Решавамe проблемите на хората!, изръси Станишев

"Основна цел на политиците е да планират и подкрепят изпълними ангажименти, основани на реални факти", допълни премиерът
28 яну 2009 13:30,
67
Решавамe проблемите на хората!, изръси Станишев
Снимка: БГНЕС

„В периода на безпрецедентна световна финансова и икономическа криза е повече от необходимо да бъдат споделяни добрите управленски практики“, обяви премиерът Сергей Станишев.

В поздравителния си адрес към участниците в международната конференция "Практики за мониторинг на правителствени приоритети на страните членки на ЕС", министър-председателят пледира за взаимодействие в ЕС, за да се реализират благополучие и социална справедливост в Еропа.

„Най-важната работа на правителството е да решава проблемите и възникналите нужди в обществото. Успехът в тази работа е в пряка зависимост от процеса на вземане на решения и от ефективното осъществяване на публичните политики“, допълни Станишев.

Според премиера основна цел на политиците и администрацията е да планират и подкрепят изпълними ангажименти, основани на реални факти.

„Това важи за всички основни сфери: образование, здравеопазване, борба с престъпността, като винаги трябва да се водим от нуждите на хората, а не от вътрешни процеси и административна самодостатъчност“, каза той.

Премиерът приветства инициативата, която цели обмен на европейски практики, като допълни, че това означава те не само да бъдат разпознати, но и да бъдат реализирани на практика.

„Ако осъществим добрите европейски практики, а аз вярвам в това, ще се подобри процесът на вземане на решения и ще означава по-добро управление за години напред“, каза още Сергей Станишев в приветствието си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
До колегата под номер 11. И какво излиза. Ваички са маскари или не са маскари само тези , които не са управлявали, т.е. ГЕРБ и движение НАПРЕД.В противен случай , просто да си седим в къщите до жените, да гледаме резултатите от изборите и да... псуваме всички май, нали? И след ГЕРБ ще псуваме и след Напред ще псуваме или псуването му е майката. Много готина перспектива и без алтернатива. Всичи са маскари, гласувайте за последните,а? Комунисти, комунисти и пак комунисти . И на вясеки километър и до края на света???
25
0
 
0
 
! Отговори
brigante преди 15 години
нима очаквате нещо умно да каже човек,който няма нито 1 ден трудов стаж:) а още по-малко да има прилични,координирани действия този човек!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес си вземах заплатата -2500 лв. Заредих бензин по 1.20лв, метнах се на новата си кола и газ до морето. Караш и пееш - магистрала като слънце до Бургас. Пътем ми звъни баща ми. "Не ми изпращай пари тоя месец - дума ми той -пенсията ми е 900лв. вече."Пристигам. Само усмихнати хора покрай мен. Мутри няма.Спокойно ми е. Звъня на мама да я питам как е със здравето, ама не се притеснявам много щото здравеопазването ни е перфектно.............Събуждам се - на телевизора Станишев се кипри. Псувам, псувам, псувам..........
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нека дрънка, за последно му е! Идват изборите, и аз ще ходя и ще раздавам пари по селата на дъртите комуня да не гласуват... Серж, желая те мамин! Недей бяга...
22
0
 
0
 
! Отговори
дедо гочо преди 15 години
Кво се хвали,гаче ми е измазал кокошарника!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Серго да ми цока ДОМАТИТЕ!
20
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
проблемите на своите хора нали ??
19
0
 
0
 
! Отговори
Idiot преди 15 години
Кога и как са станали тези неща за които говори тв. Сергей Дмитриевич? И защо не каже нещо за трамвая, дето го кара?
18
0
 
0
 
! Отговори
sopola преди 15 години
ti si golqm tlust cherven i mastit we ... na okolovrustnoto shte ti se zaradvat na lujlivata usta koqto moje da poema oshte i oshte luji ...
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя мазен *** няма ли да спре да дрънка?! Времето си тече, а народното недоволство расте в геометрична прогресия! Можеби скоро ще падне червената конюнктура, човеконенавистническата политика на група жалки крадци и празнодумковци... дай боже
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Най-важната работа на правителството е да решава проблемите и възникналите нужди в обществото."Не е най-важна, тя е единствена бе, и.д.иот! Лелеееее, как се е пръкнало тва чудо, тоя ол.игоф.рен-уникат .... ужас
15
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 15 години
Gnida
14
0
 
0
 
! Отговори
мераклия преди 15 години
Елена да реши моите!
13
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
УВАЖАЕМИ Г-Н ПИСАТЕЛ, И по съвместителстно, Премиер в правителството на ДПС. Мисля си, че е крайно време да ни ОЩАСТЛИВИТЕ, с един нов Ваш труд с името "ЩО Е ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД И КАК НИЕ СОЦИАЛИСТИТЕ ГО ПРИЛАГАМЕ У НАС"...Мисля, че ще е оригинално първо да цитирате Чл. 25 от ХАРТАТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, а после и нейните ЕКВИВАЛЕНТНИ ТЕКСТОВЕ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НИ...Чл 25: -" Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване,при старост, както и при други понататъшни загуби на средствата за издръжка по независещи от него обстоятелства...Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа... " и после на около 100 листа ДОКАЖЕТЕ НАУЧНО, на нас невежите...,СЛЕД КАТО:- "Жизненият минимум" за 2009г., е 185лв.(като за концлагерист...) Всеки, който получава доход под този минимум, е ОБРЕЧЕН НА ГЛАДНА СМЪРТ!!!- "Социалния минимум" за 2009г., е 475лв. - Всеки, който получава по-малко за труда си, е ОБРЕЧЕН НА НАСИЛСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ!!!- "Издръжката на едно дете" за 2009г., е 290лв. Дете, което не е осигурено с тази минимална издръжка, е ЛИШЕНО ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И Е ПРИНУДЕНО НАСИЛСТВЕНО ДА ПРОСИ И ПРОСТИТУИРА....!!!ЧЕ НЕ ВОДИТЕ ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД СЛЕД КАТО: 1. Минималната пенсия за труд НЕ Е - 475лв. и от там нагоре според личните коефициенти...?2. Минимална работна заплата НЕ Е - 760лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...?А МИЛИОНИ БЪЛГАРИ, СА ПРИНУДЕНИ ДА ЖИВЕЯТ С ПО-МАЛКИ ДОХОДИ...
12
0
 
0
 
! Отговори
дрън дрън преди 15 години
Г-н Станишев е перфектен генератор на фрази. на протокол....
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Понятието социалиозъм произлиза от древногръцката дума "социум" - т.е. ако гледаме контекста на изказването на премиера, досега трябваше да сме цъфтящо общество, с щастливи, задоволени граждани! Тъй като това не отговаря по никакъв начин на истината за последните 4 години упоравление вкл. и на БСП., не се сбъдна по времето на 4 г. ЛИБЕРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА КОАЛИЦИЯТА ДПС/ НДСВ, ме се сбъдна по време на 4 г. ДЕМОКРАТИЧНО УПРАВЛЕН ИЕ НА СДС, ОЩЕ ПО МАЛКО СЕ СБЪДНА ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ЖАН, БЕЗБРОЙНИТЕ СЛУЖЕБНИ И ЕКСПЕРТНИ ПРАВИТЕЛСТВА ПРЕДИ ТОВА, В КОИТО УЧАСТВАХА ПРАКТИЧЕСКИ ВСИЧИ, С ИЗКЛ НА НДСВ, ИЗВОДЪТ Е: НЯМА ДА СЕ СБЪДНЕ ПО ВРЕМТО НА НИКОЕ ПОВТОРНО УПРАВЛЕНИЕ НА БСП, НДСВ, ДПС И СДС, КАКТО И ПРОИЗВОДНИТЕ ПАРТИИ: ДСБ, ССД! Но със сигурност един комунист няма да се уплаши от трудностите! Пенсионерите от клубовете по места на БСП ще закичат отново червените връзки на премиера и ще го нацелуват! тези хора няма да се уплашат от факта, че няма лекарства за онкоболните, че се хранят с по едно кисело мляко на ден и стоят на студено - защото за толкова им стигат пенсиите, няма да се впечатлят от факта, че болниците ни приличат на коптори, че учениците налитат на бой като бик на червено, няма да се печатлят от разхождащите се бандити по улицие, няма да се впечатлят от трагичните ни пътища и улици в градовете и т.н.! тези хора, комунистите, наричащи се БСП не се впечатлятав от нищо! Те искат своята КЛАСОВА БОРБА И СВОИТЕ БИТКИ! И ТЕЗИ НЕЩАСТНИ СТАРИ ХОРА, КОИТО ВРЪЗВАТ ЧЕРВЕНИТЕ ВРЪЗКИ НА ПРЕМИЕРА ИЗОБЩО НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА, ЧЕ КЛАСОВИЯТ ВРАГ Е САМАТА ОЛИГАРХИЯ В БСП!!!!!!!!!!!! СЪЩАТА ТАЗИ ОЛИГАРХИЯ, КОЯТО ИЗПОЛЗВА ИДЕЯТА НА "СОЦИУМА" ЗА ДА СИ ПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ! НЕ МОГА ДА ОПРЕДЕЛЯ ТОВА ПОВЕДЕНИЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН ОСВЕН КАТО: ПЕРВЕРЗЕН МАЗОХИЗЪМ - ДА ТЕ МАЧКАТ В КАЛТА, А ТИ ДА СЕ УСМИХВАШ И ДА ЦЕЛУВАШ ПРЕМИЕРА И ДА МУ ВРЪЗВАШ ЧЕРВЕНИТЕ ВРЪЗКИ! ХОРА, СЪБУДЕТЕ СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нека оправи прокуратурата и другите неща ще си дойдат на мястото. Да взима пример от Иран. Убийството, изнасилването, въоръженият грабеж, трафикът на наркотици и изневярата са престъпленията, за които в Ислямска република Иран се прилага смъртна присъда.
9
0
 
0
 
! Отговори
ганжа преди 15 години
тоя от марихуана май е минал на твърдо. оня ден само се хилеше
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Село. На мегдана сватба се захваща. Тъпана яко бие - сиреч булката непорочна ще е под венчилото. Та върви си един мъж поотстрани, чеше се по главата и си дума под мустак: "Абе аз на тъпана ли да вярвам............или на оная си работа????" Че и на Станишев работата същата.........
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо в България не може да изпухне гражданска война? Защото всички са селяни. Ха сега попитайте някой софианец селяните хора ли са и ще разберете, че Станишката отново е прав!