Миков почва чистка в МВР

До 10-15 дни ще стане ясно колко ще са уволнените, зарече се вътрешният министър, но се похвали – хванали пияни полицаи
11 фев 2009 17:00,
89
Миков почва чистка в МВР
Снимка: Булфото

"До 10-15 дни ще стане ясно колко ще бъдат уволнените в МВР. Към момента няма да се ангажирам с процент“, обяви министърът на вътрешните работи.

Миков първо направи първата копка на строежа на нова сграда на Второ РПУ и след това уточни, че приоритетни за съкращаване са дублиращите звена, но в никакъв случай не бива да се посяга на оперативния капацитет и охраната.

Обясни още, че увеличението на заплати в сектора е възможно само чрез съкращения на звена и хора, но в никакъв случай не е възможно 50% увеличение на заплатите

На въпрос за предстоящите полицейски протести, планирани за средата на март, Миков коментира: "Ако има политик, който го е страх от протести, то той не е за политик“.

МВР шефът успокой шофьорите, че няма опасност от липсата на радари и опроверга информацията, че работата на КАТ ще бъде възпрепятствана

„Превишилите скоростта шофьори не бива да се залъгват с това – недостиг на радари няма“, допълни той.

Миков съобщи още, че тази сутрин е разпределил "2-3 дисциплиарни проверки“, като става дума за употреба на алкохол и неправомерно използване на информация от страна на униформени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
зцмгвагжз преди 15 години
(йюп
87
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Хора грешите като се опитвате всячески да оплюете полицаите искащи увеличения на заплатите. Погледнете само колко пари вече отиват за подпомагане банките ни в борбата срещу финансовата уж криза. В същото време "закъсалите" банкерине престават да обядват в наи скъпите ресторанти, не си сменят скъпите коли и все още съумяват да издържат един куп любовници... Скандалът умело се използва за са отклони общественото мнение от наистина важните въпроси. Огледайте се около себе си, свалете си черните очила и погледнете обективно. Мисля че 250 000 беше последната сума която беше отпусната от раз, на банките ни за борба с финансовата криза, която впрочем не е дело на народа ни или полицията например. Поддавате се на провокациите на платените писатели тук като Калин например, които ви вкарват в ненужна полемика с полицаите. Сущите хора ще писаха и срещу увеличенията на учителските заплати, срещу двукратното увеличение на заплатите на шофйорите в офия, същите ще пишат и срещу вас ако им се нареди.
86
0
 
0
 
! Отговори
злобар преди 15 години
Тоя министър накрая ще го изгонят с шутове!
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Може би ще се увеличи престъпността.
84
0
 
0
 
! Отговори
xxl преди 15 години
Господа коментиращи новината, изобщо не си мислете, че Миков е толкова глупав. Аз твърдя, че е точно обратното. Ще Ви "светна" малко като Ви кажа, че с тези съкращения се цели МВР да се капсулира яко преди тези избори. Хайде Вие сами си направете извода кои служители ще попаднат сред съкратените.Списъците с неудобните отдавна са готови.Като краен резултат процента на корумпираните и *** ще се увеличи, защото ще си тръгнат читави хора.
83
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
затвора.. дето ще се тикат червените велможи!Или на "позитано" ще ги бетонираме?
82
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Може би някой от т.нар служители на МВР не заслужават и униформи.За ,какво са им ..били девоенозирани отдавна.Това не е вярно и лъжеш това,ако го имаш за девоенозиране то явно проблемите в т.нар МВР идват от такива,като тебе.Униформи и чинове , някой служители не заслужават това е харчене на средства и перчене.До ,колко съм опасен на пътя ами извинявай ама нямам провинения на пътя.Позволявате си без ,никакви обеснения без правила без норми да затваряте цяла улица и да се хилите нагло.Как да нарека наглото изказване след продължително вглежане в мен ..ми храним семейства.Как да го тълкувам това дай пари ли, ми Няма да ви дам.И следващия път ако се наложи ще ви запиша на телефона си ей ,така случайно!
81
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
По изключение ще се съглася с Калин ;)
80
0
 
0
 
! Отговори
макаров на № 26 преди 15 години
крайно време е за кафеджии и мълчаливи протестанти да си ходят. ами то е същото и армията да стачкува.Необходим е по строг подбор за службата полицай.Мафията им подари автомобили кажи речи на двама полицай един се пада,и какво от 40 хиляди един неможеш да видиш на улицата,ако е необходимо трябва да ги викаш като бърза помощ.За МВР е необходима твърда и бескомпромисна ръка иначе ще се обърне на ***.има хора които като че ли са родени за дадена професия такива има и сред много от полицаите. за инициативните,неподкупните обичащи работата си да има повишаване и награди,но за ортаците на нарко дилари проституция и тем подобни мястото е не до чешмичката а пред борсата по труда.
79
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
това определено е най-правилното решение на Миков ! Време е и в мвр да има съкращения /оптимизиране на състава/, за да се повиши качеството в работата на полицаите ни !
78
0
 
0
 
! Отговори
okopno 4ove4e преди 15 години
dayte gi vsi4ki sofiyanci v kalta da vidqt kak se pozi evrogranica bez tehnika i usloviq zarabota ot strana na na4alnicite.Avtomobilite gi karat samo na4alnicite bez da se ograni4avat ,a za nas imalo limit.VSI4KI V KALTA
77
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
"53. - 11.02 21:32 - отвори очиОт: кимонКога полицайте ще се събудят и ще разберат, че не трябва да се молят на престъпната олигархия за собственото си оцеляване. Просто и хляба и ножа е в собствените им ръце. 40 000 въоръжени и обучени хора. Просто тия от тройната си играят с огъня."АЛО КЪДЕ Е ДАНС!Да г-н кимон, МВР трябва да се реформира трябва да има съкращениятрябва заплатите да се обвържат с резултатитетрябва..трябва...Никой не ви задържа насила в системата!Явно щом се натискате и подстрекавате към насилие имате някаква изгода!Когато сте постъпвали в системата сте били наясно със заплатите!Дори и тези пари според страните от ЕС са неприемливи!Има явни диспропорции при отделните категории трудещи се..Само в тоталитарните страни полицияата са най високоплатените служители!Сравни съотношението на заплатите на полицаи..доктори...учители..адвокати..професори... учени..в САЩ и страните от ЕС!Като не ти изнася и не искаш да се промени системата напускаш , а не подканваш за саморазправа!Ако прочетеш ще видиш че не съм червен *** но е недопустимо служител на реда да подстрекава!,
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Алоооо, 64 от правописа се вижда, че си голям ***, не ти е виновна системата, явно си от тези от които трябва да се пазим на пътя!
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вън пенсионерите от МВР!!!! Нека съкращенията започнат с тях!!!! Много хора имат години,а се натискат в системата. В този ред на мисли то и зам. министрите на Миков също са много!!!!
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изобщо не си в час!!!! Цялото МВР е девоенизирано още през 2006 г. и това че всички са с униформи нищо не значи.
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тия требва с фадрома да ги изринат
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Миков е на път да задмине Бойко по брои първи копки. Предизборната надпревара става все по-оспорвана
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като тебе нали? Съгласен съм!
70
0
 
0
 
! Отговори
доктор куин преди 15 години
е крайно време е да ги поочистят тия неграмотни некадърни нищоправци бивши комсомолски активисчета дето толкова години ги хранихме.Хайде сега да побачкат малко
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КАКВО МИ ЦИТИРАШ ZEITGEIST ADDENDUM. ПО-*** ФИЛМ ОТ ТОВА НЯМА. НЯКАКЪВ ЖАЛЪК ОПИТ ЗА АНАРХО ПРОПАГАНДА ;))