С БСП и ДПС няма меко кацане, а катастрофа

Обяви синият лидер и призова за бързи общи действия вдясно, иначе "ще бъде пагубно за България"
3 мар 2009 13:00,
72
С БСП и ДПС няма меко кацане, а катастрофа
Снимка: БГНЕС

"Ако не сменим това правитество, няма да имаме меко кацане. То няма е да е кацане, а катастрофа с пожар и много жертви".

С тези думи лидерът на СДС Мартин Димитров коментира икономическите анализи, които представят България като страна, по-малко засегната от световната икономическата криза.

Според него изходът е да се направи всичко възможно за общи действия вдясно, за да имаме демократично управление.

 „Ако се повтори по някакъв начин мандата на ДПС и БСП, може би този път заедно с коалиция „Напред” на Ковачки,това за България ще бъде пагубно. Това ще превърне България в забравената и последна европейска провинция. И тогава няма да ме питате за „кацане”, а за катастрофа”, добави Мартин Димитров и предупреди, че идва огромна безработица и тежки икономически проблеми, ако управляващите продължат да злоупотребяват с европейските средства.

Имаше злоупотреби с европейски фондове и те бяха спрени. Сега фондовете, които се отделят за борба с кризата и те са на път да бъдат откраднати. Опитите да бъдат откраднати антикризисните фондове преминават всякаква граница на приличие и на морал”, каза синият лидер.

За евентуалната дясна коалиция Мартин Димитров каза:

Водим разговори. За нас е ясно, че СДС влиза сам в следващия парламент. Търсим обаче разговори с други десни партии, защото е важно да формираме кабинет и дясно управление. Тези разговори ще завършат скоро. Ще направим национален съвет, на който да вземе окончателното решение. Търсим обединение, което да гарантира гласовете за демократично правителство”.

Синият лидер уточни, че на 10 март, когато е насрочен Национален съвет на СДС ще бъде взето решението за коалиционната политика. Въпросът за намаляване на прага за влизане в парламента и обединяването на парламентарните избори и тези за евродепутати Мартин Димитров коментира с думите:

Трите партии – БСП, ДПС и НДСВ са обърнали цялата работа в едно безкрайно наддаване и надлъгване, и спазаряване между тях. Този вариант не може да бъде изключен. Никога не можем да знаем в „тъмната стаичка”, както казваме на тройната коалиция какви сделки се сключват.

Пълно безобразие е в последния момент да се намаляват или увеличават праговете за влизането в парламента, да се решава за мажоритарни избори.Това се прави години по-рано. Иначе става пълен хаос и никой не знае какво се случва. БСП и ДПС нямат сметка от избори „две в едно”. Те искат избори в разгара на лятото, може би юли месец, когато се отива на твърдия грант. Когато демократично мислещите хора са на море, на планина, на село. Има по-ниска активност, докато твърдото ядро на БСП и това на ДПС гласуват. Това им е целта - твърдите ядра", завърши той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
nakom.blog.bg преди 15 години
Всеки път като цъфне някой нов на политическата сцена, започва с едни и същи утъпкани пътекиА.Комунистите са лоши и докарват само проблеми и мъкаБ.Аз не съм като тяхВ.Гласувайте за мен, за да хвърляме камъни по тях заедно.Как не стана един да каже - дайте да свършим това и това, да направим нещо, а не само да лае и този или онзи да са му виновни.И този се е запътил към власт, защото в БГ няма една партия способна да кибичи в опозиция - там се разпада гарантирано, защото няма кинтаж, няма купени гласове, няма власт и свежи *** съответно.Затова и правят фокуси и чудеса, за да докопат поне малка власт, това се нарича политически естествен отбор в БГ условия.Как може една партия в Англия да кибичи по 14 години в опозиция, и продължава да е активна и да участва в политическият живот, а в България след 4 години без власт, партиите се разпадат и никой не чува нищо за тях повече.Да видим сега дали Димитров ще закопае окончателно дясното, като направи коалиция с Костов, което със сигурност ще разцепи СДС.
50
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ТАКА МАРТИНЕ ПРАВ СИ НА 100%!!!!!!!!!!!
49
0
 
1
 
! Отговори
ВОЙВОДАТА преди 15 години
Или се запрятайте и привлечете първите СДС активисти или да ви дам черното знаме и да погреБем и СДС така както комунистите погребаха България българите и цялата държава!!
48
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
коментар!!!??? а да..по канала дават много хубаво хоро и на него има само хубави млади българи:)
47
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 15 години
47-и защо си мислиш,че Комунизмът в България е паднал? Много голяма заблуда човек.....В момента сме в Комунизъм и то какъв. Правят си каквото искат и на никого не дават отчет. Ама каква полза да си стоим по форумите и да драскаме?! Най-добре като си доидат изборите и да ги изгоним,че я съсипаха тази държава....
46
0
 
1
 
! Отговори
Bulgarin преди 15 години
Режисурата на ДС роди партиики като тази на Бойко Борисов, НДСВ, Ковачки,за да черпят от гласовете на десните гласоподаватели. Не се подлъгваите да гласувате за тях. Спомнете си икономическият подем и реформите на правителството на СДС от 1998 и в часност на Костов. Това е истината,която ще ни спаси от Комунизма. Да ги подкрепим отново!
45
0
 
1
 
! Отговори
Съвременник преди 15 години
хора ли има,които да не знаят истината за националното предателство след 1989г.?! Наистина ли не сте чували за Плана Ран -Ът? Или сте от тези,които желаехте това да се случи? Ето малко материали за четене и размисъл.Мнения: 167 Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 10:04 pm Заглавие: ---------------------------------------------- ---------------------------------- Като си говорм за съсипването на Българската индустрия ето на какво попаднах в нета - много е интересно и съответно жестоко и тъжно , но е истината и трябва да я погледнем в очите : http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_koqto_izgubih me.htm http:// .bgsviat.narod.ru/ Добре прочетете всичко ! Дълго е наистина , но е фундаментално ! Сърдечно благодаря на хората , които са написали истината и изпълнявам тяхната повеля да я разпространявам !
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
що ръсат глупости и леви и десни
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
mnogo pravilno, no tryabva da se glasuva. Kato gledam tazi armiya, koyato si e sIzdala DS nyama smisIl ot GLASUVANE.
42
0
 
1
 
! Отговори
ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ преди 15 години
СМИРЕНО СЕ ПОМОЛЕТЕ НА КОСТОВ И ДАНО ВИ ПРОСТИ ХУЛИТЕ,ЧЕ ИНАЧЕ ВИ ЧАКА ДРУГО С ХУ...
41
0
 
1
 
! Отговори
slave преди 15 години
mamkavi kymynistka smart na komynizma vie dovedoxte naroda do prose6ka toqga koi go izmisli tozi komynizam be
40
0
 
1
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
Не може да случи дясното на лидер му... Костов шмекер се оказа, Софиянски мека китка, Юруков оцапан и т.н. Тоз тъпчо какво ги бълнува - катастрофа, жертви и пр. България е единствената страна с малко проблеми, стабилни финанси, малък но все пак ръст. Прибалтийските (все десни правителства) така са я закършили, Чехия и тя, Унгария - там пък летвата на доходите така бе вдигната, че сега плачат за 20 милиарда помощ. Тоз тъпчо нашия се разплакал за някакви си 200 милиона евро от Европа. И то след псевдообвинения. Защо български фирми спечелили търговете, а не ги печелили техните... Европарламента ги хванаха, че крадат с милиони, тоз за тука се затюхкал. Забравиха как крадоха седесарите мръсни, като за последно. Ама, не случиха десните фашисти на фюрерчета. Що не вземат да си припознаят Сидеров.
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Аман от ламтящи за власт ***. Власт, пари ... лимузини и метреси са им в съзнанието на кандидатите за власт ... но такъв е материала както казва Б.Б.Поколения са нужни явно да минат, за да се превърне Бай *** в европеец
38
0
 
1
 
! Отговори
лупкам и пеем преди 15 години
Ми за кво ви е,бе!?Да управлявате!?Ми ако можехте да управлявате,досега народа да е организиран и тройката изметена!!!А *** и депесета дива тъга да тъгуват по сладкото минало!Така че,ЗА КАКВО ВИ Е ВЛАСТ!?..
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Мартинчооо Мартинчо ... народа вече не вярва на никой. Най-малко пък на теб ще повярва ... вие докарайте хората до полугладно състояние, пък после чакайте някой да ви вярва.
36
0
 
1
 
! Отговори
Петкова преди 15 години
България спешно се нуждае от дясно управление, докато тройкаджиите не са ни потопили съвсем. Трябва ни дясно мислене. Скандалите на тройкаджиите показаха ясно необходимостта от една радикална стъпка: да се намалят средствата, с които разполага държавата. От всички причини, поради които се събират данъци от хората, осигуряването на бюджета и на социалната система са най-измислените. Нека сегашните да си го казват направо, поне няма да звучи така противно: искаме вашите данъци, акцизи и мита, за да имаме пари, които да крадем. Затова само десните са лекарството. А където няма стръв, там и мошениците няма да кълват.
35
0
 
1
 
! Отговори
BD преди 15 години
i toq muh-lio, kato mu widq izmy4enata w u4ili6te fizionomiq i sybranite o4i, sys sigurnost nqma da glasuwam za nego. wsi4ko, koeto e swyrzano s kostov i bojko borisov, u liewo...
34
0
 
1
 
! Отговори
сульо пульов преди 15 години
А масларката с нейните 5,000 пенсионера от 2,500,000 не е ли КОНФРОНТИЗЪМ И АГРЕСИЯ!?
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Dobre 4e Stani6ev stana Premier ,ta da mu izdadat trudova knijka !!!!Kaji predi tova kolko i kakav trudov staj e imal ?
32
0
 
1
 
! Отговори
lвъзмутен преди 15 години
ДЯСНО=КОНФРОНТИЗЪМ И АГРЕСИЯ!