛЕД 1-2 МЕСЕЦА!
15
0
 
0
 
! Отговори
тъпата преди 15 години
А бе тая защо не си гледа мъжа Пръмов --- НИЩО НЕ СТАВА ОТ НЕЯ И ДАНО НЕ Я ИЗБЕРАТ ОТНОВО
14
0
 
0
 
! Отговори
Pencho TERCATA ot KO преди 15 години
Moite uvashenie kam evro komisarkata,M Kuneva TJ Sama trjbva danapravi neshto za podobra sademna sistema ......... no i tj kato vsichkite prexvarlj topkata Tj i Evgeni Kirilov sa xorata koito uplitatkoncite na presidatelsva6ti i vsjkakvi izmisleni bolni mozaci v EU parlamenta 4e v BG njma provosadie tova se znae ot decata ot deckatagradina , varneti ni doveriet psixo bolni politici .....................