Българите - големи дървари. Ник`во чувство за хумор, значи...

Чехът Черни искал да ни пробва разбираме ли от майтап
22 яну 2009 15:38,
104
Българите - големи дървари. Ник`во чувство за хумор, значи...
Снимка: БГНЕС

Чешкият художник Давид Черни, който изобрази страната ни като тоалетна, заявил пред The Times, че не искал да обижда никого, а само да провери дали европейците имат чувство за хумор.

По настояване от наша страна чешкото председателство на ЕС вече покри с черно платно част от противоречивата изложба.

Словакия също е помолила нейният "експонат" да бъде премахнат и е поискала извинение.

Тя бе представена като колбас, опасан с унгарския флаг, което символизира сложните отношения между двете страни.

Чешкият вицепремиер по европейските въпроси Александър Вонда е поднесъл своите извинения за непреднамереното оскърбление.

"Аз съм холандец, а тук като символ на моята страна виждам минарета... защо?", недоумява обиден жител на Холандия, дошъл да види "произведението".

Германия пък е изобразена чрез магистрали, подредени във формата на свастика, а над Испания има една... бетонобъркачка.

Първоначално авторът на инсталацията е трябвало да привлече творци от всички европейски държави, които да представят страната си, но в крайна сметка направил всичко сам.

Давид Черни е обещал да се откаже от обещания му хонорар от 50 хил. евро, който е трябвало да му бъде изплатен от чешкото правителство.

На 16 януари младежи от Дискусионен клуб за социална и местна политика подариха тоалетна чиния на чешкия посланик в България Мартин Клепетко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Художника е ясен - прави си безплатна реклама момчето, по ме притесняват надупените евнух-*** от форума, като 1-вия, 3-тия, 5-тия ... които почти се радват на тоалетната неосъзнавайки, че те самите са в тази тоалетна.Тези които се радват на това, всъщност са типични изразители на българския манталитет - суперниско самочувствие и комплекси, компенсирани от неоправдана (на пръв поглед) агресия
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Художника е ясен - прави си безплатна реклама момчето, по ме притесняват надупените евнух-*** от форума, като 1-вия, 3-тия, 5-тия ... които почти се радват на тоалетната неосъзнавайки, че те самите са в тази тоалетна.
21
0
 
0
 
! Отговори
Ram преди 15 години
Когато счупиш огледалото, ставаш ли по-красив?! Мнението на автора има толкова право да бъде чуто, колкото и мнението на всеки в този форум! Така че, тези които оспорват това му право, рискуват да се самоопровергаят в логиката си. И още: Само увереният в себе си човек /народ/, позволява да си правят шега с него
20
0
 
0
 
! Отговори
epikur преди 15 години
david4o e evrein ta za tova svastiki prai
19
0
 
0
 
! Отговори
Курошвили Надървидзе преди 15 години
С този лаф ние Българите ебавахме недоклатените чехкини.После им обръсвахме власите с яко чукане.Тоя *** ,художничето ,да не са го дупили някъде по Българско ?Може майка му да е дупена в *** на някой плаж,може той да е духал в някой такъв ***????Пак идва лято и пак ще зададем оня въпрос-Маш власи на пръдо ??? До куряне
18
0
 
0
 
! Отговори
legaladvice преди 15 години
Simvolat, koito sa izpolzvali za izobrazqvaneto na Ispania e NE E BOMBA, a BETONOBARKACHKA. Ako se vgledate shte zabelejite, che stranata e "izrabotena ot beton"!! ..mnogo e silno stroitelstvoto, no i mnogo ot kurortite stradat ot tova.... popravete si greshkata
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
taka e. powecheto bulgari sa mrynkalnici i samo umeiat da se oplakwat! takowa drugo jiwotno niama!
16
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Не всички сме такива, все пак има 10-15% които държат на себе си и на външния си вид!
15
0
 
0
 
! Отговори
Чумагата преди 15 години
Да дойде аналния псевдохудожник Черни да го пробваме изотзадзе!Ще му проверим задното чувство за хумор и после може да го пуснем на комшиите турци да го разсмеят съвсем.Ще се смее със сълзи чешкият мераклия за клизма!
14
0
 
0
 
! Отговори
xoxo преди 15 години
Хаха, пак подигравка - хващате ли го? БГ е покрита с ЧЕРНО ЗНАМЕ!!!! R.I.P. BG!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
penev преди 15 години
BALGARI E KENEFA NA EVROPA O TOVA I DECATA GO ZNAQT ,KO MU SE SURDQT NA 4OVEKA , I EBANATA DURJVA AZ ZATOVA JIVEA NAVUN NE V TAZI KLOAKA
12
0
 
0
 
! Отговори
засегнат преди 15 години
абе *** бе Уйли,ама да е в твоя за..к. Майтап на голо става ли? А не така.Този чех що не си го завре в *** отверствия
11
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
този чех е решил да разлае кучетата и да се направи на велик. Най много някой националист да го издебне по вечеринка и да го поступа.
10
0
 
0
 
! Отговори
водач на МПС преди 15 години
Аз не бих върнал хонорара.Чехът в нищо НЕ Е излъгал!Даже напротив.Трябвало е да покаже *** тоалетна! *** като нас самите!
9
0
 
0
 
! Отговори
mario преди 15 години
нека нашите художници изобразят Чехия ,осеяна с ВАГИНИ ...и ние добре помним КОИ БЯХА НАЙ-ДАШНИ НА МОРЕТО -ДА МУ ВИДИМ ЧУВСТВОТО ЗА ХУМУР НА ,,,,как му беше името на художника ЧЕХ,,, !!!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
toi verno si go e izobrazil 4oveka...sifona i cqlata kanalizaciq pasva idealno !
7
0
 
0
 
! Отговори
Чумагата преди 15 години
Не е работа на чешкият Черни да изобразява държавата ни по какъвто и да било начин.Не се знае всъщност,самият той дали не е от ония хиляди ,които родиха чешките ку..вета след почивка на нашето черноморие.Може да се окаже,че се е обърнал срещу родината си смотльото.
6
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Шваби са много малка част от немците, така че немци не означава шваби. Както не всички българи са шопи :)Ама това е част от нашата простотия
5
0
 
0
 
! Отговори
pepetlika преди 15 години
И аз не смятам, че има за какво да се обиждаме! Това е реалността, само глупавият човек се сърди на реалността, вместо да се опита да я промени...
4
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Наистина Българите не се смеят не това, на което западноевропейците и американците.В Германия се смеят даже на показан пръст.