8 партии с шанс за парламента, твърдо начело стои ГЕРБ

Всеки втори българин иска мажоритарна избирателна система
132
8 партии с шанс за парламента, твърдо начело стои ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Осем партии и коалиции ще съберат най-много гласове на предстоящите парламентарни избори, сочи проучване на агенция "Сова Харис".

За едноличен лидер продължава да е сочена партията на Бойко Борисов – ГЕРБ, с 25,6%.

На второ място се нарежда БСП – 18%, следвана от “Атака” – 7%, ДПС – 6%.

Под 4-процентовата бариера според проучването остават СДС – 3,7, Движение “Напред” – 2,5%, ДСБ – 2,3%, НДСВ – 1,5%, РЗС – 0,6%.

Половината от запитаните – 49%, са категорични, че избирателната система в България трябва да е мажоритарна, а за смесена са 29,7%.

Според проучването най-влиятелните политици в страната са Бойко Борисов с 51,2% одобрение, следван от президента Георги Първанов – 47,7%, и премиера Сергей Станишев – 42,7%.

По думите на социолога Васил Тончев вариантите за правителство след парламентарните избори са два – дясноцентристка коалиция или да се търси вариант за широка коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Caleb преди 15 години
Съжалявам че ти го казвам, ама Костов е бита карта.Не от днес, не от вчера, а от много години вече...Но ти все пак гласувай - всеки глас, който не е за ДПС, е стъпка към спасението.
10
0
 
0
 
! Отговори
kk преди 15 години
Ще престанат ли да ни занимават най-после с глупости! Предизборната агитация започва 30 дни преди датата на изборите - по ЗАКОН. А това тук не е нищо друго освен зарибяване. Кой свестен човек, уважаващ своя вот, би казал за кого ще гласува днес, след като не е виждал листите на партиите - какви хора са включели като кандидати за депутати. Отново инерция, отново ни настройват да мислим пропорционално, а не мажоритарно. Г-н Главен прокурор, намесете се! Нарушава се Закона за изборите!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако това стане аз си закривам фирмата съкращавам всичките си 56 работници и се махам . Не искам да бъда управлявам от най - долната *** която ползва малоумието на един народ за да му продаде и настани във властта . Най големия комунист става десен . този човек Б. Борисов няма умствен карпацитет за управител на входа . София не е била с толкова корумпирана общинска администлрация даже и при Софиянски там вземаха по 2 до 3 % а сега направо ти казват 15 % или на вън утре ще стана и държавен чиновник и там ще те ударя ако не платиш сега .
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стига сте ни лъгали продажни сови и разни други пернати добитъци.Никой не ви вярва.Обявете направо резултатите.Писна ни вече.Че хванем пръто и ще видите едни прогнози и смотани системи дето ни ги пробутвате.Ей, това страшна проституираща и нахална ***.Изядохте го тоз народец.
7
0
 
0
 
! Отговори
10 стинки преди 15 години
Мен като ме интервюират за такива проучвания, винаги лъжа. ;)
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Спукайте се от яд, това е новият премиер !
5
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
всички които до сега са гласували за бсп сега трябва да гласуват за атака за чисто българско правителство да не би в германия като живеят милиони турци да ги има и в парламента им
4
0
 
0
 
! Отговори
ще ли гласувам? преди 15 години
Ще грасувам за - БСП, ДПС, НДСВ, АТАКА, ГЕРБ, СДС, ДЕ СЕ , БЗНС, Партията на българските мъже, за бирената партия, за комунистическата партия, и за всички останали, които се явят на изборите, но не се сещам сега за тях. С две думи - *** работа!
3
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
герберите умряха заринати от червен ***!пожарникарския клан на МВР се сблъсква с елитните Дс спецовеа и червените велможи показват зъби!кокола..кокала...не пускаме!!!Няма средна класа от интелектуалци!Има масивен износ на капитали!Да живей българо руската дружба извика стани Гей и ехото се поде от гоце.. мони..бобо..ковачки..
2
0
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
тъй като 2 % подкрепа при 50% активност става на 4%, т.е. с 2% и нагоре се влиза в парламента със сигурност. 4% са от гласувалите, не от всички интервюирани. Отделен въпрос е, че партиите ще се явят в коалиция (десните), което означава, че изследването е остаряло в мига на правенето си
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще гласувам за "Атака"!