8 партии с шанс за парламента, твърдо начело стои ГЕРБ

Всеки втори българин иска мажоритарна избирателна система
132
8 партии с шанс за парламента, твърдо начело стои ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Осем партии и коалиции ще съберат най-много гласове на предстоящите парламентарни избори, сочи проучване на агенция "Сова Харис".

За едноличен лидер продължава да е сочена партията на Бойко Борисов – ГЕРБ, с 25,6%.

На второ място се нарежда БСП – 18%, следвана от “Атака” – 7%, ДПС – 6%.

Под 4-процентовата бариера според проучването остават СДС – 3,7, Движение “Напред” – 2,5%, ДСБ – 2,3%, НДСВ – 1,5%, РЗС – 0,6%.

Половината от запитаните – 49%, са категорични, че избирателната система в България трябва да е мажоритарна, а за смесена са 29,7%.

Според проучването най-влиятелните политици в страната са Бойко Борисов с 51,2% одобрение, следван от президента Георги Първанов – 47,7%, и премиера Сергей Станишев – 42,7%.

По думите на социолога Васил Тончев вариантите за правителство след парламентарните избори са два – дясноцентристка коалиция или да се търси вариант за широка коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
i kak tochno ste te spasi ataka? S genocid? A za viarata, niama problem. Samo znai che edna laja jivee samo dokato viarvash v neia!
90
0
 
0
 
! Отговори
осман преди 15 години
браво Бойко,турчин съм и ще гласувам за тебе
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така е защото Бойко купи *** и турците с пари и джамий и сега ще го изберат . Ей какъв срам е този човек лъмтежа му за власт нема край . Кво се чудиме като сигурно още си плаща членския внос в БКП /К/
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 87...Не ме разсмивай. Точно тези *** ли? Всички са от един дол дренки, всички са с комунистически манталитет. Атака само говорят, но нали вече от 20 години всички говореха и сочеха проблема? Но си прав че са Спасението на България-трябва да дойдат на власт за да докарат страната до положение невиждано от Виденово време и да се отворят очите на хората. Сред днешните политици в България няма нито един който може да направи нещо положително за нашата Родина, нито един! Но ние докато вярваме на такива типове като Сидеров, като Доган, като Станишев, Първанов и прочие, никога няма да се оправим. Шанса ние да опрем съвсем до дъното, за да може да почнем наново начисто с нови и свестни лидери. А те ще са сред младото поколение, необременено от комунизма и от прехода, сред хора които са учили и придобили опит в Цивилизовани Държави.
87
0
 
0
 
! Отговори
Станислав Малчев преди 15 години
Ти мразиш България ли кво?...Точно АТАКА е спасението ни и вярвам в това!
86
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 15 години
Големи майтапи . Какъв ГЕРБ какъв Костов бе . Не виждате ли че работата вече е опечена. БСП и АТАКА правят правителство. Мадридския апаш е аут, Бойко се накъква всеки ден, Костов е отдавна аут, Мартинчо е фалирал завалията , Доган много се оплеска и го дооплескаха , че и неговите апаши го не щат. Това е положението . Сергей ще излезе с един нов отбор и ще обере и младежите и пенсионерите . Защото той мрежата си я плете вече 4 години .И я е оплел и с Американците и с Европейците . Сега тия от агенциите го надуват Бойко за да го скубят. Така беше и с Петър СТоянов.То не бяха рейтинги то не бе чудо . Първанов я опече и със запада и с руснаците. И сега е пак така.
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ 19%, БСП - под 15%, АТАКА - 11-12% и продължава да разте. ДПС - 7% и т.н.Спрете да лъжете хората!
84
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Всичко хубаво - само че е пропуснат един съществен факт, който социологическата и журналистическа етика изискват. А именно - кай е поръчителят на изследването. Тоест, кой е платил за направеата му? Иначе Васил Тончев е почтен изследовател.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
След тези избори Отрепките на Волен трябва да влязат в новото правителство а тези на Доган, да са в опозиция. След 4 години България ще е на същото дередже както по Жан Виденово време и тогава най-накрая ще ни просветне и дано веднаж за винаги да изритаме от политическия ни живот всички настоящи политици, начело с ОТРЕПКИТЕ Сидеров, Доган и т.н.Само когато България се отърве от двете големи ЧУМИ: ДПС и АТАКА, има шанс нашата Родина да просперира. На сегашните избори няма никакво значение дали ще гласувате или не, ако решите все пак да си дадете гласа, нека да не е за ДПС.
82
0
 
0
 
! Отговори
chovek преди 15 години
az povecheto hora koito poznavam sa mi kazvali che schte glasuvat za ATAKA ,horata v po golqmata chast mrazqt BSP i simpatizirat na GERB,NO SPORED MEN ATAKA schte ima dosta po golqm procent pone dva pati po golqm
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тука си джавкаме ,а мафиотите си гласуват.Волене защо на това гласуване за избори 2 в 1 не си в парламента.То пък ако беше, НДСВ сигурно нямаше да искат да променят Конституцията
80
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
iztrite si manupalaciqta bokluciSDS imashte 3,7% spored sovata haris no predi edna godina. Tova prouchvane e ot blizo godina, vseki moje da proveri v Google
79
0
 
0
 
! Отговори
KAKVA manipulaciq sa преди 15 години
XAXAXA !!!...Призовавам, тази манипулирана новина да бъде изтритаТОКУ ЩО влязох в Гугъл и търсих всичко свързано със Совата харисТова тук дето е като новина, е много много стара новина, тези проценти са били отдавна и отдавна още преди една година, обаче *** искат да манипулират и слагат тази изветряла новина като топ новинаНито го има това проучване на сова харис от 2009 година, нито го има където и да е другадеизтрийте си новина. АТАКА вече достига БСП, и нека повече хора да го знаят това
78
0
 
0
 
! Отговори
синьо пролетарче преди 15 години
Ти не си добре,бе човек!Първо предполагаш,че хората ще вземат пари,после ги съветваш да ги вземат и да гласуват за костов,и накрая ги ругаеш,че са взели!Егати демократа,егати чудото!Склерозата май-май...:)))
77
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
направо се кефя кво задръстване ще е по летищатанародът да бяга от бг-я
76
0
 
0
 
! Отговори
..... преди 15 години
tolkova manipuliran procent na ATAKA, prosto ne e istinaTolkova zavi6en na BSP 4e dori i na gerb su6to ne e istina, kolko jalki sa SovataTo4no na sova haris, nai malko vqrvam nai malko poznavatVseki dava na ATAKA 11 %, oba4e sovata pomiq dava 7% xaxaxaxaa
75
0
 
0
 
! Отговори
AbuAlam.blog.bg преди 15 години
От сега се подготвям за най-големия ад... Да ни управлява ББ и Болен Сидеров... Мутра и луд... А има и още един вариянт, който ще ме накара да се спукам от смях... ГЕРБ и БСП.. Ама защо ли не... То Балона и сега си прави реклама на червените, те не остават по-назад...Веселбата е пълна :)
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
лъжат, лъжат и набиват в главите на хората лъжи. атака води и ще е пред герб на изборите.
73
0
 
0
 
! Отговори
Caleb преди 15 години
Абе хора, вие не разбрахте ли една проста истина:Като НЕ гласувате, вие подкрепяте партиите с твърд електорат (БСП, ДПС).Твърдият електорат винаги отива и си гласува под строй.Като не гласувате, спада общата активност - респективно, процентите на партиите с твърд електорат се вдигат... и то с много!
72
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Приятели,Какви 18%, какъв Първанов, какъв Премиер от правителството на ДПС..., не е за вярване, че в България има толко много мазохисти...("другари", тези последните не са маоисти, макар, че никой не знае каква е разликата)ЗАЩОТО..., КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ДО ДНЕС:Управляващото мнозинство на БСП, ДПС и НДСВ са ВИНОВНИ за:1. Спрените Евромилиарди, в условията на жестока финансова криза!2. Това че излъгаха Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприеха адекватни антикризисни мерки и умерен протекционизъм, за да осигурят политически финансово, енергийно, суровинно и социално, Нацията и Националния капитал, включително и чрез пускане в действие реакторите от АЕЦ - Козлодуй!!3. Престъпно бездействие с власт и огромни злоупотреби, Е.С. спря търговете за магистрала Тракия и нови 220 милиона за земеделието с което общо спрените пари само за земеделието станаха станаха няколко милиарда!!!4. Умишленото, въпреки предупреждението от Газпром, още от 18.дек.08г. за газовата криза..., АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕХА ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ... С което поставиха икономиката в ПРОЦЕС НА ЗАМИРАНЕ И УМНОЖИХА РАЗОРЯВАЩИЯ ЕФЕКТ НА АМЕРИКАНСКАТА КРИЗА, върху предприемачите и обикновенните граждани!!! А ИДВА И НОВА ГАЗОВА КРИЗА..., НА 8.Март...!!!5. Злоумишленото... не предприеха мерки за модернизиране на съдебната система и като резултат, КОРУПЦИЯТА СЕ ШИРИ В КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ..., дори някакъв "политик" си беше поръчал като подкуп ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ...6. Това, че само чрез данъчната система от ДДС, триглавата ламя ВСЯКА ГОДИНА краде НЕ ПО-МАЛКО ОТ 1 000 000 000 лева от всички ни...7. Митници..., акцизи..., контрабанда...8. Лихварските къщи..., кой знае защо наричани "Банки"...9. Изчезването на Валутния резерв..., огромния външнотърговски дефицит...В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, САМО ИЗБРОЯВАНЕТО НА ПО-ГОРНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЩЕ Е ПОВОД ЗА САМОУБИЙСТВО НА ПРЕМИЕРА ИМ...ИЗВОДИ...:1. ИЗБОРА НА ТЕЗИ БЕШЕ ЖЕСТОКА ГРЕШКА, и само деби*л, ще настъпи два пъти мотиката!!!2. ОПОЗИЦИЯТА В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ Е ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО, наречено - ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!!!3. ТРЯБВА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА КОИТО НЕ НОСЯТ ВИНА - за сегашната човешка мизерия и пълното разорение на икономиката ни - ГЕРБ, с мълчаливото съгласие на Атака(макар че напоследък се обяснява в любов на БСП...), а Иван Костав, ако надвие самолюбието и ЕГОИЗМА си..., може да стане финансов министър!!!ТРЯБВА ПРОСТО ДА ПРОЯВИМ ЗДРАВ РАЗУМ И ПРАГМАТИЗЪМ...ЕДНИТЕ СМЕ ГИ ТЪРПЯЛИ 500г..., ДРУГИТЕ ДВЕ ПАРТИИ ПО 50г..., ЩЕ ГИ ИЗТРАЕМ ОЩЕ 5 МЕСЕЦА...