Бивш заместник на Масларова към роми: Аз съм един от вас

И за по-сигурно обърна речта си на турски Баки Хюсеинов в Кърджали
7 мар 2009 19:21,
70
Бивш заместник на Масларова към роми: Аз съм един от вас
Снимка: mlsp.government.bg

Бившият зам.министър на труда и социалната политика Баки Хюсеинов спечели симпатиите на жителите на ромската махала в Кърджали днес с разкритието, че той самият е един от тях.

Хюсеинов, който от май 2008 г. вече не е заместник на Емилия Масларова, а неин съветник по демографската политика и равните възможности, се срещна с жителите на квартал „Боровец” в рамките на БСП - десанта из областта.

„Десантчикът” бе шумно аплодиран от мургавите си събратя, след като емоционално подчерта принадлежността си към ромския етнос.

„Аз съм един от вас, аз съм от миллета! Детайлно познавам проблемите на общността, бил съм 4 мандата кмет и мога да ви помогна пряко”, провикна се той в малкото кафене в махалата, собственост на известния кларинетист и виден местен БСП - активист Нешко Нешев Малкия.

За повече убедителност Хюсеинов обърна речта си на турски език. На няколко пъти той призова ромите да регистрират неправителствени организации и фирми, за да кандидатстват за финансиране на проекти по оперативните програми и да се превърнат в работодатели.

Хюсеинов даде дума, че ще назначи трудов медиатор в квартала и един на служба в местното Бюро по труда, но поиска конкретни имена на хора с образование от общността. Той не пропусна да подчертае, че БСП е единствената политическа сила, която е назначила представител на етноса на така високия зам.-министерски пост.

„Колко човека от миллета е назначило ДПС в общинската администрация или някъде на високо във властта?”, запита риторично той.

Освен това Хюсеинов уточни, че в момента е и национален координатор по интеграционните въпроси на България в ЕС.

Асен Колев, кандидат на философските науки от Националния съвет по етническите и демографските въпроси при Министерски съвет, настоя циганите да учат и български език.

„Говорете и пишете на турски, но вие трябва перфектно да знаете български, защото това е езикът на комуникацията”, препоръча той на мъжете в кафенето.

Те от своя страна изразиха гнева си от факта, че ги определят като роми, а пък те са чисти турци.

Поради това нямат достъп до финансиране по проекти, а и не желаят да работят по ромски програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
АСАН преди 15 години
Оти *** бе човек. Чакай да ти обесня ся.Я имам 9 братя и 1 сестраБратятя жа ги пратя да праят пътища към Хасково или по-точно къде Харманли оти там има една фирма дето праи уж ремонт по пътищата и голям килипир изкарва *** мнотго много милиони си сложи в жоба тоя чувяк.Пътища жа праят оти там БСПЕТО каза че когато е брат няма конфликт на интереси ако е комшия или градски има ама брат няма нъл така те напраиха там в пътния фонд.Значи те ще са опозиция и ще си мълчат щтот те казаха така преди година.Сестрата ша га туря на мястото на Мургина не оти е *** а оти там па БСПЕТО га похвали са свършенета работа. Значи тя жи отмъкне 2 милиарда и толкова повече не бива оти БСПЕТО жи кажат че е кражба ако надхвърли 2 то милиарда, 2 не е даже началниците та хвалят.Много бажанаци имам с тях къ жа съ опрая не ми стига акъла ако някои има нещо предвид да ми подскаже много ша съм у благодарен. Ша му дам една нива от декар и два ара да замени за трисетина декара на морето, итва според БСПЕТО може.
48
0
 
1
 
! Отговори
apostol преди 15 години
ai siktir,6te vi davat socialni pomo6ti za da ne rabotite,a vie se tur4eete,sikrir mar6 v turistan tam da vi davat socialni pomo6ti.
47
0
 
1
 
! Отговори
АСАН преди 15 години
ЯВНО НЯМАТЕ ЧУВСТВО ЗА ХУМОР ЩОМ ТРИЕТЕ БЕЗОБИДНИ НЕЩА ОТИВАМ ДРУГАДЕ ТУК Е СКУЧНО ЧОА
46
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
mejdu *** i turci i bilgari ima golama razlika ot tuka do nebeto
45
0
 
1
 
! Отговори
асан преди 15 години
Звиняваи, дано изборте да почакат оти през юли жа са явявам за частен учиник дата да зема 2ри клас. Инак няма да *** напраят министър *** може но само образован
44
0
 
1
 
! Отговори
вла преди 15 години
Добре бе!!!*** не говорят никакъв тюркски език, а Романи - това е език, които произлиза от Индо-иранския регион. Много от думите в Романи и Хинди са общи(да не говорим, че са общи и с българския, английския и много други езици, тъй като в миналото Санскрита е бил много разпространен език в Индо-иранската област, откъдето произлизат много от езиците, които днес съществуват в целия свят.)От какъв зор трябва *** да говорят и пишат на турски?! Идиотщина! Кърджалийския регион от няколко години е подготвян за присъединяване към Турция мен ако питате.Една от целите е да се асимилира ромския етнос. В Турция малките етноси масово се турцизират. Особено етноси, които нямат ясно обособена култура като ромите.Затова, роми, образовайте се, станете по-културни, научете се да пишете на РОДНИЯ СИ ЕЗИК и записвайте историята си! Запазете историята си! Защото иначе един ден няма да съществувате като народ, а ще бъдете част от Турция.
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласен съм всички *** да станат мюсюлмани, ама да ги съдят по законите на Шериата - а там пише, че на крадецът му се секат ръцете !!!Право каза някой по-долу, че *** не може да принадлежи към никоя религия - също както и свинската тения не може да бъде нито християнка, нито мюсюлманка, защото *** с нищо не стоят по високо от свинските тении - също като тях са ***, които не могат да оцелеят самостоятелно.
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А стига бе, за ткава открита антибългарска политика ДАНС няма ли да го подгони този.Да се надяваме, Че ДАНС не спи , а работи.Това е някаква открита гавра. А че елктората на ДПС, именоващи се турци са всъщност ***, си го знаем отдавна. Най-добре го знаят турците в Турция.
41
0
 
1
 
! Отговори
VladimirYosifov.blog преди 15 години
Като войник служих на Родината в Строителни войски. В поделение, което строеше панелни блокове. 1800 роми и турци. Само 5 човека можехме да четем и пишем.При ужасни условия на труд, почивка и репресия между стари и нови, роми и турци, роми и роми.
40
0
 
1
 
! Отговори
terminator преди 15 години
ASAN4O MNOGO SI OTVOREN BE ***!Q SI STOI V KOLIBATA I NE SE PRAVI NA GOLQM TARIKAT,6TOTO MNOGO STANAXTE I SKORO MAI 6E STANETE NA SAPUN VSI4KITE!!!!!!
39
0
 
1
 
! Отговори
dse преди 15 години
Не е било необходимо да се представя! То се вижда ,че е турски *** !
38
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Браво 37 аз съм за теб. Ставай тичай при боико той е твоя човек на него точно такива му се нравят
37
0
 
1
 
! Отговори
асан преди 15 години
я съм *** и искам да *** напраят миникстър то колко министри и депутати са кат меня по акъл и изглед много и оти я да не съм ко толкова ся жа стана министър жа крада на корем жа лъжа и ко ми е по-различно от сяшните нищо що да не стана тогава а Те сегяшните крадът и лъжат кат дърти *** я барем съм млад *** инак си крада и лъжа точно кат тях
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Каквато е министърката,такъв е и заместникът й!!!!И двамата за нищо не стават!!!
35
0
 
1
 
! Отговори
terminator преди 15 години
ABE NE SE SPRQXA TIQ *** BEEEEEEE.EGATI NAGLOSTA!!!6E MI GOVORI NA TURSKI TOQ IZMISLEN PALQ4O.MAZNI *** DA SE MAXAT VSI4KITE 4E V TAQ STRANA ZAMIRISA NA TURSKI I *** BOKLUCI.
34
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 15 години
Ахмет Доган няма да позволи зад гърба му да се бърка в купа! Той е патриот, в случая - български! Който се опитва да краде, ще се сблъска с мускулатурата му. Турция го обича, Брюксел също, Афганистан го намира за красив и е доставил сателитна цифрова снимка на Хилари, как гол, на яхта, в молитвена поза, обърнат към Мека, е клекнал върху килимче от торбички със злато. Снимката веднага е била разпространена по училищата в Естади Юнидос, но ще намери ли нашето правителство средства, да внесе няколко милиона, - Китай вече ще пусне няколко милиона тона, което огорчава Хилари, тя е свикнала всяка една работа, най напред да бъде изгодна. Тя е много деликатна, - не знае кой точно е този турчин, кюрд, ***, а го обича.
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя пък накъде е тръгнал. Май че му поставиха за задача да се признае за ***. Ядец брато . Вратата хлопна.При бат Бойко ще ходзим и това е . Да го ду..х.а т е
32
0
 
1
 
! Отговори
Г. преди 15 години
хах, Доган си е жив ***, ве хаахах
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
само това ги оправя
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ATAKA ATAKA I SAMO ATAKA