Прогнозата на Свинаров: Десните ще се обединят до 10 март

ГЕРБ най-вероятно няма да спечели мнозинство от 121 места, смята лидерът на БНД
2 мар 2009 18:15,
64
Прогнозата на Свинаров: Десните ще се обединят до 10 март
Снимка: БГНЕС

Оптимист съм за обединението на десните партии и смятам, че то може да стане факт до 10 март.

Това заяви пред журналисти в Шумен председателят на партия "Българска нова демокрация" Николай Свинаров.

Според него има шанс десните и десноцентристките партии да постигнат предизборно обединение още преди срещата на ЕНП в Каденабия на 14 март.

Ако партиите в спектъра "център-дясно" не се обединят до края на март, след това вече няма да има време за подготовка и регистрация на общи листи за евроизборите, изтъкна Свинаров.

Той допълни, че БНД е за широка предизборна коалиция както с парламентарните десни партии, така и с извънпарламентарните формации, които имат около един процент подкрепа.

Въпросът не е десните партии да минат изборната бариера, а да сформираме такъв широк десен блок, който да спечели достатъчно места в парламента и да участваме в управлението през следващите два мандата, коментира Свинаров.

Според него ГЕРБ най-вероятно няма да спечели мнозинство от 121 места в следващия парламент, затова дясната коалиция трябва да има достатъчно депутати, за да участва в управлението заедно с партията на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Асега да не би да живееш като швейцарец освен ако не крадеш или переш на челвената мафия паритеcftc
2
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
Не мога да повярвам! Сега вече България се оправи! Нямах търпение десните да се обединят и да заживеем като Швейцария на Балканите.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този Свинаров добре се ориентира - до вчера беше от жълтите, после като видя накъде духа вятъра - стана голям демократ, че и за обединение на десните взе да говори - явно се опитва да се набута пак във властта....