С БСП и ДПС няма меко кацане, а катастрофа

Обяви синият лидер и призова за бързи общи действия вдясно, иначе "ще бъде пагубно за България"
3 мар 2009 13:00,
72
С БСП и ДПС няма меко кацане, а катастрофа
Снимка: БГНЕС

"Ако не сменим това правитество, няма да имаме меко кацане. То няма е да е кацане, а катастрофа с пожар и много жертви".

С тези думи лидерът на СДС Мартин Димитров коментира икономическите анализи, които представят България като страна, по-малко засегната от световната икономическата криза.

Според него изходът е да се направи всичко възможно за общи действия вдясно, за да имаме демократично управление.

 „Ако се повтори по някакъв начин мандата на ДПС и БСП, може би този път заедно с коалиция „Напред” на Ковачки,това за България ще бъде пагубно. Това ще превърне България в забравената и последна европейска провинция. И тогава няма да ме питате за „кацане”, а за катастрофа”, добави Мартин Димитров и предупреди, че идва огромна безработица и тежки икономически проблеми, ако управляващите продължат да злоупотребяват с европейските средства.

Имаше злоупотреби с европейски фондове и те бяха спрени. Сега фондовете, които се отделят за борба с кризата и те са на път да бъдат откраднати. Опитите да бъдат откраднати антикризисните фондове преминават всякаква граница на приличие и на морал”, каза синият лидер.

За евентуалната дясна коалиция Мартин Димитров каза:

Водим разговори. За нас е ясно, че СДС влиза сам в следващия парламент. Търсим обаче разговори с други десни партии, защото е важно да формираме кабинет и дясно управление. Тези разговори ще завършат скоро. Ще направим национален съвет, на който да вземе окончателното решение. Търсим обединение, което да гарантира гласовете за демократично правителство”.

Синият лидер уточни, че на 10 март, когато е насрочен Национален съвет на СДС ще бъде взето решението за коалиционната политика. Въпросът за намаляване на прага за влизане в парламента и обединяването на парламентарните избори и тези за евродепутати Мартин Димитров коментира с думите:

Трите партии – БСП, ДПС и НДСВ са обърнали цялата работа в едно безкрайно наддаване и надлъгване, и спазаряване между тях. Този вариант не може да бъде изключен. Никога не можем да знаем в „тъмната стаичка”, както казваме на тройната коалиция какви сделки се сключват.

Пълно безобразие е в последния момент да се намаляват или увеличават праговете за влизането в парламента, да се решава за мажоритарни избори.Това се прави години по-рано. Иначе става пълен хаос и никой не знае какво се случва. БСП и ДПС нямат сметка от избори „две в едно”. Те искат избори в разгара на лятото, може би юли месец, когато се отива на твърдия грант. Когато демократично мислещите хора са на море, на планина, на село. Има по-ниска активност, докато твърдото ядро на БСП и това на ДПС гласуват. Това им е целта - твърдите ядра", завърши той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
sds преди 15 години
Мартине, кога ще подписваш с Костов за обединението. Аз затова ли гласувах за теб. И как може да стоят още в нашата партия такива хора като Сотиров и Юруков.Ти лидер ли си или лукова глава. Айде вземи се стегни малко. Бъди по твърд и ги махни тези клиентелисти. Ние в Младост вече сключихме споразумение с ДСБ. Действай.
10
0
 
1
 
! Отговори
мръсен комунист преди 15 години
А гаргамел ще го ръководи!..
9
0
 
1
 
! Отговори
sasho преди 15 години
Горките седесари !!
8
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Ето такива хора трябва да ни управляват.Успех Седесари!
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Много комунист,много нещо.
6
0
 
1
 
! Отговори
brigante.blog.bg преди 15 години
самолета отдавна се разби...ние вече броим жертвите господа"политици"...исках да кажа г-да пишман пилоти
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Я за 2 месеца к'ви бузки е пуснал ... браво Мартинчо, папкай да са учиш :)
4
0
 
1
 
! Отговори
успяващ преди 15 години
Като първа задача е да изметем турскочервеният башибозук. После ще мислим как да си подредиме къщичката.
3
0
 
1
 
! Отговори
чаровната сирена преди 15 години
Политик е човека,нека си изпее песничката!Представям си,как ще цъфнем и ще вържем,като влезнат в парламента за още 4 години!
2
0
 
1
 
! Отговори
anton ger4ev преди 15 години
Bsp sa nai golemite ***. Flaga im e 4arven i te obi4at da kontralirat 4ove6kata rasa. Iskad daslojat na deteto vi 4ip, za da mogat da go sledqt koga hodi na toaletnata. ISTINATA BRATQ E 4e bsp sa izvanzemna rasa. te doidoha sas enela! Prieha 4ove6kiqt oblik na horata!Te zapo4naha da proizvejdat razcvet v krajbata na papagalite KAKADU!ZNUTSHI! az sam poslannik na saitat ***.yourme. net! Za6to vi go kazvam. ami zat6tooto iskam dori sakam(!) da stana *** tama.Ako iskate i vi e haresal moiat frii svobodno napisan komentarin, neka zaedno vlezem tam i da si pravim kakvoto iskame. NEKA BRATQ, se saberem samo nai-golemite *** i O NEBESA IMAM IDEQ - da se saberem i tam 6ta ni 6tab kvartirata, ot kadeto zabelejete 6te si nabelqzvame celi, koito da porazqvame! DA! celite ni 6te sa forumi. 6te izgradim na6ata socio-grupova ideologiq, koqto 6te razprostranqvame v internat prostranstvoto! 6te obqsnim na vseki koito ne ni verva kak stoiat ne6tata. DOLO NEVERNICITE! Zaiedno mojem pove4e! Selqni van ot SOFIA!ZAEDNO MOJEM POVE$E!
1
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 15 години
тоя соросчовец няма ли да се научи да си бърше устата от пяната, като почне да се пеняви?то бива бива мерак за кокала, ама става вече гадно дори да му слушаш бръщолевенията....то вярно половината *** са за психиатрия, ама да им дават и микрофон да си бълват ненормалните приказки е вече проява на недобър вкус....