8 партии с шанс за парламента, твърдо начело стои ГЕРБ

Всеки втори българин иска мажоритарна избирателна система
132
8 партии с шанс за парламента, твърдо начело стои ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Осем партии и коалиции ще съберат най-много гласове на предстоящите парламентарни избори, сочи проучване на агенция "Сова Харис".

За едноличен лидер продължава да е сочена партията на Бойко Борисов – ГЕРБ, с 25,6%.

На второ място се нарежда БСП – 18%, следвана от “Атака” – 7%, ДПС – 6%.

Под 4-процентовата бариера според проучването остават СДС – 3,7, Движение “Напред” – 2,5%, ДСБ – 2,3%, НДСВ – 1,5%, РЗС – 0,6%.

Половината от запитаните – 49%, са категорични, че избирателната система в България трябва да е мажоритарна, а за смесена са 29,7%.

Според проучването най-влиятелните политици в страната са Бойко Борисов с 51,2% одобрение, следван от президента Георги Първанов – 47,7%, и премиера Сергей Станишев – 42,7%.

По думите на социолога Васил Тончев вариантите за правителство след парламентарните избори са два – дясноцентристка коалиция или да се търси вариант за широка коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
lavrolub преди 15 години
До изборите има доста време! Предполагам, че с приемането на смесена система / мажоритарна и пропорционална/, ще се получат други резултати! Каквито и да са те, политическите сили трябва да си мерят приказките, защото наложи ли се повторен вот през есента в тази криза, голям резил ще е !
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз нищо не съм казал за Сидеров, но вие мадам го коментирате прекалено много и изглежда сте му фенка.След като сте абонирана за истината, кажете кой са нормалните, умните и правилните да ги подкрепим.Пред фактите не можем да си затваряме очите и да обясняваме всичко с малоумие и лудост.Повърхностно е!Много сте ми симпатична и смятам да изпадна до вашето равнище, та да се сближим.
109
0
 
0
 
! Отговори
From Germany преди 15 години
До ЮрушНормално е, на прости и нискоинтелигентни само прости доводи. А какво по-голямо доказателство че си *** от това да твърдиш че вярваш сляпо на едно още по-тъпо същество като Волен Сидеров? Но може би не Волен е толкова ***, колкото тези които го следват сляпо а той горкия просто се възползва от интелектуалния *** около него.
108
0
 
0
 
! Отговори
Юруш преди 15 години
Тука бъка от атакисти.Интелектуалните капацитети вече не смогват да им опонират и само повтарят кой колко бил луд и кой безмозъчен, явно визирайки някой свой личен проблем.
107
0
 
0
 
! Отговори
From Germany преди 15 години
До 105.Аз много добре мога да направя разлика между двете! Но явно ти имаш проблем с вникването в същността на такива сложни понятия. Но в крайна сметка си мисля че е нормално, когато на едно ниско интелигентно същество не му достигат думи да обори някое твърдение да прибегне до обиди и псувни. А това е една много обща черта за всички фенове на Волен.
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 101Отрепки и безмозъчни същества винаги ще има.
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прави разлика между образование и еволюционен път мискинино.Виждам, че си щастлив, защото олицитворяваш липсващото звено между питекантропуса и съвременния човек и много се радвам за теб.
104
0
 
0
 
! Отговори
електропатка преди 15 години
Абе кой ви дава право да манипулирате мозъците на хората???Вижте Бойко!Направо всички сме захласнали от изцепките му.
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДАНО ДА НЕ СА МЛАДИ ПОНЕ,ЗАЩОТО НАШАТА ПАРТИЯ Е Г Е Р Б
102
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Замислете се и върху "Ред,законност и справедливост" на Яне Янев и Абаджиев ! Някой знае ли нещо повече за лидерите на тази партия,освен разкритите и оповестени от тях корупционни сделки ? Те ще се явяват ли на изборите ?
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОО ,ИМА ОЩЕ ХОРА, КОИТО ШЕ ГЛАСУВАТ ЗА ФЮРЕРА
100
0
 
0
 
! Отговори
From Germany преди 15 години
Съжалявам Атакистите, страшно много ми е жал за тях. Лошо е когато Майката Природа те създаде безмозъчно същество само с една единствена цел да правиш калабалък по оргиите на Волен и за да си мислиш че дърдоренията на един откачен *** са нещо велико. Наистина много ми е жал за членовете на Глутницата която се нарича Атака...
99
0
 
0
 
! Отговори
From Germany преди 15 години
До 96, прав си за Атака ще гласуват хора които са завършили еволюционниа си път, т.е. типове завършили еволюционни си път още в началното училище, за повече не им достига интелект, типове на които много лесно може да им промиеш мозъчетата, стига да имат такива еволюционни придобивки.
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
glasuvaite za gerb i ataka ta pone te da se koalirat da vidime kvo shte napravat qsno e na vsickhi che druga alternativa nqma tva ne e evropa ta kato ne glasuvash i da se schitat za nevalidni izborite zaradi niska izbiratelna aktivnost tuka i 5 procenta da glasuvat pak gi zachitat za tova glasuvate za gerb i ataka ta pone bsp i dps da gi nqma
97
0
 
0
 
! Отговори
i az преди 15 години
АЗ СЪМ БЪЛГАРИН ОТ ТУРСКИЯ ЕТНОС И ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БОЙКО
96
0
 
0
 
! Отговори
Професор Вуч преди 15 години
Боко, че е тиква, тиква е, но все пак нека ги залъгва да гласуват за него, отколкото за доганско - погански партии.За Атака е обидно да гласуват за нея хора незавършили еволюционния си път, но за Боко - може.Лика - прилика.Лош или хубав матреала, гласовете на два мертека струват повече от гласа на един професор, който на всичко отгоре няма и да отиде да гласува, след като вижда как се подиграват с него.Ще предпочете презрително и достойно да пасува от висотата на професорския си мироглед.
95
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
Тоя Бойко откъде пък му се връзват на простотиите... София затънала в мръсотия, ръси къде каквото му падне, краде на поразия от де що има - ***, бали, терени, също като Софиянски... И тъпите софиянци и не само те му гласуват доверие. Е, това никъде го няма. България стои добре в Европа, не сме ревнали като Унгария или Чехия или балтийските страни за помощи и накрая ще гласуват за тоя ахмак или пък за крадливите седесари. Опомнете се бе хора
94
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
май ще се окаже истина, че през 1997-2001 г. са били унищожени около 60 картончета на агенти на ДС ... Затова и не разсекретиха досиетата ....А се раздаваха заводи за по 1 лв парчето ...
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гласувайте за Бойко борисов, *** - та да ни сложи министри-*** - гласувайте... БСП-то, ДПС-то, НДСВ-то ги знаем вече - Атака ни е последната надежда.Щом всички крадливи сегашни партийки се страхуват от тях като от огън, за мен това е достатъчно основание да гласувам за Атака.
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Седесари, десебари,всичките сме долни твари.От комсомолски активисти,днес сме просто сини ***.