ОЛАФ разследва 44 измами у нас

Повечето разследвани случаи са свързани със селското стопанство
24 фев 2009 23:50, Георги Савчев
12
ОЛАФ разследва 44 измами у нас
Снимка: Булфото

В момента Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ разследва 44 случая на злоупотреби с европейски средства в България.

Това подчерта говорителят на ОЛАФ Йорк Вуйан на среща с група български журналисти, съобщава Дарик радио.

Повечето разследвани случаи са свързани със селското стопанство.

Освен това ОЛАФ проучва още 88 съмнителни случая, свързани с европейски средства у нас, които биха могли да предизвикат разследвания.

От Европейската служба за борба с измамите подчертаха също така, че очакват усилията на българските власти за подобряване на сътрудничеството с ОЛАФ да дадат по-конкретни резултати.


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 11 години
Приятели,
Не е за вярване, Премиера от правителството на ДПС...,Украино-Македоно-Руснака..., ОБЯВИ СЕБЕ СИ ЗА МАЗОХИСТ..., ("другари", тези последните не са маоисти, макар, че никой не знае каква е разликата) И ЩЯЛ ДОБРОВОЛНО ДА СИ ПРИЗНАЕ ВСИЧКИ КРАЖБИ...
ПРЕЯТЕЛИ ОТ Е.С. - ПОМОГНЕТЕ МУ ДА СЕ ИЗПОВЯДА..., ЗА:
1. Спрените Евромилиарди, в условията на жестока финансова криза!
2. Това, че излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни антикризисни мерки и умерен протекционизъм, за да осигури политически финансово, енергийно, суровинно и социално, Нацията и Националния капитал.
3. След престъпно бездействие с власт и огромни злоупотреби, Вие от Е.С. спряхте търговете за магистрала Тракия и нови 220 милиона за земеделието с което общо спрените пари само за земеделието станаха станаха няколко милиарда!!!
4. Умишленото, въпреки предупреждението от Газпром, още от 18.дек.08г. за газовата криза..., АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ... С което поставих икономиката в ПРОЦЕС НА ЗАМИРАНЕ И УМНОЖИ РАЗОРЯВАЩИЯ ЕФЕКТ НА АМЕРИКАНСКАТА КРИЗА, върху предприемачите и обикновенните граждани!!!
5. Злоумишленото... не предприе мерки за модернизиране на съдебната система и като резултат, КОРУПЦИЯТА СЕ ШИРИ В КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ..., дори някакъв "политик" си беше поръчал като подкуп ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ...
6. Само чрез данъчната система от ДДС, ВСЯКА ГОДИНА краде НЕ ПО-МАЛКО ОТ 1 000 000 000 лева от всички ни...
7. Митници..., акцизи..., контрабанда...
8. Лихварските къщи..., кой знае защо наричани "Банки"...
9. Изчезването на Валутния резерв..., огромния външнотърговски дефицит...
В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ОТ Е.С., САМО ИЗБРОЯВАНЕТО НА ПО-ГОРНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЩЕ Е ПОВОД ЗА САМОУБИЙСТВО НА ПРЕМИЕРА ИМ..., НО МОЛЯ ВИ, ПРОЯВЕТЕ ЧОВЕЩИНА И ПОНЕ ГО ИЗСЛУШАЙТЕ..., БЕЗ ДА СЕ ПЛАШИТЕ...
ИЗВОДИ...:
1. ИЗБОРА НА ТОЗИ БЕШЕ ЖЕСТОКА ГРЕШКА, и само деби*л, ще настъпи два пъти мотиката!!!
2. ОПОЗИЦИЯТА В ПАРЛАМЕНТА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, Е ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО, наречено - ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!!!
3. ТРЯБВА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА КОИТО НЕ НОСЯТ ВИНА - за сегашната човешка мизерия и пълното разорение на икономиката ни - ГЕРБ, с мълчаливото съгласие на Атака(макар че напоследък се обяснява в любов на БСП...)!!!
4. САМИЯТ ПРЕМИЕР И ЦЯЛОТО БСП искат ПОЧИВКА..."да вземат един time out...", поне вече сам си го признава..., ЧЕ НЕ СТАВА НИЩО ОТ НЕГО...
ЗАТОВА, ТРЯБВА ПРОСТО ДА ПРОЯВИМ ЗДРАВ РАЗУМ И ПРАГМАТИЗЪМ... И ДА ГЛАСУВАМЕ МАСОВО...
10
0
 
0
 
! Отговори
етилена преди 11 години
АЙДЕ БЕ, ОЛАФ, ти си ни Господа, ти си ни царя, само на теб разчитаме да разбишкаш крадливците
9
0
 
0
 
! Отговори
киров преди 11 години
Да вървят по петите на ДПС и хич да не си тръгват от БГ. ОЛАФ ще си имат работа докато не изчезнат ДПС, СДС, БСП, НДСВ
8
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Че то нормално земеделие има ли у нас?Турците защо го взеха това министерство - за да присвояват парите от предприсъединителните фондове и субсидиите...Но пък като се замислиш, че те са пък отрочета на ДС и партията -хранилница... Нищо не се е променило у нас, само дето ошушкаха народа до голо...
7
0
 
0
 
! Отговори
жорко преди 11 години
В южна България,особено пловдивска област има изоставени хиляди декари с малинови насаждения за които са взети субсидии-Калековец,Долна махала,защо са изоставени,по закон в случая трябва да върнат субсидиите,но са си купили джипове.А колко преработващи предприятия има в района които въобще не работят но са взели субсидии също,а и няма да работят защото няма евтини суровини.Предприятия за соло шоково замразяване в Граф Игнатиево,Кочово и др.
6
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
На всички оправляващи мога да им тегля една голяма майна за това че ни докараха на тоя хал
5
0
 
0
 
! Отговори
aaaaaaaa преди 11 години
Нека да си разследват. На нас не ни дреме - поне до изборите. После ако някой ни натисне може да имитираме някаква дейност.
4
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 11 години
' Очевидно е, че в страни с неефективна, меко казано, съдебна система и държавни институции животът и икономиката в частност се движат от други, неписани в учебниците, икономически закони. Напоследък редица родни икономисти, с различна политическа окраска, следят втренчено БВП, инфлацията, безработицата, лихвените проценти и други макроикономически индикатори и се опитват, с патоса на оракули, да обяснят тяхната динамика. За целта те използват наученото в учебници, писани, забележете, за пазарни икономики. След това на база на не толкова професионален анализ, защото няма кой да го оцени, правят предложения за едни или други промени във фискалната и/или паричната политики. Добре де, в крайна сметка, не може да не знаят, че каквито и пазарни политики да предложат, те евентуално биха имали очаквания ефект само в условията на пазарна икономика. Пазарна ли е нашата икономика, т.е. имаме ли ние свободна и лоялна конкуренция?

Ето някои особености на националната ни икономика. Над 82% от БВП е крайното потребление, т.е. основна част от приходите на работещите у нас предприятия, идват от продажби на вътрешния пазар. Основен двигател на растежа на БВП през последните две години бе строителството. Преобладаваща част от доходите на домакинствата отиват за храна, а аграрният сектор е с най-голям растеж (21%) на добавената стойност през първото деветмесечие на 2008г. За никого не е тайна, че точно аграрният сектор, строителството и хранително-вкусовата промишленост имат най-голям принос в сивата, направо черна, икономика у нас. Оценките са, че минимум 35% от продажбите на селскостопанска продукция не се документират. Долу-горе толкова не се фактурират и в строителството. Това означава, че над една трета от дейността на всички предприятия, работещи в строителството, както и по веригата на създаване на краен продукт в хранително-вкусовата промишленост, е нелегална. Публична тайна е, че най-големите измами с ДДС са именно в производството и търговията със зърно и производни от тях продукти, както и в строителството.

Тогава изниква въпросът дали предприятие от аграрния сектор, строителството или хранително-вкусовата промишленост, което спазва правилата, т.е. не се занимава с данъчни измами и кражби, би могло да бъде конкурентоспособно. Ако приемем, че такива са неписаните, но реални правила на бизнеса у нас, т.е. ако искаш да си в бизнеса, трябва да правиш измами, тогава изниква друг въпрос, дали между тези предприятия, стъпили с единия крак в тъмносивата икономика, съществува свободна конкуренция. Едва ли. Без подкрепата на държавни чиновници тези измами едва ли биха могли да бъдат възможни.

Излиза, че държавните чиновници са тези, които донякъде, в свободна конкуренция помежду си, определят правилата на играта в нашата икономика. Тези правила обаче не са пазарни. Така икономиката ни много наподобява на централно-планова икономика, където плановете са четиригодишни, задават се от управляващите политически партии, а особеността е, че данък „корупция” има
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 11 години
Ако се разровят добре за средствата усвоявани извинете присвоявани за ремотнт на пътища ще припаднат. Там се краде не в проценти а в пъти ито не 2-3 а много повече. Не ОЛАФ се разрови добре в които и да е ремонт на път в Хасковско и ще види страхотии не видяни никъде в Европа
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 11 години
koi gradove glasuvat za DPS -az sam ot Razgrad i vijdam kakvo stava tuka ,spokoino mogat da po4nat tozi grad.
1
0
 
0
 
! Отговори
Stratord преди 11 години
"Повечето разследвани случаи са свързани със селското стопанство."

A селското стопанство е свързано с...? Май беше "министерството на земеделието"..., а то е свързано с...? Май доган - *** се казваше