Пускането на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй" ще ни струва 1 млрд. евро?

При рестартирането на мощностите България може да загуби пари от алтернативни проекти, очаквани от ЕК
20 яну 2009 21:35, Красимир Ангелов
36
Пускането на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй" ще ни струва 1 млрд. евро?
Снимка: БГНЕС

“Необходимо е да се извърши пълен икономически, технически и политически анализ на повторното отваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", обяви говорителят на изпълнителното бюро на БСП Корнелия Нинова.

Според нея при евентуалното повторно пускане на спрените блокове България може да загуби до 1 млрд. евро от алтернативни проекти, които се очаква да бъдат изплатени като компенсации от Европейската комисия.

“Предстоят обстойни анализи. При всички положения обаче този въпрос ще се реши в диалог с нашите партньори от ЕС”, подчерта Нинова.

Нинова обяви, че цената на природния газ, който България получава вече от Гърция, е по-висока.

Тя потвърди думите на министър Петър Димитров, че това няма да се отрази на цената на газа за крайните потребители в България.

Договорени са по 2,5 милиона кубически метра газ ежедневно от Гърция в рамките на 7 дни, като съществува възможност за удължаване на срока.

“Очевидно е, че кризата върви към приключване”, оптимистично обяви Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
iskam *** na jultite paveta da skandirat za puskaneto na 3 i 4 blok, zatot inace niam bezplaten tok. 4uete li be fyshkii.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Шубето е голям страх. Да не стане и по-лошо. Ако нашите деди са мислили така България щеше бъде Мизия и София.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ние досега като имахме обещани проекти па ги загубихме ,това поне може да се види че е пуснато и работи .
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
za aeci mi pukami kato za momenta namame rezerva mostnost predi e bila kompleks belmekem pavec ceira pompeno akomolirasta centrala sas mostnos500mw kolko edin adren blok 4 no sega namame rezrvna mostnost
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
така пак тия пари ще окраднаха,срам за българия са тия смотяци,колко спряха пари,и тях нямаха,и там има криза,затова търсиха повод,а по-добре да внясим всичко,или да продавим тока
10
0
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 15 години
Всички знаем,че ЕК няма да ни разрешат да ги пуснем,най-малкото защото и сега изнасяме ток.Нямаме право и да внасяме ядрено гориво,а с отработеното вече ще работят 6 месеца.Трябва да си *** или много нагъл да ги рестартираш при тези обстоятелства.Как да не си мисля ,че президента е в лобито на Ковачки-нали частни фирми изнасят нашия ток!Ако ги пуснем и ни шамаросат-отнасяме го всички,а кинтите от износа ги прибира познайте кой.ДАНС го разследваше-някой да е чул нещо?
9
0
 
0
 
! Отговори
Петко Ганчев Велик преди 15 години
убиват Петко Войвода гласи -- ТЕ ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ ! За повече от 100 години никаква промяна, все съжтото гледаме ! Бог да прости всички които са проляли кръвта си за тази мила родина България / не само Левски , всички са се обърнали в гробовете си като гледат какво става в тази България /
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стига с тоя козлодуй, бре хора......хем ще ни глобят( достатъчно пари ни спряха)....така поне получаваме компесации ........ а относно въпроса кой е виновен за спирането на 3 и 4 реактор....по паметливите помнят , че това бепе правителството на И. Костов.....не казвам , че той е виновен а всичко...но това е .....а на тези дето утре ше ходят на протест....ей , хора , пазете се , защото навсякъде пише че ще има провокации.....пазете се....
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тази не беше ли обвинена в корупция?Чий го дири да коментира?
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Нинова обяви, че цената на природния газ, който България получава вече от Гърция, е по-висока."- ааа, значи затова крият цената на газа от Гърцияg
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** Нинова откога стана толкова компетентна по въпроса за ядрените реактори?
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако България поднови работата на трети и четвърти реактор на АЕЦ Козлодуй" без разрешението на Европейската комисия (ЕК), членството й в ЕС ще бъде преразгледано. Това заяви специално за DeltaNews Феран Тараделас, говорител на еврокомисаря по енергетика Андерс Пиебалгс.
3
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
айде стига вече се занимавайте с тоя аец, както не е работил вече няколко години така и ще си продалжим без да усетим нищо....ето газта ще дойде не че без нея усетихме недостиг на ток...явно има достатъчно блогове на козлодуй които не само покриват потреблението на българия така дори и за износ...айде стига само манипулатори искащи да пълнят гушата на куцо и сакато!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
А колко ще спечелим , ако до 2035 година работи реактора, когато изтича по проект трайността му?Даже и да не продаваме, а да поевтинее българския ток, си е жива печалба!Енергийна зависимост?И уран си имаме, но не го разработваме , защото не ни разрешават.А може да сме най-енергийно независимата държава на балканите!Въпроса е, колко Ви платиха, за да пеете сега тази песен, като преди време друго пеехте?"България е предадена и продадена!!!"-Заглавие на немски вестник от 1989 година.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кво им пука бе ,те си отиват ,а тоя пиар ни еще го платим ,бабите и *** им дреме за АЕЦ