Решавамe проблемите на хората!, изръси Станишев

"Основна цел на политиците е да планират и подкрепят изпълними ангажименти, основани на реални факти", допълни премиерът
28 яну 2009 13:30,
67
Решавамe проблемите на хората!, изръси Станишев
Снимка: БГНЕС

„В периода на безпрецедентна световна финансова и икономическа криза е повече от необходимо да бъдат споделяни добрите управленски практики“, обяви премиерът Сергей Станишев.

В поздравителния си адрес към участниците в международната конференция "Практики за мониторинг на правителствени приоритети на страните членки на ЕС", министър-председателят пледира за взаимодействие в ЕС, за да се реализират благополучие и социална справедливост в Еропа.

„Най-важната работа на правителството е да решава проблемите и възникналите нужди в обществото. Успехът в тази работа е в пряка зависимост от процеса на вземане на решения и от ефективното осъществяване на публичните политики“, допълни Станишев.

Според премиера основна цел на политиците и администрацията е да планират и подкрепят изпълними ангажименти, основани на реални факти.

„Това важи за всички основни сфери: образование, здравеопазване, борба с престъпността, като винаги трябва да се водим от нуждите на хората, а не от вътрешни процеси и административна самодостатъчност“, каза той.

Премиерът приветства инициативата, която цели обмен на европейски практики, като допълни, че това означава те не само да бъдат разпознати, но и да бъдат реализирани на практика.

„Ако осъществим добрите европейски практики, а аз вярвам в това, ще се подобри процесът на вземане на решения и ще означава по-добро управление за години напред“, каза още Сергей Станишев в приветствието си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нямал е пред вид народа, имал е пред вид техните си хора.
5
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 15 години
Решава проблемите на олигархията и организираната престъпност.
4
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
и много "трябва" и "ако" има в това приветствие. Да се надяваме, че следващите избори ще извадят червените шамани от властта!! И да си ходят при любимия Путинковец.
3
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
"...Най-важната работа на правителството е да решава проблемите и възникналите нужди в обществото. Успехът в тази работа е в пряка зависимост от процеса на вземане на решения и от ефективното осъществяване на публичните политики, допълни Станишев. Според премиера основна цел на политиците и администрацията е да планират и подкрепят изпълними ангажименти, основани на реални факти. Това важи за всички основни сфери: образование, здравеопазване, борба с престъпността, като винаги трябва да се водим от нуждите на хората, а не от вътрешни процеси и административна самодостатъчност, каза той...."НО НАРОДА ВЕЧЕ 4Г НЕ ВИЖДА РЕЗУЛТАТИ!къде са ви програмите за интеграцията на малцинствата.къде ви са икономическите програми..за какво се похарчиха над 34 милиарда за 8г червенно управление.къде са инфраструктурите...къде е здравеопазването..къде е образование и наука...Народа се наслуша на пожелания..
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бе тоя не работи ли нещо,ами само дрънка!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СЕРГО УТОЧНИ СЕ ! НА КОЙ ? НА ВАШИТЕ ХОРА ...........