Решавамe проблемите на хората!, изръси Станишев

"Основна цел на политиците е да планират и подкрепят изпълними ангажименти, основани на реални факти", допълни премиерът
28 яну 2009 13:30,
67
Решавамe проблемите на хората!, изръси Станишев
Снимка: БГНЕС

„В периода на безпрецедентна световна финансова и икономическа криза е повече от необходимо да бъдат споделяни добрите управленски практики“, обяви премиерът Сергей Станишев.

В поздравителния си адрес към участниците в международната конференция "Практики за мониторинг на правителствени приоритети на страните членки на ЕС", министър-председателят пледира за взаимодействие в ЕС, за да се реализират благополучие и социална справедливост в Еропа.

„Най-важната работа на правителството е да решава проблемите и възникналите нужди в обществото. Успехът в тази работа е в пряка зависимост от процеса на вземане на решения и от ефективното осъществяване на публичните политики“, допълни Станишев.

Според премиера основна цел на политиците и администрацията е да планират и подкрепят изпълними ангажименти, основани на реални факти.

„Това важи за всички основни сфери: образование, здравеопазване, борба с престъпността, като винаги трябва да се водим от нуждите на хората, а не от вътрешни процеси и административна самодостатъчност“, каза той.

Премиерът приветства инициативата, която цели обмен на европейски практики, като допълни, че това означава те не само да бъдат разпознати, но и да бъдат реализирани на практика.

„Ако осъществим добрите европейски практики, а аз вярвам в това, ще се подобри процесът на вземане на решения и ще означава по-добро управление за години напред“, каза още Сергей Станишев в приветствието си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
Около 2,1 млн. корупционни транзакции годишно, или по 175 800 на месец, е имало у нас през 2008 г. сочат данни на Центъра за изследване на демокрацията. Нивата повтарят стойности, когато на власт беше кабинетът "Костов".БСП и ДПС блокираха Закона за конфликт на интересиС гласовете на БСП и ДПС парламентарната комисия по държавна администрация удължи до 31 март 2009 г. срока за подаване на декларации за конфликт на интереси. С това на практика се блокира прилагането на Закона за конфликт на интереси, защото автоматично се удължава времето за проверка на данните до края на май, когато ще е започнала предизборната кампания - hubavo si pravete smetkata za kogo glasuvate skapi sanarodnici i hubavo gledaite koi kavo naistina pravi ili ne pravi
65
0
 
0
 
! Отговори
sergeii преди 15 години
Всеки народ сизаслужава оправницише . През миналия век ; тази велика партия сисъздаваше кадри ; верни другари.Със тази днешна полиция ; МИЛИЦИЯ;;--- ТЯ МОЖЕ МНОГО; Какво от това чепротестира народа ;Ние викаме текрадът. Това щесе промени след 50 години .Ако осталата час от народа стопи червените *** или сведе до минимум;
64
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
хо хо хо ха ха ха хи хи хи ..............
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И след като според премиера има криза, защо не спряха по-рано ограбването на държавата?"1,5 млрд. лева загуби от заменки на имоти28 януари 2009 / 1,5 млрд. лева са загубите за държавния бюджет за 2008 г. от пропуснати приходи при замени на държавни и общински имоти. Това съобщи днес Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията по време на представяне на годишния доклад "Престъпление без наказание. Противодействие на корупцията и организираната престъпност в България", предаде БГНЕС. Докладът сочи още, корупционните транзакции за изминалата година са около 175 хил. броя на месец, а общо за годината те са 2,1 млн. 31% от хората определят корупцията, като проблем пред обществото през март 2004 г., а през 2008 г. процентите драстично нарастват на 64,7, сочи още изследването. В него се казва, че един от най-явните белези на политическата корупция е законодателството, което оправдава действията на управляващите, като за пример е посочена практиката със заменките. "Четири години се извършваха заменки на гори, но няколко месеца преди изборите се прави опит този процес да бъде забранен. Необходими са политическа воля и морал в борбата с корупцията, това заяви столичният кмет Бойко Борисов по време на десетия обществено-политически форум за противодействие на корупцията. Той подчерта, че общината е започнала проверка на общинските фирми и стартиралите впоследствие значими дела именно на тези проверки. Кметът визира делото срещу Вальо Топлото и делото "Софийски имоти". Той припомни още, че общината е проявила волята да отстрани бившия зам.-кмет по транспорта Велизар Стоилов, за който имаше данни за корупционни практики."
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стига с тия изявления. Спрете да пишете за тези *** ! ХАЙДЕ да ги измитаме по бързо !
61
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Този за мене - голям *** излезна........явно не живее в реалния сват /откакто *** на гърба на държавата/........споооко идат избори.......
60
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Така наречения "премиер" не прави нищо друго освен, подобно на дете, да трепери някой да не му вземе любимата играчка, именно поста, който той не е и сънувал някога и в най-мокрите си сънища. Изглежда за този, властта замества оргазмите - по друг начин не мога да обясня извратената му привързаност към нея. Той, разбира се, няма нито волята, нито характера, да поиска някому оставката, защото знайно е, че първом той трябва да си иде - понеже за нищо не става, това последното е всеобщо и обществено признат факт.
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sergo pak se izkaza nepodgotven samo za niakoe xomyristi4no predavane e tozi na6 premier abe tcialata darzava e sme6na normalno i premiera da e ...............
58
0
 
0
 
! Отговори
M.Jane преди 15 години
дами и господа от ненавистната на здравомислещия българин социалистическа/комунистическа партия,МОЛЯ, НЕ МИ РЕШАВАЙТЕ ПРОБЛЕМИТЕ.Аа пък станишев си е един *** смешен,хехе ;-]
57
0
 
0
 
! Отговори
Кольо преди 15 години
Мнооого сте загрижени всички дебелогъзи лоясали топки. Той не може да реши своите проблеми, тръгнал да се пъне предизборно да се прави на добрия самарянин. А пък и фотото е идеално подбрано - обърнал гръб на народа, а каква гушка сме му охранили...Браво !!!
56
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
Игриви очички, недостижима летва и за Хитър Петър, и за Настрадин Ходжа, примамливи устенца, мечта за всеки гей, предполагам, никаква професионална биография, спомени за него на състудентите му от Москва, които са по-смешни и от самия Сергей, неуредено семейно положение, кофти генетичен фонд... това ни е премиерчето. Време е или да се примирим, че ще го изтраем още малко, или пък да се ядосаме и да го изпратим в орбита с един як шут.
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
147 дни българинът работи, за да осигури приходите в държавния бюджет, каквито са планираните за 2009 година. Това се отбелязва в анализ на Института за пазарна икономика
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сънувах.Сънувах, че народа влиза с тоягите при крадците. Страхотен сън беше! Всичките "розови" дето съм ги сънувал да ги събера, пак не мога да получа такъв оргазъм:)
53
0
 
0
 
! Отговори
decider ;) преди 15 години
Решават се "проблемите" на "някой хора". За една година след затжаряне на 3-4 блок имаме работеща АЕЦ Белен. Не я ли виждате! Хайде няколко милиарда за отваряне, няколко за ЕС и няколко за затваряне. Ние сме богата държава. Богата на алчни и безочливи политици ли? Пуснахме газ "по телефона" и ще ни дадат милиарди неустойки. На вас платиха ли ви загубите? Може но с народните пари не с парите на офшорките. Хайде някой да им издаде благата на "топчета хартия" та като сме седнали да прочетем нещо. То и без това и в Европа разбраха къде клечим :).
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДО МЛАДЕЖИТЕ (КОМСОМОЛЦИТЕ) НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПАРТИЯТА-МАЙКА. Младежи, не напускайте Родината. Премиерът Станишев се грижи за хората. Президентът Първанов се грижи за природата и животинското разнообразие. Министър Масларова ви урежда отлични условия за труд и заплащане по европейските стандарти. Народната милиция, представена от будещия респект министър Миков, гарантира вашата сигурност и спокойствие. Останете и работете за Родината........пардон, за Партията.
51
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Докато не прочетох "В периода на безпрецедентна световна финансова и икономическа криза е повече от необходимо да бъдат споделяни добрите управленски практики" се чувствах леко объркан. Скоро разбрах, че фирмата която обзавежда с правен софтуер много министерства, всички прокуратури, банки и т.н. има заведено дело срещу нея за кражба на интелектуална собственост в Европейския съд, а и май освен спорните бази и всичко останало е откраднала, само че от друго място. Та бях объркан и се чудех от къде идва такава протекция, че в дадена област да сложиш ръка на цяла държава само за две години и то с крадени продукти. Сега разбрах, фирмата, която има освен всичко останало и договор с ЕС да представя европейското право на територията на България на български и английски НЕ КРАДЕ - тя "споделя добрите европейски практики". Разбрах също, че и фирмата ще е недосегаема, докато на власт е другарят Станишев! Разбрах, че Европа няма да повярва докато положението е такова. Оставам с надеждата да видя какво ще следва след другарят Станишев. /Ако чуете, че съм отвлякъл автобус, ще повярвате ли?/
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
марш да спиш и после ела да разкажеш какво си сънувал, че е забавно :)))
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако осъществим добрите европейски практики, а аз вярвам в това, ще се подобри процесът на вземане на решения и ще означава по-добро управление за години напред, каза още Сергей Станишев в приветствието си." Abe toia kato ne e rabotil nishto drugo, mai se kani da ni upravliava do pensia (negovata, razbira se, nashtata pri takova upravlenie malcina shte ia dochakat). Kolko hubavo bi bilo ako mojeshe da pravi i neshto drugo...
48
0
 
0
 
! Отговори
една жена на средна преди 15 години
доброволно съм в БГ, честно, не ми се смейте! много хубава страна, но никой, ама НИКОЙ не ми каза да не бъркам емиграцията с туризма. не , че не мога да се махна, *** така ли се маха човек ...ми то тука са ми приятелите, родителката, всичко, което обичам и което ме прави щастлива. мили хора, моля ви, гласувайте от мое име, защото аз нямам това право.направете така, че да не се налага да се махам...отново. уф...А ЗА ТЕЗИ ВЪВ ВЛАСТТА ИМАМ ЕДНО ПОЖЕЛАНИЕ: МАКА ВИ *** КОМУНИСТИЧЕСКА! ОТКРАДНАХТЕ МИ ДЕТСТВОТО, ОТКРАДНАХТЕ МИ ЖИВОТА, ОТКРАДАХТЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА ...НО С ТЕЗИ ПАРИ ВИ ПОЖЕЛАВАМ САМО ЛЕКАРСТВА ДА СИ КУПУВАТЕ...И ВИЕ И ДЕЦАТА ВИ. ДАНО ОТ БОЛЕСТИ ДА НЕ СЕ ОТЪРВЕТЕ!ЧУМАТА ДА ВИ ТРЪШНЕ,ЧАВКА МОЗЪКА ДА ВИ ИЗПИЕ,РАК ДА ВИ ХВАНЕ...Г А Д О В Е КОМУНИСТИЧЕСКИИИИИИИИИИИИИИ!
47
0
 
0
 
! Отговори
pipo преди 15 години
педеруглел, да ти го набия у устенцата...ше те у нещастника.Да те *** сите ...бах те у педела.