ДАНС спря достъпа на данъчен №1 до тайни

И всичко това, защото хванаха чиновници от НАП, източвали ДДС в големи размери
12 фев 2009 07:36,
32
ДАНС спря достъпа на данъчен №1 до тайни
Мария Мургина. Снимка: БГНЕС

ДАНС е отнела достъпа до секретна информация на директора на Националната агенция по приходите (НАП) Мария Мургина.

Формалният повод бил образуваното в началото на февруари досъдебно производство, което трябва да установи дали висши чиновници от НАП са извършили данъчно престъпление – източване на ДДС в големи размери, съобщава вестник "Сега".

По закон основанието за отнемане на такъв допуск могат да бъдат данни за действия или контакти на дадено лице, които създават опасност за финансовата или националната сигурност на страната, коментираха магистрати.
Докато не й бъде възстановен допускът, Мургина няма право да чете документи с гриф "Секретно".

Разследването все още се води срещу неизвестен извършител, обясни висш прокурор.

На 7 февруари лидерът на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев съобщи, че висши служители на НАП и чиновници от регионални поделения са замесени в престъпна схема за източване на ДДС в особено големи размери. В схемата имало търговия с влияние, фалшифициране на документи, използване на фирми фантоми.

В края на януари ДАНС обяви, че е започнала проверка на НАП за изтичане на информация. Ставало въпрос за деловодната система "Архимед", през която минават всички постъпили писма, отговори, заповеди и други документи, обслужващи работните процеси в НАП. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да нямаш вяра на никой в тази държава.
30
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
ДЗУ има история над 5 години - легендирано е като завод за дискове в началото на 80-те на миналия век. ДЗУ има явна и неявна /военна/ продукция. Това обаче не му пречи, а дори му помага да лансира проекти на мафията. Цялата свинщина от 1989 беше диктувана от хора пряко или косвено свързани с проекта Нева, който освен военен аспект има и съвсем паричен израз за българската олигархия. Преди да станем членове на НАТО доста се пишеше, сега явно скритата продукция има по-важно значение и спря да се шуми. А всъщност като сложим Паси за шеф на НАТО всичко ще стане перфектно.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз работя в ДЗУ Стара ЗагораОт 5 години не произвеждаме нищо от това,за което пишеш.Смени си батерията на часовника,синко.
28
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Въпреки всички възгласи, че сме хайтек държава. В България хайтека е точно както е държавното разпределение на дрогата по времето на Живков. Всъщност целият хайтек започва по партийна /БКП/ инициатива като се строи ДЗУ, което уж да краде технологии от запад и да ги продава на Русия. Създават се и заводите в Правец за компютри, SPS започва да адаптира западни програми като пише директно в кода им "Чак." вместо "Wait". Друг е въпросът каква е точно тайната, като се има предвид че капиталите на ДЗУ се препираха от израелските Моссад. Дали споразумението не е било оптичен диск, направен в българския Гулаг срещу завод за разпространените тогава магнитни 120 MB дискове. Това няма как да научим. Но можем да разберем, че в НАП има две системи - тази на Архимед - на създадения в Казанлък с руски капитал Давид Холдинг и собственик бивш шеф в ДЗУ Стара Загора и вътрешната система на НАП на френското BUL, което е с голям процент участие на IBM. Между другото в момента чрез унгарския собственик на ДЗУ, IBM е собственик на ДЗУ. Един допълнителен штрих е, че Бисер Димитров, който е бил назначен за шеф на бъдещо непостроено ДЗУ в София, който е направил далавери още по живково време и е бил вкаран в затвора, беше обвинен в средата на 90-те в далавери на територията на Франция и беше в вкаран в затвора. В далаверите беше намесено и въпросното BUL. Това, че комунистическо-еврейската мафия или държавна спогодба за кражба и трансфер на интелектуална собственост е в сила и днес се вижда и по ситуацията в НАП, където са представени всички основни играчи на българската мафия плюс управляваната от евреи IBM. Давид Холдинг бяха представители на "руска" технология за разпознаване, пак от българския Гулаг, която се оказа в Windows XP на Майкрософт. Т.е. IBM и Microsoft се надхващат за технология в НАП.Как изтича информация от там ли - сега ябълката на раздора е технология за синхронизация на бази от данни.Технология за която се скара Майкрософт и малка американска фирма още края на 2005. Технология също от продължаващия и днес български Гулаг, която беше създадена още 1994 и по поръчка на ДЗУ мафията беше пренаписана и усъвършенствана в началото на 2005 г. По това време Майкрософт тотално преработва системата Navision, която е придобил 2002 година и прави Dynamics NAV - програмният език на системата е Pascal, за разлика от всичко Майкрософтско където езикът е C. Pascal/Delphi е любим език в Информационно обслужване, в Давид Холдинг, в отпадъците от SPS, защото е езикът, на който се пише в българския Гулаг. Навярно представената на НАП за бета тестове синхронизираща технология е в режим "Секретно". Проблемът идва когато изтърват някой от българския Гулаг и той ръсне на подходящо място основни характеристики на спорната технология....
27
0
 
0
 
! Отговори
6yHToBHuK преди 15 години
Смърт за българските изедници!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
А искаше всеки едва лине да се самоглобява, че не си пази бележката от магазина. Искаше и тайни агенти да дебнат по улиците. Хахахах! Айде ся у лево. ***!
25
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Как така ,ще се дава достъп до секретна информация на всеки държавен служител,пък било и на Мургина..това е глупаво абсолютен нормативен разврат. Облужват интереси,как да се опрявят нещата,навързани са червените *** .
24
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Топ сикрет информацията на Мургина е как с държавни пари и протекции се пръкнаха новобогаташите, как не плащат данъци по държавна поръчка. Как държавните тайни служби подслушват офиси и правят промишлен шпионаж на частни фирми, след което изграждат държавните системи като тази на НАП, като се отказват частни патенти и се смазват частните фирми със всички средства от прости хватки на администрацията, до използване на химия от топ сикрет арсенала. Ние нямаме достъп, ама се сещаме. Който има малко информация се сеща защо често гърмят държавните системи и защо пак както 1995 г. държавата не знае какво става. Единственото, което не можем да се сетим е до кога ще ни пържат под червеното знаме на мафиотския комунизъм.
23
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 15 години
Това "парче" е доста перверзно...
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Abe kato y gledate Tay hich neobich da karka,s parite ot DDs-to,a!?
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
:Мария Мургина нека всеки да я запомни това е турско *** която лично пази имотите на доган
20
0
 
0
 
! Отговори
макаров преди 15 години
Абе тия от Европа спят ли бе.тоя *** краде защото всички са навързани досущ като дядо вади ряпа като започнещ от президент та стигнеш до тия хамстери в парламента .Ех бедна бедна България няма кой да те отърве от тези гъсеници.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НАП (национална агенция по приходите), основна функция - да събира приходи от бедните българи и да ги дава на мутрите, с които те пък да си купуват черни джипове, политици и п*роститутки.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НАП (национална агенция по приходите), основна функция - да събира приходи от бедните българи и да ги дава на мутрите, с които те пък да си купуват черни джипове, политици и .
17
0
 
0
 
! Отговори
f преди 15 години
Към 15Мургина работи за и с Орешарски.
16
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
плащани от българските милионери!Нека се публикуват, за да стане ясно как са се натрупвали капиталите през тези години!Я да видим Манол Велев..Хр.Ковачки..Черепа В.Божков..арабаджиев..манджуков...велчев...мони комарджията..я да видим данъците на тези дето ходят с по 20-30 бодигарда..!Я да видим с какво започна шефа на ИПОН Б.Б. и докъде днес е стигнал..я да видим данъците на станишев брат...на дражев син...галевите..гергов..овчаров...Сигурно ще се окаже че стрина Пенка от горно нанадолнище е платила повече данъци и такси от тези господа с бели якички, но с червени връзки!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сигурно никой не си мисли,че Мургина не знае за далаверите на сътрудниците си. Разбира се, че знае. Това дърто влечуго е също в далаверата. Но за кого работи то? Това е въпросът. Шизофрениците от тройната коалиция сигурно знаят.Тези от най успешното правителство.
14
0
 
0
 
! Отговори
John117 преди 15 години
ДНЕС.бг отново доказват, какво означава "журналистика" в България и особено интернет такава - тотална дилетантщина, дезинформираност, полу-информираност, преписване на материали от други подобни на тях драскачи в стил "трети петли" (като се почне единия, че докато не се стигне до другия край на селото няма спиране). Но така е, в беззаконова държава - на никой не може да му се обяснява и държи сметка. Върви доказвай после, че нямаш сестра, и че компютрите всъщност са компоти.
13
0
 
0
 
! Отговори
d преди 15 години
Бъди сигурен че става! Тези са най-страстните поради простата причина че го правят с мисълта че им е за последен път !!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Муньо преди 15 години
Ех Мургина как бих го намурджил ............ може би си много самотна.......както повечето "силни" самки :) . Сигурно е гадно така но всеки си носи кръста :) .