8 партии с шанс за парламента, твърдо начело стои ГЕРБ

Всеки втори българин иска мажоритарна избирателна система
132
8 партии с шанс за парламента, твърдо начело стои ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Осем партии и коалиции ще съберат най-много гласове на предстоящите парламентарни избори, сочи проучване на агенция "Сова Харис".

За едноличен лидер продължава да е сочена партията на Бойко Борисов – ГЕРБ, с 25,6%.

На второ място се нарежда БСП – 18%, следвана от “Атака” – 7%, ДПС – 6%.

Под 4-процентовата бариера според проучването остават СДС – 3,7, Движение “Напред” – 2,5%, ДСБ – 2,3%, НДСВ – 1,5%, РЗС – 0,6%.

Половината от запитаните – 49%, са категорични, че избирателната система в България трябва да е мажоритарна, а за смесена са 29,7%.

Според проучването най-влиятелните политици в страната са Бойко Борисов с 51,2% одобрение, следван от президента Георги Първанов – 47,7%, и премиера Сергей Станишев – 42,7%.

По думите на социолога Васил Тончев вариантите за правителство след парламентарните избори са два – дясноцентристка коалиция или да се търси вариант за широка коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
без да коментирам миналото на Борисов и липсата на минало на Станишев мога само да кажа че Борисов не се поколеба да накаже чиновниците които не си вършеха работата
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е въпроса за кого ще гласуваме.Не е даже и този какви са действителните резултати.Въпроса е, че ни лъжат безнаказано и искат да им вярваме.И хич няма значение кой как ще гласува.Ще се изтъпанчат утре и пет минути след изборите всички социологически агенции първи ще съобщят, че правилният човек е спечелил с малко, но достатъчно и те в най - голяма степен са верни в прогнозите си.Трябва да има и паралелна на ЦИК, по възможност колкото се може по-независима.Тоест - не може.
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еми ако БСП пак се докопат до властта за още един мандат - майка им жална на пенсийките. Но то кат погледнеш - така им се и пада.
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не вярвам на сова!
67
0
 
0
 
! Отговори
brigante преди 15 години
изборите ще си минат по старому, но и след 4 години ще си е същото дори може би и по-зле...и тогава ще следват кръвопролития...ето това не осъзнават управляващите,но на тях не им пука щото ще избягат...ще го видите всичко това,ако цикъла продължава да се повтаря,а той се повтаря вече 20г...ето това си предвиждам аз:( гражданско неподчинение...кръвопролития...метеж...
66
0
 
0
 
! Отговори
D&G преди 15 години
tan4etonet права си даможе и да обвиняват РЗС в какво ли обаче е факт, че единствено те се опитват да разгласяват нещоабе НФБ ти сам ли се подкрепяш или да?като гледам времето на коментара ти 58. - 12:56 - аман от популисти катоОт: НФБи последващата хвалба60. - 13:05 -От: Анонименнякой със способности на машинописка трябвада ти прочете коментара, да го осмисличе и да напише реплика
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
едно поколение се лутаме в пустинята на прехода и няма водач и няма храна от небето; и в оазиса на ЕС пресъхна кладенеца и народа се топи
64
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Да ви кажа,в последно време ми направи впечатление дейността на РЗС с Яне Янев...За разлика от всички други в опозицията(извън Парламента и в него),тази малка партийка не само изважда на светло гешефтите на управляващите на думи,ами и сериозно се е заела да ги разнищи докрай.За разлика от Сидеров,който и той не знае какво иска и само крещи по митинги(без сам да си вярва) и Каракачанов,който взе да изглежда глупаво с искането си "България-на три морета",тази партийка и хората в нея тихо и постепенно започнаха да разплитат и огласяват измамите и виновниците за тях поименно.Поздравявам ги за това ! Бях ориентирана към Атака,защото по душа съм националистка,но замисляйки се,разбирам,че най-малко Европа има интерес от етническа война в България(заради Турция на границата ни) и ако дойде такъв момент,всеки опит за "освобождение" ще бъде смазан именно от Европа ! Каузата на Атака(ако изобщо има такава) е предварително прецакана ! За Костов - бита карта("Или добро,или нищо")...Но има нещо,което продължава да ме дразни и то е,че едва ли само ДПС е единствения проводник на исляма у нас...Струва ми се,че дори и да спечелят само минималния процент,с който да влязат в Парламента,дори и изобщо да не влязат,пак под давление на ЕС ще има механизъм,чрез който да продължат да бъдат на власт.Явно Европа и Америка достатъчно много се страхуват от настъпващия ислямизъм,за да правят разни компромиси...Знаят си,че един нов Кръстоносен поход би довел просто до нова Световна война........Всъщност,с цялото си изказване,исках да ви насоча да наблюдаваме заедно дейността на РЗС и поне за известно време да се откъснем от водачите на глутници,познати ни до отврат от "светлото" ни минало и настояще !
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** разбойниците крадливи, не се налапаха цял мандат и сега още искат
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
комунистите в сибир
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Евала, много точно казано, *** на българина няма менталния капацитет да осмисли казаното. Това тотално промиване на мозъци е пагубно, хората не мислят и не виждат...
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПРАВ Е НФБ, НА КОЙТО МУ ДАВАТ 50ЛВ ДА СИ ГИ ВЗИМА И ДА ГЛАСУВА ЗА КОСТОВ!ТОЙ ПАРИ НЯМА ДА РАЗДАВА НО ЩЕ НИ ИЗВЕДЕ ОТ ТРЕСАВИЩЕТО В КОЕТО НИ ЗАВЛИЧА ХАМСТЕРА!ЗА РАЗЛИКА ОТ ПОПУЛИСТИТЕ Б.Б. СТАНИШЕВ, БОЛЕН, ДЪРЖАВНИКА КОСТОВ ЩЕ СТАБИЛИЗИРА СТРАНАТ, ЩЕ СТАБИЛИЗИРА БАНКИТЕ, ЩЕ СЕ СЪЗДАДЕ СРЕДНА КЛАСА, ЩЕ ПРИТИСНЕ ОЛИГАРСИТЕ !
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много зле, много зле,18% за бсп-то е направо трагично,тази партийка трябва да се забрани със закон
58
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
стани гей, бобо, ковачки, мони, масларова, пикаещият във фонтан, гоце...плеяда от червени милионери!но народа е стадо и си иска пастир с тояга!ама гьотерицата да е по дебела и здрава..та бой..бой...бой до почервеняване!И 3 милиона блеещи УФСИ да се изправят нищо немогат да направят и на един единствен червен вълк!Дадът му 50лв и той готов след като цял живот са го доили и стригали да тръгне и под ножа за да нахрани червения тиран!Е това е българският манталитет, непознат на западняка!Продължаваме да учудваме света!Робска народо психология!
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хубавото свърши, иде криза
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
моя избор е ДСБ!
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не мога да повярвам че има хора които се радват на правителствата на Виденов и Станишев;за тях ще има повторение на кризата 1997, да запомнят те и тяхните деца
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гледал си я провинцията на коледна картичка!Костов отдавна си изяде хляба...
53
0
 
0
 
! Отговори
Жан Валжан преди 15 години
Специално за Бинев да дава Бог повече такива като него, че само с разни утрепани хорица ония хич не се стряскат.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kostov 6te spasi Balgariq !